csrf
Zorgzaam010 logo
Zorgzaam010

Gastvrouw/-heer Huiskamerproject

Breede Vliet is een sfeervol verpleegcentrum voor ouderen met psychische problemen die niet meer thuis of in het zorgcentrum verzorgd kunnen worden. De wooneenheden hebben drie woongroepen voor in totaal 24 bewoners. Iedere woongroep beschikt over 3 huiskamers, waar de bewoners in een huiselijke sfeer de maaltijden kunnen eten en aan kleine activiteiten kunnen deelnemen. Taak/werkzaamheden vrijwilliger: - Het geven van extra aandacht aan bewoners die hun dagbesteding hebben in één van de huiskamers - Meehelpen bij de activiteiten - Ondersteuning bij de maaltijden Werktijden: Van maandag t/m zondag van 12.30 - 16.00 uur of van 17.00 - 20.00 uur. Eén dagdeel in de week mogelijk. Belangrijk voor deze vrijwilligersvacature: - Respect voor en geduld met ouderen Lijkt het je wat? Meld je dan aan. Na je aanmelding volgt een intakegesprek. UVV biedt vrijwilligers: - Begeleiding en ondersteuning - Workshops en bijeenkomsten - Reiskostenvergoeding en verzekering - Zinvolle en leuke ervaring Unie Van Vrijwilligers (UVV) zet jaarlijks vele vrijwilligers in bij zorg- en welzijnsinstellingen en bij mensen thuis. UVV zorgt voor het werven, matchen, begeleiden, trainen en waarderen van deze vrijwilligers.

Lees meer

structureel

Hoogvliet: Hoogvliet Zuid

Gastvrijheid & horeca
Activiteitenbegeleiding
Maatje, buddy & gezelschap

Beschrijving

Breede Vliet is een sfeervol verpleegcentrum voor ouderen met psychische problemen die niet meer thuis of in het zorgcentrum verzorgd kunnen worden.
De wooneenheden hebben drie woongroepen voor in totaal 24 bewoners. Iedere woongroep beschikt over 3 huiskamers, waar de bewoners in een huiselijke sfeer de maaltijden kunnen eten en aan kleine activiteiten kunnen deelnemen.

Taak/werkzaamheden vrijwilliger:
- Het geven van extra aandacht aan bewoners die hun dagbesteding hebben in één van de huiskamers
- Meehelpen bij de activiteiten
- Ondersteuning bij de maaltijden


Werktijden:
Van maandag t/m zondag van 12.30 - 16.00 uur of van 17.00 - 20.00 uur.
Eén dagdeel in de week mogelijk.

Belangrijk voor deze vrijwilligersvacature:
- Respect voor en geduld met ouderen

Lijkt het je wat? Meld je dan aan. Na je aanmelding volgt een intakegesprek. UVV biedt vrijwilligers:
- Begeleiding en ondersteuning
- Workshops en bijeenkomsten
- Reiskostenvergoeding en verzekering
- Zinvolle en leuke ervaring

Unie Van Vrijwilligers (UVV) zet jaarlijks vele vrijwilligers in bij zorg- en welzijnsinstellingen en bij mensen thuis. UVV zorgt voor het werven, matchen, begeleiden, trainen en waarderen van deze vrijwilligers.

Praktische informatie

Wekelijks 3 tot 9 uur

Locatie

Hoogvliet: Hoogvliet Zuid

Impact

Voor wie

Ouderen

Impactgebied

Belangenbehartiging & goede doelen
Sociaal & welzijn
Zorg

Categorie

Gastvrijheid & horeca
Activiteitenbegeleiding
Maatje, buddy & gezelschap
Delen:
Bewaar:
Print:

Bekijk meer van Unie Van Vrijwilligers Rotterdam

Vrijwilliger Zorg Palliatief centrum
Rotterdam

Vrijwilliger Zorg Palliatief centrum

Wekelijks · 4 tot 8 uur
Unie Van Vrijwilligers Rotterdam

Laurens Cadenza is een centrum voor mensen die te maken hebben met een levensbedreigende ziekte. Er is een inloophuis, een kleine polikliniek en een restaurant. Daarnaast zijn er twee afdelingen waar 18 gasten de laatste tijd van hun leven kunnen verblijven en zorg ontvangen tot hun overlijden. Er is een grote, nieuw aangelegde tuin omheen. Taken/werkzaamheden - Liefdevol en betrokken aanwezig zijn en gericht zijn op de wensen van de gasten - Samen met de verpleging helpen met lichte verzorging van de gasten en andere taken zoals helpen bij het douchen, de bedden opschudden of het voeren van gesprekken met de gasten Werktijden Zaterdag en zondag van 9.00 - 13.00 uur en maandag, dinsdag, vrijdag en zondag van 17.00 - 21.00 uur. Eén dagdeel in de week is mogelijk. Afwijkende werktijden zijn bespreekbaar. UVV verwacht van de vrijwilligers - Zorgachtergrond - Open staan voor het volgen van een training van 4 dagdelen Belangrijk voor deze vrijwilligersvacature: - Goed kunnen omgaan met emotionele belasting Lijkt het je wat? Meld je dan aan. Na je aanmelding volgt een intakegesprek. UVV biedt vrijwilligers: - Begeleiding en ondersteuning - Workshops en bijeenkomsten - Reiskostenvergoeding en verzekering - Zinvolle en leuke ervaring Unie Van Vrijwilligers (UVV) zet jaarlijks vele vrijwilligers in bij zorg- en welzijnsinstellingen en bij mensen thuis. UVV zorgt voor het werven, matchen, begeleiden, trainen en waarderen van deze vrijwilligers.

Vrijwilliger Kidsclub Stichting De Doel
Rotterdam

Vrijwilliger Kidsclub Stichting De Doel

Maandelijks · 2 tot 4 uur
Unie Van Vrijwilligers Rotterdam

Stichting De Doel is gevestigd in IJsselmonde en is opgericht om buurtbewoners van alle leeftijden met elkaar in contact te brengen. Zo worden er activiteiten georganiseerd voor kinderen maar wordt er ook gekookt voor volwassenen in de wijk. De stichting heeft een Christelijke achtergrond, maar mensen van alle leeftijden, met verschillende religiën en achtergronden zijn welkom. Taken/werkzaamheden - Organiseren van kinderactiviteiten - Eventueel meedoen met spelletjes - Toezicht houden tijdens de activiteiten Werktijden Zaterdag van 13.00 - 15.00 uur, 2 x per maand. UVV verwacht van de vrijwilligers - Affiniteit met kinderen - Enthousiasme UVV biedt vrijwilligers - Begeleiding en ondersteuning - Workshops, kerstattentie en jaarlijks uitje - Reiskostenvergoeding en verzekering - Zinvolle en leuke ervaring Unie Van Vrijwilligers (UVV) zet jaarlijks vele vrijwilligers in bij zorg- en welzijnsinstellingen en bij mensen thuis. UVV zorgt voor het werven, matchen, begeleiden, trainen en waarderen van deze vrijwilligers.

Vrijwilliger zorgafdeling Palliatief centrum
Rotterdam

Vrijwilliger zorgafdeling Palliatief centrum

Wekelijks · 4 tot 8 uur
Unie Van Vrijwilligers Rotterdam

Laurens Cadenza is een centrum voor mensen die te maken hebben met een levensbedreigende ziekte. Er is een inloophuis, een kleine polikliniek en een restaurant. Daarnaast zijn er twee afdelingen waar 18 gasten de laatste tijd van hun leven kunnen verblijven en zorg ontvangen tot hun overlijden. Er is een grote, nieuw aangelegde tuin omheen. Taak/werkzaamheden vrijwilliger: - Liefdevol en betrokken aanwezig zijn en gericht zijn op de wensen van de gasten in de vorm van helpen bij de maaltijd, krant voorlezen, muziek luisteren en samen koffie drinken - Eventueel de verpleging helpen met lichte verzorging van de gasten en met andere taken (geen verpleegkundige of medische handelingen) - Koffie/thee ronddelen en de maaltijd uitserveren Werktijden: Zaterdag en zondag van 9.00 - 13.00 uur en maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag van 17.00 - 21.00 uur. Eén dagdeel in de week is mogelijk. Afwijkende werktijden zijn bespreekbaar. Belangrijk voor deze vrijwilligersvacature: - Goed kunnen omgaan met emotionele belasting Lijkt het je wat? Meld je dan aan. Na je aanmelding volgt een intakegesprek. UVV biedt vrijwilligers: - Begeleiding en ondersteuning - Workshops en bijeenkomsten - Reiskostenvergoeding en verzekering - Zinvolle en leuke ervaring Unie Van Vrijwilligers (UVV) zet jaarlijks vele vrijwilligers in bij zorg- en welzijnsinstellingen en bij mensen thuis. UVV zorgt voor het werven, matchen, begeleiden, trainen en waarderen van deze vrijwilligers.

Gastvrouw/-heer Kantine Libanon Lyceum
Rotterdam

Gastvrouw/-heer Kantine Libanon Lyceum

Wekelijks · 4 tot 12 uur
Unie Van Vrijwilligers Rotterdam

Het Libanon Lyceum is een school voor openbaar voortgezet onderwijs in Rotterdam. De school heeft een afdeling voor mavo, havo, atheneum (vwo), gymnasium en Technasium. De school heeft ongeveer 1250 leerlingen, verdeeld over 2 locaties in Kralingen. Leerlingen in de onderbouw krijgen les op de locatie Mecklenburglaan, de bovenbouw op de locatie Ramlehweg. Taken/werkzaamheden - Verkopen van eten/drinken aan leerlingen - Afrekenen met de leerlingen - Houden van toezicht - Uitvoeren van lichte schoonmaakwerkzaamheden - Aanbieden van een activiteit - Aandragen van ideeën omtrent aanbod activiteiten Werktijden Maandag t/m vrijdag van 09.00 - 13.00 uur en van 12.00 - 16.00 uur. Eén dagdeel in de week is mogelijk. UVV verwacht van de vrijwilligers - Goede beheersing van de Nederlandse taal - Zich houden aan het pedagogisch beleid en andere protocollen/regels van de school UVV biedt vrijwilligers - Begeleiding en ondersteuning - Workshops, kerstattentie en jaarlijks uitje - Reiskostenvergoeding en verzekering - Zinvolle en leuke ervaring Unie Van Vrijwilligers (UVV) zet jaarlijks vele vrijwilligers in bij zorg- en welzijnsinstellingen en bij mensen thuis. UVV zorgt voor het werven, matchen, begeleiden, trainen en waarderen van deze vrijwilligers.

Gastvrouw/-heer Ontvangst Hospice
Rotterdam

Gastvrouw/-heer Ontvangst Hospice

Wekelijks · 4 tot 8 uur
Unie Van Vrijwilligers Rotterdam

Laurens Cadenza is een locatie waar palliatieve zorg wordt gegeven. Palliatieve zorg is zorg voor mensen met een levensbedreigende aandoening. Gasten kunnen in Cadenza verblijven om palliatieve zorg te ontvangen tot aan het overlijden, maar ook tijdelijk om aan te sterken of om de mantelzorg te ontlasten. De locatie Cadenza beschikt over 21 kamers, een restaurant en een mooie grote tuin. Taak/werkzaamheden vrijwilliger: - Het ontvangen van bezoekers en gasten en ze wegwijs maken in het gebouw - Het eventueel ondersteunen bij een uitgeleide (begeleiden van de overledene) - Telefoon aannemen en deur openen voor gasten en bezoekers - Verkopen en eventueel serveren van hapjes en drankjes aan de gasten - Assisteren van de medewerker die in de keuken werkzaam is Werktijden: Dagelijks van 13.30 - 17.00 uur. Eén dagdeel in de week is mogelijk. UVV verwacht van de vrijwilligers - Gastvrijheid en warmte - Goede beheersing van de Nederlandse taal UVV biedt vrijwilligers - Begeleiding en ondersteuning - Workshops, kerstattentie en jaarlijks uitje - Reiskostenvergoeding en verzekering - Zinvolle en leuke ervaring Lijkt het je wat? Meld je dan aan. Na je aanmelding volgt een intakegesprek. UVV biedt vrijwilligers: - Begeleiding en ondersteuning - Workshops en bijeenkomsten - Reiskostenvergoeding en verzekering - Zinvolle en leuke ervaring Unie Van Vrijwilligers (UVV) zet jaarlijks vele vrijwilligers in bij zorg- en welzijnsinstellingen en bij mensen thuis. UVV zorgt voor het werven, matchen, begeleiden, trainen en waarderen van deze vrijwilligers.

