Direct naar de inhoud van deze paginacsrf
Zorgzaam010

30 dagen vega, vegan of minder meat

Wil jij minder vlees proberen te eten maar vind je het lastig? Doe mee met deze challenge en kies je uitdaging: vega (geen vlees), vegan (geen dierlijke producten) of gewoon minder vlees. Je krijgt 30 dagen lang de leukste, makkelijkste én smakelijkste recepten in je inbox. Goed voor je lijf, de dieren én het klimaat! Iets goeds doen was nog nooit zo lekker makkelijk. Klik op 'Doe mee' en ga de challenge aan!

Lees meer

eenmalig (geen vaste datum)

Overal

Maximaal 100 deelnemers

Koken & maaltijden

Beschrijving

Wil jij minder vlees proberen te eten maar vind je het lastig?

Doe mee met deze challenge en kies je uitdaging: vega (geen vlees), vegan (geen dierlijke producten) of gewoon minder vlees.

Je krijgt 30 dagen lang de leukste, makkelijkste én smakelijkste recepten in je inbox. Goed voor je lijf, de dieren én het klimaat!

Iets goeds doen was nog nooit zo lekker makkelijk. Klik op 'Doe mee' en ga de challenge aan!

Praktische informatie

Tijdsinvestering

Eenmalig 0 tot 1 uur

Locatie

Overal

Maximaal aantal deelnemers

Maximaal 100 deelnemers

Bijzonderheden

Geschikt voor (kleine) groepen

Geschikt voor jongeren

Impact

Impactgebied

Duurzaamheid & milieu
Tuin, dieren & natuur

Categorie

Koken & maaltijden
Roos
80% profielsterkte

Over Roos

Hallo! Via dit account worden de leukste challenges gemaakt waarmee je heel makkelijk positieve impact kunt maken. Doe je ook mee?

  • Deze vraag is gecheckt door de helpdesk
  • Roos is ingeschreven op NLvoorelkaar sinds 22-03-2021
  • Meerdere positieve matches gemaakt
Delen:
Bewaar:
Print:

Bekijk meer van NLvoorelkaar

Bijzzzondere impact: bijenhotel maken
Overal

Bijzzzondere impact: bijenhotel maken

Eenmalig · 0 tot 1 uur
NLvoorelkaar

Ken jij het verschil tussen honingbijen en wilde bijen? Honingbijen leven in een bijenkorf bij de imker en maken honing. Wilde bijen leven juist in de vrije natuur en nemen het stuifmeel van de planten en bloemen mee naar de volgende plant en bloem. Ze helpen daardoor de groei van groenten, fruit en andere eetbare gewassen. Er zijn 358 soorten wilde bijen in Nederland, maar ze hebben het erg moeilijk... gelukkig kunnen we daar makkelijk iets aan doen! Wil jij ze helpen en maak je een Bijenhotel of Bijen Bed & Breakfast in je tuin voor deze zoemende vrienden? Geef je op, dan vertellen we je hoe je makkelijk je eigen bijen B&B maakt. Deze challenge is ook super leuk om samen met kinderen te doen!

Jongeren
Challenge
(kleine) groepen
Middagje strand & impact maken
Overal

Middagje strand & impact maken

Eenmalig · 0 tot 1 uur
NLvoorelkaar

Breng het strandleven in kaart met een app en draag zo bij aan het behoud van onze kusten 🌊 De laatste jaren wordt het steeds drukker op de Nederlandse stranden. Helaas is er door de drukte op het strand weinig ruimte meer voor de natuur en biodiversiteit op het strand. Hier wil project Het Groene Strand iets aan veranderen. Met een speciale app breng je een stukje strand in kaart. Met de kennis die je verzamelt in de app, kan Het Groene Strand de biodiversiteit van het strand in kaart brengen en dit stukje unieke natuur van Nederland vergroenen. Je hebt gegarandeerd een leuke middag want: zee, strand en impact (de zon heb je zelf in de hand, kies een lekkere dag uit ;-)). Je leert er ook nog eens iets van want heb jij weleens gehoord van knotswier? Of een heremietkreeft gezien? Je ontdekt de verschillende planten en dieren die leven op het strand met de nieuwe zoekkaart en app van Het Groene Strand. Klik op 'Ik doe mee' en ga aan de slag! Tip: deel deze challenge met vrienden, familie of collega's want samen is leuker én verdubbelt de impact!

