csrf
Zorgzaam010 logo
Zorgzaam010

Doe mee en breng onze fietsen van A naar B!

Voor het wegbrengen en ophalen van fietsen bij klanten zijn bij Tweewieler de Gadering in Hoogvliet enthousiaste vrijwilligers altijd welkom! Vrijwilligers betekenen veel voor onze cliënten. Ze vormen een waardevolle schakel in hun sociale netwerk. Omgekeerd geeft werken met mensen met een verstandelijke beperking onze vrijwilligers veel plezier en voldoening. Bij ASVZ creëren we dan ook flexibel vrijwilligerswerk dat leuk en nuttig is voor cliënt én vrijwilligers. Bij Tweewieler de Gadering werken mensen met een licht verstandelijke beperking die echter allemaal over gouden handjes beschikken en, onder vakkundig begeleiding, reparaties aan de fietsen verzorgen. We vinden het belangrijk dat onze vrijwilligers zelf net zoveel plezier aan het werk beleven als onze cliënten aan de ritten. Een positieve houding, goed kunnen omgaan met onze cliënten en een beetje geduld zijn belangrijk als vrijwilliger bij ASVZ. Daarnaast is het een vereiste in bezit te zijn van een Verklaring Omtrent het Gedrag die wordt afgegeven door de gemeente waarin je woont. De kosten hiervan wordt vergoed door onze organisatie ASVZ. Wat verwachten wij? Een positieve houding, een beetje geduld en goed kunnen omgaan met verschillende mensen zijn belangrijke eigenschappen als vrijwilliger bij ASVZ. Daarnaast verwachten wij dat u: sociaal bent, open staat voor contact met de ander, enthousiast en respectvol bent. Wat bieden wij? • Een prettig werkomgeving • Persoonlijke aandacht • Waardering en plezier • Nieuwe ervaringen • Professionele begeleiding • Cursussen en trainingen • Reiskostenvergoeding • Verzekering • Kerstattentie Geïnteresseerd? Stuur een bericht!

Lees meer

structureel

Hoogvliet: Hoogvliet Zuid

Vervoer & transport
Techniek & reparatie
Klussen binnen

Beschrijving

Voor het wegbrengen en ophalen van fietsen bij klanten zijn bij Tweewieler de Gadering in Hoogvliet enthousiaste vrijwilligers altijd welkom!

Vrijwilligers betekenen veel voor onze cliënten. Ze vormen een waardevolle schakel in hun sociale netwerk. Omgekeerd geeft werken met mensen met een verstandelijke beperking onze vrijwilligers veel plezier en voldoening. Bij ASVZ creëren we dan ook flexibel vrijwilligerswerk dat leuk en nuttig is voor cliënt én vrijwilligers.

Bij Tweewieler de Gadering werken mensen met een licht verstandelijke beperking die echter allemaal over gouden handjes beschikken en, onder vakkundig begeleiding, reparaties aan de fietsen verzorgen.

We vinden het belangrijk dat onze vrijwilligers zelf net zoveel plezier aan het werk beleven als onze cliënten aan de ritten. Een positieve houding, goed kunnen omgaan met onze cliënten en een beetje geduld zijn belangrijk als vrijwilliger bij ASVZ.

Daarnaast is het een vereiste in bezit te zijn van een Verklaring Omtrent het Gedrag die wordt afgegeven door de gemeente waarin je woont. De kosten hiervan wordt vergoed door onze organisatie ASVZ.

Wat verwachten wij?
Een positieve houding, een beetje geduld en goed kunnen omgaan met verschillende mensen zijn belangrijke eigenschappen als vrijwilliger bij ASVZ. Daarnaast verwachten wij dat u: sociaal bent, open staat voor contact met de ander, enthousiast en respectvol bent.

Wat bieden wij?
• Een prettig werkomgeving
• Persoonlijke aandacht
• Waardering en plezier
• Nieuwe ervaringen
• Professionele begeleiding
• Cursussen en trainingen
• Reiskostenvergoeding
• Verzekering
• Kerstattentie

Geïnteresseerd? Stuur een bericht!