Ondersteunend Gastvrouw/-heer zorgcentrum
Rotterdam

Ondersteunend Gastvrouw/-heer zorgcentrum

Wekelijks · 4 tot 8 uur
Unie Van Vrijwilligers Rotterdam

Locatie De Provenier is een woonvorm van Middin voor mensen met een lichamelijke beperking en ouderen met dementie, somatische beperkingen en/of een verstandelijke beperking. De bewoners worden ondersteund om zo zelfstandig mogelijk te wonen en hun leven vorm te geven zoals zij dat willen. Elke verdieping heeft 2 huiskamers/woongroepen. Taken/werkzaamheden - Verzorgen van koffie/thee - Bieden van gezelligheid en het maken van een praatje met de bewoners - Tafels dekken voor de lunch - Ondersteuning bieden tijdens de lunch - Eventueel samen een spelletje doen of een wandelingetje maken met een bewoner Werktijden Maandag t/m zondag van 9.30 - 13.00 of van 11.30 - 15.15 uur. Eén dagdeel in de week is mogelijk. UVV verwacht van de vrijwilligers - Goede contactuele eigenschappen - Enthousiasme UVV biedt vrijwilligers - Begeleiding en ondersteuning - Workshops, kerstattentie en jaarlijks uitje - Reiskostenvergoeding en verzekering - Zinvolle en leuke ervaring Unie Van Vrijwilligers (UVV) zet jaarlijks vele vrijwilligers in bij zorg- en welzijnsinstellingen en bij mensen thuis. UVV zorgt voor het werven, matchen, begeleiden, trainen en waarderen van deze vrijwilligers.

Vrijwilliger Inloop ouderen Seinpost Slinge
Rotterdam

Vrijwilliger Inloop ouderen Seinpost Slinge

Wekelijks · 3 tot 6 uur
Unie Van Vrijwilligers Rotterdam

Stichting Seinpost Slinge is een kleinschalige organisatie en biedt projecten aan voor wijkbewoners. Voorbeelden van activiteiten zijn: taalles, inloop, maaltijdenvoorziening en kinderclub. Taken/werkzaamheden - De ruimte in orde maken voor de inloop en activiteit - Koffie klaarmaken en kopjes klaarzetten - Ontvangen van de ouderen en een praatje maken - Assisteren bij de activiteit - Ruimte na afloop weer helpen opruimen Werktijden Maandag, dinsdag en vrijdag van 10.30 - 14.30 uur. Eén dagdeel in de week is mogelijk. UVV verwacht van de vrijwilligers - Goede beheersing van de Nederlandse taal - Enthousiasme UVV biedt vrijwilligers - Begeleiding en ondersteuning - Workshops, kerstattentie en jaarlijks uitje - Reiskostenvergoeding en verzekering - Zinvolle en leuke ervaring

Gastvrouw/-heer Logeerhuis in Feijenoord
Rotterdam

Gastvrouw/-heer Logeerhuis in Feijenoord

Wekelijks · 4 tot 8 uur
Unie Van Vrijwilligers Rotterdam

Logeerhuis De Buren is een burenhulpproject waar mensen tijdelijk kunnen logeren als ze bijvoorbeeld uit het ziekenhuis komen en het alleen thuis zijn of het huishouden zelf nog even niet aankunnen. Het project is een aanvulling op de bestaande zorg. Het huis heeft plaats voor tien gasten. Daarnaast heeft het huis vier plaatsen voor respijtzorg. Dit zijn plaatsen voor mensen met een chronische lichamelijke ziekte waarvan de mantelzorger een time out nodig heeft om op adem te komen. Taak/werkzaamheden vrijwilliger: Als vrijwilliger vervult u een centrale rol in het logeerhuis. U heeft begrip voor de situatie van de gasten. Gasten kunnen u in vertrouwen nemen. U biedt hulp door bijvoorbeeld te helpen met de was, het opmaken van de bedden, een boodschap doen of het verzorgen van koffie/thee en de maaltijden. Daarnaast bent u er ook voor een luisterend oor, het doen van een spelletje, hulp bij het koken of maken van een wandeling. Er wordt rekening gehouden met wat u wil en kan. Voor de aansturing en begeleiding van vrijwilligers is een coördinator aanwezig. Werktijden: Het Logeerhuis is 24 uur per dag geopend, zodoende zijn er op alle dagdelen vrijwilligers op de huiskamer nodig; in de ochtend (8.30 -12.30 uur), middag (12.15 - 16.30 uur of van 16.15 - 19.15 uur), avond ( 19.00 - 22.30 uur) en ’s nachts (slaapvrijwilliger) (22.15 - 8.15 uur). Kookvrijwilligers worden ingezet van 15.30 - 19.00 uur. Belangrijk voor deze vrijwilligersvacature: - Affiniteit met de doelgroep, voornamelijk ouderen die niet of nauwelijks over een sociaal netwerk beschikken Lijkt het je wat? Meld je dan aan. Na je aanmelding volgt een intakegesprek. UVV biedt vrijwilligers: - Begeleiding en ondersteuning - Workshops en bijeenkomsten - Reiskostenvergoeding en verzekering - Zinvolle en leuke ervaring Unie Van Vrijwilligers (UVV) zet jaarlijks vele vrijwilligers in bij zorg- en welzijnsinstellingen en bij mensen thuis. UVV zorgt voor het werven, matchen, begeleiden, trainen en waarderen van deze vrijwilligers.

Vrijwilliger Koken Seinpost Slinge
Rotterdam

Vrijwilliger Koken Seinpost Slinge

Wekelijks · 4 tot 8 uur
Unie Van Vrijwilligers Rotterdam

Stichting Seinpost Slinge is een kleinschalige organisatie en biedt projecten aan voor wijkbewoners. Voorbeelden van activiteiten zijn: taalles, inloop, maaltijdenvoorziening en kinderclub. In de keuken werk je met een team van vrijwilligers, onder begeleiding van een professionele kok Taken/werkzaamheden - Snijden en helpen bij het koken - Serveren van de maaltijd - Opruimen Werktijden Woensdag en vrijdag van 16.30 - 20.30 uur. In overleg, 1 dagdeel per week is mogelijk UVV verwacht van de vrijwilligers - Enthousiasme UVV biedt vrijwilligers - Begeleiding en ondersteuning - Workshops, kerstattentie en jaarlijks uitje - Reiskostenvergoeding en verzekering - Zinvolle en leuke ervaring

Vrijwilliger Terminale Zorg Rotterdam
Rotterdam

Vrijwilliger Terminale Zorg Rotterdam

Wekelijks · 3 tot 6 uur
Unie Van Vrijwilligers Rotterdam

'Er zijn' voor mensen in de laatste fase van hun leven. Zo kun je van betekenis zijn als vrijwilliger van Vrijwilligers Terminale Zorg Rotterdam. Je ondersteunt mantelzorgers bij de zorg voor hun naasten die thuis willen overlijden. Als jij er bent, kunnen de mantelzorgers rusten, een boodschap doen, naar de kapper gaan of naar hun werk. Voor een mantelzorger geeft het rust dat er een vrijwilliger aanwezig is die met ervaring, aandacht en talent zorgt voor zijn of haar naaste. Rust en ruimte die hard nodig is om de rest van de tijd deze zorg zelf te kunnen geven. Voor de cliënt kan het fijn zijn om aan een vrijwilliger zijn of haar verhaal te vertellen. Taak/werkzaamheden vrijwilliger - Er zijn voor cliënten en hun mantelzorgers - Er zijn voor emotionele en praktische ondersteuning - Er zijn om hulp te bieden bij eten/drinken of bij in en uit bed gaan - Er zijn om te luisteren en voor een gesprek Werktijden Bij voorkeur 1 tot 2 keer per week een dagdeel van 3 tot 4 uur. UVV verwacht van de vrijwilligers - Goed kunnen luisteren en bekend zijn met verlieservaringen - Goede beheersing van de Nederlandse taal UVV biedt vrijwilligers - Begeleiding en ondersteuning - Workshops, kerstattentie en jaarlijks uitje - Reiskostenvergoeding en verzekering - Zinvolle en mooie ervaring Unie Van Vrijwilligers (UVV) zet jaarlijks vele vrijwilligers in bij zorg- en welzijnsinstellingen en bij mensen thuis. UVV zorgt voor het werven, matchen, begeleiden, trainen en waarderen van deze vrijwilligers.

Vrijwilliger Excursies natuur met kinderen
Rotterdam

Vrijwilliger Excursies natuur met kinderen

Wekelijks · 3 tot 5 uur
Unie Van Vrijwilligers Rotterdam

Bij De Stad Uit van Stichting lekker Groen worden uitjes georganiseerd voor kinderen tijdens school en in hun vrije tijd. Er wordt vooral gericht op kinderen in stadswijken waar weinig groene en natuur is. De uitjes gaan naar bio-boeren en natuurgebieden dichtbij en in de stad. Kinderen beleven daar onvergetelijke avonturen. Taken/werkzaamheden - Ontvangen en begeleiden van kinderen tijdens schooltijden of daarbuiten - Uitleggen aan de kinderen en ouders en docenten wat de bedoeling is van de excursie - Assisteren bij bepaalde activiteiten - Tijd in de gaten houden Werktijden: Doordeweeks in de ochtend van 9.30 - 12.00 uur, middag van 12.30 - 15.00 uur en in het weekend van 10.00 - 16.00 uur (5 tot 10 x per jaar). UVV verwacht van de vrijwilligers - Actieve houding - Affiniteit met kinderen UVV biedt vrijwilligers - Begeleiding en ondersteuning - Workshops, kerstattentie en jaarlijks uitje - Reiskostenvergoeding en verzekering - Zinvolle en leuke ervaring Unie Van Vrijwilligers (UVV) zet jaarlijks vele vrijwilligers in bij zorg- en welzijnsinstellingen en bij mensen thuis. UVV zorgt voor het werven, matchen, begeleiden, trainen en waarderen van deze vrijwilligers.

Assistent Spelbegeleiding op basisschool
Rotterdam

Assistent Spelbegeleiding op basisschool

Wekelijks · 3 tot 6 uur
Unie Van Vrijwilligers Rotterdam

OBS De Triangel is een openbare school waar kinderen met een verschillende achtergrond en levensovertuiging welkom zijn. De school besteedt veel aandacht aan kunst en cultuur voor kinderen. Er zijn twee gebouwen. Op de locatie aan de Landmanstraat zijn kinderen van groep 1 t/m 4 gehuisvest. In het hoofdgebouw aan de Quackstraat krijgen de kinderen van groep 5 t/m 8 les. Taken/werkzaamheden - Klaarleggen van spelmateriaal op het plein - Spelinhoud uitleggen aan de kinderen - Begeleiding bieden tijdens het spel - Opruimen van materialen Werktijden Maandag t/m vrijdag van 11.00 - 14.00 uur. Eén dagdeel in de week is mogelijk. UVV verwacht van de vrijwilligers - Affiniteit met kinderen - In goede conditie Belangrijk voor deze vrijwilligersvacature: - Aanvragen van een Verklaring Omtrent het Gedrag (wordt vergoed) Lijkt het je wat? Meld je dan aan. Na je aanmelding volgt een intakegesprek. UVV biedt vrijwilligers: - Begeleiding en ondersteuning - Workshops en bijeenkomsten - Reiskostenvergoeding en verzekering - Zinvolle en leuke ervaring Unie Van Vrijwilligers (UVV) zet jaarlijks vele vrijwilligers in bij zorg- en welzijnsinstellingen en bij mensen thuis. UVV zorgt voor het werven, matchen, begeleiden, trainen en waarderen van deze vrijwilligers.