Jongeren
Challenge
(kleine) groepen
Vers bloed gezocht - word bloeddonor
Overal

Vers bloed gezocht - word bloeddonor

Eenmalig · 0 tot 1 uur
NLvoorelkaar

Wil jij levens redden? Word bloeddonor bij Sanquin. Met één donatie help je 3 patiënten! Van bloedtransfusies voor mensen met kanker tot het redden van iemand na een auto-ongeluk. En van het ontwikkelen van medicijnen tot het in leven houden van een te vroeg geboren baby. Met jouw bloed redden en verbeteren we levens. 25% van alle Nederlanders heeft in z'n leven wel eens extra bloed nodig. Daarom zoeken we vers bloed voor Sanquin. Help jij mee levens redden in een uurtje? 🩸Dit ga je doen Een bloeddonatie duurt gemiddeld 1 uur, inclusief invullen vragenlijst en medische keuring. Het bloed geven zelf duurt 10 minuten. Mannen mogen tot 5 keer per jaar bloed doneren. Vrouwen maximaal 3 keer. In een paar uurtjes per jaar kun je dus écht levens redden! Je doneert je bloed via Sanquin. Klik op 'Ik doe mee', dan vertellen we je hoe het werkt!

Challenge
(kleine) groepen
Toegankelijkheid wandeling [vanaf 10 minuten]
Overal

Toegankelijkheid wandeling [vanaf 10 minuten]

Eenmalig · 0 tot 1 uur
NLvoorelkaar

Vind jij het ook belangrijk dat iedereen 'rollend de deur uit' kan? Help dan mee met deze Wheelmap challenge, waarbij je in kaart brengt waar dat kan (of juist niet). 🦽 Waarom is dit belangrijk Naar de wc, een winkel, restaurant, evenement of zelfs gewoon de straat over steken... het is niet voor iedereen vanzelfsprekend of zelfs mogelijk. Als je letterlijk rollend door het leven gaat, bijvoorbeeld met een rollator, kinderwagen of rolstoel, dan kom je verschillende soorten drempels tegen. Die letterlijke drempels zijn ontzettend zonde: die kunnen we samen voorkomen. 📍Wat kun jij doen De Wheelmap app brengt in kaart welke plekken toegankelijk zijn, of juist niet. Zo weten gebruikers van de app waar ze naar toe kunnen en welke (of hoe) juist te omzeilen. Jij kunt helpen door de Wheelmap app te updaten. Dat is super makkelijk: maak een wandeling en log wat niet toegankelijk is. Super simpel! klik op 'Ik doe mee' zodat we weten dat jij de challenge aan wil gaan. Dan sturen we je ook de informatie toe hoe het werkt. Veel succes alvast en dankjewel!

Challenge
(kleine) groepen
Duurzaam douchen  [5 minuten]
Overal

Duurzaam douchen [5 minuten]

Eenmalig of wekelijks · 1 tot 1 uur
NLvoorelkaar

Lang en warm douchen…soms zo heerlijk, maar niet zo goed voor de planeet, je huid en jouw portemonnee 😉. Er is namelijk gas nodig om jouw douche lekker warm te maken. Hoe langer en hoe heter, hoe meer gas je verbruikt. In Nederland douchen we gemiddeld 8 minuten. Als je dit zou verkorten naar 5 minuten, scheelt je dat gemiddeld 35 euro per jaar op je energierekening. Dit bedrag kan dus flink oplopen als je met meerdere mensen in huis woont of als je langer doucht dan 8 minuten. ⁣ ⁣ Dus hoog tijd om uit je comfortzone te stappen en mee te doen aan de duurzaam douchen challenge. ⁣ ⁣ 🌍 Wat zijn de voordelen? Mee doen aan deze challenge is goed voor je gezondheid, voor je portemonnee en het belangrijkste: het is goed voor onze planeet. ⁣ ⁣ 🚿Je kunt in je eentje in actie komen Korter douchen, koud douchen, minder vaak douchen, het kan allemaal. ⁣ ⁣ Klik op de onderstaande ‘ik doe mee’ knop, dan geven we je leuke tips om je gasverbruik te verminderen!

