Hoe gebruik je de website?

Vind alle antwoorden op je vragen over de website & handige tips!
Hoe gebruik je de website?Hulp aanbieden / Vrijwilligerswerk › Een hulpaanbod plaatsen of wijzigen

Een hulpaanbod plaatsen of wijzigen

Wat goed dat jij een iemand wilt helpen! In dit artikel gaan we in op de volgende onderdelen:

Hulpaanbod plaatsen

Tijdens je registratie wordt gevraagd of je hulp wilt vragen, hulp aan wilt bieden of allebei. Wanneer je kiest voor hulp aanbieden, krijg je een formulier te zien waarmee je een hulpaanbod kunt plaatsen. Wanneer je al een account hebt, kun je naar jouw persoonlijke menu gaan en klikken op Mijn (hulp)aanbod. Je kunt hier je aanbod plaatsen. 

Kies de categorieën die bij je passen. Houd je van dieren en ben je creatief? Kies dan bijvoorbeeld voor de categorieën (huis)dieren en Creatief & Muziek. Daarnaast beschrijf je waarom en wat je voor een ander zou willen doen, zodat de hulpvrager ook een beeld van jou krijgt.  

Onder het hulpaanbod zie je de mogelijkheid om je hulpaanbod te tonen op de site, of onzichtbaar te maken. Wil je dat mensen die hulp nodig hebben, jouw aanbod kunnen zien? Kies er dan voor om het hulpaanbod te tonen. Wil je dat je hulpaanbod niet zichtbaar is voor hulpvragers of je hebt inmiddels al een leuke vrijwilligersklus? Dan kun je je hulpaanbod ook weer onzichtbaar maken.

 

Een hulpaanbod wijzigen 

Wil je jouw hulpaanbod wijzigen of onzichtbaar maken? Zorg dan eerst dat je ingelogd bent door rechtsboven in het scherm op inloggen te klikken. Na het inloggen klik je op je naam en kies je voor ‘Mijn (hulp)aanbod’. Je komt dan meteen op de juiste pagina met jouw hulpaanbod.

Om je hulpaanbod te bewerken klik je op de knop '(hulp)aanbod wijzigen' onder je hulpaanbod. Je komt dan in een formulier met de categorieën en de tekst voor je hulpaanbod. Na het wijzigen klik je op opslaan.

hulpaanbod_wijzigen.png

Een hulpaanbod plaatsen als organisatie

Als organisatie kunnen jullie natuurlijk ook anderen helpen door vrijwillige diensten te leveren. Denk bijvoorbeeld aan hulp bieden bij het vinden van een maatje, organiseren van bibliotheek aan huis, het bieden van een luisterend oor, het invullen van bepaalde formulieren of documenten etc. Wanneer je als organisatie een hulpaanbod plaatst heeft dit verschillende voordelen.

  • Het aanbod van de organisatie wordt getoond in de lijst met hulpaanbod, zodat hulpvragers je kunnen benaderen om van de diensten van de organisatie gebruik te maken.
  • Jouw geplaatste hulpaanbod wordt automatisch doorgestuurd naar hulpvragers die hulp zoeken in de categorie waar jouw organisatie hulp aan biedt. 
  • Het aanbod van jouw organisatie is, net als de geplaatste hulpvragen, terug te vinden op het organisatieprofiel en geeft dit een goed beeld van jullie organisatie over wie jullie zijn en waar jullie voor staan. 
  • Met het plaatsen van een hulpaanbod als organisatie zet je jouw organisatie op de sociale kaart in jouw regio en vergroot je jullie zichtbaarheid!

 

 

 

 

 

 

 

Heeft dit artikel je vraag beantwoord?