Vrijwilliger Zorg Paliatief centrum
Rotterdam

Vrijwilliger Zorg Paliatief centrum

Wekelijks · 4 tot 8 uur
Unie Van Vrijwilligers Rotterdam

Palliatief centrum De Regenboog biedt zorg aan mensen die levensbedreigend ziek zijn en niet meer thuis kunnen wonen. Palliatieve zorg bestaat uit zorg voor de hele mens: lichaam en geest. Een belangrijk onderdeel is pijn- en symptoombestrijding. Ook is er aandacht voor zingevingsvragen. De zorg wordt verleend door een team van beroepskrachten en vrijwilligers. Het ‘er zijn’ is de basis van het werk. Dit alles draagt bij aan het welzijn van de bewoner in de laatste fase van het leven. Hierdoor wordt het centrum voor de bewoner en zijn/haar naaste(n) een plaats waar zij zich thuis en geborgen kunnen en mogen voelen. Taken/werkzaamheden - Er zijn voor de bewoners - Ondersteuning bieden in de (lichamelijke) zorg, samen met de beroepskrachten - Uitvoeren van kleine huishoudelijke werkzaamheden - Hulp bieden bij eten/drinken of bij het in- en uit bed gaan - Ontvangen van bezoek voor de bewoner - Bieden van een luisterend oor en gesprek - Eventueel assistentie bieden bij activiteiten als tuin onderhouden, muziek spelen of koken Werktijden Maandag t/m zondag: - ochtend: 08.00 - 12.00 uur - middag: 11.45 - 15.45 uur of 15.30 - 18.30 uur - avond: 17.30 - 21.30 uur Belangrijk voor deze vrijwilligersvacature: - Goed kunnen luisteren - Goede beheersing van de Nederlandse taal Lijkt het je wat? Meld je dan aan. Na je aanmelding volgt een intakegesprek. UVV biedt vrijwilligers: - Begeleiding en ondersteuning - Workshops en bijeenkomsten - Reiskostenvergoeding en verzekering - Zinvolle en leuke ervaring Unie Van Vrijwilligers (UVV) zet jaarlijks vele vrijwilligers in bij zorg- en welzijnsinstellingen en bij mensen thuis. UVV zorgt voor het werven, matchen, begeleiden, trainen en waarderen van deze vrijwilligers.

Kookvrijwilliger Palliatief centrum
Rotterdam

Kookvrijwilliger Palliatief centrum

Wekelijks · 6 tot 9 uur
Unie Van Vrijwilligers Rotterdam

Palliatief centrum De Regenboog biedt zorg aan mensen die levensbedreigend ziek zijn en niet meer thuis kunnen wonen. Palliatieve zorg bestaat uit zorg voor de hele mens: lichaam en geest. Een belangrijk onderdeel is pijn- en symptoombestrijding. Ook is er aandacht voor zingevingsvragen. De zorg wordt verleend door een team van beroepskrachten en vrijwilligers. Het ‘er zijn’ is de basis van het werk. Dit alles draagt bij aan het welzijn van de bewoner in de laatste fase van het leven. Hierdoor wordt het centrum voor de bewoner en zijn/haar naaste(n) een plaats waar zij zich thuis en geborgen kunnen en mogen voelen. Taken/werkzaamheden - Boodschappen doen voor de maaltijd - Een warme maaltijd koken voor 6 bewoners - Assistentie bieden tijdens de maaltijd - Op- en afruimen na de maaltijd Werktijden Maandag t/m zondag van 10.00 - 13.00 uur. Eén dagdeel in de week is mogelijk. UVV verwacht van de vrijwilligers - In staat zijn om een maaltijd voor een groep mensen te kunnen koken - Goede conditie en uithoudingsvermogen UVV biedt vrijwilligers - Begeleiding en ondersteuning - Workshops, kerstattentie en jaarlijks uitje - Reiskostenvergoeding en verzekering - Zinvolle en leuke ervaring Lijkt het je wat? Meld je dan aan. Na je aanmelding volgt een intakegesprek. UVV biedt vrijwilligers: - Begeleiding en ondersteuning - Workshops en bijeenkomsten - Reiskostenvergoeding en verzekering - Zinvolle en leuke ervaring Unie Van Vrijwilligers (UVV) zet jaarlijks vele vrijwilligers in bij zorg- en welzijnsinstellingen en bij mensen thuis. UVV zorgt voor het werven, matchen, begeleiden, trainen en waarderen van deze vrijwilligers.

Vrijwilliger Buurtmoestuin
Rotterdam

Vrijwilliger Buurtmoestuin

Wekelijks · 3 tot 6 uur
Unie Van Vrijwilligers Rotterdam

Algemene informatie GroenGoed begeleidt 9 buurtmoestuinen in Rotterdam Noord, Centrum en Lombardijen. De tuinen zijn gemeenschappelijke tuinen. Er wordt op vaste wekelijkse momenten gewerkt. Het tuinieren is een groepsactiviteit en zorgt voor vergroening, armoedebestrijding, een gezonde leefstijl en verbinding met elkaar en in de wijk. De oogst wordt elk werkmoment verdeeld. Taken/werkzaamheden - Tuinklussen zoals zaaien, water geven, onkruid wieden, oogsten en oogst verdelen - Algemeen werk in de tuin zoals compost en stro verspreiden, houtsnippers uitrijden, maaien, vogelbeschermingsnetten spannen, snoeien, zwerfafval verzamelen - Bouwwerkzaamheden zoals klussen aan houtconstructies - Andere werkzaamheden zoals het helpen organiseren van activiteiten, helpen met social media of foto’s maken Werktijden: verschillende dagdelen en locaties mogelijk. UVV verwacht van de vrijwilligers - In goede lichamelijke conditie - Goed kunnen samenwerken UVV biedt vrijwilligers - Begeleiding en ondersteuning - Workshops, kerstattentie en jaarlijks uitje - Reiskostenvergoeding en verzekering - Zinvolle en leuke ervaring Unie Van Vrijwilligers (UVV) zet jaarlijks vele vrijwilligers in bij zorg- en welzijnsinstellingen en bij mensen thuis. UVV zorgt voor het werven, matchen, begeleiden, trainen en waarderen van deze vrijwilligers.

Gastvrouw/-heer Maaltijden in zorgcentrum
Rotterdam

Gastvrouw/-heer Maaltijden in zorgcentrum

Wekelijks · 2 tot 5 uur
Unie Van Vrijwilligers Rotterdam

De Magistraat bestaat uit 34 ruime woonzorgappartementen met bijbehorende algemene ruimten. De zorg loopt uiteen van verzorging tot intensieve verpleging en behandeling, afhankelijk van de zorg die gewenst is voor de bewoner. Naast zelfstandig wonende ouderen zijn er afdelingen voor somatiek en psychogeriatrische behandeling. Taak/werkzaamheden vrijwilliger: - Indekken van de tafels in het restaurant - Het eventueel ondersteunen aan tafel en helpen met de maaltijd - Koffie/thee serveren - Creëren van gezellige sfeer Werktijden: Maandag t/m zondag van van 12.00 - 14.00 en van 17.00 - 19.30 uur. Eén dagdeel in de week is mogelijk. Lijkt het je wat? Meld je dan aan. Na je aanmelding volgt een intakegesprek. UVV biedt vrijwilligers: - Begeleiding en ondersteuning - Workshops en bijeenkomsten - Reiskostenvergoeding en verzekering - Zinvolle en leuke ervaring Unie Van Vrijwilligers (UVV) zet jaarlijks vele vrijwilligers in bij zorg- en welzijnsinstellingen en bij mensen thuis. UVV zorgt voor het werven, matchen, begeleiden, trainen en waarderen van deze vrijwilligers.

Gastvrouw/-heer Activiteiten Profila Zorg
Rotterdam

Gastvrouw/-heer Activiteiten Profila Zorg

Wekelijks · 3 tot 4 uur
Unie Van Vrijwilligers Rotterdam

Locatie Keyenburg is een woonvorm van Profila Zorg voor mensen met een verstandelijke beperking en/of psychiatrische problematiek. Er wordt ondersteuning geboden bij de dagelijkse gang van zaken en de begeleiding is gericht op de individuele hulpvraag. De bewoners hebben vaak baat bij een leefomgeving met duidelijkheid en structuur, waar ruimte is voor eigenheid. Taken/werkzaamheden - Koffie en thee aanbieden aan de cliënten en medewerkers - Aanbieden van een activiteit zoals een spelletje of een wandelingetje - Maken van een praatje met de cliënten - Helpen opruimen van de ruimte Werktijden Donderdag van 13.00 - 16.00 uur. UVV verwacht van de vrijwilligers - Goede contactuele eigenschappen - Initiatief durven nemen UVV biedt vrijwilligers - Begeleiding en ondersteuning - Workshops, kerstattentie en jaarlijks uitje - Reiskostenvergoeding en verzekering - Zinvolle en leuke ervaring

Vrijwilliger Taalmaatje NLtraining Rotterdam
Rotterdam

Vrijwilliger Taalmaatje NLtraining Rotterdam

Wekelijks · 2 tot 4 uur
Unie Van Vrijwilligers Rotterdam

NLtraining biedt praktische taaltrainingen. De lessen zijn bedoeld voor alle laaggeletterde Nederlands- en anderstaligen die niet inburgeringsplichtig zijn. De groepslessen worden gegeven door professionele docenten. Naast de lessen hebben taalmaatje deelnemer persoonlijk contact om de spreek- en luistervaardigheid van de Nederlandse taal te vergroten. Taak/werkzaamheden Als taalmaatje bied je individuele taalondersteuning. Je spreekt af bij de deelnemer thuis of op een openbare plek, zoals de bibliotheek. Centraal staat het vergroten van de taalkennis en het doorbreken van angst om de Nederlandse taal te spreken. Werktijden Minimaal 2 x per week, 1 uur. Taak/werkzaamheden - Onder begeleiding van een docent met de cursisten Nederlands oefenen in spreken, luisteren, schrijven en lezen - Cursisten helpen bij vergroten van de digitale vaardigheden en/of rekenvaardigheden Werktijden Donderdag en/of vrijdag van 9.00 - 12.00 uur. UVV verwacht van de vrijwilligers - Goede beheersing van de Nederlandse taal - Rustig en begrijpelijk over kunnen brengen van informatie UVV biedt vrijwilligers - Begeleiding en ondersteuning - Workshops, kerstattentie en jaarlijks uitje - Reiskostenvergoeding en verzekering - Zinvolle en leuke ervaring Unie Van Vrijwilligers (UVV) zet jaarlijks vele vrijwilligers in bij zorg- en welzijnsinstellingen en bij mensen thuis. UVV zorgt voor het werven, matchen, begeleiden, trainen en waarderen van deze vrijwilligers.

