Maak Rotterdammense ouderen digiwijzer

Maak Rotterdammense ouderen digiwijzer

Plaats:
IJsselmonde
Categorie:
Computer, Activiteitenbegeleiding, Digitaal & IT
Tijdsbesteding:
regelmatig
Tip anderen via:

We leven samen steeds meer online, maar nog niet alle 55-plussers in Rotterdam weten de weg in de digitale wereld. Jij kan ze nú helpen met die eerste stap online.

▶Maak Rotterdammers digiwijzer
Ben jij op zoek naar vrijwilligerswerk waar je veel voldoening van krijgt, met ruimte voor eigen inbreng, waar je leuke mensen ontmoet en mensen uit jouw stad écht verder helpt? Word vrijwilliger bij dit project van het Ouderenfonds!

▶ Vrijwilliger Groepsles Welkom Online
Als begeleider bij de groepsles Welkom Online begeleid je een groep senioren gedurende 6 bijeenkomsten door het lesprogramma van Welkom Online. Samen met hen ontdek je de digitale wereld en help je ze volwaardig mee te doen in deze digitale wereld en dat op een locatie bij jou in de buurt in Rotterdam. Je werkt mee aan het netwerk Digitale Inclusie 55+. De ambitie? In Rotterdam de digitale vaardigheden van 55-plussers versterken en hen ondersteunen als dat nodig is. Woon je in een andere regio of wil je 1-op-1 het lesprogramma doorlopen? Dan zoeken wij jou ook!

▶ Wat is Welkom Online?
Omgaan met digitalisering is net zo belangrijk als lezen en schrijven. Voor veel 55-plussers gaan deze ontwikkelingen heel erg snel. Daar willen we ze graag bij helpen. Door ouderen digitaal vaardiger te maken kunnen ze optimaal (blijven) deelnemen aan de maatschappij en daarmee onderdeel blijven van een sociaal netwerk. Samen leven, samen online!

▶ Werkwijze
Het online lesprogramma heeft vijf modules, die elk bestaan uit meerdere lessen. De start is een introductiebijeenkomst. Dan wordt het lesprogramma toegelicht, kan iedereen kennis maken met elkaar en wordt het kennisniveau van de groep gepeild. Daarna volgen vijf bijeenkomsten waarin een module van het lesprogramma klassikaal wordt doorlopen. Een les duurt 1 tot 1,5 uur en het is de bedoeling dat de deelnemers thuis verder oefenen met het online lesprogramma. De lessen zijn laagdrempelig, persoonlijk en… vaak ook heel gezellig!

▶Het programma is als volgt:

-Introductiebijeenkomst – informatie en kennismaking
-Module ‘Actieve Leven’
-Module ‘Dagelijks Leven’
-Module ‘Gezonde Leven’
-Module ‘Sociale leven’
-Module ‘Mobiele leven’

▶Herken jij jezelf hierin?
Je bent 18 jaar of ouder, enthousiast, geduldig en hebt inlevingsvermogen, je kunt goed luisteren. Je bent bereid om 6 bijeenkomsten te begeleiden op een locatie bij jou in de buurt, hebt ervaring met de computer en internet en bent in bezit van een laptop om de presentaties te projecteren op groot scherm. Affiniteit met ouderen is mooi meegenomen ;)

▶ Wat bieden wij jou?
Je kunt rekenen op onze intensieve begeleiding. Samen met een medewerker van het Nationaal Ouderenfonds geef je de eerste training, uiteraard nadat we telefonisch alles al uitgebreid samen hebben doorgesproken. Daarnaast nodigen we je van harte uit om deel te nemen aan onze community’s waarbinnen kennisdeling en ontwikkeling centraal staat.

▶Help ook mee
Als vrijwilliger groepsles bij Welkom Online help je 55-plussers écht op weg. Samen doorlopen jullie een online lesprogramma met duidelijke modules en leuke opdrachten.

Woon je in een andere regio of wil je 1-op-1 het lesprogramma doorlopen? Dan zoeken wij jou ook!

Dus ben jij 18+ en wil jij ook ouderen helpen digiwijzer te worden? Stuur me een berichtje terug!

Fotocredits: ASML

  • De vraag van Team Ouderenfonds is bekeken door de helpdesk
  • Deze persoon staat ingeschreven op NLvoorelkaar
  • Team Ouderenfonds is eerder via deze website geholpen
  • Team Ouderenfonds heeft 8 aanbevelingen ontvangen
Laat Team Ouderenfonds weten dat je interesse hebt Ik wil helpen
Liever telefonisch contact? Toon telefoonnummer
Aangesloten bij:
organisatie logo Nationaal Ouderenfonds
Geplaatst door:
Profielfoto van Team Ouderenfonds
40% profielsterkte
Bedankt voor het melden
  • De vraag van Team Ouderenfonds is bekeken door de helpdesk
  • Deze persoon staat ingeschreven op NLvoorelkaar
  • Team Ouderenfonds is eerder via deze website geholpen
  • Team Ouderenfonds heeft 8 aanbevelingen ontvangen
Tijdsbesteding:
regelmatig
Bedankt voor het melden