csrf
Zorgzaam010 logo
Zorgzaam010

Mee denken en mee doen in de wijk

Stichting Misa organiseert regelmatig activiteiten voor kinderen en volwassen personen die samen met verschillende groepen de ontmoeting aandurven. Tijdsbesteding 2-5 uur per week (in overleg afhankelijk van uw wensen). U kunt van ons verwachten • Dat we diverse activiteiten organiseren • Dat we regelmatig vergaderen en overleggen • Dat we u kunnen vragen of u het goed vindt om voor de korte en langere termijn vrijwilliger in mee doen in de wijk, lid worden en mee doen met de wijk activiteiten van de stichting... Over de organisatie Stichting Misa is een organisatie die mensen ondersteunen. Samen met een groep vrijwilligers zetten we zich in voor vrouwen en kinderen in Nederland en Afrika. Voor meer informatie hierover ga naar [website verborgen] . Hebt u vragen of belangstelling Stuur dan een bericht. Tot straks

Lees meer

structureel

Noord: Agniesebuurt, Oude Noorden

Administratie & receptie
Activiteitenbegeleiding
Maatje, buddy & gezelschap

Beschrijving

Stichting Misa organiseert regelmatig activiteiten voor kinderen en volwassen personen die samen met verschillende groepen de ontmoeting aandurven.

Tijdsbesteding
2-5 uur per week (in overleg afhankelijk van uw wensen).

U kunt van ons verwachten
• Dat we diverse activiteiten organiseren
• Dat we regelmatig vergaderen en overleggen
• Dat we u kunnen vragen of u het goed vindt om voor de korte en langere termijn vrijwilliger in mee doen in de wijk, lid worden en mee doen met de wijk activiteiten van de stichting...

Over de organisatie
Stichting Misa is een organisatie die mensen ondersteunen. Samen met een groep vrijwilligers zetten we zich in voor vrouwen en kinderen in Nederland en Afrika. Voor meer informatie hierover ga naar [website verborgen] .

Hebt u vragen of belangstelling
Stuur dan een bericht.
Tot straks

Praktische informatie

Locatie

Noord: Agniesebuurt, Oude Noorden

Bijzonderheden

Geschikt voor mensen die weinig Nederlands spreken, Rolstoeltoegankelijk

Impact

Voor wie

Kinderen & jongeren

Nieuwkomers & vluchtelingen

Ouderen

Impactgebied

Sociaal & welzijn

Categorie

Administratie & receptie
Activiteitenbegeleiding
Maatje, buddy & gezelschap
Delen:
Bewaar:
Print:

Bekijk meer van Stichting MISA

Rotterdam

Project Administrateur Gezocht

Stichting MISA

Stichting Misa zoekt iemand die wil onze ondersteunen met het verwerken van de stichting projecten administratie. Wij zoeken eigenlijk een collega die achter de computer wil zitten, gevoel voor cijfers, iemand die een goed hart heeft, het leuk vindt om deel te nemen aan onze vergaderingen en activiteiten, iemand die het leuk vindt om voor de korte en langere termijn vrijwilliger in de organisatie worden. U helpt ons met verwerken, bijhouden van de projecten administratie en rapporteren periodiek over de financiële begroting activiteiten van de stichting. Verder bent u in overleg en minimaal 1 keer per maand beschikbaar. Wij bieden u: - Multiculturele werksfeer - Maximaal €5 per uur onkostenvergoeding - Diverse cursussen of trainingen die goed op uw CV staan - Bijzondere werkervaring met mensen met een migratieachtergrond Over de organisatie: Stichting Misa is een vrijwilligersorganisatie die mensen helpt. Samen met een groep vrijwilligers zetten we zich in voor vrouwen en kinderen in Nederland en Afrika.