Vrijwilliger Huiskameractiviteiten
Rotterdam

Vrijwilliger Huiskameractiviteiten

Wekelijks · 3 tot 9 uur
Unie Van Vrijwilligers Rotterdam

Laurens Stadzicht is een wooncentrum voor ouderen met dementie. De cliënten kunnen hier genieten van de prachtige parkachtige omgeving. Het huis heeft op de begane grond een binnenplein met een bruin café, restaurant, stiltecentrum, kapper, schoonheidssalon en winkel. Op de woonafdelingen wordt de zorg in kleinschalige vorm, huiskamergebonden, aangeboden. Stadzicht heeft 170 bedden en 25 dagbehandelingsplaatsen. Taak/werkzaamheden vrijwilliger - Geven van extra aandacht aan bewoners en samen een kopje koffie drinken - Meehelpen bij activiteiten zoals spelletjes, lezen, muziek luisteren of dvd kijken - Eventueel een cake bakken in overleg met de medewerker van de afdeling - Ondersteuning bij de maaltijden, zoals de tafels dekken en helpen met de afwas Werktijden Maandag t/m zondag, in de ochtend, middag of avond. Eén dagdeel in de week is mogelijk, werktijden in overleg. UVV verwacht van de vrijwilligers - Affiniteit met ouderen - Enthousiasme UVV biedt vrijwilligers - Begeleiding en ondersteuning - Workshops, kerstattentie en jaarlijks uitje - Reiskostenvergoeding en verzekering - Zinvolle en leuke ervaring Lijkt het je wat? Meld je dan aan. Na je aanmelding volgt een intakegesprek. UVV biedt vrijwilligers: - Begeleiding en ondersteuning - Workshops en bijeenkomsten - Reiskostenvergoeding en verzekering - Zinvolle en leuke ervaring Unie Van Vrijwilligers (UVV) zet jaarlijks vele vrijwilligers in bij zorg- en welzijnsinstellingen en bij mensen thuis. UVV zorgt voor het werven, matchen, begeleiden, trainen en waarderen van deze vrijwilligers.

Gastvrouw/-heer Huiskamer in zorgcentrum
Rotterdam

Gastvrouw/-heer Huiskamer in zorgcentrum

Wekelijks · 3 tot 9 uur
Unie Van Vrijwilligers Rotterdam

Sonneburgh Ravenswaard is een protestants-christelijk verzorgingshuis, gelegen in deelgemeente IJsselmonde, Rotterdam Zuid. Taak/werkzaamheden vrijwilliger: - Halen en brengen van bewoners (afhankelijk van tijdstip) - Serveren van koffie/ thee - Assisteren bij de maaltijd - Het personeel assisteren bij de activiteit, zoals spelletjes of creatieve activiteiten - Contact maken met bewoners Werktijden Maandag t/m zondag tussen 10.30 - 18.30 uur. Werktijden in overleg. Eén dagdeel in de week mogelijk. UVV verwacht van de vrijwilligers - Affiniteit met ouderen - Goede beheersing van de Nederlandse taal Lijkt het je wat? Meld je dan aan. Na je aanmelding volgt een intakegesprek. UVV biedt vrijwilligers: - Begeleiding en ondersteuning - Workshops en bijeenkomsten - Reiskostenvergoeding en verzekering - Zinvolle en leuke ervaring Unie Van Vrijwilligers (UVV) zet jaarlijks vele vrijwilligers in bij zorg- en welzijnsinstellingen en bij mensen thuis. UVV zorgt voor het werven, matchen, begeleiden, trainen en waarderen van deze vrijwilligers.

Assistent diverse activiteiten Sonneburgh
Rotterdam

Assistent diverse activiteiten Sonneburgh

Wekelijks · 3 tot 6 uur
Unie Van Vrijwilligers Rotterdam

Sonneburgh Ravenswaard is een protestants-christelijk verzorgingshuis, gelegen in deelgemeente IJsselmonde, Rotterdam Zuid. Taken/werkzaamheden - Koffie en thee inschenken - Ondersteunen bij verschillende activiteiten in de grote zaal als gymclub, wandelclub, muziekmiddag - Praatje maken - Halen en brengen van bewoners Werktijden Donderdag (Klassieke uurtje) van 9.45 - 12.15 uur en donderdag (gymclub) en vrijdag (muziekmiddag) van 13.30 - 16.00 uur. Eén dagdeel in de week is mogelijk. UVV verwacht van de vrijwilligers - Affiniteit met ouderen - Goede conditie en uithoudingsvermogen Lijkt het je wat? Meld je dan aan. Na je aanmelding volgt een intakegesprek. UVV biedt vrijwilligers: - Begeleiding en ondersteuning - Workshops en bijeenkomsten - Reiskostenvergoeding en verzekering - Zinvolle en leuke ervaring Unie Van Vrijwilligers (UVV) zet jaarlijks vele vrijwilligers in bij zorg- en welzijnsinstellingen en bij mensen thuis. UVV zorgt voor het werven, matchen, begeleiden, trainen en waarderen van deze vrijwilligers.

Vrijwilliger Woongroep Profila Zorg
Rotterdam

Vrijwilliger Woongroep Profila Zorg

Wekelijks · 2 tot 3 uur
Unie Van Vrijwilligers Rotterdam

Locatie Keyenburg is een woonlocatie van Profila Zorg voor mensen met een verstandelijke beperking en/of psychiatrische problematiek en bestaat uit 4 woongroepen. Er wordt ondersteuning geboden bij de dagelijkse gang van zaken en de begeleiding is gericht op de individuele hulpvraag. De bewoners hebben vaak baat bij een leefomgeving met duidelijkheid en structuur, waar ruimte is voor eigenheid. De vrijwilliger zal op de afdeling Safier ingezet worden. Taken/werkzaamheden - Ontvangen van de bewoners na thuiskomst van dagbesteding - Koffie/thee drinken en luisterend oor bieden - Eventueel een spelletje of andere activiteit doen met een bewoner Werktijden Maandag t/m zondag van 15.30 - 17.00 uur. Eén dagdeel in de week is mogelijk. UVV verwacht van de vrijwilligers - Goede contactuele eigenschappen - Enthousiasme UVV biedt vrijwilligers - Begeleiding en ondersteuning - Workshops, kerstattentie en jaarlijks uitje - Reiskostenvergoeding en verzekering - Zinvolle en leuke ervaring Unie Van Vrijwilligers (UVV) zet jaarlijks vele vrijwilligers in bij zorg- en welzijnsinstellingen en bij mensen thuis. UVV zorgt voor het werven, matchen, begeleiden, trainen en waarderen van deze vrijwilligers.

Vrijwilliger Activiteit woongroep Safier
Rotterdam

Vrijwilliger Activiteit woongroep Safier

Wekelijks · 2 tot 3 uur
Unie Van Vrijwilligers Rotterdam

Locatie Keyenburg is een woonlocatie van Profila Zorg voor mensen met een verstandelijke beperking en/of psychiatrische problematiek en bestaat uit 4 woongroepen. Er wordt ondersteuning geboden bij de dagelijkse gang van zaken en de begeleiding is gericht op de individuele hulpvraag. De bewoners hebben vaak baat bij een leefomgeving met duidelijkheid en structuur, waar ruimte is voor eigenheid. De vrijwilliger zal op de afdeling Safier ingezet worden. Taken/werkzaamheden Met enkele bewoners een activiteit doen zoals bereiden van de soep voor de lunch of een spelletje doen. Werktijden Zaterdag van 10.00 - 12.00 uur, aansluitend de mogelijkheid om mee te lunchen. UVV verwacht van de vrijwilligers - Goede contactuele eigenschappen - Enthousiasme UVV biedt vrijwilligers - Begeleiding en ondersteuning - Workshops, kerstattentie en jaarlijks uitje - Reiskostenvergoeding en verzekering - Zinvolle en leuke ervaring Unie Van Vrijwilligers (UVV) zet jaarlijks vele vrijwilligers in bij zorg- en welzijnsinstellingen en bij mensen thuis. UVV zorgt voor het werven, matchen, begeleiden, trainen en waarderen van deze vrijwilligers.

Assistent diverse activiteiten Ouderenzorg
Rotterdam

Assistent diverse activiteiten Ouderenzorg

Wekelijks · 2 tot 4 uur
Unie Van Vrijwilligers Rotterdam

Laurens Stadzicht is een wooncentrum voor ouderen met dementie. De cliënten kunnen hier genieten van de prachtige parkachtige omgeving. Het huis heeft op de begane grond een binnenplein met een bruin café, stiltecentrum, kapper, schoonheidssalon en winkel. Op de woonafdelingen wordt de zorg in kleinschalige vorm, huiskamergebonden, aangeboden. Stadzicht heeft een open deuren beleid. Dit betekent dat alle bewoners zelfstandig door het gebouw kunnen lopen en in de tuin verblijven. Taak/werkzaamheden vrijwilliger - Begeleiden van bewoners naar activiteiten binnenshuis, zoals bingo, sport en spel, activiteiten in de tuin en muziekoptredens - Begeleiden van bewoners bij uitstapjes - Serveren van koffie, thee of drankje Werktijden Afhankelijk van de activiteit. Eén dagdeel in de week is mogelijk. UVV verwacht van de vrijwilligers - Affiniteit met ouderen - Goede beheersing van de Nederlandse taal UVV biedt vrijwilligers - Begeleiding en ondersteuning - Workshops, kerstattentie en jaarlijks uitje - Reiskostenvergoeding en verzekering - Zinvolle en leuke ervaring

Vrijwilliger activiteiten op de afdeling
Rotterdam

Vrijwilliger activiteiten op de afdeling

Wekelijks · 3 tot 6 uur
Unie Van Vrijwilligers Rotterdam

Laurens Borgsate is een woonzorgcentrum met 160 bewoners. Binnen het zorgcentrum is er een gezellige plaza, een fraaie winkel, een internetcafé en een sfeervol restaurant. Daarnaast wordt er ook hulp geboden aan oudere bewoners in de buurt. Taak/werkzaamheden vrijwilliger - Assisteren van de activiteitenbegeleider bij de activiteit - Halen en brengen van bewoners naar activiteiten - Serveren van koffie en thee - Maken van een praatje met de bewoners Werktijden Afhankelijk van de activiteit. UVV verwacht van de vrijwilligers - Affiniteit met ouderen - Goede beheersing van de Nederlandse taal UVV biedt vrijwilligers - Begeleiding en ondersteuning - Workshops, kerstattentie en jaarlijks uitje - Reiskostenvergoeding en verzekering - Zinvolle en leuke ervaring Lijkt het je wat? Meld je dan aan. Na je aanmelding volgt een intakegesprek. UVV biedt vrijwilligers: - Begeleiding en ondersteuning - Workshops en bijeenkomsten - Reiskostenvergoeding en verzekering - Zinvolle en leuke ervaring Unie Van Vrijwilligers (UVV) zet jaarlijks vele vrijwilligers in bij zorg- en welzijnsinstellingen en bij mensen thuis. UVV zorgt voor het werven, matchen, begeleiden, trainen en waarderen van deze vrijwilligers.

Gastvrouw/-heer Restaurant Gaarkeuken
Rotterdam

Gastvrouw/-heer Restaurant Gaarkeuken

Wekelijks · 2 tot 4 uur
Unie Van Vrijwilligers Rotterdam

De Gaarkeuken van Rotterdam kookt maaltijden voor een aantal wijkrestaurants in Rotterdam. In deze wijkrestaurants zijn bewoners vanuit de wijk van harte welkom om met elkaar een warme maaltijd te gebruiken. Ook verzorgt de Gaarkeuken gratis maaltijden voor hen die dat niet kunnen betalen en levert deze uit of bezorgt ze. Taken/werkzaamheden - Ontvangen van de gasten - Assisteren met serveren en afruimen van de maaltijden - Serveren van koffie en thee - Opscheppen van de maaltijd - Helpen met de afwas Werktijden Maandag t/m donderdag van 17.30 - 19.30 uur. Eén dagdeel in de week is mogelijk. UVV verwacht van de vrijwilligers - Fysiek in goede staat - Enthousiasme UVV biedt vrijwilligers - Begeleiding en ondersteuning - Workshops, kerstattentie en jaarlijks uitje - Reiskostenvergoeding en verzekering - Zinvolle en leuke ervaring Lijkt het je wat? Meld je dan aan. Na je aanmelding volgt een intakegesprek. UVV biedt vrijwilligers: - Begeleiding en ondersteuning - Workshops en bijeenkomsten - Reiskostenvergoeding en verzekering - Zinvolle en leuke ervaring Unie Van Vrijwilligers (UVV) zet jaarlijks vele vrijwilligers in bij zorg- en welzijnsinstellingen en bij mensen thuis. UVV zorgt voor het werven, matchen, begeleiden, trainen en waarderen van deze vrijwilligers.

