Trainsters voor het project Heldin Rode Kruis

Trainsters voor het project Heldin Rode Kruis

Plaats:
IJsselmonde: Beverwaard
Categorie:
Activiteitenbegeleiding
Tijdsbesteding:
regelmatig
Tip anderen via:

Het Rode Kruis Rotterdam-Rijnmond is op zoek naar ervaren trainsters die willen bijdragen aan het werken aan het zelfvertrouwen van vrouwen, zodat zij kunnen én durven reageren bij (persoonlijke) noodsituaties.

Ben jij een enthousiaste en professionele trainster en heb je daarnaast ook affiniteit met cultureel diverse achtergronden, vrouwen in een kwetsbare positie en met het thema Goed Voorbereid? Laat het ons dan vooral weten!

Project Heldin

Eén van de doelen van het Rode Kruis is om de meest kwetsbare groepen voor te bereiden op (nood-) situaties, zodat zij zich beter weten te redden. Dit doen we door deze groepen handvatten te geven over hoe te handelen, hulp te vragen en te bieden en daarnaast sporen we actief aan om een netwerk op te bouwen waarop ze terug kunnen vallen indien nodig. Zo voelen ze zich veilig en weten ze op wie ze een beroep kunnen doen wanneer dat nodig is.

Het project Heldin richt zich op kwetsbare vrouwen in Rotterdam-Rijnmond. Deze groep bestaat voornamelijk uit laagopgeleide moeders met een minimaal inkomen en/of vrouwen die door taal- of culturele barrières moeilijker zelf de weg vinden naar voorzieningen en onzeker zijn over hun eigen kunnen. Het project wil vrouwen voldoende vaardig maken zodat ze actief kunnen optreden bij situaties waarin hulp gewenst is. Door middel van een training leren zij zich te redden bij diverse situaties en voelen ze zich daardoor meer zelfverzekerd over hun eigen kunnen. Dit wordt bereikt door tijdens de training te oefenen met allerlei vaardigheden die je nodig hebt om hulp te kunnen verlenen. De deelnemers leren om te gaan met barrières die je daarbij tegen kunt komen, zoals agressie of weerstand.

De training bestaat uit zes bijeenkomsten van 2,5 uur en je geeft de training samen met een andere trainster. Het wordt georganiseerd met scholen, buurthuizen en andere maatschappelijke organisaties. We zoeken momenteel enthousiaste trainers om deze trainingen te geven!

Voor meer informatie kijk op: [website verborgen]/

  • De vraag van Anita is bekeken door de helpdesk
  • Deze persoon staat ingeschreven op Zorgzaam010
Laat Anita weten dat je interesse hebt Ik wil helpen
Liever telefonisch contact? Toon telefoonnummer
Geplaatst door:
Profielfoto van Anita
65% profielsterkte
Bedankt voor het melden
  • De vraag van Anita is bekeken door de helpdesk
  • Deze persoon staat ingeschreven op Zorgzaam010
Tijdsbesteding:
regelmatig
Bedankt voor het melden