Direct naar de inhoud van deze paginacsrf
Zorgzaam010

Betrokken mentoren gezocht.

Wij zijn dringend op zoek naar mentoren voor cliënten met cognitieve en soms ook fysieke beperkingen woonachtig in Rotterdam Overschie, Schiebroek, Hillegersberg, Alexanderpolder en Berkel en Rodenrijs waarvan de meeste in een zorginstelling verblijven of met ondersteuning nog zelfstandig wonen. Wij hebben cliënten van jong tot oud, met verschillende culturele achtergronden. Wij vinden het belangrijk dat er een klik is tussen de mentor en de cliënt. Vrijwilligerswerk is niet alleen belangrijk maar vooral erg leuk! Als mentor maak jij het verschil! Mentorschap is bedoeld voor mensen die niet goed voor zichzelf kunnen opkomen en geen familie of anderen hebben om op terug te vallen. Het gaat om meerderjarige personen die door hun ziekte of beperking in bepaalde situaties moeite hebben met het begrijpen van informatie en het nemen van beslissingen. Voor hen is het ingewikkeld de regie te houden wanneer het gaat over hun verzorging, verpleging, begeleiding en behandeling. Een mentor helpt hen daarbij. Onze cliënten wonen in een woonvoorziening of (nog) thuis. De mentor: Twee maal per maand ga je gezellig bij de cliënt op bezoek waarbij de volgende punten ook aan de orde kan komen. • Jij onderhoudt contact met hulpverleners • Jij overlegt met de hulpverleners over de uitvoering van afspraken • Jij zorgt dat je cliënt de zorg krijgt volgens de gemaakte afspraken • Jij hebt aandacht voor jouw cliënt • Jij kan besluiten nemen samen en zo nodig namens de cliënt • Jij bent communicatief vaardig • Jij kan inspelen op onvoorziene omstandigheden Wij bieden: Basistraining voor mentoren, ondersteuning en coaching, themabijeenkomsten, vaste maandelijkse onkostenvergoeding. Wij vragen voor jou een VOG (verklaring omtrent gedrag) aan. Heb jij belangstelling of wil jij meer informatie? Neem dan contact op via deze site.

Lees meer

structureel

Overschie, Spaanse Polder

Hillegersberg-Schiebroek: Schiebroek, Terbregge

Noord: Oude Noorden

Activiteitenbegeleiding
Maatje, buddy & gezelschap
Begeleiding & coaching

Beschrijving

Wij zijn dringend op zoek naar mentoren voor cliënten met cognitieve en soms ook fysieke beperkingen woonachtig in Rotterdam Overschie, Schiebroek, Hillegersberg, Alexanderpolder en Berkel en Rodenrijs waarvan de meeste in een zorginstelling verblijven of met ondersteuning nog zelfstandig wonen.

Wij hebben cliënten van jong tot oud, met verschillende culturele achtergronden. Wij vinden het belangrijk dat er een klik is tussen de mentor en de cliënt. Vrijwilligerswerk is niet alleen belangrijk maar vooral erg leuk! Als mentor maak jij het verschil!

Mentorschap is bedoeld voor mensen die niet goed voor zichzelf kunnen opkomen en geen familie of anderen hebben om op terug te vallen. Het gaat om meerderjarige personen die door hun ziekte of beperking in bepaalde situaties moeite hebben met het begrijpen van informatie en het nemen van beslissingen. Voor hen is het ingewikkeld de regie te houden wanneer het gaat over hun verzorging, verpleging, begeleiding en behandeling. Een mentor helpt hen daarbij. Onze cliënten wonen in een woonvoorziening of (nog) thuis.

De mentor:
Twee maal per maand ga je gezellig bij de cliënt op bezoek waarbij de volgende punten ook aan de orde kan komen.
• Jij onderhoudt contact met hulpverleners
• Jij overlegt met de hulpverleners over de uitvoering van afspraken
• Jij zorgt dat je cliënt de zorg krijgt volgens de gemaakte afspraken
• Jij hebt aandacht voor jouw cliënt
• Jij kan besluiten nemen samen en zo nodig namens de cliënt
• Jij bent communicatief vaardig
• Jij kan inspelen op onvoorziene omstandigheden

Wij bieden:
Basistraining voor mentoren, ondersteuning en coaching, themabijeenkomsten, vaste maandelijkse onkostenvergoeding.
Wij vragen voor jou een VOG (verklaring omtrent gedrag) aan.

