csrf
Zorgzaam010 logo
Zorgzaam010

Vrijwilliger TD en Transport gezocht

Wij zoeken een vrijwilliger die ondersteuning kan geven aan de afdeling Technische Dienst en Transport. De werkzaamheden bestaan voor de TD uit: werkzaamheden aan de kamers en het gebouw uitvoeren en voor de Transportafdeling: het wegbrengen van pakketten, kleding naar de stomerij brengen, containers afvoeren etc. Wij vragen: - Je bent enthousiast en steekt graag je handen uit de mouwen. - Je gaat integer en geduldig met onze bewoners om en hebt een open houding. - Je komt afspraken na. - Je bent minimaal een ochtend of middag in de week beschikbaar. Dagen en tijden in overleg. Wij bieden: •Een prettige en leerzame werkomgeving. •Een vrijwilligerscontract. •Goede begeleiding door beroepskrachten. •Regelmatige evaluaties hoe je het werk ervaart. •Een mogelijkheid tot het krijgen van een vrijwilligersvergoeding. •Jaarlijks een kerstpakket. Bijzonderheden: •Heb je interesse of wil je meer weten, neem dan contact met ons op •Ook voor andere activiteiten zoeken wij helpende handen; kijk bij onze andere vacatures

Lees meer

structureel

IJsselmonde: Lombardijen

Techniek & reparatie
Klussen buiten & tuin
Klussen binnen

Beschrijving

Wij zoeken een vrijwilliger die ondersteuning kan geven aan de afdeling Technische Dienst en Transport. De werkzaamheden bestaan voor de TD uit: werkzaamheden aan de kamers en het gebouw uitvoeren en voor de Transportafdeling: het wegbrengen van pakketten, kleding naar de stomerij brengen, containers afvoeren etc.

Wij vragen:
- Je bent enthousiast en steekt graag je handen uit de mouwen.
- Je gaat integer en geduldig met onze bewoners om en hebt een open houding.
- Je komt afspraken na.
- Je bent minimaal een ochtend of middag in de week beschikbaar. Dagen en tijden in overleg.

Wij bieden:
•Een prettige en leerzame werkomgeving.
•Een vrijwilligerscontract.
•Goede begeleiding door beroepskrachten.
•Regelmatige evaluaties hoe je het werk ervaart.
•Een mogelijkheid tot het krijgen van een vrijwilligersvergoeding.
•Jaarlijks een kerstpakket.

Bijzonderheden:
•Heb je interesse of wil je meer weten, neem dan contact met ons op
•Ook voor andere activiteiten zoeken wij helpende handen; kijk bij onze andere vacatures

Praktische informatie

Wekelijks 2 tot 4 uur

Locatie

IJsselmonde: Lombardijen

Impact

Voor wie

Ouderen

Impactgebied

Sociaal & welzijn

Categorie

Techniek & reparatie
Klussen buiten & tuin
Klussen binnen
Delen:
Bewaar:
Print:

Bekijk meer van Aafje

Rotterdam

Bingo Vrijwillig(st)er

Aafje

Om de week op donderdag is er een gezellige bingo voor de bewoners van Aafje De Twee Bruggen; dit is voor hen een leuke afleiding. De bingo vindt plaats van 13:30 uur tot 15:00 uur. Vrijwilliger bingo Je helpt mee bij de bingo, een activiteit die niet in ons huis mag ontbreken! Je helpt bij het klaarzetten, bewoners van de woning halen, je schenkt een kopje koffie of thee in en jullie zijn er helemaal klaar voor. Het spel kan beginnen! Je zit aan tafel met een groep bewoners en samen speel je het spel. Wij zoeken: een betrouwbare vrijwilliger die zelfstandig kan werken met goede contactuele vaardigheden en in staat tot het duwen van rolstoelen. U bent: gemotiveerd en creatief en kan zowel zelfstandig werken als samenwerken met andere vrijwilligers. U wilt bewoners een gezellige middag bezorgen en kunt zich inleven in onze bewoners. Eigen vervoer is makkelijk maar niet noodzakelijk. Wij bieden: vrijwilligerswerk in de (eigen) buurt geeft veel voldoening en waardering. Wij bieden een leuke werkplek en zinvolle tijdsbesteding, reiskostenvergoeding en een lunchbon.