Structureel
Rotterdam

Docent Naaiatelier(Naaister)Rotterdam Oude N

Stichting MISA

Stichting Missionaire du Salut (Misa) is op zoek naar een naaister voor onze naailes in Rotterdam. Uw rol: • Naailes geven omtrent kleding maken en repareren • Workshops voor schoolkinderen organiseren • Het bedenken en coördineren van activiteiten voor het atelier • Meewerken aan het verbeteren van de stichting Sociale vaardigheden: U bent maatschappelijk betrokken, heeft het hart op de goede plaats, kunt goed samenwerken en voelt zich aangesproken door de missie van Stichting Misa. Tijdsbesteding: Minimaal 4 uur per week, in de overleg Wat wij bieden: • Een multiculturele werksfeer • Deelname aan diverse activiteiten en vergaderingen • Diverse cursussen of trainingen die goed op uw CV staan • De mogelijkheid om op de korte of lange termijn vrijwilliger in het bestuur te worden Over de organisatie: Stichting Misa is een vrijwilligersorganisatie die mensen ondersteunt in zowel Nederland als de Democratische Republiek Congo. In Nederland hebben wij als voornaamste doel om kwetsbare groepen (denk aan kinderen of vrouwen met een migratieachtergrond) te helpen participeren in de samenleving en de sociale cohesie te vergroten tussen verschillende bevolkingsgroepen. Dit doen wij door het geven van advies of voorlichting en het organiseren van activiteiten, zoals taallessen, naailessen, buurtbijeenkomsten en vakantie-activiteiten voor de jeugd. Uitkeringsgerechtigde: Een uitkeringsgerechtigde vrijwilliger komt door de aangeboden vrijwilligersvergoeding NIET in conflict met de reglementen van de uitkering (bij twijfel is verduidelijking mogelijk). Lijkt dit je leuk of wil je meer informatie, stuur een bericht via onderstaande knop.

Structureel
Rotterdam

Gezocht/ Administrateur,doe mee met je wijk!

Stichting MISA

Wilt u meedenken over verbinding en meer leren kennen in de Wijk? Stichting Misa organiseren leuk activiteiten voor alle inwoner in Rotterdam Oude Noord? Stuur onze een berichtje en word lid, zo simpel is het. Omarmen diversiteit. Wilt u een echte verbinding zien ontstaan ​​in je buurt? Wilt u buitengewone activiteiten doen? Warm gevoel zonder vooroordelen of gewoon een lacht met elkaar!! kom laten we het samen werkelijk maken in onze wijk. We zoeken buren die het leuk vindt om met onze samen te organiseren, of wilt u alleen maar deelnemen aan onze activiteiten? Dat is top . Neem snel contact met onze voor meer informatie Sociale vaardigheden U hebt het hart op de goed plaats, u hebt gevoel voor anderen en kunt samenwerken. Tijdsbesteding 3uur per week (in overleg afhankelijk van uw wensen). U kunt van ons verwachten • Dat we diverse activiteiten organiseren • Dat we regelmatig vergaderen en overleggen • Dat we u diverse cursussen of trainingen kunnen bieden die goed op uw cv staan • Dat we u kunnen vragen of u het goed vindt om voor de korte en langere termijn vrijwilliger in het bestuur te worden. Over de organisatie Stichting Misa is een organisatie die mensen ondersteunen. Samen met een groep vrijwilligers zetten we zich in voor vrouwen en kinderen in Nederland en Afrika. Voor meer informatie hierover ga naar http://missionaire-du-salut.org/over-ons . Hebt u vragen of belangstelling Stuur dan een bericht.

Structureel
Rotterdam, Goeree-Overflakkee

PR vrijwilliger (sociale media)

Stichting MISA

Heeft u kennis van diverse sociale media platformen; Bent u creatief en heeft u een passie voor het creëren van content? We zoeken iemand die zich bezighoudt met onze sociale media, nieuwsbrieven maakt en onze website onderhoudt. Uw rol: • Het bedenken, ontwerpen en maken van sociale media content voor Facebook, Instagram, TikTok, YouTube, LinkedIn, Twitter, etc. • Het bedenken, ontwerpen en maken van nieuwsbrieven, flyers en folders • Het (her)schrijven van teksten • Het maken van filmpjes en mooie foto’s met uw mobiel • Het onderhouden van onze website (aanpassen van nieuws/informatie) Sociale vaardigheden: U bent maatschappelijk betrokken, heeft het hart op de goede plaats, kunt goed samenwerken en voelt zich aangesproken door de missie van Stichting Misa. Tijdsbesteding: Minimaal 4 uur per week (in overleg afhankelijk van uw wensen). Beschikbaarheid op de maandagen en/of vrijdagen tussen 12 en 19 uur gewenst. Wat wij bieden: • Een multiculturele werksfeer • De mogelijkheid om deel te nemen aan diverse activiteiten • Deelname aan regelmatige vergaderen en overleggen • De mogelijkheid om op de korte of lange termijn vrijwilliger in het bestuur te worden. Over de organisatie: Stichting Misa is een vrijwilligersorganisatie die mensen ondersteunt in zowel Nederland als de Democratische Republiek Congo. In Nederland hebben wij als voornaamste doel om kwetsbare groepen (denk aan kinderen of vrouwen met een migratieachtergrond) te helpen participeren in de samenleving en de sociale cohesie te vergroten tussen verschillende bevolkingsgroepen. Dit doen wij door het geven van advies of voorlichting en het organiseren van activiteiten, zoals taallessen, naailessen, buurtbijeenkomsten en vakantie-activiteiten voor de jeugd. Uitkeringsgerechtigde: Een uitkeringsgerechtigde vrijwilliger komt door de aangeboden vrijwilligersvergoeding NIET in conflict met de reglementen van de uitkering (bij twijfel is verduidelijking mogelijk). Lijkt dit je leuk? Neem contact met ons op via [email protected]. Neem daarnaast een kijkje op onze website http://missionaire-du-salut.org/! (Voor Goeree-Overflakkee: Je kan dit werk online doen)

