csrf
Zorgzaam010 logo
Zorgzaam010

Spontane vrijwilliger voor vieringen

Lijkt het je leuk om bewoners van het verpleeghuis Rubroek (in Crooswijk) te begeleiden naar de 2-wekelijkse vieringen op vrijdagmiddag? Ben je vriendelijk in het contact met ouderen? Kun je respectvol omgaan met mensen die verschillen in geloofs- en levensovertuiging? Ben jij zorgzaam voor mensen met een broze gezondheid? Ben je fit genoeg om een rolstoel te duwen? Dan zoeken we jou als ''vrijwilliger vieringen''. Je draagt bij aan geluk en zingeving van de bewoners. En wie weet haal je er voor jezelf ook wat uit, want in de viering hoor je er gewoon bij. Je eigen levensovertuiging (gelovig of niet) maakt ons niet uit. Je telt mee. Wat je er voor terug krijgt is veel dankbaarheid van de bewoners en enorm veel voldoening. Je wordt rechtstreeks begeleid door de geestelijk verzorger. Je komt op de zorgafdelingen en je krijgt alle medewerking van zorgmedewerkers. Omdat we je bijdrage serieus nemen, bieden we je een vrijwilligersovereenkomst. Rubroek is een verpleeghuis van de zorgorganisatie Laurens aan de aan de Crooswijksekade 15. Het huis ademt de gezellige Crooswijkse sfeer. Ben je enthousiast? Wil je je aanmelden? Of wil je eerst nog meer informatie? Neem dan contact op met Diederick (geestelijk verzorger)

Lees meer

structureel

Kralingen-Crooswijk: Rubroek

Activiteitenbegeleiding

Beschrijving

Lijkt het je leuk om bewoners van het verpleeghuis Rubroek (in Crooswijk) te begeleiden naar de 2-wekelijkse vieringen op vrijdagmiddag? Ben je vriendelijk in het contact met ouderen? Kun je respectvol omgaan met mensen die verschillen in geloofs- en levensovertuiging? Ben jij zorgzaam voor mensen met een broze gezondheid? Ben je fit genoeg om een rolstoel te duwen? Dan zoeken we jou als ''vrijwilliger vieringen''.

Je draagt bij aan geluk en zingeving van de bewoners. En wie weet haal je er voor jezelf ook wat uit, want in de viering hoor je er gewoon bij. Je eigen levensovertuiging (gelovig of niet) maakt ons niet uit. Je telt mee. Wat je er voor terug krijgt is veel dankbaarheid van de bewoners en enorm veel voldoening.

Je wordt rechtstreeks begeleid door de geestelijk verzorger. Je komt op de zorgafdelingen en je krijgt alle medewerking van zorgmedewerkers. Omdat we je bijdrage serieus nemen, bieden we je een vrijwilligersovereenkomst.

Rubroek is een verpleeghuis van de zorgorganisatie Laurens aan de aan de Crooswijksekade 15. Het huis ademt de gezellige Crooswijkse sfeer.

Ben je enthousiast? Wil je je aanmelden? Of wil je eerst nog meer informatie? Neem dan contact op met Diederick (geestelijk verzorger)

Praktische informatie

Locatie

Kralingen-Crooswijk: Rubroek

Bijzonderheden

Geschikt voor jongeren

Impact

Voor wie

Ouderen

Impactgebied

Sociaal & welzijn
Religie & zingeving
Zorg

Categorie

Activiteitenbegeleiding
Delen:
Bewaar:
Print:

Bekijk meer van Laurens

Rotterdam

Maatjes voor ouderen

Laurens

Voor verpleehuis Laurens Borgsate en Laurens De Wilgenborgh (beide gelegen in Schiebroek) en verpleeghuis Laurens Stadzicht (Overschie), ben ik op zoek naar maatjes/buddys voor een aantal van onze bewoners. Iemand die regelmatig even komt buurten, een kopje koffie/thee drinkt, een praatje maakt, kleine activiteiten doet. Op deze locaties wonen ouderen met dementie en/of een lichamelijke beperking. Tijdens een kennismakingsgesprek proberen we een goede match te vinden. Interesse? stuur mij een berichtje!