Structureel
Rotterdam

Wandelvrijwilligers

Aafje

Heeft u tijd over en wilt u graag iets voor een ander doen? Voor onze organisatie zijn wij altijd op zoek naar vrijwilligers. Voor Aafje locatie De Twee Bruggen zijn wij op zoek naar een enthousiaste vrijwilliger die met onze gasten lekker buiten een wandelingetje gaat maken in de omgeving. U mag zelf uw dag en tijd bepalen waarop u dit zou willen doen. Wat gaat u doen: U haalt de gast op, (in rolstoel of met rollator) en gaat samen naar buiten voor een heerlijke wandeling in de buurt. U kunt eventueel samen een kopje koffie/thee gaan drinken of wat kleine boodschappen gaan doen in het naastgelegen winkelcentrum Keizerswaard of op de Spinozaweg. Met de gast over vroeger of nu praten tussen het wandelen door vinden ze geweldig! Even er tussenuit is zo fijn! Wat zoeken wij: Wij zijn op zoek naar naar een enthousiaste vrijwilliger, die geduld heeft en ook goed kan omgaan met ouderen. U komt te werken in een plezierige werkomgeving met een collegiale werksfeer. U krijgt een vaste begeleider. Verder heeft u recht op een reiskostenvergoeding en consumpties. Dagdeel in overleg! Voor meer informatie over deze vrijwilligersfunctie kunt u contact opnemen met Tara, Coördinator vrijwilligers Aafje de Twee Bruggen door een bericht te sturen.

Structureel
Rotterdam

Creatieve vrijwilligers gezocht

Aafje

Bij Aafje De Twee Bruggen zijn wij altijd op zoek naar nieuwe enthousiaste vrijwilligers. Ben jij die sociale creatieveling waar wij naar op zoek zijn? Op zowel de afdelingen als in de gezamenlijke recreatieruimte worden diverse activiteiten georganiseerd voor de bewoners van Aafje De Twee Bruggen. We zoeken vrijwilligers die het leuk vinden om een activiteit te begeleiden. Wij organiseren: filmmiddagen, creatieve activiteiten, handwerken, bingomiddagen, beweegactiviteiten, quiz- en spelletjesmiddagen. Vind je het leuk om actief bezig te zijn neem dan contact met ons op.

Structureel
Jongeren
Rotterdam

Maatje gezocht

Aafje

Gezellig met een bewoner wandelen, boodschappen doen in de buurt, een praatje maken, de krant voorlezen of een kopje koffie drinken. Hoe fijn is het om te weten dat er iemand voor je is; iemand naar je wil luisteren, geduld heeft en met je in gesprek wil gaan. Onze bewoners kijken naar je uit! Spreekt dit je aan, heb je een ochtend of middag in de week tijd, dan zijn we op zoek naar jou. Je bent gemotiveerd om vrijwilligerswerk te doen, je kunt goed omgaan met ouderen, we kunnen op je rekenen (afspraak is afspraak), je kunt met een rolstoel rijden of wilt dit leren, je bent minimaal 2 uur per week beschikbaar.

Structureel
Rotterdam

Sportievelingen gezocht voor onze duofiets!!

Aafje

Vind je het fijn om veel buiten te zijn en contact te hebben met mensen? Wij zijn op zoek naar vrijwilligers voor de duofiets. Als vrijwilliger maak je samen met een bewoner heerlijke fietstochtjes. Op de duofiets zit je naast de bewoner. Zo kun je ook gezellig een praatje met elkaar maken. De vrijwilliger bestuurt de fiets, de bewoner kan meetrappen, maar dit hoeft niet. Jij zorgt ervoor dat de fiets klaar staat en haalt de bewoner op van de afdeling. Je vindt het leuk om met ouderen om te gaan, hebt geduld en bent betrouwbaar. Wij zorgen ervoor dat je ingewerkt wordt. Wij vragen: Je bent enthousiast en steekt graag je handen uit de mouwen. Je gaat integer en geduldig met onze cliënten om en hebt een open houding naar cliënten toe. Je komt afspraken na. Je bent minimaal een ochtend of middag in de week beschikbaar. Dagen en tijden in overleg. Wij bieden: •Een prettige en leerzame werkomgeving. •Een vrijwilligerscontract. •Goede begeleiding door beroepskrachten. •Regelmatige evaluaties hoe je het werk ervaart. •Een mogelijkheid tot het krijgen van een vrijwilligersvergoeding. •Jaarlijks een kerstpakket. Bijzonderheden: •Heb je interesse of wil je meer weten, neem dan contact met ons op •Ook voor andere activiteiten zoeken wij helpende handen; kijk bij onze andere vacature