Structureel
Jongeren
Rotterdam

Projectredacteur

Stichting MISA

Stichting Misa is op zoek naar een projectredacteur. Stichting Misa zet zich in Nederland in voor kwetsbare mensen, maar kan dit natuurlijk niet doen zonder de nodige projecten. Uw rol: • Contact leggen met bedrijven en fondsen voor onze projecten • Contact onderhouden met het netwerk van Stichting Misa • Onder andere door het maken van samenvattingen van activiteiten • Initiatieven bedenken om fondsen te kunnen werven • Adviseren van het bestuur om Stichting Misa op de kaart te zetten • Indien nodig samenwerken met de PR-afdeling Sociale vaardigheden: U bent maatschappelijk betrokken, heeft het hart op de goede plaats, kunt goed samenwerken en voelt zich aangesproken door de missie van Stichting Misa. Tijdsbesteding: Minimaal 4 uur per week (in overleg, afhankelijk van uw wensen). Beschikbaarheid op de maandagen tussen 12 en 19 uur gewenst. Wat wij bieden: • Een multiculturele werksfeer • Deelname aan diverse activiteiten en vergaderingen • De mogelijkheid om op de korte of lange termijn vrijwilliger in het bestuur te worden. Over de organisatie: Stichting Misa is een vrijwilligersorganisatie die mensen ondersteunt in zowel Nederland als de Democratische Republiek Congo. In Nederland hebben wij als voornaamste doel om kwetsbare groepen (denk aan kinderen of vrouwen met een migratieachtergrond) te helpen participeren in de samenleving en de sociale cohesie te vergroten tussen verschillende bevolkingsgroepen. Dit doen wij door het geven van advies of voorlichting en het organiseren van activiteiten, zoals taallessen, naailessen, buurtbijeenkomsten en vakantie-activiteiten voor de jeugd. Uitkeringsgerechtigde: Een uitkeringsgerechtigde vrijwilliger komt door de aangeboden vrijwilligersvergoeding NIET in conflict met de reglementen van de uitkering (bij twijfel is verduidelijking mogelijk). Lijkt dit je leuk? Neem contact met ons op via [email protected]. Neem daarnaast een kijkje op onze website http://missionaire-du-salut.org/!

Structureel
Rotterdam

Gezocht sociaal media en onderhoud website

Stichting MISA

Hebt u kennis van diverse social media platformen; Bent u creatief in het creëren van content? We zoeken iemand die zich bezig houdt met onze sociale media. Daarnaast verzorgt u onze nieuwsbrieven en doet u aanpassingen aan de website. Uw rol • Het bedenken, ontwerpen en maken van Social Media content voor Facebook, Instagram, TikTok, YouTube, LinkedIn, Twitter • Het bedenken, ontwerpen en maken van nieuwsbrieven, flyers en folders • Het (her)schrijven van teksten • Het maken van filmpjes en mooie foto’s met uw mobiel • Het aanpassen van nieuws/informatie in de Site • Het onderhouden van de website Sociale vaardigheden U bent maatschappelijk betrokken, hebt het hart op de goed plaats, u hebt gevoel voor anderen en kunt samenwerken. Tijdsbesteding 2 uur per week (in overleg afhankelijk van uw wensen). U kunt van ons verwachten • Dat we diverse activiteiten organiseren • Dat we regelmatig vergaderen en overleggen • Dat we u maximaal € 5 per uur onkostenvergoeding kunnen bieden • Dat we u diverse cursussen of trainingen kunnen bieden die goed op uw cv staan • Dat we u kunnen vragen of u het goed vindt om voor de korte en langere termijn vrijwilliger in het bestuur te worden. Over de organisatie Stichting Misa is een organisatie die mensen ondersteunen. Samen met een groep vrijwilligers zetten we zich in voor vrouwen en kinderen in Nederland en Afrika. Voor meer informatie hierover ga naar onze website. Hebt u vragen of belangstelling Stuur dan een bericht.