Structureel
Rotterdam

Onze tuin op laten bloeien :):):)

Laurens

Bij verpleeghuis Laurens Stadzicht, wonen ouderen met dementie. Stadzicht is in het bezit van een grote tuin met tuinkas. Hier kunnen ouderen genieten van de buitenlucht, een wandelingetje maken en tuinieren. In de tuin is altijd iets te doen. Opruimen, vegen, planten verzorgen, water geven, samen met bewoners tuinieren. Wij zijn op zoek naar vrijwilligers die mee willen werken om de tuin op te laten bloeien (en onze bewoners ook). Ervaring met tuinieren is niet belangrijk. Heb je zin om iets voor ons te betekenen, geef mij een berichtje!

Structureel
Jongeren
Rotterdam

Kegelen

Laurens

We zoeken vrijwilligers die willen helpen bij de activiteit kegelen. Bij Laurens, De Wilgenborgh wonen ouderen met dementie en/of een lichamelijke aandoening. We doen ons best om een zo'n breed mogelijk gevarieerd activiteiten aanbod aan te bieden aan de bewoners. Op donderdag middag is er een club bewoners die graag met elkaar gaat kegelen. Hier zoeken wij enthousiaste vrijwilligers voor. Vind je het leuk om met ouderen in contact te komen en te helpen om de kegels overeind te houden? Reageer dan op deze vraag....

Structureel
Rotterdam

Bezoek een oudere voor een goed gesprek

Laurens

Maak het verschil voor thuiswonende ouderen in Rotterdam! Bij MOTTO (Meelevende Ondersteuning Ten behoeve van Thuiswonende Ouderen) streven we ernaar om ouderen te ondersteunen op het gebied van zingeving en levensvragen in verschillende wijken van Rotterdam. Het ouder worden brengt vaak uitdagingen met zich mee, zoals het verlies van dierbaren, afnemende gezondheid en mobiliteit. Als vrijwilliger bij MOTTO luister je vooral naar de oudere en probeer je met hen mee te voelen in alles wat ze doormaken. Samen helpen we hen om opnieuw zin in het leven te vinden en te delen. Na verloop van tijd ontstaat er een kostbare vertrouwensband, die de ruimte geeft om samen leuke activiteiten te ondernemen. Je bezoekt een vaste oudere thuis, één keer in de twee weken voor ongeveer 1½ uur, in overleg met de oudere zelf. We vragen je om het contact aan te gaan voor minimaal één jaar. Op deze manier kun je echt het verschil maken in het leven van een oudere, en zij kunnen ook iets waardevols voor jou betekenen. Wat MOTTO Noord extra bijzonder maakt, is dat we onze vrijwilligers goed begeleiden en vooraf trainen. Je leert hoe je een gesprek op gang brengt, de juiste vragen stelt en inzicht krijgt in de diverse levensvragen waarmee mensen kunnen worstelen. Daarnaast kom je ongeveer vijf keer per jaar samen met andere vrijwilligers om ervaringen uit te wisselen en van elkaar te leren. Als waardering voor je inzet bieden we leuke extra's, zoals een jaarlijks vrijwilligersuitje en gratis toegang tot leerzame bijeenkomsten. Dus, als je graag wat tijd en aandacht wilt schenken aan een oudere, als je goed kunt luisteren en empathisch bent, neem dan contact met ons op. Jouw vrijwillige bijdrage kan een wereld van verschil maken voor ouderen in Rotterdam. En hier bij MOTTO Noord verwelkomen we ook vrijwilligers die naast goed Nederlands een andere taal spreken, zoals Turks, Marokkaans, Creools, Surinaams of Papiaments. Want inclusie en diversiteit staan bij ons hoog in het vaandel. MOTTO Noord is een project van Samen010 in samenwerking met Laurens. Laten we samen het leven van ouderen in Rotterdam mooier maken!