Structureel
Rotterdam

Vrijwilliger begeleider artsenbezoek

Aafje

Ben jij die vrijwilliger die onze bewoners wil begeleiden naar ziekenhuis of arts, als vrijwilliger van begeleiding artsenbezoek? Want zo'n bezoekje is immers vaak al spannend genoeg. Veel van onze ouderen hebben geen familie of mantelzorger die in staat is als begeleider mee te gaan naar de ziekenhuisafspraak; jouw hulp kan dan ook echt een verschil maken! Indien gewenst kan je de bewoner bijstaan tijdens het bezoek en van tevoren doorspreken welke vragen er zijn. Na afloop kunnen jullie de gekregen informatie dan nog eens doornemen met de verpleging van de afdeling. Herken jij je hierin? •Je bent aangenaam gezelschap. •Je hebt een goede beheersing van de Nederlandse taal. •Je kunt goed luisteren en hebt een goed inlevingsvermogen. •Je kunt mensen geruststellen en emotionele steun geven. •Je hebt minimaal een dagdeel in de week tijd of bent flexibel inzetbaar bij aanvragen. Wat bieden wij? •Leuk en nuttig vrijwilligerswerk. •Begeleiding. •WA-verzekering en onkostenvergoeding. Enthousiast geworden? Jouw werk is dankbaar. Mensen zijn blij dat ze jou hebben om op terug te vallen. Wil jij helpen? Jouw inzet en aandacht zijn van harte welkom!

Structureel
Rotterdam

Brancardier gezocht bij Aafje

Aafje

Wij zijn op zoek naar een brancardier die het leuk vindt om bewoners op te halen van de kamer en naar de tuin te brengen en eventueel weer terug naar de kamer. De meeste bewoners zitten in een rolstoel dus u als vrijwilliger moet wel goed mobiel zijn want u loopt aardig wat af. Wanneer: maandag tot en met vrijdag van 10.00 tot 12.00 uur en/of van 14.00 tot 17.00 uur De tijden zijn in overleg af te spreken. Wat zoeken wij: u kunt fysiek taken volbrengen (veel lopen met rolstoelen, niet altijd even licht; vraagt dus ook wat van armfunctie en uithoudingsvermogen). U kunt respectvol, prettig omgaan met gasten. U kunt flexibel met zaken omgaan. U beheerst de Nederlandse taal. U heeft een open, enthousiaste en actieve houding. U komt te werken in een plezierige werkomgeving met een collegiale werksfeer. Verder heeft u recht op een reiskostenvergoeding en consumpties.

Structureel
Rotterdam

Gastvrouw/heer ontbijt/lunch/diner

Aafje

Aafje De Twee Bruggen is op zoek naar enthousiaste gastvrouwen of heren die willen ondersteunen bij het ontbijt, de lunch of het diner op de huiskamers. Samen eten en drinken is voor veel ouderen een belangrijk sociaal contactmoment. Helpende handen om dit gezellig en goed te laten verlopen zijn daarbij onmisbaar. (meehelpen met o.a. tafel dekken, broodmaaltijden klaarmaken, uitserveren, halen en brengen van bewoners en koffie/thee zetten). Het ontbijt is van 8.00 uur tot 11.00 uur, de lunch is van 11.30 tot 14.00 uur en het diner is van 16.30 tot 19.00 uur. * tijden en dag(en) in overleg aanpasbaar Heb jij affiniteit met ouderen én met eten en drinken, meld je dan aan!