Kookvrijwilliger Gaarkeuken van Rotterdam
Rotterdam

Kookvrijwilliger Gaarkeuken van Rotterdam

Wekelijks · 5 tot 10 uur
Unie Van Vrijwilligers Rotterdam

De Gaarkeuken van Rotterdam kookt maaltijden voor een aantal wijkrestaurants in Rotterdam. In deze wijkrestaurants zijn bewoners vanuit de wijk van harte welkom om met elkaar een warme maaltijd te gebruiken. Ook verzorgt de Gaarkeuken gratis maaltijden voor hen die dat niet kunnen betalen en levert deze uit of bezorgt ze. Taken/werkzaamheden - Voorbereidingen treffen voor het koken van 60 - 200 maaltijden per keer - Ondersteunen bij het koken aan de hand van een recept - Helpen opruimen van de keuken Werktijden Maandag, donderdag en vrijdag van 10.30 - 15.30 uur en maandag t/m vrijdag van 13.00 - 18.00 uur. Eén dagdeel in de week is mogelijk. UVV verwacht van de vrijwilligers - Kunnen koken voor grotere groepen - Enthousiasme UVV biedt vrijwilligers - Begeleiding en ondersteuning - Workshops, kerstattentie en jaarlijks uitje - Reiskostenvergoeding en verzekering - Zinvolle en leuke ervaring Unie Van Vrijwilligers (UVV) zet jaarlijks vele vrijwilligers in bij zorg- en welzijnsinstellingen en bij mensen thuis. UVV zorgt voor het werven, matchen, begeleiden, trainen en waarderen van deze vrijwilligers.

Bezorger van maaltijden bij Gaarkeuken
Rotterdam

Bezorger van maaltijden bij Gaarkeuken

Wekelijks · 2 tot 4 uur
Unie Van Vrijwilligers Rotterdam

De Gaarkeuken van Rotterdam kookt maaltijden voor een aantal wijkrestaurants in Rotterdam. In deze wijkrestaurants zijn bewoners vanuit de wijk van harte welkom om met elkaar een warme maaltijd te gebruiken. Ook verzorgt de Gaarkeuken gratis maaltijden voor hen die dat niet kunnen betalen en levert deze uit of bezorgt deze. Taken/werkzaamheden - bezorgen van de maaltijden naar locatie Oranjeboomstraat, waar de maaltijden worden uitgeserveerd - bezorgen van maaltijden naar locaties waar wijkmaaltijden worden gehouden Werktijden Maandag t/m vrijdag van 17.00 - 18.15 uur. Eén dagdeel in de week is mogelijk. UVV verwacht van de vrijwilligers - In bezit van rijbewijs - Afspraken nakomen UVV biedt vrijwilligers - Begeleiding en ondersteuning - Workshops, kerstattentie en jaarlijks uitje - Reiskostenvergoeding en verzekering - Zinvolle en leuke ervaring Lijkt het je wat? Meld je dan aan. Na je aanmelding volgt een intakegesprek. UVV biedt vrijwilligers: - Begeleiding en ondersteuning - Workshops en bijeenkomsten - Reiskostenvergoeding en verzekering - Zinvolle en leuke ervaring Unie Van Vrijwilligers (UVV) zet jaarlijks vele vrijwilligers in bij zorg- en welzijnsinstellingen en bij mensen thuis. UVV zorgt voor het werven, matchen, begeleiden, trainen en waarderen van deze vrijwilligers.

Tuinvrijwilliger  Laurens Cadenza
Rotterdam

Tuinvrijwilliger Laurens Cadenza

Maandelijks · 3 tot 6 uur
Unie Van Vrijwilligers Rotterdam

Laurens Cadenza is een locatie waar palliatieve zorg wordt gegeven. Palliatieve zorg is zorg voor mensen met een levensbedreigende aandoening. Gasten kunnen in Cadenza verblijven om palliatieve zorg te ontvangen tot aan het overlijden, maar ook tijdelijk om aan te sterken of om de mantelzorg te ontlasten. De locatie Cadenza beschikt over 21 kamers, een restaurant en een mooie grote tuin. Taak/werkzaamheden vrijwilliger - Het verwijderen van de dorre bladeren en bloemen - Water geven - De tuinen aanvegen - Tegels reinigen met hogedrukspuit - Zwerfafval uit de tuin halen - Tuinmeubilair uitzetten bij mooi weer Werktijden In overleg. UVV verwacht van de vrijwilligers - Affiniteit met natuur (“groene vingers” hebben) - Fysiek in goede conditie Lijkt het je wat? Meld je dan aan. Na je aanmelding volgt een intakegesprek. UVV biedt vrijwilligers: - Begeleiding en ondersteuning - Workshops en bijeenkomsten - Reiskostenvergoeding en verzekering - Zinvolle en leuke ervaring Unie Van Vrijwilligers (UVV) zet jaarlijks vele vrijwilligers in bij zorg- en welzijnsinstellingen en bij mensen thuis. UVV zorgt voor het werven, matchen, begeleiden, trainen en waarderen van deze vrijwilligers.

Begeleider Natuurlessen Natuurspeeltuin
Rotterdam

Begeleider Natuurlessen Natuurspeeltuin

Wekelijks · 3 tot 6 uur
Unie Van Vrijwilligers Rotterdam

Natuurspeeltuin De Speeldernis is een bijzondere speeltuin in Rotterdam, ingericht met natuurlijke elementen en materialen zoals zand, bomen, takken, gras en water. Dit is het ‘speelgoed’ voor de jonge bezoekers. Inmiddels bestaat de speeltuin al bijna 20 jaar. De Speeldernis is een wildernis waar kinderen met de natuurlijke risico’s die de natuur biedt, mogen spelen en waar ruimte is de om zelf avonturen te beleven, vies te worden, te struinen en aan te rommelen en zo spelenderwijs de natuur te leren kennen. Taken/werkzaamheden Begeleiden van een activiteit met een groepje kinderen (4 - 12 jaar). Voorbeelden van activiteiten zijn: knutselen (met natuurlijke materialen), een speurtocht, kriebelbeestjes zoeken, koken, verhalen vertelen of een kampvuur organiseren. Werktijden Maandag, woensdag en donderdag van 9.00 - 12.00 uur. Eén dagdeel in de week is mogelijk. UVV verwacht van de vrijwilligers - Affiniteit met kinderen - Enthousiasme UVV biedt vrijwilligers - Begeleiding en ondersteuning - Workshops, kerstattentie en jaarlijks uitje - Reiskostenvergoeding en verzekering - Zinvolle en leuke ervaring Unie Van Vrijwilligers (UVV) zet jaarlijks vele vrijwilligers in bij zorg- en welzijnsinstellingen en bij mensen thuis. UVV zorgt voor het werven, matchen, begeleiden, trainen en waarderen van deze vrijwilligers.

Vrijwilliger Kiosk Natuurspeeltuin
Rotterdam

Vrijwilliger Kiosk Natuurspeeltuin

Wekelijks · 3 tot 6 uur
Unie Van Vrijwilligers Rotterdam

Natuurspeeltuin De Speeldernis is een bijzondere speeltuin in Rotterdam, ingericht met natuurlijke elementen en materialen zoals zand, bomen, takken, gras en water. Dit is het ‘speelgoed’ voor de jonge bezoekers. Inmiddels bestaat de speeltuin al bijna 20 jaar. De Speeldernis is een wildernis waar kinderen met de natuurlijke risico’s die de natuur biedt, mogen spelen en waar ruimte is de om zelf avonturen te beleven, vies te worden, te struinen en aan te rommelen en zo spelenderwijs de natuur te leren kennen. Taken/werkzaamheden - Ontvangen van bezoekers/klassen en hen vertellen over de huisregels - Zetten van koffie/thee en maken van tosti’s - Verkopen van eten en drinken - Schoon houden van de kiosk - Eventueel een wasje draaien - Telefoon aannemen - Oogje in het zeil houden als er groepen kinderen in de speeltuin zijn Werktijden Woensdag, zaterdag en zondag van 12.00 - 17.00 uur. Eén dagdeel in de week is mogelijk. UVV verwacht van de vrijwilligers - Gastvrij - Enthousiasme UVV biedt vrijwilligers - Begeleiding en ondersteuning - Workshops, kerstattentie en jaarlijks uitje - Reiskostenvergoeding en verzekering - Zinvolle en leuke ervaring Unie Van Vrijwilligers (UVV) zet jaarlijks vele vrijwilligers in bij zorg- en welzijnsinstellingen en bij mensen thuis. UVV zorgt voor het werven, matchen, begeleiden, trainen en waarderen van deze vrijwilligers.

Vrijwilliger Tuin/onderhoud Natuurspeeltuin
Rotterdam

Vrijwilliger Tuin/onderhoud Natuurspeeltuin

Wekelijks · 2 tot 4 uur
Unie Van Vrijwilligers Rotterdam

Natuurspeeltuin De Speeldernis is een bijzondere speeltuin in Rotterdam, ingericht met natuurlijke elementen en materialen zoals zand, bomen, takken, gras en water. Dit is het ‘speelgoed’ voor de jonge bezoekers. Inmiddels bestaat de speeltuin al bijna 20 jaar. De Speeldernis is een wildernis waar kinderen met de natuurlijke risico’s die de natuur biedt, mogen spelen en waar ruimte is de om zelf avonturen te beleven, vies te worden, te struinen en aan te rommelen en zo spelenderwijs de natuur te leren kennen. Taken/werkzaamheden Onderhoudswerkzaamheden, zoals snoeien van struiken, repareren van hekwerk, herstellen van een bruggetje, bladeren aanharken of onkruid wieden. Werktijden In overleg, een aantal uur per week. UVV verwacht van de vrijwilligers - Handig en groene vingers - Afspraken nakomen UVV biedt vrijwilligers - Begeleiding en ondersteuning - Workshops, kerstattentie en jaarlijks uitje - Reiskostenvergoeding en verzekering - Zinvolle en leuke ervaring Unie Van Vrijwilligers (UVV) zet jaarlijks vele vrijwilligers in bij zorg- en welzijnsinstellingen en bij mensen thuis. UVV zorgt voor het werven, matchen, begeleiden, trainen en waarderen van deze vrijwilligers.