Praktische informatie

Locatie

Hoogvliet: Hoogvliet Zuid

Impact

Impactgebied

Sociaal & welzijn

Categorie

Vervoer & transport
Techniek & reparatie
Klussen binnen
Delen:
Bewaar:
Print:

Bekijk meer van ASVZ

Rotterdam

1x per maand Tuinieren.

ASVZ

Voor het regelmatig onderhouden van de tuin van een cliënt. Het betreft een voor en achtertuin die betegeld is, de scheiding met de buren is een heg. Het onkruid moet geregeld weggehaald worden en het groenafval in de kliko afgevoerd worden. Mevrouw heeft zelf basisgereedschap, mocht u eigen gereedschap hebben die u kunt en wilt gebruiken kan dat natuurlijk ook. U kunt contact opnemen met Elvera den Hartog (werkdagen ma, di en do) via [email protected] en 0620286634 Als vrijwilliger ondersteunt u cliënten ondersteunen in hun taken en maakt u deel uit van de locatie en team. Er zijn altijd professionele collega’s aanwezig welke verantwoordelijk zijn voor de begeleiding van de cliënt en voor het werk. Zij ondersteunen u in het praktisch handen en voeten geven van uw vrijwilligerswerk. Wat verwachten wij? Een positieve houding, een beetje geduld en goed kunnen omgaan met verschillende mensen zijn belangrijke eigenschappen als vrijwilliger bij ASVZ. Daarnaast verwachten wij dat u: sociaal bent, open staat voor contact met de ander, enthousiast en respectvol bent. Wat bieden wij? • Een prettig werkomgeving • Persoonlijke aandacht • Waardering en plezier • Nieuwe ervaringen • Professionele begeleiding • Cursussen en trainingen • Reiskostenvergoeding • Verzekering • Kerstattentie Geïnteresseerd? Stuur een bericht!

Structureel
Rotterdam

Vacature was rijden

ASVZ

Vacature werkcentrum de Aveling – Was rijden De wasserij van werkcentrum de Aveling is op zoek naar enthousiaste vrijwilligers voor het wegbrengen en ophalen van de was. Ben je benieuwd of dit iets voor jou is? Lees dan verder! Binnen ons werkcentrum is er een unieke samenwerking ontstaan. Om onze woongroepen van ASVZ te ontlasten doet de wasserij binnen ons werkcentrum de was. Op deze manier kunnen onze cliënten en collega’s weer genieten van heerlijk frisse dekbedden, handdoeken en dergelijke, waarbij wij onze cliënten een betekenisvolle dagbesteding kunnen bieden. De was komt in vrolijk gekleurde waszakken, die door onze cliënten van het naaiatelier ontworpen en gemaakt worden. Waar we trots op zijn. Wat mag je verwachten als je ons komt helpen? We beginnen samen gezellig met een bakkie leut. Dan mag je vervolgens de was gaan vervoeren van en naar 3 locaties binnen een straal van 5 km in Hoogvliet. Cliënten hebben vaak even de tijd nodig om je te leren kennen, maar als ze je dan kennen willen ze je maar al te graag helpen. De was wordt in de ochtend gereden op maandag, woensdag en vrijdag. Op welke dagen jij ons komt helpen spreken we samen af. We vinden het belangrijk dat jij als onze vrijwilliger zelf veel plezier aan het werk beleeft. Daarnaast vergoeden we je reiskosten, ben je verzekerd en ontvang je ook een kerstpakket. Heb je een positieve houding, een beetje geduld en denk je dat je goed om kan gaan met verschillende mensen, dan past vrijwilliger bij ASVZ zijn echt bij jou. Neem contact met ons op en dan plannen we een kennismakingsgesprek!