Structureel
Rotterdam

Vrijwilliger dagopening huiskamers

Aafje

's Morgens op de afdelingen open je het programma van die dag samen met de bewoners in de huiskamers. De opening mag je helemaal zelf invulling geven. Mogelijk start je de ene dag met wat ochtendgymnastiek/bewegingen, wat quizvragen en de andere keer met het nieuws van de dag of leuke stukjes uit de krant. Deze activiteit kan ook gekoppeld worden aan een afdelingsvrijwilliger die de rest van de ochtend op de afdeling blijft voor een praatje of kleine activiteit. Vrijwilligerswerk in de (eigen) buurt geeft veel voldoening en waardering. Wij bieden een leuke werkplek en zinvolle tijdsbesteding. U bent betrokken bij buurtbewoners en uw werk is vlak bij huis. Verder bieden we een reis- en onkostenvergoeding, mogelijkheid tot scholing, jaarlijks vrijwilligersevent, kerstattentie en een WA verzekering.

Structureel
Rotterdam

Vrijwilliger gezocht voor de plantjes

Aafje

Wij zoeken een vrijwilliger voor het water geven van de planten op de balkons van ons gebouw aan de Pascalweg (behorend bij de algemene ruimten en dus niet bij de woningen van de bewoners) en de daarbij behorende tuinen. Wij vragen: - Je bent enthousiast en steekt graag je handen uit de mouwen. - Je komt afspraken na. - Je bent minimaal een ochtend of middag in de week beschikbaar. Dagen en tijden in overleg. Wij bieden: •Een prettige en leerzame werkomgeving. •Een vrijwilligerscontract. •Goede begeleiding door beroepskrachten. •Regelmatige evaluaties hoe je het werk ervaart. •Een mogelijkheid tot het krijgen van een vrijwilligersvergoeding. •Jaarlijks een kerstpakket. Bijzonderheden: •Heb je interesse of wil je meer weten, neem dan contact met ons op •Ook voor andere activiteiten zoeken wij helpende handen; kijk bij onze andere vacatures.

Structureel
Rotterdam

Bent u graag gastvrouw/-heer?

Aafje

De bewoners van Aafje Slinge waarderen uw inzet enorm! Ook bij u in de buurt wonen mensen die wat extra aandacht of hulp bij het invullen van een zinvolle dag kunnen gebruiken. Vindt u het leuk om met ouderen te werken? Lijkt u dit wat? Dan bent u degene die wij zoeken! Lees hieronder meer. Aafje Mensen willen hun eigen leven leiden. In hun eigen omgeving en op de manier die ze zelf het liefste willen. Aafje ondersteunt daarbij. Aafje is altijd in de buurt. Met thuiszorg, huizen en zorghotels. Bij Aafje werken ruim 1.500 vrijwilligers, 4.500 medewerkers en 900 stagiaires. Samen staan zij elke dag klaar om onze ruim 11.000 klanten de zorg te geven, die we onze eigen ouders ook toewensen. Wij zoeken Aafje Slinge is een wooncomplex waar op de laagbouw bewoners beschermd/zelfstandig wonen. Wij zijn op zoek naar 1 of meerdere enthousiaste en flexibele gastvrouw/-heer die het leuk vinden om te helpen bij onze bewoners. Op de dinsdag, zaterdag en/of zondag van 13:30 - 15:00 uur zoeken wij een vrijwilliger om onze bewoners te ondersteunen door middel van het inschenken van koffie, het inschenken van een glaasje water, afwassen en helpen waar het nodig is. De werkzaamheden zullen plaatsvinden in de clusters van Aafje Slinge. Bent u klantvriendelijk, geduldig, kunt u samenwerken met anderen en helpt u uw naaste graag bij het invullen van een zinvolle middag dag? Dan zijn wij op zoek naar u U bent klantgericht graag in contact met ouderen iedere dinsdagmiddag beschikbaar Woonachtig in Charlois of bereid hiernaar toe te reizen Wij bieden Vrijwilligerswerk in de (eigen) buurt geeft veel voldoening en waardering. Wij bieden een leuke werkplek en zinvolle tijdsbesteding. U bent betrokken bij buurtbewoners en uw werk is vlak bij huis. Verder bieden we een reis- en onkostenvergoeding, mogelijkheid tot scholing en een WA verzekering. Aanmelden/Vragen? Enthousiast geraakt? Meld u gelijk aan. Voor extra informatie kan er ook contact opgenomen worden.