Heb jij belangstelling of wil jij meer informatie?
Neem dan contact op via deze site.

Praktische informatie

Tijdsinvestering

Maandelijks 2 tot 4 uur

Locatie

Overschie, Spaanse Polder

Hillegersberg-Schiebroek: Schiebroek, Terbregge

Noord: Oude Noorden

Impact

Voor wie

Mensen die begeleid worden/wonen

Volwassenen

Ouderen

Impactgebied

Belangenbehartiging & goede doelen
Sociaal & welzijn
Zorg

Categorie

Activiteitenbegeleiding
Maatje, buddy & gezelschap
Begeleiding & coaching
Ann
100% profielsterkte

Over Ann

Stichting Mentorschap Rotterdam e.o. werft, selecteert en schoolt vrijwilligers voor het mentorschap. Stichting Mentorschap bemiddelt bij het vinden en inzetten van een mentor bij meerderjarigen die door een geestelijke en/of lichamelijke beperking geen besluiten kunnen nemen op het gebied van behandeling, verpleging, verzorging en begeleiding. Stichting Mentorschap geeft informatie en advies over het mentorschap. Stichting Mentorschap bemiddelt en coördineert desgewenst bij de aanvraag en de afhandeling van de nodige formaliteiten voor de rechtbank. Stichting Mentorschap Rotterdam werkt in Rotterdam en de omliggende gemeenten.

  • Deze vraag is gecheckt door de helpdesk
  • Stichting Mentorschap Rotterdam eo is ingeschreven op Zorgzaam010 sinds 28-03-2018
  • Meerdere positieve matches gemaakt
Delen:
Bewaar:
Print:

Bekijk meer van Stichting Mentorschap Rotterdam eo

Wil jij mentor worden?
Rotterdam

Wil jij mentor worden?

Maandelijks · 2 tot 4 uur
Stichting Mentorschap Rotterdam eo

Op dit moment zijn wij dringend op zoek naar vrijwilligers die mentor willen worden voor cliënten woonachtig in de wijken Delfshaven, Overschie, Schiebroek, Centrum, Kralingen of Hillegersberg. Je wordt in principe mentor van 1 cliënt en soms van 2 cliënten. Onze clienten wonen allemaal in Rotterdam en directe omgeving. Wij hebben clienten van jong tot oud, met verschillende culturele achtergronden. Wij vinden het belangrijk dat er een klik is tussen de mentor en de cliënt. Vrijwilligerswerk is niet alleen belangrijk maar vooral erg leuk! Als mentor maak jij het verschil! Mentorschap is bedoeld voor mensen die niet goed voor zichzelf kunnen opkomen en geen familie of anderen hebben om op terug te vallen. Het gaat om meerderjarige personen die door hun ziekte of beperking in bepaalde situaties moeite hebben met het begrijpen van informatie en het nemen van beslissingen. Voor hen is het ingewikkeld de regie te houden wanneer het gaat over hun verzorging, verpleging, begeleiding en behandeling. Een mentor helpt hen daarbij. Onze clienten wonen in een woonvoorziening of (nog) thuis. De mentor: Twee maal per maand ga je gezellig bij de cliënt op bezoek waarbij de volgende punten ook aan de orde kan komen. • Jij onderhoudt contact met hulpverleners • Jij overlegt met de hulpverleners over de uitvoering afspraken • Jij zorgt dat je cliënt de zorg krijgt volgens de gemaakte afspraken • Jij hebt aandacht voor jouw cliënt • Jij kan besluiten nemen samen en zo nodig namens de cliënt • Jij bent communicatief vaardig • Jij kan inspelen op onvoorziene omstandigheden Als mentor start je met je mentorschap nadat jij de basistraining ( ook online mogelijk) hebt afgerond. Tijdens het mentorschap wordt je begeleid en gecoacht door een ervaren mentor( regio ondersteuner) en de coördinator van je regio en middels intervisie samen met mentoren binnen jouw regio. Met regelmaat zijn er thema bijeenkomsten waar specifieke casuïstiek wordt behandeld. Jaarlijks ontmoeten alle mentoren elkaar op de Dag van de Mentor. Uiteraard ontvang je voor het uitvoeren van een mentorschap een onkostenvergoeding. Heb jij belangstelling of wil jij meer informatie? Neem dan contact op via deze site.

