csrf
Zorgzaam010 logo
Zorgzaam010

Vrijwilliger voor RIC in de PI

Het Re-integratie Centrum (RIC) richt zich op mensen die in detentie zitten in PI Krimpen a/d IJssel en geholpen willen worden met praktische regelzaken. Vrijwilligers ondersteunen een of meerdere dagdelen in de week op het RIC waar gedetineerden zich melden die geholpen willen worden bij praktische regelzaken.e. Wij vragen van een begeleider: • betrokkenheid bij mensen in het algemeen en bij de doelgroep gedetineerden in het bijzonder • goede communicatieve vaardigheden • geduld en doorzettingsvermogen • enig inzicht in sociale wet- en regelgeving strekt tot aanbeveling. • zelfstandigheid, betrouwbaarheid en discretie • onderschrijven van de missie en visie van Stichting Humanitas Wij bieden onze vrijwilligers: • onkostenvergoeding • WA- en ongevallenverzekering • een op het project gerichte training en intervisie. • aanvragen van een VOG verklaring • ondersteuning door beroepskracht.

Lees meer

structureel

Delfshaven

Hoogvliet: Hoogvliet Noord

Noord: Blijdorpsepolder

Administratie & receptie
Juridisch
Financiën & fondsenwerving

Beschrijving

Het Re-integratie Centrum (RIC) richt zich op mensen die in detentie zitten in PI Krimpen a/d IJssel en geholpen willen worden met praktische regelzaken.

Vrijwilligers ondersteunen een of meerdere dagdelen in de week op het RIC waar gedetineerden zich melden die geholpen willen worden bij praktische regelzaken.e.
Wij vragen van een begeleider:
• betrokkenheid bij mensen in het algemeen en bij de doelgroep gedetineerden in het bijzonder
• goede communicatieve vaardigheden
• geduld en doorzettingsvermogen
• enig inzicht in sociale wet- en regelgeving strekt tot aanbeveling.
• zelfstandigheid, betrouwbaarheid en discretie
• onderschrijven van de missie en visie van Stichting Humanitas

Wij bieden onze vrijwilligers:
• onkostenvergoeding
• WA- en ongevallenverzekering
• een op het project gerichte training en intervisie.
• aanvragen van een VOG verklaring
• ondersteuning door beroepskracht.

Praktische informatie

Locatie

Delfshaven

Hoogvliet: Hoogvliet Noord

Noord: Blijdorpsepolder

Impact

Impactgebied

Belangenbehartiging & goede doelen

Categorie

Administratie & receptie
Juridisch
Financiën & fondsenwerving
Delen:
Bewaar:
Print:

Anderen bekeken ook

Rotterdam

Challenge: bouw een egelhuisje

Zorgzaam010

Egels hebben steeds minder ruimte om te leven. Ze kunnen onze hulp goed gebruiken! Elk jaar sneuvelen er alleen al 135.000 egels in het verkeer. Gelukkig kunnen we de egels helpen. Nederland heeft namelijk 3 miljard vierkante meter aan tuin. En tuinen zijn een belangrijk leefgebied van egels. Een plek waar ze voedsel vinden en kunnen schuilen. Door in je tuin egels een handje te helpen, hoeven ze minder lange afstanden af te leggen om genoeg eten te vinden. De kans is dan kleiner dat ze een weg over moeten steken. Je kunt met jouw tuin het verschil maken. Maak je tuin egelvriendelijk: bouw een egelhuis, zorg voor een paar rommelhoekjes en voedsel in je tuin. Zo maken we samen van heel Nederland een thuis voor egels. Klik op "Ik doe mee" om meer te lezen over wat jij kan doen!

Eenmalig
Jongeren
Challenge
(kleine) groepen
Rotterdam

Challenge: kaartje voor eenzame ouderen

Zorgzaam010

Bezorg eenzame ouderen letterlijk een glimlach door het sturen van een leuk kaartje 💌 Doe je mee? Het is heel makkelijk: 1. Klik hieronder op 'Ik doe mee' 2. Laat je naam en e-mailadres achter (of log in), zo weten wij wie er meedoet aan de actie 3. Je krijgt van ons tips voor het schrijven van een kaartje en een adres waar de kaartje(s) naartoe mogen. Plak een postzegel en doe op de bus. Klaar, je hebt iemand een grote glimlach bezorgd en daarmee een hart onder de riem gestoken. Tip: stuur deze challenge door naar collega's, vrienden of je familie. Hoe meer hoe leuker!

Eenmalig
Jongeren
Challenge
(kleine) groepen
Rotterdam

Red de bij met een Bijenhotel [Challenge]

Zorgzaam010

Ken jij het verschil tussen honingbijen en wilde bijen? Honingbijen leven in een bijenkorf bij de imker en maken honing. Wilde bijen leven juist in de vrije natuur en nemen het stuifmeel van de planten en bloemen mee naar de volgende plant en bloem. Ze helpen daardoor de groei van groenten, fruit en andere eetbare gewassen. Er zijn 358 soorten wilde bijen in Nederland, maar ze hebben het erg moeilijk... gelukkig kunnen we daar makkelijk iets aan doen! Wil jij ze helpen en maak je een Bijenhotel of Bijen Bed & Breakfast in je tuin voor deze zoemende vrienden? Geef je op, dan vertellen we je hoe je makkelijk je eigen bijen B&B maakt. Deze challenge is ook super leuk om samen met kinderen te doen!