Structureel

Anderen bekeken ook

Rotterdam

Challenge: bouw een egelhuisje

Zorgzaam010

Egels hebben steeds minder ruimte om te leven. Ze kunnen onze hulp goed gebruiken! Elk jaar sneuvelen er alleen al 135.000 egels in het verkeer. Gelukkig kunnen we de egels helpen. Nederland heeft namelijk 3 miljard vierkante meter aan tuin. En tuinen zijn een belangrijk leefgebied van egels. Een plek waar ze voedsel vinden en kunnen schuilen. Door in je tuin egels een handje te helpen, hoeven ze minder lange afstanden af te leggen om genoeg eten te vinden. De kans is dan kleiner dat ze een weg over moeten steken. Je kunt met jouw tuin het verschil maken. Maak je tuin egelvriendelijk: bouw een egelhuis, zorg voor een paar rommelhoekjes en voedsel in je tuin. Zo maken we samen van heel Nederland een thuis voor egels. Klik op "Ik doe mee" om meer te lezen over wat jij kan doen!

Eenmalig
Jongeren
Challenge
(kleine) groepen
Rotterdam

Heel Rotterdam Wipt tegels

Zorgzaam010

Het wip-seizoen is geopend: wip, Rotterdam, wip! Van 21 maart tot en met 31 oktober speelt heel Nederland het NK Tegelwippen. Iedereen kan meedoen door tegels te vervangen voor groen in zijn eigen voor-, achter- of geveltuin. Jij dus ook! Laten we samen Rotterdam een stuk groener maken. Wanneer tegels worden vervangen door gras, bloemperken, bomen en geveltuinen, wordt Nederland meer klimaatbestendig, behaaglijker voor insecten en dieren, koeler op warme dagen én veel mooier! Klik op de onderstaande ik doe mee knop en ontvang het aanmeldformulier, hoe het werkt en inspiratie!

Eenmalig
Jongeren
Challenge
(kleine) groepen
Rotterdam

Verkoel Rotterdam en plant een boom

Zorgzaam010

Met Cool Down City moedigen we Rotterdammers aan om hun stad zelf met bomen te verkoelen. Door gratis bomen weg te geven, te verzamelen, ze te inspireren, te informeren over hun eigen mogelijkheden en Rotterdamse partijen te verbinden voor meer impact. Met de ambitie het bomenaantal in Rotterdam te verdrievoudigen. Wil jij meehelpen Rotterdam te verkoelen door zelf een boom te planten? Check dan de stappen hieronder hoe je dat kan doen: ✔️ Klik hieronder op de knop 'ik doe mee' ✔️ Hierna ontvang je alle info die je nodig hebt zoals de locatie waar je het boompje op kan halen en de openingstijden ✔️ Haal jouw boompje op en plant deze zelf of gezellig met anderen!

Eenmalig
Challenge
(kleine) groepen
Rotterdam

Word flexvrijwilliger bij Amnesty

Zorgzaam010

Jouw talenten inzetten op het tijdstip wat jou het beste uitkomt? Wordt flexvrijwilliger bij Amnesty. Amnesty organiseert veel activiteiten waarbij we jouw hulp goed kunnen gebruiken. Je kunt ons bijvoorbeeld helpen met het verzamelen van handtekeningen op festivals, het opbouwen van evenementen of helpen bij administratieve klussen op het Amnesty-kantoor in Amsterdam. Vind je het leuk om af en toe bij te springen? Stuur een bericht en wij sturen jou het aanmeldformulier. Je bepaalt zelf per keer of je meedoet.

Structureel
Jongeren
Challenge
(kleine) groepen
Rotterdam

Middagje strand & Impact maken [challenge]

Zorgzaam010

Breng het strandleven in kaart met een app en draag zo bij aan het behoud van onze kusten 🌊 De laatste jaren wordt het steeds drukker op de Nederlandse stranden. Helaas is er door de drukte op het strand weinig ruimte meer voor de natuur en biodiversiteit op het strand. Hier wil project Het Groene Strand iets aan veranderen. Met een speciale app breng je een stukje strand in kaart. Met de kennis die je verzamelt in de app, kan Het Groene Strand de biodiversiteit van het strand in kaart brengen en dit stukje unieke natuur van Nederland vergroenen. Je hebt gegarandeerd een leuke middag want: zee, strand en impact (de zon heb je zelf in de hand, kies een lekkere dag uit ;-)). Je leert er ook nog eens iets van want heb jij weleens gehoord van knotswier? Of een heremietkreeft gezien? Je ontdekt de verschillende planten en dieren die leven op het strand met de nieuwe zoekkaart en app van Het Groene Strand. Klik op 'Ik doe mee' en ga aan de slag! Tip: deel deze challenge met vrienden, familie of collega's want samen is leuker én verdubbelt de impact!