Jongeren
Challenge
(kleine) groepen
Klein gebaar challenge (10 min)
Overal

Klein gebaar challenge (10 min)

Eenmalig · 0 tot 1 uur
NLvoorelkaar

Bezorg mensen die zich eenzaam voelen een glimlach door het sturen van een kaartje. Doe je mee? 💌 Meedoen is heel makkelijk: Klik hieronder op 'Ik doe mee'. Je krijgt van ons tips voor het schrijven van een kaartje en een adres waar de kaartje(s) naartoe mogen. Wij doen de kaartjes op de bus naar mensen die via dit platform al langere tijd op zoek zijn naar een maatje. Samen steken we hen een hart onder de riem door een glimlach te bezorgen. Tip: stuur deze challenge door naar collega's, vrienden of je familie. Hoe meer hoe leuker!

Jongeren
Challenge
(kleine) groepen

Anderen bekeken ook

Doneer je oude slaapzak voor daklozen
Overal

Doneer je oude slaapzak voor daklozen

Eenmalig · 0 tot 1 uur
Zorgzaam010

Vannacht slapen tienduizenden mensen in de kou. Doneer oude slaapzakken en help daklozen de nacht door! Sheltersuit maakt er een wind- en waterdichte jas van met aanritsbare slaapzak, voor iedereen die noodgedwongen buiten moet slapen. ⚡Dit ga je doen Elke slaapzak telt als je letterlijk in de kou staat. Ruim dus je zolder op én die van anderen en verzamel alle oude slaapzakken. Deze kun je doneren bij alle kringloopwinkels van Het Goed in jouw buurt. Let op: niet elke slaapzak is bruikbaar. Deze zijn goed: • Synthetische dikke en dunne slaapzakken; • Liefst gewassen en moet er enigszins goed uitzien; • De rits mag kapot zijn; • De voering mag niet kapot zijn; • Donzen/wollen slaapzaken kun je NIET doneren helaas. Je kunt jouw oude slaapzakken inleveren bij elke aanname goederen bij één van de 28 kringloopwinkels van Het Goed. 🌙 Hiervoor maak je het verschil Sheltersuit helpt dak-, thuislozen en vluchtelingen die noodgedwongen buiten moeten slapen. Door de toenemende vraag van hulporganisaties uit binnen- en buitenland zijn er maar liefst 16.500 slaapzakken nodig. Door een slaapzak in te leveren bij Het Goed maak je het mede mogelijk dat onze sociale ateliers Sheltersuits kunnen blijven maken en daardoor blijvend werk te creëren. Help jij een handje mee? Je maakt er écht het verschil mee en je zolder wordt er ook blij van. Alvast bedankt!

Jongeren
Challenge
(kleine) groepen
Toegankelijkheid wandeling [vanaf 10 minuten]
Overal

Toegankelijkheid wandeling [vanaf 10 minuten]

Eenmalig · 0 tot 1 uur
NLvoorelkaar

Vind jij het ook belangrijk dat iedereen 'rollend de deur uit' kan? Help dan mee met deze Wheelmap challenge, waarbij je in kaart brengt waar dat kan (of juist niet). 🦽 Waarom is dit belangrijk Naar de wc, een winkel, restaurant, evenement of zelfs gewoon de straat over steken... het is niet voor iedereen vanzelfsprekend of zelfs mogelijk. Als je letterlijk rollend door het leven gaat, bijvoorbeeld met een rollator, kinderwagen of rolstoel, dan kom je verschillende soorten drempels tegen. Die letterlijke drempels zijn ontzettend zonde: die kunnen we samen voorkomen. 📍Wat kun jij doen De Wheelmap app brengt in kaart welke plekken toegankelijk zijn, of juist niet. Zo weten gebruikers van de app waar ze naar toe kunnen en welke (of hoe) juist te omzeilen. Jij kunt helpen door de Wheelmap app te updaten. Dat is super makkelijk: maak een wandeling en log wat niet toegankelijk is. Super simpel! klik op 'Ik doe mee' zodat we weten dat jij de challenge aan wil gaan. Dan sturen we je ook de informatie toe hoe het werkt. Veel succes alvast en dankjewel!