Vrijwilliger Taalmaatje TopTaal Rotterdam
Rotterdam

Vrijwilliger Taalmaatje TopTaal Rotterdam

Wekelijks · 2 tot 4 uur
Unie Van Vrijwilligers Rotterdam

Algemene informatie TopTaal biedt opleidingen voor iedereen die de Nederlandse taal wil leren of verbeteren. De meest effectieve leermethode is leren door te doen en ervaren. Bij TopTaal is daarom veel ruimte voor de praktijk. Ze brengen de praktijk in de les of de les naar de praktijk. Omdat iedere cursist zijn/haar eigen persoonlijke doelen en talenten heeft, zijn de lesprogramma’s voornamelijk maatwerk. TopTaal koppelt het taalmaatje aan een deelnemer die in de buurt woont. Na een gesprek tussen taalmaatje en deelnemer(s) kan een match gemaakt worden. Taak/werkzaamheden Als taalmaatje bied je individuele taalondersteuning. Je spreekt af bij de deelnemer thuis of op een openbare plek, zoals de bibliotheek. Centraal staat het vergroten van de taalkennis en het doorbreken van angst om de Nederlandse taal te spreken. je kan ook eventueel helpen met lezen, het invullen van formulieren, oefenen met grammatica en samen lezen van makkelijke teksten en boekjes. Werktijden In overleg, wekelijks en op vast tijdstip. Liefst wel voor minimaal een half jaar. UVV verwacht van de vrijwilligers - Goede beheersing van de Nederlandse taal - Rustig en begrijpelijk over kunnen brengen van informatie UVV biedt vrijwilligers - Begeleiding en ondersteuning - Workshops, kerstattentie en jaarlijks uitje - Reiskostenvergoeding en verzekering - Zinvolle en leuke ervaring

Gastvrouw/-heer Huiskamer woonzorg-centrum
Rotterdam

Gastvrouw/-heer Huiskamer woonzorg-centrum

Wekelijks · 4 tot 8 uur
Unie Van Vrijwilligers Rotterdam

In het kleine woonzorgcentrum Laurens Dorpsveld hebben de bewoners verschillende culturele achtergronden en komen voornamelijk uit omliggende wijken. Met de vele georganiseerde activiteiten, waar buurtbewoners ook graag aan meedoen, maakt de locatie onderdeel uit van de buurt. Laurens Dorpsveld beschikt over 41 eenpersoonsappartementen en een tweepersoonsappartement voor dementerenden. Taken/werkzaamheden - Geven van extra aandacht aan bewoners (dementerende ouderen) die hun dagbesteding hebben in één van de huiskamers - Meehelpen bij activiteiten zoals spelletjes, bewegen, kleuren, schilderen, spel, bakken, lezen in de ochtend - Ondersteuning bij de maaltijden in de middag - Eventueel met een bewoner naar het restaurant of terras om een bakje koffie te drinken Werktijden Dinsdag van 10.00 - 14.00 uur. UVV verwacht van de vrijwilligers - Affiniteit met ouderen - Goede beheersing van de Nederlandse taal Belangrijk voor deze vrijwilligersvacature: - Respect voor en geduld met ouderen Lijkt het je wat? Meld je dan aan. Na je aanmelding volgt een intakegesprek. UVV biedt vrijwilligers: - Begeleiding en ondersteuning - Workshops en bijeenkomsten - Reiskostenvergoeding en verzekering - Zinvolle en leuke ervaring Unie Van Vrijwilligers (UVV) zet jaarlijks vele vrijwilligers in bij zorg- en welzijnsinstellingen en bij mensen thuis. UVV zorgt voor het werven, matchen, begeleiden, trainen en waarderen van deze vrijwilligers.

Gastvrouw/-heer Huiskamerproject
Rotterdam

Gastvrouw/-heer Huiskamerproject

Wekelijks · 4 tot 12 uur
Unie Van Vrijwilligers Rotterdam

In het kleine woonzorgcentrum Laurens Dorpsveld in Charlois hebben de bewoners verschillende culturele achtergronden en komen voornamelijk uit omliggende wijken. Met de vele georganiseerde activiteiten, waar buurtbewoners ook graag aan meedoen, maakt de locatie onderdeel uit van de buurt. Taak/werkzaamheden vrijwilliger: - Geven van extra aandacht aan bewoners (dementerende ouderen) die hun dagbesteding hebben in één van de huiskamers - Meehelpen bij activiteiten zoals spelletjes, lezen - Eventueel met mooi weer met bewoner naar buiten - Ondersteuning bij de maaltijden Werktijden: Maandag, dinsdag en vrijdag van 10.00 - 14.00 uur. Eén dagdeel in de week is mogelijk. Belangrijk voor deze vrijwilligersvacature: - Respect voor en geduld met ouderen Lijkt het je wat? Meld je dan aan. Na je aanmelding volgt een intakegesprek. UVV biedt vrijwilligers: - Begeleiding en ondersteuning - Workshops en bijeenkomsten - Reiskostenvergoeding en verzekering - Zinvolle en leuke ervaring Unie Van Vrijwilligers (UVV) zet jaarlijks vele vrijwilligers in bij zorg- en welzijnsinstellingen en bij mensen thuis. UVV zorgt voor het werven, matchen, begeleiden, trainen en waarderen van deze vrijwilligers.

Gastvrouw/-heer Restaurant  Verzorgingshuis
Rotterdam

Gastvrouw/-heer Restaurant Verzorgingshuis

Wekelijks · 3 tot 6 uur
Unie Van Vrijwilligers Rotterdam

Sonneburgh Ravenswaard is een protestants-christelijk verzorgingshuis en bestaat uit 118 appartementen en 113 aanleunwoningen. Binnen Sonneburgh is veel aandacht voor sfeer en leefklimaat. Aan de achterzijde van het gebouw is een fraaie rolstoeltoegankelijke tuin aangelegd. Taken/werkzaamheden - Halen en brengen van bewoners die niet zelfstandig kunnen komen - Tafels dekken - Gasten ontvangen - Uitserveren van driegangenmenu - Tafels afruimen - Opruimen van de zaal Werktijden Vrijdag 11.00 - 13.30 uur. UVV verwacht van de vrijwilligers - Affiniteit met ouderen - Goede conditie en uithoudingsvermogen UVV biedt vrijwilligers - Begeleiding en ondersteuning - Workshops, kerstattentie en jaarlijks uitje - Reiskostenvergoeding en verzekering - Zinvolle en leuke ervaring Unie Van Vrijwilligers (UVV) zet jaarlijks vele vrijwilligers in bij zorg- en welzijnsinstellingen en bij mensen thuis. UVV zorgt voor het werven, matchen, begeleiden, trainen en waarderen van deze vrijwilligers.

Vrijwilliger Klein onderhoud Nivon
Rotterdam

Vrijwilliger Klein onderhoud Nivon

Wekelijks · 2 tot 4 uur
Unie Van Vrijwilligers Rotterdam

Nivon Rotterdam is een vereniging met 1200 leden en onderdeel van Nivon Natuurvrienden Nederland. In het centrum worden activiteiten aangeboden op het gebied van cultuur en natuur, waaronder bijvoorbeeld wandelingen. Om het gebouw te onderhouden is er een onderhoudsploeg die zorg draagt voor reparaties en kleine verbouwingen. Taken/werkzaamheden - Onderling bespreken hoe bepaalde klussen het beste aangepakt kunnen worden - Repareren van schilderwerk, elektriciteit of waterleiding - Opknappen van lokalen Werktijden In overleg, in groepsverband of individueel. UVV verwacht van de vrijwilligers - Vaardig in het doen van klusjes - Zelfstandig Unie Van Vrijwilligers (UVV) zet jaarlijks vele vrijwilligers in bij zorg- en welzijnsinstellingen en bij mensen thuis. UVV zorgt voor het werven, matchen, begeleiden, trainen en waarderen van deze vrijwilligers. #cultuur

Vrijwilliger Bar/balie Nivon
Rotterdam

Vrijwilliger Bar/balie Nivon

Wekelijks · 4 tot 8 uur
Unie Van Vrijwilligers Rotterdam

Nivon Rotterdam is een vereniging met 1200 leden en onderdeel van Nivon Natuurvrienden Nederland. In het centrum worden activiteiten aangeboden op het gebied van cultuur en natuur, waaronder bijvoorbeeld wandelingen. Taken/werkzaamheden - Bediening in de barruimte van het Nivon - Zalen klaarmaken voor bepaalde activiteiten - Kleine schoonmaakwerkzaamheden in de barruimte - Vragen beantwoorden aan de telefoon en van bezoekers Werktijden In overleg, diensten kunnen zowel overdag als ’s avonds en in het weekend plaats vinden. Momenteel voornamelijk diensten open in het weekend van 19.00 - 23.00 uur. UVV verwacht van de vrijwilligers - Goede sociale vaardigheden - Initiatief durven nemen UVV biedt vrijwilligers - Begeleiding en ondersteuning - Workshops, kerstattentie en jaarlijks uitje - Reiskostenvergoeding en verzekering - Zinvolle en leuke ervaring - vergoeding van 7 (overdag doordeweeks) of 14 euro (avond/weekend) Unie Van Vrijwilligers (UVV) zet jaarlijks vele vrijwilligers in bij zorg- en welzijnsinstellingen en bij mensen thuis. UVV zorgt voor het werven, matchen, begeleiden, trainen en waarderen van deze vrijwilligers. #cultuur

Gastvrouw/-heer Huiskamer  Verpleeghuis
Rotterdam

Gastvrouw/-heer Huiskamer Verpleeghuis

Wekelijks · 2 tot 6 uur
Unie Van Vrijwilligers Rotterdam

Antonius Binnenweg is één van de eerste zorgcentra die Laurens in Rotterdam heeft opgezet. Antonius Binnenweg is een centrum voor revalidatie en kortdurende specialistische zorg, maar ook voor langdurige zorg aan (jonge) mensen met dementie. De grote stadstuin biedt rustige en idyllische plekken om van te genieten. Taken/werkzaamheden - Geven van extra aandacht aan bewoners (dementerende ouderen) die hun dagbesteding hebben in één van de huiskamers - Meehelpen bij activiteiten zoals spelletjes, bewegen, kleuren, schilderen, spel, bakken, lezen in de ochtend - Ondersteuning bij de maaltijden in de middag - Eventueel met een bewoner naar het restaurant/terras om een bakje koffie te drinken of naar buiten voor een wandeling Werktijden Maandag t/m zondag. Werktijden in overleg. Eén dagdeel per week is mogelijk. UVV verwacht van de vrijwilligers - Affiniteit met ouderen - Goede beheersing van de Nederlandse taal UVV biedt vrijwilligers - Begeleiding en ondersteuning - Workshops, kerstattentie en jaarlijks uitje - Reiskostenvergoeding en verzekering - Zinvolle en leuke ervaring Lijkt het je wat? Meld je dan aan. Na je aanmelding volgt een intakegesprek. UVV biedt vrijwilligers: - Begeleiding en ondersteuning - Workshops en bijeenkomsten - Reiskostenvergoeding en verzekering - Zinvolle en leuke ervaring Unie Van Vrijwilligers (UVV) zet jaarlijks vele vrijwilligers in bij zorg- en welzijnsinstellingen en bij mensen thuis. UVV zorgt voor het werven, matchen, begeleiden, trainen en waarderen van deze vrijwilligers.