Mentor worden in regio Prins Alexander?
Rotterdam

Mentor worden in regio Prins Alexander?

Maandelijks · 1 tot 4 uur
Stichting Mentorschap Rotterdam eo

Op dit moment zijn wij dringend op zoek naar vrijwilligers die mentor wil worden voor cliënten met o.a. autisme, licht verstandelijke beperking, psychiatrische beperking, dementie. Onze cliënten wonen nog zelfstandig met ambulante begeleiding/thuiszorg of woonachtig in instellingen in Prins Alexanderpolder, Lansingerland, Nieuwerkerk aan den IJssel en Capelle aan den IJssel. Onze cliënten wonen allemaal in Rotterdam en directe omgeving. Wij hebben cliënten van jong tot oud, met verschillende culturele achtergronden. Wij vinden het belangrijk dat er een klik is tussen de mentor en de cliënt. Vrijwilligerswerk is niet alleen belangrijk maar vooral erg leuk! Als mentor maak jij het verschil! Mentorschap is bedoeld voor mensen die niet goed voor zichzelf kunnen opkomen en geen familie of anderen hebben om op terug te vallen. Het gaat om meerderjarige personen die door hun ziekte of beperking in bepaalde situaties moeite hebben met het begrijpen van informatie en het nemen van beslissingen. Voor hen is het ingewikkeld de regie te houden wanneer het gaat over hun verzorging, verpleging, begeleiding en behandeling. Een mentor helpt hen daarbij. De mentor: Twee maal per maand ga je gezellig bij de cliënt op bezoek waarbij de volgende punten ook aan de orde kan komen. • Jij onderhoudt contact met hulpverleners • Jij overlegt met de hulpverleners over de uitvoering afspraken • Jij zorgt dat je cliënt de zorg krijgt volgens de gemaakte afspraken • Jij hebt aandacht voor jouw cliënt • Jij kan besluiten nemen samen en zo nodig namens de cliënt • Jij bent communicatief vaardig • Jij kan inspelen op onvoorziene omstandigheden Als mentor start je met je mentorschap nadat jij de basistraining ( ook online mogelijk) hebt afgerond. Tijdens het mentorschap wordt je begeleid en gecoacht door een ervaren mentor( regio ondersteuner) en de coördinator van je regio en middels intervisie samen met mentoren binnen jouw regio. Met regelmaat zijn er thema bijeenkomsten waar specifieke casuïstiek wordt behandeld. Jaarlijks ontmoeten alle mentoren elkaar op de Dag van de Mentor. Uiteraard ontvang je voor het uitvoeren van een mentorschap een onkostenvergoeding. Heb jij een opleiding van minimaal MBO 4 niveau en heb jij belangstelling of wil jij meer informatie? Neem dan contact op via deze site.

Zoek jij vrijwilligerswerk met inhoud?
Rotterdam

Zoek jij vrijwilligerswerk met inhoud?

Maandelijks · 2 tot 4 uur
Stichting Mentorschap Rotterdam eo

Mentorschap is bedoeld voor personen die niet (volledig) in staat zijn zelf beslissingen te nemen en die voor persoonlijke zaken niet op familie en/of anderen kunnen terugvallen. Het gaat om volwassenen die moeite hebben om informatie te begrijpen en beslissingen te nemen. Hun kwetsbaarheid kan het gevolg zijn van bijvoorbeeld een psychiatrische stoornis, verstandelijke beperking, verslaving, hersenletsel of dementie. Een mentor helpt bij persoonlijke belangen, zoals huisvesting, verzorging en medische behandeling. Als mentor ben je de wettelijke vertegenwoordiger en belangenbehartiger van jouw cliënt. Je staat hem terzijde met raad en daad. Je bent zijn adviseur en vertrouwenspersoon. Wat krijg jij als mentor? Wij bieden uitdagend vrijwilligerswerk met inhoud, dat je flexibel kunt indelen een verantwoordelijkheid met een grote eigen inbreng, scholing en begeleiding en een maandelijkse onkostenvergoeding. Ben jij de persoon die: zich goed kan inleven in anderen, communicatief vaardig is, beslissingen durft te nemen, minimaal 4 uur per maand beschikbaar is en minimaal MBO niveau 3 bent opgeleid? Laat het ons weten, dan zorgen wij voor een passende match met een cliënt!