Challenge
(kleine) groepen
Bijzzzondere impact: bijenhotel maken
Overal

Bijzzzondere impact: bijenhotel maken

Eenmalig · 0 tot 1 uur
NLvoorelkaar

Ken jij het verschil tussen honingbijen en wilde bijen? Honingbijen leven in een bijenkorf bij de imker en maken honing. Wilde bijen leven juist in de vrije natuur en nemen het stuifmeel van de planten en bloemen mee naar de volgende plant en bloem. Ze helpen daardoor de groei van groenten, fruit en andere eetbare gewassen. Er zijn 358 soorten wilde bijen in Nederland, maar ze hebben het erg moeilijk... gelukkig kunnen we daar makkelijk iets aan doen! Wil jij ze helpen en maak je een Bijenhotel of Bijen Bed & Breakfast in je tuin voor deze zoemende vrienden? Geef je op, dan vertellen we je hoe je makkelijk je eigen bijen B&B maakt. Deze challenge is ook super leuk om samen met kinderen te doen!

Jongeren
Challenge
(kleine) groepen
Vers bloed gezocht - word bloeddonor
Overal

Vers bloed gezocht - word bloeddonor

Eenmalig · 0 tot 1 uur
NLvoorelkaar

Wil jij levens redden? Word bloeddonor bij Sanquin. Met één donatie help je 3 patiënten! Van bloedtransfusies voor mensen met kanker tot het redden van iemand na een auto-ongeluk. En van het ontwikkelen van medicijnen tot het in leven houden van een te vroeg geboren baby. Met jouw bloed redden en verbeteren we levens. 25% van alle Nederlanders heeft in z'n leven wel eens extra bloed nodig. Daarom zoeken we vers bloed voor Sanquin. Help jij mee levens redden in een uurtje? 🩸Dit ga je doen Een bloeddonatie duurt gemiddeld 1 uur, inclusief invullen vragenlijst en medische keuring. Het bloed geven zelf duurt 10 minuten. Mannen mogen tot 5 keer per jaar bloed doneren. Vrouwen maximaal 3 keer. In een paar uurtjes per jaar kun je dus écht levens redden! Je doneert je bloed via Sanquin. Klik op 'Ik doe mee', dan vertellen we je hoe het werkt!

Challenge
(kleine) groepen
Middagje strand & impact maken
Overal

Middagje strand & impact maken

Eenmalig · 0 tot 1 uur
NLvoorelkaar

Breng het strandleven in kaart met een app en draag zo bij aan het behoud van onze kusten 🌊 De laatste jaren wordt het steeds drukker op de Nederlandse stranden. Helaas is er door de drukte op het strand weinig ruimte meer voor de natuur en biodiversiteit op het strand. Hier wil project Het Groene Strand iets aan veranderen. Met een speciale app breng je een stukje strand in kaart. Met de kennis die je verzamelt in de app, kan Het Groene Strand de biodiversiteit van het strand in kaart brengen en dit stukje unieke natuur van Nederland vergroenen. Je hebt gegarandeerd een leuke middag want: zee, strand en impact (de zon heb je zelf in de hand, kies een lekkere dag uit ;-)). Je leert er ook nog eens iets van want heb jij weleens gehoord van knotswier? Of een heremietkreeft gezien? Je ontdekt de verschillende planten en dieren die leven op het strand met de nieuwe zoekkaart en app van Het Groene Strand. Klik op 'Ik doe mee' en ga aan de slag! Tip: deel deze challenge met vrienden, familie of collega's want samen is leuker én verdubbelt de impact!

Jongeren
Challenge
(kleine) groepen
Duurzaam douchen  [5 minuten]
Overal

Duurzaam douchen [5 minuten]

