Project voor jongeren en vluchtelingen

Project voor jongeren en vluchtelingen

Tijdsbesteding:
soms
Plaats:
Rotterdam Centrum: Stadsdriehoek
Categorie:
Activiteitenbegeleiding, Creatief & muziek, Vluchtelingenondersteuning
Jongeren
Ja
Tip anderen via:

Wake Up Your Mind!

Ben jij tussen de 17 en 27 jaar?
Woon jij in de omgeving van Rotterdam en heb je zin om gedurende vier maanden met leeftijdsgenoten mee te doen aan een leuk project dat ook nog eens goed op je CV staat? En wil jij graag vanuit een ander perspectief leren kijken, nieuwe mensen leren kennen en ervaringen delen? Meld je dan aan om deel te nemen aan het project Wake Up Your Mind! van Vluchtelingenwerk.

Wat ga je doen?
Als je meedoet aan een het project, dan neem je gedurende 4 maanden deel aan wekelijkse bijeenkomsten van ongeveer 3 uur met een groep van circa 10 jongeren, waarvan de helft jongeren zijn met een vluchtelingenachtergrond. De bijeenkomsten draaien om ontmoeting, creativiteit, betrokkenheid en ondernemerschap, maar vooral: plezier! Jullie gaan zelf je eigen activiteit bedenken en uitvoeren. De activiteiten dragen bij aan sociale verbinding. Samenwerking en gelijkwaardigheid staan centraal. Na afronding van een activiteit kijken we feestelijk terug op wat we hebben bereikt! Aan wat voor activiteiten kun je denken? Bijvoorbeeld een cultuurfestival organiseren waar je alles over elkaars culturen ontdekt; een sportdag voor kinderen en tieners met zowel een vluchteling- als Nederlandse achtergrond; samen koken en eten met buurtbewoners; een informatieavond organiseren over bijvoorbeeld de Syrische cultuur. De groep krijgt veel ruimte bij het bedenken en uitvoeren van de activiteiten. Daarnaast bieden we begeleiding en trainingen door professionals om je talenten te ontwikkelen.

Dit project is een project in het kader van Maatschappelijke Diensttijd (MDT). Na afloop ontvang je een certificaat van deelname.

Interesse of vragen? Neem gerust contact op met Ghadeer (projectmedewerker).

  • De vraag van Ghadeer is bekeken door de helpdesk
  • Deze persoon staat ingeschreven op NLvoorelkaar
  • Ghadeer heeft eerder via deze website geholpen
Laat Ghadeer weten dat je interesse hebt

Vul het veld in om te reageren op de vraag: "Project voor jongeren en vluchtelingen" van Ghadeer.
Goed om te weten: om je veiligheid en die van andere Zorgzaam010 deelnemers te beschermen, hanteren we gedragsregels. Indien er een vermoeden bestaat van het overtreden van deze regels, dan kunnen wij verstuurde berichten inzien.

Ik wil helpen
Liever telefonisch contact? Toon telefoonnummer
  • De vraag van Ghadeer is bekeken door de helpdesk
  • Deze persoon staat ingeschreven op NLvoorelkaar
  • Ghadeer heeft eerder via deze website geholpen
Jongeren
Ja