csrf
Zorgzaam010 logo
Zorgzaam010

Opzoek Naar Dierenverzorgers!

Het drukke stadsleven en het werken achter de computer even ontvluchten? Lekker de natuur in en met geitjes knuffelen? 馃尡馃悙 Dat kan bij ons op de Kinderboerderij. Wij zijn met op zoek naar vrijwilligers! Wie zoeken wij? We zoeken met vrijwilligers die kunnen helpen met het verzorgen van de dieren. *Geen ervaring nodig!* We hebben 2 paarden (Chablis en Joop) en een kleine pony Naomi. We hebben geitjes, een varken, kippen, pauwen, eenden, konijnen, cavia’s en 4 lieve katten. - je bent een vaste dag per week beschikbaar (van 8:30 uur tot +/- 14:00 - alleen een ochtend werken kan ook - in overleg is alles bespreekbaar! We zijn al super blij met alle beetjes die helpen). - we zoeken mensen voor doordeweeks en de weekenden! - je houdt van dieren, bent een aanpakker en vindt het heerlijk om een paar uurtjes per week lekker in de buitenlucht te werken. Om welke werkzaamheden gaat het? De dieren krijgen 2x per dag eten en elke dag moeten alle verblijven worden schoongemaakt en het water lekker ververst worden. In de ochtend als je je shift start, begin je met het eten geven van alle dieren volgens de aanwijzingen. Daarna is het tijd voor een koffiepauze! Zodat de dieren in alle rust, zonder gestoord te worden, kunnen eten. Zodra de dieren uitgegeten zijn kan het schoonmaken beginnen. De paardenwei moet gemest worden, de stallen moeten worden uitgemest. En alle andere verblijven moeten ook worden schoongemaakt. Daarna is het lunchtijd - we eten meestal gezellig samen! En vaak is er dan nog tijd over voor wat andere klusjes. Totdat de dieren om 14 uur worden nagevoerd en we naar huis gaan. Sommige vrijwilligers werken alleen een ochtendje, en dat is ook helemaal OK. Wat verwachten wij van jou? Wij zijn oprecht ongelooflijk dankbaar en blij met alle hulp die we krijgen. Je wordt vrijgelaten in je werk, je mag lekker met de dieren knuffelen. En je werkt in je eigen tempo. Het enige wat wij belangrijk vinden is dat je lief bent voor de dieren, en dat je secuur bent met het geven van de juiste voeding. Verder verwachten we dat we op je kunnen rekenen! Wat kun je van ons verwachten? Sjaan (de beheerder) weet super veel over de dieren en kan je alles over ze vertellen. We zijn dan ook een erkend leerbedrijf. Wij verzorgen de lunch voor de vrijwilligers. En je bent altijd van harte welkom om langs te komen en met de dieren te knuffelen. Onze boerderij is een familie. We zijn er voor de kinderen in de buurt (Heijplaat). En organiseren regelmatig leuke (knutsel) middagen voor de kinderen. Stuur ons een berichtje om afspraak te maken en een dagje mee te draaien!

Lees meer

structureel

Charlois: Heijplaat

Klussen buiten & tuin
Dierenverzorging

Beschrijving

Het drukke stadsleven en het werken achter de computer even ontvluchten?
Lekker de natuur in en met geitjes knuffelen? 馃尡馃悙

Dat kan bij ons op de Kinderboerderij.

Wij zijn met op zoek naar vrijwilligers!

Wie zoeken wij?

We zoeken met vrijwilligers die kunnen helpen met het verzorgen van de dieren.

*Geen ervaring nodig!*

We hebben 2 paarden (Chablis en Joop) en een kleine pony Naomi.

We hebben geitjes, een varken, kippen, pauwen, eenden, konijnen, cavia’s en 4 lieve katten.

- je bent een vaste dag per week beschikbaar (van 8:30 uur tot +/- 14:00 - alleen een ochtend werken kan ook - in overleg is alles bespreekbaar! We zijn al super blij met alle beetjes die helpen).
- we zoeken mensen voor doordeweeks en de weekenden!
- je houdt van dieren, bent een aanpakker en vindt het heerlijk om een paar uurtjes per week lekker in de buitenlucht te werken.


Om welke werkzaamheden gaat het?

De dieren krijgen 2x per dag eten en elke dag moeten alle verblijven worden schoongemaakt en het water lekker ververst worden.

In de ochtend als je je shift start, begin je met het eten geven van alle dieren volgens de aanwijzingen.

Daarna is het tijd voor een koffiepauze! Zodat de dieren in alle rust, zonder gestoord te worden, kunnen eten.