Vrijwillige mentoren gezocht!
Rotterdam

Vrijwillige mentoren gezocht!

Maandelijks · 4 tot 10 uur
Stichting Mentorschap Rotterdam eo

Veel mensen zijn door ziekte of een beperking niet goed in staat om hun eigen zorgbelangen te behartigen. Als zij ook geen familie hebben die hierbij kan helpen, dan biedt een mentor uitkomst. Word jij die mentor? Als mentor ben je de wettelijk vertegenwoordiger en vertrouwenspersoon van iemand met een verstandelijke beperking, dementie of niet-aangeboren hersenletsel. Je ondersteunt deze persoon bij het nemen van beslissingen rond de zorg en welzijn en komt op voor zijn zorgbelangen. Je ziet erop toe dat je cliënt de zorg en begeleiding krijgt die hij nodig heeft. Het mentorschap kan op verschillende manieren ingevuld worden, afhankelijk van de situatie van de cliënt en wat bij jou past. Met veel cliënten is, ondanks hun beperking, goed contact mogelijk. Met deze cliënten kun je als mentor een vertrouwensband opbouwen en ondersteun je de eigen regie. Deze cliënten vinden het vaak fijn als je regelmatig op bezoek komt en bijvoorbeeld een wandeling maakt of samen wat gaat drinken. Er zijn ook cliënten waarbij echt contact maken moeilijk is, door de mate van hun beperking. Hierbij bestaat het mentorschap vooral uit het contact met de zorgverleners. Kleine activiteiten doen met je client is dan vaak wel mogelijk. Wat krijg jij als mentor? - Uitdagend vrijwilligerswerk met inhoud, dat je flexibel kunt indelen - Een verantwoordelijkheid met een grote eigen inbreng - Scholing en begeleiding - Een maandelijkse onkostenvergoeding Ben jij de persoon die: - Zich goed kan inleven in anderen - Communicatief vaardig is - Beslissingen durft te nemen - Minimaal MBO-4 niveau is opgeleid - Minimaal 4 uur per maand beschikbaar is Naar welke vorm van mentorschap gaat jouw voorkeur uit? Laat het ons weten, dan zorgen wij voor een passende match met een cliënt! Voor meer informatie: [website verborgen]/ Heb je interesse? Of vragen? Neem contact op met Laura Lugtenburg [telefoonnummer verborgen] [e-mailadres verborgen]

Vindt jij een uitstapje ook leuk?
Rotterdam

Vindt jij een uitstapje ook leuk?

Wekelijks · 4 tot 6 uur
Stichting Mentorschap Rotterdam eo

Hallo, mijn naam is Cyrus en ik en ben op zoek naar een betrouwbare buddy vanaf 35 jaar, liefst een man en in het bezit van een auto (om samen op stap te kunnen gaan) Ik heb ook een Trevvel pas, dus we kunnen ook ergens afspreken. Ik ben een aardige spraakzame man, een dierenvriend, 39 jaar oud. Ik wandel graag in de natuur. Ik heb een Rotterdampas waar ik graag gebruk van maak en ik heb ook een abonnement voor Blijdorp. Ik woon in een voorziening, nabij de Sllnge, waar ik een eigen appartement heb. Voor meer informatie: Bel Loes (mentor) of Jolanda (persoonlijk begeleidster)