Eenmalig of wekelijks · 1 tot 1 uur
NLvoorelkaar

Lang en warm douchen…soms zo heerlijk, maar niet zo goed voor de planeet, je huid en jouw portemonnee 😉. Er is namelijk gas nodig om jouw douche lekker warm te maken. Hoe langer en hoe heter, hoe meer gas je verbruikt. In Nederland douchen we gemiddeld 8 minuten. Als je dit zou verkorten naar 5 minuten, scheelt je dat gemiddeld 35 euro per jaar op je energierekening. Dit bedrag kan dus flink oplopen als je met meerdere mensen in huis woont of als je langer doucht dan 8 minuten. ⁣ ⁣ Dus hoog tijd om uit je comfortzone te stappen en mee te doen aan de duurzaam douchen challenge. ⁣ ⁣ 🌍 Wat zijn de voordelen? Mee doen aan deze challenge is goed voor je gezondheid, voor je portemonnee en het belangrijkste: het is goed voor onze planeet. ⁣ ⁣ 🚿Je kunt in je eentje in actie komen Korter douchen, koud douchen, minder vaak douchen, het kan allemaal. ⁣ ⁣ Klik op de onderstaande ‘ik doe mee’ knop, dan geven we je leuke tips om je gasverbruik te verminderen!

Jongeren
Challenge
(kleine) groepen
Klein gebaar challenge (10 min)
Overal

Klein gebaar challenge (10 min)

Eenmalig · 0 tot 1 uur
NLvoorelkaar

Bezorg mensen die zich eenzaam voelen een glimlach door het sturen van een kaartje. Doe je mee? 💌 Meedoen is heel makkelijk: Klik hieronder op 'Ik doe mee'. Je krijgt van ons tips voor het schrijven van een kaartje en een adres waar de kaartje(s) naartoe mogen. Wij doen de kaartjes op de bus naar mensen die via dit platform al langere tijd op zoek zijn naar een maatje. Samen steken we hen een hart onder de riem door een glimlach te bezorgen. Tip: stuur deze challenge door naar collega's, vrienden of je familie. Hoe meer hoe leuker!

Jongeren
Challenge
(kleine) groepen
Help gevluchte kinderen door spel & beweging
Overal

Help gevluchte kinderen door spel & beweging

Wekelijks · 3 tot 5 uur
TeamUp

"Ze kunnen weer even helemaal kind zijn... mooi dat je dat in een paar uurtjes per week kunt geven. Ik ga na TeamUp met een voldaan gevoel naar huis!". ✨Wat ga je doen Als vrijwilliger voor TeamUp (een programma van Save the Children, UNICEF Nederland en War Child) bied je psychosociale steun aan gevluchte kinderen door middel van spel en beweging. Spelenderwijs leren kinderen omgaan met emoties zoals boosheid, angst en stress. Je wordt vooraf getraind en begeleid en gaat op een opvanglocatie bij jou in de buurt aan de slag. Je maakt deel uit van een enthousiast team met andere vrijwilligers. Op een vast moment in de week begeleiden jij en je team activiteiten voor kinderen van 6 tot 18 jaar. Deze activiteiten hebben een thema en doel. Door de activiteiten voelen kinderen zich veilig en beschermd, meer verbonden met hun leeftijdsgenoten en optimistischer. Daarnaast heb je een signalerende rol. Je leert hoe je zorgwekkend gedrag kunt herkennen en zo nodig kinderen door te verwijzen naar gespecialiseerde zorg en begeleiding. ✅ Dit ben jij: • Ervaring met het organiseren van activiteiten voor kinderen. Of je hebt relevante werkervaring of een afgeronde opleiding (of nog studerend) op het gebied van pedagogiek, onderwijs, social work, sport, spel en/of beweging; • Eén dagdeel doordeweeks beschikbaar (3 tot 5 uur), vanaf ongeveer 15.30 uur (dag en tijdstip verschilt per locatie); • Voor een langere periode beschikbaar (minimaal een aantal maanden of langer). Stabiliteit is essentieel voor deze kwetsbare groep kinderen; 🎉Dit bieden wij: • Een functie om werkervaring op te doen in dit vakgebied en je verder te ontwikkelen; • De kans om echt een verschil te maken in het leven van gevluchte kinderen, je levert een belangrijke bijdrage aan hun psychosociale welzijn; • Een plek in een internationaal, enthousiast en professioneel vrijwilligersteam; • Trainingen en vervolgtrainingen in het faciliteren van de activiteiten en het werken met deze specifieke doelgroep; • Counseling- en stressmanagementsessies; • Vrijwilligersevenementen; • Reiskostenvergoeding; Herken jij jezelf in de omschrijving en denk je dat je bij ons team past? Reageer hieronder, dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op. Veiligheid van kinderen is voor TeamUp essentieel. TeamUp accepteert dan ook geen enkele vorm van misbruik. Dit onderwerp komt aan bod in onze werving- en selectieprocedures. TeamUp is een gezamenlijk programma van Save the Children, UNICEF Nederland en War Child. TeamUp wordt mede mogelijk gemaakt door het Fonds voor Asiel, Migratie en Integratie (AMIF).