Zodra de dieren uitgegeten zijn kan het schoonmaken beginnen.

De paardenwei moet gemest worden, de stallen moeten worden uitgemest.
En alle andere verblijven moeten ook worden schoongemaakt.

Daarna is het lunchtijd - we eten meestal gezellig samen!

En vaak is er dan nog tijd over voor wat andere klusjes.

Totdat de dieren om 14 uur worden nagevoerd en we naar huis gaan.

Sommige vrijwilligers werken alleen een ochtendje, en dat is ook helemaal OK.


Wat verwachten wij van jou?

Wij zijn oprecht ongelooflijk dankbaar en blij met alle hulp die we krijgen.

Je wordt vrijgelaten in je werk, je mag lekker met de dieren knuffelen.

En je werkt in je eigen tempo.

Het enige wat wij belangrijk vinden is dat je lief bent voor de dieren, en dat je secuur bent met het geven van de juiste voeding.

Verder verwachten we dat we op je kunnen rekenen!


Wat kun je van ons verwachten?

Sjaan (de beheerder) weet super veel over de dieren en kan je alles over ze vertellen. We zijn dan ook een erkend leerbedrijf.

Wij verzorgen de lunch voor de vrijwilligers.

En je bent altijd van harte welkom om langs te komen en met de dieren te knuffelen.

Onze boerderij is een familie. We zijn er voor de kinderen in de buurt (Heijplaat).

En organiseren regelmatig leuke (knutsel) middagen voor de kinderen.


Stuur ons een berichtje om afspraak te maken en een dagje mee te draaien!

Praktische informatie

Eenmalig 9 tot 15 uur

maandag

dinsdag

woensdag

donderdag

zaterdag

vrijdag

zondag

Het mag ook elke week of een aantal keer! Geef je voorkeur aan in je bericht!

Locatie

Charlois: Heijplaat

Bijzonderheden

Geschikt voor mensen die weinig Nederlands spreken

Geschikt voor jongeren

Rolstoeltoegankelijk

Impact

Voor wie

Mensen die begeleid worden/wonen

Nieuwkomers & vluchtelingen

Ouderen

Impactgebied

Belangenbehartiging & goede doelen
Sociaal & welzijn

Categorie

Klussen buiten & tuin
Dierenverzorging
Delen:
Bewaar:
Print:

Anderen bekeken ook

Challenge: bouw een egelhuisje
Rotterdam

Challenge: bouw een egelhuisje

Eenmalig 路 0 tot 1 uur
Zorgzaam010

Egels hebben steeds minder ruimte om te leven. Ze kunnen onze hulp goed gebruiken! Elk jaar sneuvelen er alleen al 135.000 egels in het verkeer. Gelukkig kunnen we de egels helpen. Nederland heeft namelijk 3 miljard vierkante meter aan tuin. En tuinen zijn een belangrijk leefgebied van egels. Een plek waar ze voedsel vinden en kunnen schuilen. Door in je tuin egels een handje te helpen, hoeven ze minder lange afstanden af te leggen om genoeg eten te vinden. De kans is dan kleiner dat ze een weg over moeten steken. Je kunt met jouw tuin het verschil maken. Maak je tuin egelvriendelijk: bouw een egelhuis, zorg voor een paar rommelhoekjes en voedsel in je tuin. Zo maken we samen van heel Nederland een thuis voor egels. Klik op "Ik doe mee" om meer te lezen over wat jij kan doen!

Jongeren
Challenge
(kleine) groepen
Spreek Je Uit Tegen Discriminatie.
Rotterdam

Spreek Je Uit Tegen Discriminatie.

Eenmalig 路 0 tot 1 uur
Zorgzaam010

Iedereen heeft recht op gelijke behandeling. Toch gebeurt het nog dagelijks dat mensen worden uitgesloten om hun huidskleur, geloof of beperking. In Rotterdam moet iedereen zichzelf kunnen zijn. Met de campagne Zie het. Zeg het. Meld het. roept de gemeente Rotterdammers op zich uit te spreken tegen discriminatie en racisme. Uit de jaarlijkse rapportage Discriminatiecijfers in 2023 blijkt dat het aantal registraties en meldingen in 2023 is gestegen. De meeste registraties bij de politie en meldingen bij antidiscriminatievoorzieningen gaan over discriminatie op grond van herkomst. Met de campagne Zie het. Zeg het. Meld het. wil de gemeente Rotterdam bewustwording over en meldingsbereidheid van discriminatie stimuleren. Draag jij bij aan deze belangrijke actie?

Jongeren
Challenge
(kleine) groepen
Geef Door Die Fiets!
Rotterdam

Geef Door Die Fiets!