Anderen bekeken ook

Challenge: bouw een egelhuisje
Rotterdam

Challenge: bouw een egelhuisje

Eenmalig · 0 tot 1 uur
Zorgzaam010

Egels hebben steeds minder ruimte om te leven. Ze kunnen onze hulp goed gebruiken! Elk jaar sneuvelen er alleen al 135.000 egels in het verkeer. Gelukkig kunnen we de egels helpen. Nederland heeft namelijk 3 miljard vierkante meter aan tuin. En tuinen zijn een belangrijk leefgebied van egels. Een plek waar ze voedsel vinden en kunnen schuilen. Door in je tuin egels een handje te helpen, hoeven ze minder lange afstanden af te leggen om genoeg eten te vinden. De kans is dan kleiner dat ze een weg over moeten steken. Je kunt met jouw tuin het verschil maken. Maak je tuin egelvriendelijk: bouw een egelhuis, zorg voor een paar rommelhoekjes en voedsel in je tuin. Zo maken we samen van heel Nederland een thuis voor egels. Klik op "Ik doe mee" om meer te lezen over wat jij kan doen!

Jongeren
Challenge
(kleine) groepen
Challenge: kaartje voor eenzame ouderen
Rotterdam

Challenge: kaartje voor eenzame ouderen

Eenmalig · 0 tot 1 uur
Zorgzaam010

Bezorg eenzame ouderen letterlijk een glimlach door het sturen van een leuk kaartje 💌 Doe je mee? Het is heel makkelijk: 1. Klik hieronder op 'Ik doe mee' 2. Laat je naam en e-mailadres achter (of log in), zo weten wij wie er meedoet aan de actie 3. Je krijgt van ons tips voor het schrijven van een kaartje en een adres waar de kaartje(s) naartoe mogen. Plak een postzegel en doe op de bus. Klaar, je hebt iemand een grote glimlach bezorgd en daarmee een hart onder de riem gestoken. Tip: stuur deze challenge door naar collega's, vrienden of je familie. Hoe meer hoe leuker!

Jongeren
Challenge
(kleine) groepen
Red de bij met een Bijenhotel [Challenge]
Rotterdam

Red de bij met een Bijenhotel [Challenge]

Eenmalig · 0 tot 1 uur
Zorgzaam010

Ken jij het verschil tussen honingbijen en wilde bijen? Honingbijen leven in een bijenkorf bij de imker en maken honing. Wilde bijen leven juist in de vrije natuur en nemen het stuifmeel van de planten en bloemen mee naar de volgende plant en bloem. Ze helpen daardoor de groei van groenten, fruit en andere eetbare gewassen. Er zijn 358 soorten wilde bijen in Nederland, maar ze hebben het erg moeilijk... gelukkig kunnen we daar makkelijk iets aan doen! Wil jij ze helpen en maak je een Bijenhotel of Bijen Bed & Breakfast in je tuin voor deze zoemende vrienden? Geef je op, dan vertellen we je hoe je makkelijk je eigen bijen B&B maakt. Deze challenge is ook super leuk om samen met kinderen te doen!

Jongeren
Challenge
(kleine) groepen
Verkoel Rotterdam en plant een boom
Rotterdam

Verkoel Rotterdam en plant een boom

Eenmalig · 0 tot 1 uur
Zorgzaam010

Met Cool Down City moedigen we Rotterdammers aan om hun stad zelf met bomen te verkoelen. Door gratis bomen weg te geven, te verzamelen, ze te inspireren, te informeren over hun eigen mogelijkheden en Rotterdamse partijen te verbinden voor meer impact. Met de ambitie het bomenaantal in Rotterdam te verdrievoudigen. Wil jij meehelpen Rotterdam te verkoelen door zelf een boom te planten? Check dan de stappen hieronder hoe je dat kan doen: ✔️ Klik hieronder op de knop 'ik doe mee' ✔️ Hierna ontvang je alle info die je nodig hebt zoals de locatie waar je het boompje op kan halen en de openingstijden ✔️ Haal jouw boompje op en plant deze zelf of gezellig met anderen!

Challenge
(kleine) groepen
Spreek Je Uit Tegen Discriminatie.
Rotterdam

Spreek Je Uit Tegen Discriminatie.