Structureel
Rotterdam

Geef aandacht aan een oudere in de wijk

Laurens

Lijkt je het leuk om een oudere 1 keer in de twee weken te bezoeken? Vind je het leuk om vooral te luisteren en aandacht te geven? Spreek en versta je Nederlands? Ben je minimaal een jaar beschikbaar? Dan is dit wat voor je. We zoeken voor ieder maatje een oudere in Noord waarbij het klikt. Ouderen hebben vaak minder contacten, doordat mensen overleden zijn. Sommige ouderen willen familie niet belasten en praten liever iemand van buiten de familie. Soms is het leven grillig waardoor het netwerk klein geworden is. De gesprekken met de oudere zijn soms oppervlakkig en soms diep. Voor dit laatste word je getraind, zodat je weet hoe je een dieper gesprek kunt voeren. We noemen dit gesprekken rondom zingeving en levensvragen. De diepere gesprekken gaan over hun relatie met hun kinderen, over hun leven, over waar ze enthousiast van werden en worden, over rouw en mislukkingen, over veranderingen in gezondheid, over toekomst en verleden over wie zij nu zijn in deze tijd. In MOTTO Noord zijn zo rond de 20 maatjes actief die één of meer ouderen bezoeken. Op de achtergrond blijf ik altijd aanwezig en als je maatje bent, is er regelmatig contact. Wil je meer weten of wil je een kennismakingsgesprek, dan hoor ik het graag. Hildegard

Structureel
Jongeren
Rotterdam

Laat jij alles op rolletjes lopen?

Laurens

Laurens Intermezzo is een revalidatielocatie/ zorghotel vlakbij het Zuidplein en het Ikazia Ziekenhuis. De locatie beschikt over mooie ruime kamers waar onze cliënten verblijven en kunnen werken aan hun herstel na een operatie of periode van ziekte. Voor de afdeling Ergotherapie zoeken wij een vrijwilliger die ons kan ondersteunen bij het dagelijkse onderhoud van de rolstoelen Het gaat dan vooral om de kleinere onderhoudsklusjes zoals rolstoelen schoonmaken, kussens wassen, schroefjes vastdraaien, materiaalhok op orde houden et cetera. Het grotere onderhoud en reparaties van de rolstoelen van de rolstoelen wordt door de leverancier gedaan, het gaat dus de om praktische/ dagelijkse ondersteuning door een handige vrijwilliger. Wij zoeken een vrijwilliger voor drie dagen per week op tijden tussen 9:00 t/m 15:00 uur ongeveer. Dus: Ben je handig en wil je graag een bijdrage leveren aan het herstel van onze cliënten? Reageer dan nu op deze oproep!

Structureel
Jongeren
Rotterdam

Afwisselend vrijwilligerswerk bij Intermezzo!

Laurens

Laurens Intermezzo is een revalidatielocatie/ zorghotel vlakbij het Zuidplein en het Ikazia Ziekenhuis. De locatie beschikt over mooie ruime kamers waar onze cliënten verblijven en kunnen werken aan hun herstel na een operatie of periode van ziekte. Voor de afdeling Ergotherapie zoeken wij een vrijwilliger die houdt van afwisseling! Je bent in deze afwisselende vrijwilligersfunctie zowel administratief als fysiek bezig! Je combineert hierbij de onderstaande taken. Administratie: Je helpt ons met inscannen en opsturen van verwijzingen; Je ondersteunt bij het (online) bestellen van hulpmiddelen; Je onderhoud contact op met organisaties over het overnemen van rolstoelen Naast de administratie help je ook met het ophalen/ wegbrengen van cliënten van de kamer naar de therapieruimte en weer terug. Hierbij maak je gelijk een praatje met de cliënten en zorgt dat ze zich op hun gemak voelen binnen onze locatie. Voor deze vrijwilligersfunctie is het fijn als je beschikt over administratieve vaardigheden, vooral online en het niet erg vind om de telefoon te pakken. Verder ben je sociaal, kun je goed met mensen overweg en fysiek in staat om iemand in een rolstoel binnen het gebouw van de ene naar de andere ruimte te brengen. Wij zoeken deze ondersteuning voor alle doordeweekse dagen. Van 9:30 uur tot 16:00 uur. Het is ook mogelijk dat dit twee vrijwilligers zijn met verschillende werkdagen,