Chauffeur/bijrijder Bus Voedselcentrum
Rotterdam

Chauffeur/bijrijder Bus Voedselcentrum

Wekelijks · 4 tot 8 uur
Unie Van Vrijwilligers Rotterdam

Stichting Isaak & de Schittering is gedreven iedereen te helpen. Het streven is om minderbedeelde mensen te helpen en de voedselverspilling te verminderen. Brood, groenten en andere levensmiddelen worden gratis aangeboden aan mensen die dit nodig hebben. Daarnaast worden restpartijen ingekocht en voor lage prijzen aangeboden. Met de bus worden levensmiddelen opgehaald bij supermarkten en telers die deze zelf niet meer kunnen verkopen. Taken/werkzaamheden - Ophalen van levensmiddelen bij bedrijven in Rotterdam - Lossen van de vracht bij de 3 locaties (Noord, Feijenoord en IJsselmonde) Werktijden Maandag t/m zaterdag van 9.00 - 15.00 en zondag in de middag. Met name overdag maar het kan ook gebeuren dat bepaalde ritten eind van de dag voorkomen. UVV verwacht van de vrijwilligers - In bezit van rijbewijs B - Afspraken nakomen UVV biedt vrijwilligers - Begeleiding en ondersteuning - Workshops, kerstattentie en jaarlijks uitje - Reiskostenvergoeding en verzekering - Zinvolle en leuke ervaring

Vrijwilliger Winkel Voedselcentrum
Rotterdam

Vrijwilliger Winkel Voedselcentrum

Wekelijks · 3 tot 12 uur
Unie Van Vrijwilligers Rotterdam

Stichting Isaak & de Schittering is gedreven iedereen te helpen. Het streven is om minderbedeelde mensen te helpen en de voedselverspilling te verminderen. Brood, groenten en andere levensmiddelen worden gratis aangeboden aan mensen die dit nodig hebben. Daarnaast worden restpartijen ingekocht en voor lage prijzen aangeboden. Iedereen is welkom in de voedselcentra. Taken/werkzaamheden - Uitdelen van brood/groente in de voedselbank - Uitpakken van levensmiddelen en vullen van de schappen - Producten controleren op houdbaarheidsdatum en spiegelen van de producten - Het doen van kleine huishoudelijke klusjes - Sorteren en ophangen van gebruikte kleding Werktijden Maandag t/m zaterdag van 9.30 - 20.00 en zondag van 14.00 - 20.00 uur. Het is mogelijk een hele dag of dagdeel te werken. Eén dagdeel in de week is mogelijk. UVV verwacht van de vrijwilligers - Goede contactuele eigenschappen - Affiniteit met de doelgroep UVV biedt vrijwilligers - Begeleiding en ondersteuning - Workshops, kerstattentie en jaarlijks uitje - Reiskostenvergoeding en verzekering - Zinvolle en leuke ervaring

Vrijwilliger Winkel Voedselcentrum
Rotterdam

Vrijwilliger Winkel Voedselcentrum

Wekelijks · 4 tot 12 uur
Unie Van Vrijwilligers Rotterdam

Stichting Isaak & de Schittering is gedreven iedereen te helpen. Het streven is om minderbedeelde mensen te helpen en de voedselverspilling te verminderen. Brood, groenten en andere levensmiddelen worden gratis aangeboden aan mensen die dit nodig hebben. Daarnaast worden restpartijen ingekocht en voor lage prijzen aangeboden. Iedereen is welkom in de voedselcentra. Taken/werkzaamheden - Uitdelen van brood/groente in de voedselbank - Uitpakken van levensmiddelen en vullen van de schappen - Producten controleren op houdbaarheidsdatum en spiegelen van de producten - Het doen van kleine huishoudelijke klusjes - Sorteren en ophangen van gebruikte kleding Werktijden Maandag t/m zaterdag van 9.30 - 20.00 en zondag van 14.00 - 20.00 uur. Het is mogelijk een hele dag of dagdeel te werken. Eén dagdeel in de week is mogelijk. UVV verwacht van de vrijwilligers - Goede contactuele eigenschappen - Affiniteit met de doelgroep UVV biedt vrijwilligers - Begeleiding en ondersteuning - Workshops, kerstattentie en jaarlijks uitje - Reiskostenvergoeding en verzekering - Zinvolle en leuke ervaring

Vrijwilliger Facilitair basisschool
Rotterdam

Vrijwilliger Facilitair basisschool

Wekelijks · 4 tot 8 uur
Unie Van Vrijwilligers Rotterdam

De Nieuwe Haven is een protestants-christelijke school met ongeveer 320 leerlingen, verdeeld over drie locaties in de wijk Feijenoord. Op school kunnen de kinderen door een eerlijke en open communicatie, in vertrouwen en in relatie met elkaar, met plezier hun talenten op verschillende niveaus ontwikkelen. Er is een conciërge aanwezig voor een aantal dagen. De vrijwilligers ondersteunen de conciërge met verschillende taken voor de resterende dagdelen op alle vestigingen. Taken/werkzaamheden - Ontvangen van bezoekers en ouders - Koffie/thee zetten en aanbieden - Opnemen van telefoon - Kopieerwerk - Voorraden aanschaffen en bijhouden (in overleg met aanwezige conciërge) - Schoolpleinen bijhouden - Licht tuinonderhoud - Noteren van afwezige leerlingen en deze aan de betreffende medewerker doorgeven - In gesprek gaan met de leerlingen en ingaan op hun vragen - Overige taken Werktijden Maandag t/m vrijdag van 8.00 - 12.30 uur. Bij voorkeur twee vaste dagdelen per week beschikbaar. UVV verwacht van de vrijwilligers - Affiniteit met kinderen - Goede beheersing van de Nederlandse taal UVV biedt vrijwilligers - Begeleiding en ondersteuning - Workshops, kerstattentie en jaarlijks uitje - Reiskostenvergoeding en verzekering - Zinvolle en leuke ervaring

Vrijwilliger recreatieve activiteiten (soos)
Rotterdam

Vrijwilliger recreatieve activiteiten (soos)

Wekelijks · 3 tot 4 uur
Unie Van Vrijwilligers Rotterdam

Zorgcentrum Sonneburgh bestaat uit een verpleeghuis, een verzorgingshuis en een servicewoningencomplex. Het verpleeghuis bestaat uit vier afdelingen waarvan er drie gericht zijn op somatiek of lichamelijke klachten, en één voor psychogeriatrie en problematiek omtrent het geestelijk vermogen. Binnen de afdeling activiteitenbegeleiding worden er wekelijks activiteiten georganiseerd, waaronder muziekactiviteiten, bingo en gymnastiek. Taken/werkzaamheden - Bewoners ophalen en terugbrengen - Bewoners begeleiden tijdens de activiteit - Drankje inschenken - Bewoners aandacht geven door middel van een praatje - Ruimte opruimen Werktijden Maandag van 13.15 - 16.15 uur. UVV verwacht van de vrijwilligers - Affiniteit met ouderen - Goede beheersing van de Nederlandse taal UVV biedt vrijwilligers - Begeleiding en ondersteuning - Workshops, kerstattentie en jaarlijks uitje - Reiskostenvergoeding en verzekering - Zinvolle en leuke ervaring Unie Van Vrijwilligers (UVV) zet jaarlijks vele vrijwilligers in bij zorg- en welzijnsinstellingen en bij mensen thuis. UVV zorgt voor het werven, matchen, begeleiden, trainen en waarderen van deze vrijwilligers.

Begeleider van bewoners naar Fysiotherapie
Rotterdam

Begeleider van bewoners naar Fysiotherapie

Wekelijks · 4 tot 12 uur
Unie Van Vrijwilligers Rotterdam

Zorgcentrum Sonneburgh bestaat uit een verpleeghuis, een verzorgingshuis en een servicewoningencomplex. Het verpleeghuis bestaat uit vier afdelingen waarvan er drie gericht zijn op somatiek of lichamelijke klachten, en één voor psychogeriatrie en problematiek omtrent het geestelijk vermogen. Taken/werkzaamheden - Bewoners in een rolstoel, halen en brengen in naar de Fysiotherapie - Praatje maken met de bewoner Werktijden Maandag t/m vrijdag van 9.00 - 13.00 uur. Eén dagdeel per week is mogelijk. UVV verwacht van de vrijwilligers - Goede contactuele eigenschappen - Goede conditie en uithoudingsvermogen UVV biedt vrijwilligers - Begeleiding en ondersteuning - Workshops, kerstattentie en jaarlijks uitje - Reiskostenvergoeding en verzekering - Zinvolle en leuke ervaring

Vrijwilliger Geld en Gezin Rotterdam
Rotterdam

Vrijwilliger Geld en Gezin Rotterdam

Wekelijks · 3 tot 5 uur
Unie Van Vrijwilligers Rotterdam

Eén op de vijf kinderen in Rotterdam groeit op in armoede. Een maatje zou een groot verschil kunnen maken door het geven van sociale en praktische ondersteuning. Hij/zij helpt ouders op weg hun financiën op orde te krijgen en heeft specifiek aandacht voor de behoeften van het kind en het vergroten van hun wereld. Zo kan de vrijwilliger helpen op zoek te gaan naar een sportvereniging en de bijbehorende toeslagen die aangevraagd kunnen worden, het leren omgaan met zakgeld of het aanvragen van een laptop voor school. Taken/werkzaamheden Afhankelijk van de behoeften van het gezin: - Helpen overzicht te krijgen in financiële situatie - Begeleiden in het maken van stappen zoals toeleiden naar schuldhulpverlening of werk - Bewust maken van het belang van financiële opvoeding - De weg wijzen in fondsen en toeslagen die aangevraagd kunnen worden Werktijden - Zelf te bepalen, in overleg met het gezin. Je kan uitgaan van 1 dagdeel per week. UVV verwacht van de vrijwilligers - Deelname aan intervisiebijeenkomsten en trainingen - Nakomen van afspraken UVV biedt vrijwilligers - Begeleiding en ondersteuning - Workshops, kerstattentie en jaarlijks uitje - Reiskostenvergoeding en verzekering - Zinvolle en leuke ervaring

Vrijwilliger Klusjes basisschool Feijenoord
Rotterdam

Vrijwilliger Klusjes basisschool Feijenoord

Wekelijks · 2 tot 4 uur
Unie Van Vrijwilligers Rotterdam

De Nieuwe Haven is een protestants-christelijke school met ongeveer 320 leerlingen, verdeeld over drie locaties in de wijk Feijenoord. Op school kunnen de kinderen door een eerlijke en open communicatie, in vertrouwen en in relatie met elkaar, met plezier hun talenten op verschillende niveaus ontwikkelen. Taken/werkzaamheden Ondersteuning bieden met het doen van kleine onderhoudswerkzaamheden, zoals reparatiewerkzaamheden Werktijden Werktijden in overleg, bij voorkeur een aantal uren per week tussen 8.00 - 15.00 uur. UVV verwacht van de vrijwilligers - Ervaring met klussen - Betrouwbaar en het nakomen van afspraken UVV biedt vrijwilligers - Begeleiding en ondersteuning - Workshops, kerstattentie en jaarlijks uitje - Reiskostenvergoeding en verzekering - Zinvolle en leuke ervaring Unie Van Vrijwilligers (UVV) zet jaarlijks vele vrijwilligers in bij zorg- en welzijnsinstellingen en bij mensen thuis. UVV zorgt voor het werven, matchen, begeleiden, trainen en waarderen van deze vrijwilligers.

Fietsmaatje (m) duofiets Profila Zorg
Rotterdam

Fietsmaatje (m) duofiets Profila Zorg

Maandelijks · 2 tot 4 uur
Unie Van Vrijwilligers Rotterdam

Locatie Keyenburg is een woonvorm van Profila Zorg voor mensen met een verstandelijke beperking en/of psychiatrische problematiek. Er wordt ondersteuning geboden bij de dagelijkse gang van zaken en de begeleiding is gericht op de individuele hulpvraag. De bewoners hebben vaak baat bij een leefomgeving met duidelijkheid en structuur, waar ruimte is voor eigenheid. Taken/werkzaamheden Een fietstochtje maken op de duofiets met een bewoner van Surinaamse-hindoestaanse afkomst. Werktijden Dag in overleg, maar wel in de middag van 14.00 - 15.30 uur. UVV verwacht van de vrijwilligers - Affiniteit met de doelgroep - Enthousiasme UVV biedt vrijwilligers - Begeleiding en ondersteuning - Workshops, kerstattentie en jaarlijks uitje - Reiskostenvergoeding en verzekering - Zinvolle en leuke ervaring Lijkt het je wat? Meld je dan aan. Na je aanmelding volgt een intakegesprek. UVV biedt vrijwilligers: - Begeleiding en ondersteuning - Workshops en bijeenkomsten - Reiskostenvergoeding en verzekering - Zinvolle en leuke ervaring Unie Van Vrijwilligers (UVV) zet jaarlijks vele vrijwilligers in bij zorg- en welzijnsinstellingen en bij mensen thuis. UVV zorgt voor het werven, matchen, begeleiden, trainen en waarderen van deze vrijwilligers.