Eenmalig
Jongeren
Challenge
(kleine) groepen
Rotterdam

Vleermuis telling

Zorgzaam010

Van 24 mei tot en met 26 mei is de Nationale Vleermuizentelling Wetenschappers willen graag weten hoe het gaat met de vleermuizenpopulatie in Nederland. Vleermuizen zijn namelijk een goed teken voor de duurzaamheid en diversiteit van een buurt! Meedoen is makkelijk: ✅Tel in je tuin ✅Tijdens de schemering ✅ Op teldagen in mei ✅ In een uurtje gepiept Tip: super leuk om samen met kids te doen! Klik op 'Ik doe mee' zodat we weten dat jij aan de slag wil en we je de bijbehorende info kunnen sturen. Alvast bedankt en natuurlijk heel veel plezier!

26-05-4024 en 2 meer
Challenge
Rotterdam

Recycle en doneer

Zorgzaam010

Maak dubbel impact door je plastic flesje te recyclen voor het goede doel! Zoals je weet, zit er tegenwoordig op alle plastic flesjes statiegeld. Recyclen is daarom sowieso een goed idee, maar helemaal als je dat voor het goede doel doet. Daarom staan er op heel veel plekken in Nederland speciale afvalbakken waar je met jouw statiegeld meteen een mooi doel steunt. Bijvoorbeeld Stichting Jarige Job, die verjaardagsboxen maakt voor kinderen die hun verjaardag niet kunnen vieren. Jaarlijks kunnen zo 80.000 kinderen tóch hun verjaardag vieren! Of de Plastic Whale Foundation, dat met hun 'plasticvissen' tochtjes heel Nederland inspireren om je plastic afval te reclyclen (en zo is de cirkel met jouw plastic flesje donatie weer rond ;)). Doe je mee? Meld je hieronder even vrijblijvend aan met je emailadres. Dan weten we dat jij impact gaat maken, en kunnen wij je iets meer vertellen over waar je jouw 'donatie' kunt weggooien. Alvast bedankt!

Eenmalig
Jongeren
Challenge
(kleine) groepen
Rotterdam

Kook een maaltijd voor iemand uit de buurt

Zorgzaam010

Het is niet voor iedereen mogelijk om elke dag een lekkere en gezonde maaltijd op tafel te zetten. Dit kan bijvoorbeeld komen door fysieke of gezondheidsproblemen. Het is heel makkelijk om deze mensen een handje te helpen. Als jij eten gaat maken, maak dan eens een extra portie en breng deze langs bij een hongerige of eenzame buur. Dit is voor jou een kleine moeite, maar voor de mensen die hulp nodig hebben een groot gebaar. Hierdoor hebben zij een lekker verse zelf gemaakte maaltijd en leer je ook nog eens je buren wat beter kennen! Klik hier onder op 'ik doe mee!' en krijg alle informatie over hoe jij heel makkelijk iemand uit je buurt kan helpen.

Structureel
Challenge
(kleine) groepen
Rotterdam

Verzamel spullen voor baby's en kinderen

Stichting Babyspullen

Elk kind verdient een goede start op de aarde. Stichting Babyspullen probeert zoveel mogelijk babypakketten te maken voor ouders die zelf moeite hebben om de eindjes aan elkaar te knopen. Help jij ook mee? Meedoen met deze challenge is heel makkelijk: verzamel babyspullen en doneer ze bij een lokaal inzamelpunt. Meld je aan, dan vertellen we je meer over het hoe en wat. Zo help je in een uurtje heel veel baby's en jonge kinderen!

Eenmalig
Challenge
(kleine) groepen