Structureel
Jongeren

Anderen bekeken ook

Rotterdam

Challenge: kaartje voor eenzame ouderen

Zorgzaam010

Bezorg eenzame ouderen letterlijk een glimlach door het sturen van een leuk kaartje 💌 Doe je mee? Het is heel makkelijk: 1. Klik hieronder op 'Ik doe mee' 2. Laat je naam en e-mailadres achter (of log in), zo weten wij wie er meedoet aan de actie 3. Je krijgt van ons tips voor het schrijven van een kaartje en een adres waar de kaartje(s) naartoe mogen. Plak een postzegel en doe op de bus. Klaar, je hebt iemand een grote glimlach bezorgd en daarmee een hart onder de riem gestoken. Tip: stuur deze challenge door naar collega's, vrienden of je familie. Hoe meer hoe leuker!

Eenmalig
Jongeren
Challenge
(kleine) groepen
Rotterdam

Challenge: bouw een egelhuisje

Zorgzaam010

Egels hebben steeds minder ruimte om te leven. Ze kunnen onze hulp goed gebruiken! Elk jaar sneuvelen er alleen al 135.000 egels in het verkeer. Gelukkig kunnen we de egels helpen. Nederland heeft namelijk 3 miljard vierkante meter aan tuin. En tuinen zijn een belangrijk leefgebied van egels. Een plek waar ze voedsel vinden en kunnen schuilen. Door in je tuin egels een handje te helpen, hoeven ze minder lange afstanden af te leggen om genoeg eten te vinden. De kans is dan kleiner dat ze een weg over moeten steken. Je kunt met jouw tuin het verschil maken. Maak je tuin egelvriendelijk: bouw een egelhuis, zorg voor een paar rommelhoekjes en voedsel in je tuin. Zo maken we samen van heel Nederland een thuis voor egels. Klik op "Ik doe mee" om meer te lezen over wat jij kan doen!

Eenmalig
Jongeren
Challenge
(kleine) groepen
Rotterdam

Red de bij met een Bijenhotel [Challenge]

Zorgzaam010

Ken jij het verschil tussen honingbijen en wilde bijen? Honingbijen leven in een bijenkorf bij de imker en maken honing. Wilde bijen leven juist in de vrije natuur en nemen het stuifmeel van de planten en bloemen mee naar de volgende plant en bloem. Ze helpen daardoor de groei van groenten, fruit en andere eetbare gewassen. Er zijn 358 soorten wilde bijen in Nederland, maar ze hebben het erg moeilijk... gelukkig kunnen we daar makkelijk iets aan doen! Wil jij ze helpen en maak je een Bijenhotel of Bijen Bed & Breakfast in je tuin voor deze zoemende vrienden? Geef je op, dan vertellen we je hoe je makkelijk je eigen bijen B&B maakt. Deze challenge is ook super leuk om samen met kinderen te doen!

Eenmalig
Jongeren
Challenge
Rotterdam

Challenge: foto's maken in het kralingse bos

Zorgzaam010

In het Kralingse Bos ligt een bijzondere plek: de Wolvenvallei. In 2020 is hier het bos opnieuw ingericht. Er is ruimte gemaakt voor een kreek met natuurvriendelijke oevers. De ontwikkeling van deze nieuwe biotoop volgt gemeente Rotterdam door het delen van foto’s. De fotoreeks is via een timelapse online te volgen. Iedereen kan daaraan bijdragen door het uploaden van een foto op locatie. Jij kan ook bijdragen! Kom je wel eens in het Kralingse Bos? Loop dan eens langs de wolvenvallei en maak een foto! Klik op de knop hier onder om meer te lezen over het insturen van de foto's.

Eenmalig
Jongeren
Challenge
(kleine) groepen
Rotterdam

Heel Rotterdam Wipt tegels

Zorgzaam010

Het wip-seizoen is geopend: wip, Rotterdam, wip! Van 21 maart tot en met 31 oktober speelt heel Nederland het NK Tegelwippen. Iedereen kan meedoen door tegels te vervangen voor groen in zijn eigen voor-, achter- of geveltuin. Jij dus ook! Laten we samen Rotterdam een stuk groener maken. Wanneer tegels worden vervangen door gras, bloemperken, bomen en geveltuinen, wordt Nederland meer klimaatbestendig, behaaglijker voor insecten en dieren, koeler op warme dagen én veel mooier! Klik op de onderstaande ik doe mee knop en ontvang het aanmeldformulier, hoe het werkt en inspiratie!