Eenmalig · 0 tot 1 uur
Zorgzaam010

Iedereen heeft recht op gelijke behandeling. Toch gebeurt het nog dagelijks dat mensen worden uitgesloten om hun huidskleur, geloof of beperking. In Rotterdam moet iedereen zichzelf kunnen zijn. Met de campagne Zie het. Zeg het. Meld het. roept de gemeente Rotterdammers op zich uit te spreken tegen discriminatie en racisme. Uit de jaarlijkse rapportage Discriminatiecijfers in 2023 blijkt dat het aantal registraties en meldingen in 2023 is gestegen. De meeste registraties bij de politie en meldingen bij antidiscriminatievoorzieningen gaan over discriminatie op grond van herkomst. Met de campagne Zie het. Zeg het. Meld het. wil de gemeente Rotterdam bewustwording over en meldingsbereidheid van discriminatie stimuleren. Draag jij bij aan deze belangrijke actie?

Jongeren
Challenge
(kleine) groepen
Geef Door Die Fiets!
Rotterdam

Geef Door Die Fiets!

Eenmalig · 0 tot 1 uur
Zorgzaam010

Heeft u een fiets in de schuur of kelderbox staan die u niet gebruikt? Maak dan een andere Rotterdammer blij. Geef uw fiets aan de Fietsbank. Fietsen is leuk en gezond. Op de fiets kom je overal: naar werk, school, vrienden en familie, hobby of sport. Maar, nog niet iedereen heeft een fiets. Het zou fantastisch zijn als het doneren van een gebruikte fiets net zo gewoon wordt als lege flessen naar de glasbak brengen. Gemeente Rotterdam werkt daarom samen met de organisatie van de Tour de France Femmes om zoveel mogelijk fietsen in te zamelen. Heb jij ook nog een fiets over? Meldt je dan aan voor deze challenge en vindt een inlever locatie in jouw buurt of maak een afspraak om je fiets op te laten halen!

Jongeren
Challenge
(kleine) groepen
TOMaatjes voor nieuwkomers kinderen!
Utrecht, Maassluis, Schiedam, 's-Gravenhage, Delft, Gouda, Alphen aan den Rijn, Opsterland, Amsterdam, Rotterdam, Assen, Zoetermeer, Westland, Huizen, Heerde, Eindhoven, Nieuwegein, Purmerend, Nieuwkoop, Pijnacker-Nootdorp, Rijswijk, Alkmaar, 's-Hertogenbosch, Maastricht, Zutphen, Zwolle, Nijmegen, Haarlem, Dordrecht, Tilburg, Enschede, Leeuwarden, Groningen, Den Helder, Almelo, Wageningen, Middelburg, Arnhem, Breda, Leiden, Deventer, Súdwest-Fryslân, Apeldoorn, Amersfoort, Roermond, Lelystad, Bronckhorst, Zandvoort, Zeist, Harderwijk, Roosendaal, Hilversum, Oldenzaal, Heeze-Leende, Almere, Dijk en Waard, Ede, Hoorn

TOMaatjes voor nieuwkomers kinderen!