Structureel

Anderen bekeken ook

Rotterdam

Challenge: kaartje voor eenzame ouderen

Zorgzaam010

Bezorg eenzame ouderen letterlijk een glimlach door het sturen van een leuk kaartje 💌 Doe je mee? Het is heel makkelijk: 1. Klik hieronder op 'Ik doe mee' 2. Laat je naam en e-mailadres achter (of log in), zo weten wij wie er meedoet aan de actie 3. Je krijgt van ons tips voor het schrijven van een kaartje en een adres waar de kaartje(s) naartoe mogen. Plak een postzegel en doe op de bus. Klaar, je hebt iemand een grote glimlach bezorgd en daarmee een hart onder de riem gestoken. Tip: stuur deze challenge door naar collega's, vrienden of je familie. Hoe meer hoe leuker!

Eenmalig
Jongeren
Challenge
(kleine) groepen
Rotterdam

Challenge: bouw een egelhuisje

Zorgzaam010

Egels hebben steeds minder ruimte om te leven. Ze kunnen onze hulp goed gebruiken! Elk jaar sneuvelen er alleen al 135.000 egels in het verkeer. Gelukkig kunnen we de egels helpen. Nederland heeft namelijk 3 miljard vierkante meter aan tuin. En tuinen zijn een belangrijk leefgebied van egels. Een plek waar ze voedsel vinden en kunnen schuilen. Door in je tuin egels een handje te helpen, hoeven ze minder lange afstanden af te leggen om genoeg eten te vinden. De kans is dan kleiner dat ze een weg over moeten steken. Je kunt met jouw tuin het verschil maken. Maak je tuin egelvriendelijk: bouw een egelhuis, zorg voor een paar rommelhoekjes en voedsel in je tuin. Zo maken we samen van heel Nederland een thuis voor egels. Klik op "Ik doe mee" om meer te lezen over wat jij kan doen!

Eenmalig
Jongeren
Challenge
(kleine) groepen
Rotterdam

Red de bij met een Bijenhotel [Challenge]

Zorgzaam010

Ken jij het verschil tussen honingbijen en wilde bijen? Honingbijen leven in een bijenkorf bij de imker en maken honing. Wilde bijen leven juist in de vrije natuur en nemen het stuifmeel van de planten en bloemen mee naar de volgende plant en bloem. Ze helpen daardoor de groei van groenten, fruit en andere eetbare gewassen. Er zijn 358 soorten wilde bijen in Nederland, maar ze hebben het erg moeilijk... gelukkig kunnen we daar makkelijk iets aan doen! Wil jij ze helpen en maak je een Bijenhotel of Bijen Bed & Breakfast in je tuin voor deze zoemende vrienden? Geef je op, dan vertellen we je hoe je makkelijk je eigen bijen B&B maakt. Deze challenge is ook super leuk om samen met kinderen te doen!

Eenmalig
Jongeren
Challenge
Rotterdam

Challenge: foto's maken in het kralingse bos

Zorgzaam010

In het Kralingse Bos ligt een bijzondere plek: de Wolvenvallei. In 2020 is hier het bos opnieuw ingericht. Er is ruimte gemaakt voor een kreek met natuurvriendelijke oevers. De ontwikkeling van deze nieuwe biotoop volgt gemeente Rotterdam door het delen van foto’s. De fotoreeks is via een timelapse online te volgen. Iedereen kan daaraan bijdragen door het uploaden van een foto op locatie. Jij kan ook bijdragen! Kom je wel eens in het Kralingse Bos? Loop dan eens langs de wolvenvallei en maak een foto! Klik op de knop hier onder om meer te lezen over het insturen van de foto's.