Gastvrouw/-heer Inloop Stichting De Doel
Rotterdam

Gastvrouw/-heer Inloop Stichting De Doel

Wekelijks · 2 tot 3 uur
Unie Van Vrijwilligers Rotterdam

Stichting De Doel is gevestigd in IJsselmonde en is opgericht om buurtbewoners van alle leeftijden met elkaar in contact te brengen. Zo worden er activiteiten georganiseerd voor kinderen maar wordt er ook gekookt voor volwassenen in de wijk. De stichting heeft een Christelijke achtergrond, maar mensen van alle leeftijden, met verschillende religiën en achtergronden zijn welkom. Taken/werkzaamheden - Ontvangen van de bezoekers - Aanbieden van koffie/thee - Helpen bij het klaarmaken van de lunch, zoals tosti’s - Eventueel meedoen met een spelletje Werktijden Dinsdag van 12.00 - 14.30 uur en/of vrijdag van 10.00 - 12.30 uur. UVV verwacht van de vrijwilligers - Goede contactuele eigenschappen - Enthousiasme UVV biedt vrijwilligers - Begeleiding en ondersteuning - Workshops, kerstattentie en jaarlijks uitje - Reiskostenvergoeding en verzekering - Zinvolle en leuke ervaring Unie Van Vrijwilligers (UVV) zet jaarlijks vele vrijwilligers in bij zorg- en welzijnsinstellingen en bij mensen thuis. UVV zorgt voor het werven, matchen, begeleiden, trainen en waarderen van deze vrijwilligers.

Vrijwilliger Huiswerkbegeleiding
Rotterdam

Vrijwilliger Huiswerkbegeleiding

Wekelijks · 2 tot 3 uur
Unie Van Vrijwilligers Rotterdam

Stichting De Doel is gevestigd in IJsselmonde en is opgericht om buurtbewoners van alle leeftijden met elkaar in contact te brengen. Zo worden er activiteiten georganiseerd voor kinderen maar wordt er ook gekookt voor volwassenen in de wijk. De stichting heeft een Christelijke achtergrond, maar mensen van alle leeftijden, met verschillende religiën en achtergronden zijn welkom. Taken/werkzaamheden - Begeleiden van groepje kinderen - Zorgen dat de kinderen hun huiswerkopdrachten maken en begrijpen - Ondersteunen bij vakken als rekenen en taal Werktijden Zaterdag van 15.00 - 16.30 uur. UVV verwacht van de vrijwilligers - Goede beheersing van de Nederlandse taal - Enthousiasme UVV biedt vrijwilligers - Begeleiding en ondersteuning - Workshops, kerstattentie en jaarlijks uitje - Reiskostenvergoeding en verzekering - Zinvolle en leuke ervaring Unie Van Vrijwilligers (UVV) zet jaarlijks vele vrijwilligers in bij zorg- en welzijnsinstellingen en bij mensen thuis. UVV zorgt voor het werven, matchen, begeleiden, trainen en waarderen van deze vrijwilligers.

Anderen bekeken ook

Challenge: bouw een egelhuisje
Rotterdam

Challenge: bouw een egelhuisje

Eenmalig · 0 tot 1 uur
Zorgzaam010

Egels hebben steeds minder ruimte om te leven. Ze kunnen onze hulp goed gebruiken! Elk jaar sneuvelen er alleen al 135.000 egels in het verkeer. Gelukkig kunnen we de egels helpen. Nederland heeft namelijk 3 miljard vierkante meter aan tuin. En tuinen zijn een belangrijk leefgebied van egels. Een plek waar ze voedsel vinden en kunnen schuilen. Door in je tuin egels een handje te helpen, hoeven ze minder lange afstanden af te leggen om genoeg eten te vinden. De kans is dan kleiner dat ze een weg over moeten steken. Je kunt met jouw tuin het verschil maken. Maak je tuin egelvriendelijk: bouw een egelhuis, zorg voor een paar rommelhoekjes en voedsel in je tuin. Zo maken we samen van heel Nederland een thuis voor egels. Klik op "Ik doe mee" om meer te lezen over wat jij kan doen!

Jongeren
Challenge
(kleine) groepen
Heel Rotterdam Wipt tegels
Rotterdam

Heel Rotterdam Wipt tegels

Eenmalig · tot uur
Zorgzaam010

Het wip-seizoen is geopend: wip, Rotterdam, wip! Van 21 maart tot en met 31 oktober speelt heel Nederland het NK Tegelwippen. Iedereen kan meedoen door tegels te vervangen voor groen in zijn eigen voor-, achter- of geveltuin. Jij dus ook! Laten we samen Rotterdam een stuk groener maken. Wanneer tegels worden vervangen door gras, bloemperken, bomen en geveltuinen, wordt Nederland meer klimaatbestendig, behaaglijker voor insecten en dieren, koeler op warme dagen én veel mooier! Klik op de onderstaande ik doe mee knop en ontvang het aanmeldformulier, hoe het werkt en inspiratie!

Jongeren
Challenge
(kleine) groepen
Vleermuis telling
Rotterdam

Vleermuis telling

24-05-2024 en 2 meer · 0 tot 1 uur
Zorgzaam010

Van 24 mei tot en met 26 mei is de Nationale Vleermuizentelling Wetenschappers willen graag weten hoe het gaat met de vleermuizenpopulatie in Nederland. Vleermuizen zijn namelijk een goed teken voor de duurzaamheid en diversiteit van een buurt! Meedoen is makkelijk: ✅Tel in je tuin ✅Tijdens de schemering ✅ Op teldagen in mei ✅ In een uurtje gepiept Tip: super leuk om samen met kids te doen! Klik op 'Ik doe mee' zodat we weten dat jij aan de slag wil en we je de bijbehorende info kunnen sturen. Alvast bedankt en natuurlijk heel veel plezier!

Challenge
Word flexvrijwilliger bij Amnesty
Rotterdam

Word flexvrijwilliger bij Amnesty

Eenmalig of wekelijks · 0 tot 1 uur
Zorgzaam010

Jouw talenten inzetten op het tijdstip wat jou het beste uitkomt? Wordt flexvrijwilliger bij Amnesty. Amnesty organiseert veel activiteiten waarbij we jouw hulp goed kunnen gebruiken. Je kunt ons bijvoorbeeld helpen met het verzamelen van handtekeningen op festivals, het opbouwen van evenementen of helpen bij administratieve klussen op het Amnesty-kantoor in Amsterdam. Vind je het leuk om af en toe bij te springen? Stuur een bericht en wij sturen jou het aanmeldformulier. Je bepaalt zelf per keer of je meedoet.

Jongeren
Challenge
(kleine) groepen
Doppen voor blindengeleidehonden
Rotterdam

Doppen voor blindengeleidehonden

Eenmalig · 0 tot 1 uur
Zorgzaam010

Wist je dat plastic doppen geld waard zijn? Althans, wel voor ons. Per kilo ontvangt KNGF Geleidehonden een vergoeding. Dus gooi de dopjes van frisdrank en melkpakken niet weg, maar lever ze in bij één van de depots. Je steunt niet alleen de opleiding van onze geleidehonden, maar spaart ook nog eens het milieu. Inmiddels hebben alle doppen samen al tienduizenden euro’s opgeleverd. Help jij mee?

Jongeren
Challenge
(kleine) groepen
Middagje strand & Impact maken [challenge]
Rotterdam

Middagje strand & Impact maken [challenge]

Eenmalig · 0 tot 1 uur
Zorgzaam010

Breng het strandleven in kaart met een app en draag zo bij aan het behoud van onze kusten 🌊 De laatste jaren wordt het steeds drukker op de Nederlandse stranden. Helaas is er door de drukte op het strand weinig ruimte meer voor de natuur en biodiversiteit op het strand. Hier wil project Het Groene Strand iets aan veranderen. Met een speciale app breng je een stukje strand in kaart. Met de kennis die je verzamelt in de app, kan Het Groene Strand de biodiversiteit van het strand in kaart brengen en dit stukje unieke natuur van Nederland vergroenen. Je hebt gegarandeerd een leuke middag want: zee, strand en impact (de zon heb je zelf in de hand, kies een lekkere dag uit ;-)). Je leert er ook nog eens iets van want heb jij weleens gehoord van knotswier? Of een heremietkreeft gezien? Je ontdekt de verschillende planten en dieren die leven op het strand met de nieuwe zoekkaart en app van Het Groene Strand. Klik op 'Ik doe mee' en ga aan de slag! Tip: deel deze challenge met vrienden, familie of collega's want samen is leuker én verdubbelt de impact!

Jongeren
Challenge
(kleine) groepen
Laat jouw kinderboeken zwerven!
Rotterdam

Laat jouw kinderboeken zwerven!

Eenmalig of wekelijks · 0 tot 1 uur
Zorgzaam010

Help ons mee boeken in te zamelen voor kinderen! Nog steeds verlaat 17% van de kinderen het basisonderwijs met een taalachterstand. Maar als er thuis boeken zijn, gaan kinderen gemiddeld drie jaar langer naar school dan leeftijdsgenoten uit gezinnen zonder boeken. Boeken stimuleren tot doorleren, ongeacht sociaal milieu of cultuur. Hierdoor hebben ze later meer kans op een goede toekomst. Kinderzwerfboek wil alle kinderen de mogelijkheid bieden om leuke boeken mee naar huis te nemen en te lezen. En daarna het boek weer te laten zwerven zodat andere kinderen hetzelfde boek ook kunnen lezen. Hoe doe jij mee? ✅ - Klik op de 'Ik doe mee' knop - Je ontvangt een mail met informatie, in deze mail staan tips over hoe je zoveel mogelijk kinderzwerfboeken kan inzamelen. - Meld deze boeken aan bij Kinderzwerfboek - Geef de boeken af bij een Kinderzwerfstation

Jongeren
Challenge
(kleine) groepen
Amnesty groetenkaartje sturen
Rotterdam

Amnesty groetenkaartje sturen

Eenmalig of wekelijks · 0 tot 1 uur
Zorgzaam010

Wereldwijd zitten mensenrechtenactivisten in de gevangenis. Een kaartje geeft moed en leidt soms tot betere behandeling in de gevangenis. Schrijf je kaartje eenvoudig online. Amnesty print en verstuurt je kaartje voor je. Stuur ons een bericht en wij zorgen dat je de goede link krijgt om je aan te melden als groetenkaart vrijwilliger. Het verhaal van Máxima Acuña Hoe bijzonder een groetenkaartje kan zijn blijkt uit het verhaal van Máxima Acuña. Máxima werd bedreigd door een groot mijnbouwbedrijf dat op haar terrein goud wilde winnen. “Ik bedank jullie met heel mijn hart voor alle brieven die jullie me gestuurd hebben. Jullie geven me de moed om door te vechten.” Wil je meedoen met deze challenge? Stuur ons een berichtje voor meer info!

Jongeren
Challenge
(kleine) groepen
Verzamel cartridges voor CliniClowns
Rotterdam

Verzamel cartridges voor CliniClowns

Eenmalig · 0 tot 1 uur
Zorgzaam010

Heb je op het werk nog lege cartridges liggen? Gooi deze niet weg, maar lever ze in bij het CliniClowns Collection Centre! Inzamelen is goed voor het milieu en met de opbrengst steun je CliniClowns. Voor elke bruikbare cartridge ontvangen zij een vergoeding van €0,40. Hiermee kunnen er nog meer zieke kinderen, kinderen met een beperking en mensen met dementie afleiding en plezier bezorgd worden! Je kan ook zelf een locatie worden om cartridges in te zamelen! Help je mee?

Challenge
(kleine) groepen
Verzamel spullen voor baby's en kinderen
Rotterdam

Verzamel spullen voor baby's en kinderen

Eenmalig · 0 tot 1 uur
Stichting Babyspullen

Elk kind verdient een goede start op de aarde. Stichting Babyspullen probeert zoveel mogelijk babypakketten te maken voor ouders die zelf moeite hebben om de eindjes aan elkaar te knopen. Help jij ook mee? Meedoen met deze challenge is heel makkelijk: verzamel babyspullen en doneer ze bij een lokaal inzamelpunt. Meld je aan, dan vertellen we je meer over het hoe en wat. Zo help je in een uurtje heel veel baby's en jonge kinderen!

Challenge
(kleine) groepen