Wekelijks · 1 tot 2 uur
OpenEmbassy

In het kort: Help jij nieuwkomers zinnig, waardig en vlot hun weg te vinden in het Nederlandse onderwijssysteem? Maak impact als TOMaatje van een kind of jongere uit een nieuwkomersgezin! Hoe? Ondersteun online (of offline/ fysiek) 1 a 2 uur per week met het oefenen van de Nederlandse taal en andere vakken die een uitdaging zijn. Profiel: - Je beheerst de Nederlandse taal - Bekendheid met Nederlandse onderwijssysteem - Heel fijn als je een achtergrond hebt in onderwijs, pedagogiek, logopedie, of zelf ervaringsdeskundige met school. - Nieuwsgierig naar of kan makkelijk omgaan met andere culturen - Je hebt tijd en ruimte hebt om wekelijks af te spreken met kinderen Taakomschrijving: Als TOMaatje help je een kind/jongere (7-18 jaar) uit nieuwkomersgezin als het thuisonderwijs niet goed lukt. Je biedt ondersteuning bij het maken van huiswerk, oefenen van de Nederlandse taal, rekenen en andere uitdagende schoolvakken. Soms heb je de rol van mentor/buddy. Ben jij 1 of meer uur per week beschikbaar minimaal 3 maanden om iemand te begeleiden? Dan is dit een perfecte vacature voor jou! Wat krijg je aangeboden: Als vrijwillig TOMaatje maak je impact in het leven van een kind/jongere. We geven je toegang tot een online community van vrijwilligers, waarin tips en kennis over begeleiding worden gedeeld. We hebben regelmatig intervisie sessies en workshops voor onze vrijwilligers. Wat is de meerwaarde van dit vrijwilligerswerk? Door jouw inzet zorg je ervoor dat kinderen en jongeren hun Nederlandse taal verbeteren en vragen kunnen stellen over hun huiswerk. Dit is van groot belang voor hun schoolcarrière. Ook kun je de ouders ondersteunen en ze wegwijs maken in het Nederlandse onderwijssysteem. Zinvol werk met een grote maatschappelijke impact! Tegelijkertijd leer je een nieuwkomers gezin beter kennen en maak je onderdeel uit van een community van zo`n 300 enthousiaste TOMaatjes. Werktijden: Wat jou, het kind/jongere en de ouders het beste uitkomt. Dit gebeurt in overleg. De echte begeleiding gebeurt online via zoom, skype of een ander medium, afhankelijk van jullie voorkeur of offline, fysiek bij het gezinshuis. Meer weten? Meedoen? Reageer op deze vacature met je email gegevens en we nemen contact met je op. Je kunt je ook direct aanmelden via ons website. Met vriendelijke groet, TOMaatjes Team

Help jij Shahed (17) de Havo afronden?
Utrecht, Maassluis, Schiedam, 's-Gravenhage, Delft, Gouda, Alphen aan den Rijn, Opsterland, Amsterdam, Rotterdam, Assen, Zoetermeer, Westland, Huizen, Heerde, Eindhoven, Nieuwegein, Purmerend, Nieuwkoop, Pijnacker-Nootdorp, Rijswijk, Alkmaar, 's-Hertogenbosch, Maastricht, Zutphen, Zwolle, Nijmegen, Haarlem, Dordrecht, Tilburg, Enschede, Leeuwarden, Groningen, Den Helder, Almelo, Wageningen, Middelburg, Arnhem, Breda, Leiden, Deventer, Súdwest-Fryslân, Apeldoorn, Amersfoort, Roermond, Lelystad, Bronckhorst, Zandvoort, Zeist, Harderwijk, Roosendaal, Hilversum, Oldenzaal, Heeze-Leende, Dijk en Waard, Ede, Hoorn

Help jij Shahed (17) de Havo afronden?

Wekelijks · 1 tot 2 uur
OpenEmbassy

Shahed (17) wil graag de Havo afronden. Help jij haar met het Nederlands? Dankzij hulp van een ander thuisonderwijsmaatje, kon Shahed met goede cijfers haar Vmbo afronden. Nu zit ze in 4 Havo en kan ze opnieuw wat extra ondersteuning gebruiken. Ze is op zoek naar een online TOMaatje die haar wil helpen om haar middelbare school tot een succesvol einde te brengen. Wil jij iemand helpen om haar potentie waar te maken? We zoeken voor Shahed een vrijwilliger die: - Eens per week online les wilt geven. - Een goede beheersing heeft van de Nederlandse taal. - Niet bang is om de leerstof van bovenbouw middShahed om te zorgen dat jullie goede afspraken kunnen maken. In overleg spreek je een moment in de week af waarop je online kunt ondersteunen. Daarna is het zorgen voor leuk contact met elkaar en vooral veel samen huiswerk maken. Hoe ondersteunen wij je? Vanuit TOMaatjes ontvang je begeleiding aan de start, met tips voor lesinhoud en toegang tot de community met andere TOMaatjes erin. Elke 1-2 maanden is er een online intervisie met lezingen van professionals of kan je in groepjes bespreken hoe je meer uit de bijlessen kunt halen. Wat heb ik ervoor nodig? - Openstaan voor een andere cultuur. - Voordat je kunt starten, vragen we kosteloos een Verklaring Omtrent Gedrag voor je aan. Als die binnen is, kan je zo snel mogelijk beginnen. - Zin om te helpen met wat er in de bovenbouw van de Havo allemaal aan bod komt. Thuisonderwijsmaatje zijn is echt een hele dankbare taak. Het begint met bijles, maar veel van onze vrijwilligers bouwen echt een band op met het gezin waar ze werken. Het vorige TOMaatje van Shahed schreef dit over haar: "Tot afgelopen zomervakantie heb ik (als TOMaatje) een Syrisch meisje 3 jaar lang begeleid, hierin is ze omgestroomd van kader naar theoretisch met als eindresultaat een t-diploma met een gemiddelde boven de zeven. Een prachtig resultaat waar ik zeer veel voldoening aan heb overgehouden, en nog altijd mag ze op mij terugvallen. Mijn beloning was haar gezichtsuitdrukking en die van haar ouders toen ik onverwacht op de diplomering verscheen." We hopen je snel te verwelkomen als TOMaatje voor Shahed of één van de vele andere kinderen hulp kunnen gebruiken.