Eenmalig
Jongeren
Challenge
(kleine) groepen
Rotterdam

Verkoel Rotterdam en plant een boom

Zorgzaam010

Met Cool Down City moedigen we Rotterdammers aan om hun stad zelf met bomen te verkoelen. Door gratis bomen weg te geven, te verzamelen, ze te inspireren, te informeren over hun eigen mogelijkheden en Rotterdamse partijen te verbinden voor meer impact. Met de ambitie het bomenaantal in Rotterdam te verdrievoudigen. Wil jij meehelpen Rotterdam te verkoelen door zelf een boom te planten? Check dan de stappen hieronder hoe je dat kan doen: ✔️ Klik hieronder op de knop 'ik doe mee' ✔️ Hierna ontvang je alle info die je nodig hebt zoals de locatie waar je het boompje op kan halen en de openingstijden ✔️ Haal jouw boompje op en plant deze zelf of gezellig met anderen!

Eenmalig
Challenge
Rotterdam

Heel Rotterdam Wipt tegels

Zorgzaam010

Het wip-seizoen is geopend: wip, Rotterdam, wip! Van 21 maart tot en met 31 oktober speelt heel Nederland het NK Tegelwippen. Iedereen kan meedoen door tegels te vervangen voor groen in zijn eigen voor-, achter- of geveltuin. Jij dus ook! Laten we samen Rotterdam een stuk groener maken. Wanneer tegels worden vervangen door gras, bloemperken, bomen en geveltuinen, wordt Nederland meer klimaatbestendig, behaaglijker voor insecten en dieren, koeler op warme dagen én veel mooier! Klik op de onderstaande ik doe mee knop en ontvang het aanmeldformulier, hoe het werkt en inspiratie!

Eenmalig
Jongeren
Challenge
(kleine) groepen
Rotterdam

#meiplasticvrij challenge

Zorgzaam010

We willen jou uitdagen om in mei (en hopelijk daarna!) minder plastic te gaan gebruiken. Plastic. Het is overal. De supermarkt alleen al ligt vol met de wegwerpvariant. Inmiddels is er al statiegeld op kleine flesjes en op wegwerpbakjes bij afhaalmaaltijden. En hoewel plastic verpakkingen steeds vaker en beter gerecycled worden, verdwijnt het overgrote deel nog steeds in ons milieu. Helaas niet eens alleen als ‘gewoon’ afval, maar ook in de vorm van minuscule stukjes plastic in ons drinkwater, de lucht en ook in onze lichamen. Dit komt omdat plastic nevernooit vergaat. Doe deze mee met #meiplasticvrij, en wij geven je een berg tips met hoe jij er voor kan zorgen dat onze plastic impact op onszelf en het milieu een stuk minder wordt!

Project
Challenge
Rotterdam

Word flexvrijwilliger bij Amnesty

Zorgzaam010

Jouw talenten inzetten op het tijdstip wat jou het beste uitkomt? Wordt flexvrijwilliger bij Amnesty. Amnesty organiseert veel activiteiten waarbij we jouw hulp goed kunnen gebruiken. Je kunt ons bijvoorbeeld helpen met het verzamelen van handtekeningen op festivals, het opbouwen van evenementen of helpen bij administratieve klussen op het Amnesty-kantoor in Amsterdam. Vind je het leuk om af en toe bij te springen? Stuur een bericht en wij sturen jou het aanmeldformulier. Je bepaalt zelf per keer of je meedoet.

Structureel
Jongeren
Challenge
Rotterdam

Middagje strand & Impact maken [challenge]

Zorgzaam010

Breng het strandleven in kaart met een app en draag zo bij aan het behoud van onze kusten 🌊 De laatste jaren wordt het steeds drukker op de Nederlandse stranden. Helaas is er door de drukte op het strand weinig ruimte meer voor de natuur en biodiversiteit op het strand. Hier wil project Het Groene Strand iets aan veranderen. Met een speciale app breng je een stukje strand in kaart. Met de kennis die je verzamelt in de app, kan Het Groene Strand de biodiversiteit van het strand in kaart brengen en dit stukje unieke natuur van Nederland vergroenen. Je hebt gegarandeerd een leuke middag want: zee, strand en impact (de zon heb je zelf in de hand, kies een lekkere dag uit ;-)). Je leert er ook nog eens iets van want heb jij weleens gehoord van knotswier? Of een heremietkreeft gezien? Je ontdekt de verschillende planten en dieren die leven op het strand met de nieuwe zoekkaart en app van Het Groene Strand. Klik op 'Ik doe mee' en ga aan de slag! Tip: deel deze challenge met vrienden, familie of collega's want samen is leuker én verdubbelt de impact!

Eenmalig
Jongeren
Challenge
(kleine) groepen