Structureel

Anderen bekeken ook

Rotterdam

Challenge: bouw een egelhuisje

Zorgzaam010

Egels hebben steeds minder ruimte om te leven. Ze kunnen onze hulp goed gebruiken! Elk jaar sneuvelen er alleen al 135.000 egels in het verkeer. Gelukkig kunnen we de egels helpen. Nederland heeft namelijk 3 miljard vierkante meter aan tuin. En tuinen zijn een belangrijk leefgebied van egels. Een plek waar ze voedsel vinden en kunnen schuilen. Door in je tuin egels een handje te helpen, hoeven ze minder lange afstanden af te leggen om genoeg eten te vinden. De kans is dan kleiner dat ze een weg over moeten steken. Je kunt met jouw tuin het verschil maken. Maak je tuin egelvriendelijk: bouw een egelhuis, zorg voor een paar rommelhoekjes en voedsel in je tuin. Zo maken we samen van heel Nederland een thuis voor egels. Klik op "Ik doe mee" om meer te lezen over wat jij kan doen!

Eenmalig
Jongeren
Challenge
(kleine) groepen
Rotterdam

Heel Rotterdam Wipt tegels

Zorgzaam010

Het wip-seizoen is geopend: wip, Rotterdam, wip! Van 21 maart tot en met 31 oktober speelt heel Nederland het NK Tegelwippen. Iedereen kan meedoen door tegels te vervangen voor groen in zijn eigen voor-, achter- of geveltuin. Jij dus ook! Laten we samen Rotterdam een stuk groener maken. Wanneer tegels worden vervangen door gras, bloemperken, bomen en geveltuinen, wordt Nederland meer klimaatbestendig, behaaglijker voor insecten en dieren, koeler op warme dagen én veel mooier! Klik op de onderstaande ik doe mee knop en ontvang het aanmeldformulier, hoe het werkt en inspiratie!

Eenmalig
Jongeren
Challenge
(kleine) groepen
Rotterdam

#meiplasticvrij challenge

Zorgzaam010

We willen jou uitdagen om in mei (en hopelijk daarna!) minder plastic te gaan gebruiken. Plastic. Het is overal. De supermarkt alleen al ligt vol met de wegwerpvariant. Inmiddels is er al statiegeld op kleine flesjes en op wegwerpbakjes bij afhaalmaaltijden. En hoewel plastic verpakkingen steeds vaker en beter gerecycled worden, verdwijnt het overgrote deel nog steeds in ons milieu. Helaas niet eens alleen als ‘gewoon’ afval, maar ook in de vorm van minuscule stukjes plastic in ons drinkwater, de lucht en ook in onze lichamen. Dit komt omdat plastic nevernooit vergaat. Doe deze mee met #meiplasticvrij, en wij geven je een berg tips met hoe jij er voor kan zorgen dat onze plastic impact op onszelf en het milieu een stuk minder wordt!

Project
Challenge
Rotterdam

Word flexvrijwilliger bij Amnesty

Zorgzaam010

Jouw talenten inzetten op het tijdstip wat jou het beste uitkomt? Wordt flexvrijwilliger bij Amnesty. Amnesty organiseert veel activiteiten waarbij we jouw hulp goed kunnen gebruiken. Je kunt ons bijvoorbeeld helpen met het verzamelen van handtekeningen op festivals, het opbouwen van evenementen of helpen bij administratieve klussen op het Amnesty-kantoor in Amsterdam. Vind je het leuk om af en toe bij te springen? Stuur een bericht en wij sturen jou het aanmeldformulier. Je bepaalt zelf per keer of je meedoet.

Structureel
Jongeren
Challenge
Rotterdam

Middagje strand & Impact maken [challenge]

Zorgzaam010

Breng het strandleven in kaart met een app en draag zo bij aan het behoud van onze kusten 🌊 De laatste jaren wordt het steeds drukker op de Nederlandse stranden. Helaas is er door de drukte op het strand weinig ruimte meer voor de natuur en biodiversiteit op het strand. Hier wil project Het Groene Strand iets aan veranderen. Met een speciale app breng je een stukje strand in kaart. Met de kennis die je verzamelt in de app, kan Het Groene Strand de biodiversiteit van het strand in kaart brengen en dit stukje unieke natuur van Nederland vergroenen. Je hebt gegarandeerd een leuke middag want: zee, strand en impact (de zon heb je zelf in de hand, kies een lekkere dag uit ;-)). Je leert er ook nog eens iets van want heb jij weleens gehoord van knotswier? Of een heremietkreeft gezien? Je ontdekt de verschillende planten en dieren die leven op het strand met de nieuwe zoekkaart en app van Het Groene Strand. Klik op 'Ik doe mee' en ga aan de slag! Tip: deel deze challenge met vrienden, familie of collega's want samen is leuker én verdubbelt de impact!