Samen010 zoekt vrijwilliger Geld & Gezin
Rotterdam

Samen010 zoekt vrijwilliger Geld & Gezin

Wekelijks · 1 tot 4 uur
Samen 010

Voor ons vrijwilligersproject Geld & Gezin zijn wij op zoek naar vrijwilligers! Geld & Gezin helpt gezinnen met financiële zorgen door ze te koppelen aan een getrainde vrijwilliger. Deze biedt sociale en praktische ondersteuning om het gezin (weer) grip te laten krijgen op de financiën én heeft daarbij specifiek aandacht voor de kinderen in het gezin. Is het iets voor jou? - Je wilt je inzetten voor gezinnen met kinderen en financiële zorgen; - Je bent iemand die goed in beeld heeft wat een gezin en in het bijzonder de kinderen nodig hebben; - Je bent 2 á 3 uur per week beschikbaar; Wat vragen we van je? - Een kennismakingsgesprek; - Een VOG (kosteloos); - Iedere 6 à 7 weken een intervisie met andere vrijwilligers; - Bijscholing 2 dagdelen per jaar. Wat bieden wij? - Goede begeleiding door de coördinator; - Een basistraining van 2 dagen en een extra training van 1 dag; - Een beperkte onkostenvergoeding. Meer informatie? Neem contact op met Carla of Rukiye coördinatoren Geld & Gezin.

Luisterend oor bij De Luisterlijn
Rotterdam

Luisterend oor bij De Luisterlijn

Wekelijks · 3 tot 4 uur
De Luisterlijn

Houd jij ervan om goed naar anderen te luisteren? En ben je een tot twee dagdelen per week beschikbaar? Dan is de Luisterlijn naar jou op zoek. Als vrijwilliger bij ons bied je een luisterend oor aan mensen met zorgen, verdriet en problemen. Anoniem. Op een tijd en plaats die jou goed uitkomen. Over de Luisterlijn 1.250 vrijwilligers helpen mensen om zorgen, pijn en verdriet (even) het hoofd te bieden. Zij werken thuis of vanuit een van de 28 locaties. De Luisterlijn is al 60 jaar de grootste organisatie in Nederland die emotionele steun op afstand biedt. De Luisterlijn maakt onderdeel uit van de WMO en wordt gefinancierd door het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Wat vragen wij: - Leergierige en open houding - Geen specifieke vooropleiding - Inzet van gemiddeld 4 uur per week - 1 x per maand doe je een nachtdienst van 4 uur - Deelname aan onze training in Rotterdam. Wil je meer weten over het vrijwilligerswerk bij de Luisterlijn? Kijk dan op onze website [website verborgen] of stuur een bericht. Is dit iets voor jou, dan bieden wij je eerst een training aan. Daarin helpen beroepskrachten je om je luister- en gespreksvaardigheden verder te ontwikkelen. Binnenkort start er een training bij jou in de buurt. Geef je op via onze website ([website verborgen]). Ook na de training blijven we je professioneel begeleiden en ondersteunen en houd je contact met een hecht team van vrijwilligers. [website verborgen]