Geef vroeger een toekomst
Overal

Geef vroeger een toekomst

Eenmalig · 1 tot 20 uur
Erfgoedvrijwilliger.nl

Houd je van geschiedenis en verhalen? Wil je kennis opdoen en enthousiaste mensen ontmoeten met dezelfde passie? Wil je bijdragen om erfgoed in stand te houden en door te geven? Of wil je meer over je eigen leefomgeving te weten komen? Een ambacht leren? Dan zijn musea, historische verenigingen, archieven en andere erfgoedorganisaties op zoek naar jou! 👉 Mogelijkheden Musea, archieven, molens, monumenten, kastelen en historische verenigingen draaien veelal op de kracht van vrijwilligers. Bijdragen kan op heel veel manieren: ontvang bezoekers, beoefen een ambacht, word gids, klusser, help mee met de communicatie of word bestuurder. Ontdek waar jouw talenten van pas komen bij jouw favoriete erfgoedorganisatie. 💡Wat het oplevert • Jij geeft vroeger een toekomst. Verhalen, geschiedenis en wijze lessen worden bewaard én doorgegeven. • Je ontmoet enthousiaste mensen met dezelfde passie • Volop kansen om je te ontwikkelen: leer meer over de geschiedenis, ontwikkel jezelf in een vrijwilligersfunctie en leer nieuwe vaardigheden. ✉️ Interesse Stuur me een berichtje dat je meer wilt weten, dan vertel ik je over de mogelijkheden! Tot snel!

Jongeren
(kleine) groepen
Advies en steun geven bij de DementieLijn
Overal

Advies en steun geven bij de DementieLijn

Wekelijks · 4 tot 5 uur
Alzheimer Nederland

De DementieLijn van Alzheimer Nederland is een hulplijn, speciaal voor mensen met dementie en hun mantelzorgers. Het leven met dementie is ingewikkeld en stelt je steeds voor nieuwe uitdagingen. Dan is het fijn om je vragen te kunnen stellen aan een deskundige, of gewoon even je verhaal te kunnen doen bij iemand die begrijpt hoe het is om met (iemand met) dementie te leven. Naast alle online mogelijkheden voor informatie uitwisseling blijft een 1-op-1 gesprek van grote waarde. Gelukkig weten veel mensen de DementieLijn te vinden. Zij bellen vaak met een concrete vraag over de zorg van hun naaste, maar ook om even stoom af te blazen, zorgen te uiten of vrijuit te kunnen praten. Hoe je kunt helpen Ben je een professional (Hbo/WO) in de zorg voor mensen met dementie (bijvoorbeeld als casemanager of psycholoog) en wil je jouw kennis en ervaringen inzetten voor anderen die dit nodig hebben? Dan is deze uitdagende vrijwilligersfunctie bij de DementieLijn vast iets voor jou! Wat je gaat doen Als vrijwilliger geef je telefonisch advies en tips over omgaan met dementie aan mantelzorgers en mensen met dementie. Je bent bekend met de activiteiten van Alzheimer Nederland en kunt zo nodig doorverwijzen naar andere deskundigen. Je hebt brede kennis over dementie en je kunt werken op hbo-niveau. Je bent wekelijks een dagdeel (4-5 uur) beschikbaar voor een telefoondienst. Je hebt een prettige telefoonstem en spreekt de Nederlandse taal vloeiend. Je werkt vanuit huis en krijgt de mogelijkheid je tijd flexibel in te delen. Met jouw inzet kun je samen met de andere vrijwilligers een belangrijke bijdrage leveren aan ondersteuning van mensen met dementie en hun naasten. En dat is zinvol en dankbaar werk! ‘‘Na vele jaren in de zorg gewerkt te hebben, kan ik me nu inzetten voor de DementieLijn. Ik ben blij dat mijn kennis en ervaring zo niet verloren gaan.” Geïnteresseerd om op deze manier iets moois te betekenen? Neem dan vrijblijvend contact op door me een berichtje te sturen. We horen graag van je!