Eenmalig
Jongeren
Challenge
Rotterdam

Verkoel Rotterdam en plant een boom

Zorgzaam010

Met Cool Down City moedigen we Rotterdammers aan om hun stad zelf met bomen te verkoelen. Door gratis bomen weg te geven, te verzamelen, ze te inspireren, te informeren over hun eigen mogelijkheden en Rotterdamse partijen te verbinden voor meer impact. Met de ambitie het bomenaantal in Rotterdam te verdrievoudigen. Wil jij meehelpen Rotterdam te verkoelen door zelf een boom te planten? Check dan de stappen hieronder hoe je dat kan doen: ✔️ Klik hieronder op de knop 'ik doe mee' ✔️ Hierna ontvang je alle info die je nodig hebt zoals de locatie waar je het boompje op kan halen en de openingstijden ✔️ Haal jouw boompje op en plant deze zelf of gezellig met anderen!

Eenmalig
Challenge
Haarlem, Leeuwarden, Groningen, Emmen, De Ronde Venen, Amersfoort, Aalsmeer, Katwijk, Hoorn, Haarlemmermeer, Velsen, Zandvoort, Rotterdam, Schouwen-Duiveland, Middelburg, Breda, Dordrecht, Lansingerland, Alphen aan den Rijn, Amstelveen, Purmerend, Alkmaar, Schagen, Den Helder, Roosendaal

Collecteer je mee voor kinderen in armoede?

Nationaal Fonds Kinderhulp

1 op de 12 kinderen in Nederland groeit op in armoede. Dat zijn ruim 300.000 kinderen tot 21 jaar die een verre van zorgeloze jeugd hebben. Kinderhulp helpt met iets groots, of iets kleins. Een dagje uit bijvoorbeeld, een fiets, leesboek, warme winterjas of een cadeautje van de Sint. Dingen die heel gewoon lijken, maar toch een verschil maken ⭐ Wil jij ons helpen met de collecte? In 2024 is onze collecte van 15 t/m 20 april. Met 2 uurtjes van jouw tijd maak jij dat verschil voor een kind dat opgroeit in armoede al mogelijk! Dan kan in heel Nederland. Aanmelden of vragen? Twijfel vooral niet ons dat te laten weten!⭐

20-04-2024 en 5 meer
Jongeren
Rotterdam

Challenge: foto's maken in het kralingse bos

Zorgzaam010

In het Kralingse Bos ligt een bijzondere plek: de Wolvenvallei. In 2020 is hier het bos opnieuw ingericht. Er is ruimte gemaakt voor een kreek met natuurvriendelijke oevers. De ontwikkeling van deze nieuwe biotoop volgt gemeente Rotterdam door het delen van foto’s. De fotoreeks is via een timelapse online te volgen. Iedereen kan daaraan bijdragen door het uploaden van een foto op locatie. Jij kan ook bijdragen! Kom je wel eens in het Kralingse Bos? Loop dan eens langs de wolvenvallei en maak een foto! Klik op de knop hier onder om meer te lezen over het insturen van de foto's.

Eenmalig
Jongeren
Challenge
(kleine) groepen
Rotterdam

Heel Rotterdam Wipt tegels

Zorgzaam010

Het wip-seizoen is geopend: wip, Rotterdam, wip! Van 21 maart tot en met 31 oktober speelt heel Nederland het NK Tegelwippen. Iedereen kan meedoen door tegels te vervangen voor groen in zijn eigen voor-, achter- of geveltuin. Jij dus ook! Laten we samen Rotterdam een stuk groener maken. Wanneer tegels worden vervangen door gras, bloemperken, bomen en geveltuinen, wordt Nederland meer klimaatbestendig, behaaglijker voor insecten en dieren, koeler op warme dagen én veel mooier! Klik op de onderstaande ik doe mee knop en ontvang het aanmeldformulier, hoe het werkt en inspiratie!

Eenmalig
Jongeren
Challenge
(kleine) groepen
Rotterdam

#meiplasticvrij challenge

Zorgzaam010

We willen jou uitdagen om in mei (en hopelijk daarna!) minder plastic te gaan gebruiken. Plastic. Het is overal. De supermarkt alleen al ligt vol met de wegwerpvariant. Inmiddels is er al statiegeld op kleine flesjes en op wegwerpbakjes bij afhaalmaaltijden. En hoewel plastic verpakkingen steeds vaker en beter gerecycled worden, verdwijnt het overgrote deel nog steeds in ons milieu. Helaas niet eens alleen als ‘gewoon’ afval, maar ook in de vorm van minuscule stukjes plastic in ons drinkwater, de lucht en ook in onze lichamen. Dit komt omdat plastic nevernooit vergaat. Doe deze mee met #meiplasticvrij, en wij geven je een berg tips met hoe jij er voor kan zorgen dat onze plastic impact op onszelf en het milieu een stuk minder wordt!

Project
Challenge
Rotterdam

Word flexvrijwilliger bij Amnesty

Zorgzaam010

Jouw talenten inzetten op het tijdstip wat jou het beste uitkomt? Wordt flexvrijwilliger bij Amnesty. Amnesty organiseert veel activiteiten waarbij we jouw hulp goed kunnen gebruiken. Je kunt ons bijvoorbeeld helpen met het verzamelen van handtekeningen op festivals, het opbouwen van evenementen of helpen bij administratieve klussen op het Amnesty-kantoor in Amsterdam. Vind je het leuk om af en toe bij te springen? Stuur een bericht en wij sturen jou het aanmeldformulier. Je bepaalt zelf per keer of je meedoet.

Structureel
Jongeren
Challenge