Eenmalig
Jongeren
Challenge
(kleine) groepen
Rotterdam

Verkoel Rotterdam en plant een boom

Zorgzaam010

Met Cool Down City moedigen we Rotterdammers aan om hun stad zelf met bomen te verkoelen. Door gratis bomen weg te geven, te verzamelen, ze te inspireren, te informeren over hun eigen mogelijkheden en Rotterdamse partijen te verbinden voor meer impact. Met de ambitie het bomenaantal in Rotterdam te verdrievoudigen. Wil jij meehelpen Rotterdam te verkoelen door zelf een boom te planten? Check dan de stappen hieronder hoe je dat kan doen: ✔️ Klik hieronder op de knop 'ik doe mee' ✔️ Hierna ontvang je alle info die je nodig hebt zoals de locatie waar je het boompje op kan halen en de openingstijden ✔️ Haal jouw boompje op en plant deze zelf of gezellig met anderen!

Eenmalig
Challenge
Rotterdam

#meiplasticvrij challenge

Zorgzaam010

We willen jou uitdagen om in mei (en hopelijk daarna!) minder plastic te gaan gebruiken. Plastic. Het is overal. De supermarkt alleen al ligt vol met de wegwerpvariant. Inmiddels is er al statiegeld op kleine flesjes en op wegwerpbakjes bij afhaalmaaltijden. En hoewel plastic verpakkingen steeds vaker en beter gerecycled worden, verdwijnt het overgrote deel nog steeds in ons milieu. Helaas niet eens alleen als ‘gewoon’ afval, maar ook in de vorm van minuscule stukjes plastic in ons drinkwater, de lucht en ook in onze lichamen. Dit komt omdat plastic nevernooit vergaat. Doe deze mee met #meiplasticvrij, en wij geven je een berg tips met hoe jij er voor kan zorgen dat onze plastic impact op onszelf en het milieu een stuk minder wordt!

Project
Challenge
Rotterdam

Word flexvrijwilliger bij Amnesty

Zorgzaam010

Jouw talenten inzetten op het tijdstip wat jou het beste uitkomt? Wordt flexvrijwilliger bij Amnesty. Amnesty organiseert veel activiteiten waarbij we jouw hulp goed kunnen gebruiken. Je kunt ons bijvoorbeeld helpen met het verzamelen van handtekeningen op festivals, het opbouwen van evenementen of helpen bij administratieve klussen op het Amnesty-kantoor in Amsterdam. Vind je het leuk om af en toe bij te springen? Stuur een bericht en wij sturen jou het aanmeldformulier. Je bepaalt zelf per keer of je meedoet.

Structureel
Jongeren
Challenge
Rotterdam

Middagje strand & Impact maken [challenge]

Zorgzaam010

Breng het strandleven in kaart met een app en draag zo bij aan het behoud van onze kusten 🌊 De laatste jaren wordt het steeds drukker op de Nederlandse stranden. Helaas is er door de drukte op het strand weinig ruimte meer voor de natuur en biodiversiteit op het strand. Hier wil project Het Groene Strand iets aan veranderen. Met een speciale app breng je een stukje strand in kaart. Met de kennis die je verzamelt in de app, kan Het Groene Strand de biodiversiteit van het strand in kaart brengen en dit stukje unieke natuur van Nederland vergroenen. Je hebt gegarandeerd een leuke middag want: zee, strand en impact (de zon heb je zelf in de hand, kies een lekkere dag uit ;-)). Je leert er ook nog eens iets van want heb jij weleens gehoord van knotswier? Of een heremietkreeft gezien? Je ontdekt de verschillende planten en dieren die leven op het strand met de nieuwe zoekkaart en app van Het Groene Strand. Klik op 'Ik doe mee' en ga aan de slag! Tip: deel deze challenge met vrienden, familie of collega's want samen is leuker én verdubbelt de impact!

Eenmalig
Jongeren
Challenge
(kleine) groepen