Eenmalig
Jongeren
Challenge
(kleine) groepen
Rotterdam

Vleermuis telling

Zorgzaam010

Van 24 mei tot en met 26 mei is de Nationale Vleermuizentelling Wetenschappers willen graag weten hoe het gaat met de vleermuizenpopulatie in Nederland. Vleermuizen zijn namelijk een goed teken voor de duurzaamheid en diversiteit van een buurt! Meedoen is makkelijk: ✅Tel in je tuin ✅Tijdens de schemering ✅ Op teldagen in mei ✅ In een uurtje gepiept Tip: super leuk om samen met kids te doen! Klik op 'Ik doe mee' zodat we weten dat jij aan de slag wil en we je de bijbehorende info kunnen sturen. Alvast bedankt en natuurlijk heel veel plezier!

24-05-2024 en 2 meer
Challenge
Rotterdam

Laat jouw kinderboeken zwerven!

Zorgzaam010

Help ons mee boeken in te zamelen voor kinderen! Nog steeds verlaat 17% van de kinderen het basisonderwijs met een taalachterstand. Maar als er thuis boeken zijn, gaan kinderen gemiddeld drie jaar langer naar school dan leeftijdsgenoten uit gezinnen zonder boeken. Boeken stimuleren tot doorleren, ongeacht sociaal milieu of cultuur. Hierdoor hebben ze later meer kans op een goede toekomst. Kinderzwerfboek wil alle kinderen de mogelijkheid bieden om leuke boeken mee naar huis te nemen en te lezen. En daarna het boek weer te laten zwerven zodat andere kinderen hetzelfde boek ook kunnen lezen. Hoe doe jij mee? ✅ - Klik op de 'Ik doe mee' knop - Je ontvangt een mail met informatie, in deze mail staan tips over hoe je zoveel mogelijk kinderzwerfboeken kan inzamelen. - Meld deze boeken aan bij Kinderzwerfboek - Geef de boeken af bij een Kinderzwerfstation

Structureel
Jongeren
Challenge
Rotterdam

Amnesty groetenkaartje sturen

Zorgzaam010

Wereldwijd zitten mensenrechtenactivisten in de gevangenis. Een kaartje geeft moed en leidt soms tot betere behandeling in de gevangenis. Schrijf je kaartje eenvoudig online. Amnesty print en verstuurt je kaartje voor je. Stuur ons een bericht en wij zorgen dat je de goede link krijgt om je aan te melden als groetenkaart vrijwilliger. Het verhaal van Máxima Acuña Hoe bijzonder een groetenkaartje kan zijn blijkt uit het verhaal van Máxima Acuña. Máxima werd bedreigd door een groot mijnbouwbedrijf dat op haar terrein goud wilde winnen. “Ik bedank jullie met heel mijn hart voor alle brieven die jullie me gestuurd hebben. Jullie geven me de moed om door te vechten.” Wil je meedoen met deze challenge? Stuur ons een berichtje voor meer info!

Structureel
Jongeren
Challenge
Rotterdam

Verzamel cartridges voor CliniClowns

Zorgzaam010

Heb je op het werk nog lege cartridges liggen? Gooi deze niet weg, maar lever ze in bij het CliniClowns Collection Centre! Inzamelen is goed voor het milieu en met de opbrengst steun je CliniClowns. Voor elke bruikbare cartridge ontvangen zij een vergoeding van €0,40. Hiermee kunnen er nog meer zieke kinderen, kinderen met een beperking en mensen met dementie afleiding en plezier bezorgd worden! Je kan ook zelf een locatie worden om cartridges in te zamelen! Help je mee?

Eenmalig
Challenge