Eenmalig 路 0 tot 1 uur
Zorgzaam010

Heeft u een fiets in de schuur of kelderbox staan die u niet gebruikt? Maak dan een andere Rotterdammer blij. Geef uw fiets aan de Fietsbank. Fietsen is leuk en gezond. Op de fiets kom je overal: naar werk, school, vrienden en familie, hobby of sport. Maar, nog niet iedereen heeft een fiets. Het zou fantastisch zijn als het doneren van een gebruikte fiets net zo gewoon wordt als lege flessen naar de glasbak brengen. Gemeente Rotterdam werkt daarom samen met de organisatie van de Tour de France Femmes om zoveel mogelijk fietsen in te zamelen. Heb jij ook nog een fiets over? Meldt je dan aan voor deze challenge en vindt een inlever locatie in jouw buurt of maak een afspraak om je fiets op te laten halen!

Jongeren
Challenge
(kleine) groepen
Heel Rotterdam Wipt tegels
Rotterdam

Heel Rotterdam Wipt tegels

Eenmalig 路 tot uur
Zorgzaam010

Het wip-seizoen is geopend: wip, Rotterdam, wip! Van 21 maart tot en met 31 oktober speelt heel Nederland het NK Tegelwippen. Iedereen kan meedoen door tegels te vervangen voor groen in zijn eigen voor-, achter- of geveltuin. Jij dus ook! Laten we samen Rotterdam een stuk groener maken. Wanneer tegels worden vervangen door gras, bloemperken, bomen en geveltuinen, wordt Nederland meer klimaatbestendig, behaaglijker voor insecten en dieren, koeler op warme dagen én veel mooier! Klik op de onderstaande ik doe mee knop en ontvang het aanmeldformulier, hoe het werkt en inspiratie!

Jongeren
Challenge
(kleine) groepen
Verkoel Rotterdam en plant een boom
Rotterdam

Verkoel Rotterdam en plant een boom

Eenmalig 路 0 tot 1 uur
Zorgzaam010

Met Cool Down City moedigen we Rotterdammers aan om hun stad zelf met bomen te verkoelen. Door gratis bomen weg te geven, te verzamelen, ze te inspireren, te informeren over hun eigen mogelijkheden en Rotterdamse partijen te verbinden voor meer impact. Met de ambitie het bomenaantal in Rotterdam te verdrievoudigen. Wil jij meehelpen Rotterdam te verkoelen door zelf een boom te planten? Check dan de stappen hieronder hoe je dat kan doen: 鉁旓笍 Klik hieronder op de knop 'ik doe mee' 鉁旓笍 Hierna ontvang je alle info die je nodig hebt zoals de locatie waar je het boompje op kan halen en de openingstijden 鉁旓笍 Haal jouw boompje op en plant deze zelf of gezellig met anderen!

Challenge
(kleine) groepen
Vleermuis telling
Rotterdam

Vleermuis telling

24-05-2024 en 2 meer 路 0 tot 1 uur
Zorgzaam010

Van 24 mei tot en met 26 mei is de Nationale Vleermuizentelling Wetenschappers willen graag weten hoe het gaat met de vleermuizenpopulatie in Nederland. Vleermuizen zijn namelijk een goed teken voor de duurzaamheid en diversiteit van een buurt! Meedoen is makkelijk: 鉁匱el in je tuin 鉁匱ijdens de schemering 鉁 Op teldagen in mei 鉁 In een uurtje gepiept Tip: super leuk om samen met kids te doen! Klik op 'Ik doe mee' zodat we weten dat jij aan de slag wil en we je de bijbehorende info kunnen sturen. Alvast bedankt en natuurlijk heel veel plezier!

Challenge
Word flexvrijwilliger bij Amnesty
Rotterdam

Word flexvrijwilliger bij Amnesty

Eenmalig of wekelijks 路 0 tot 1 uur
Zorgzaam010

Jouw talenten inzetten op het tijdstip wat jou het beste uitkomt? Wordt flexvrijwilliger bij Amnesty. Amnesty organiseert veel activiteiten waarbij we jouw hulp goed kunnen gebruiken. Je kunt ons bijvoorbeeld helpen met het verzamelen van handtekeningen op festivals, het opbouwen van evenementen of helpen bij administratieve klussen op het Amnesty-kantoor in Amsterdam. Vind je het leuk om af en toe bij te springen? Stuur een bericht en wij sturen jou het aanmeldformulier. Je bepaalt zelf per keer of je meedoet.

Jongeren
Challenge
(kleine) groepen
Doppen voor blindengeleidehonden
Rotterdam

Doppen voor blindengeleidehonden

Eenmalig 路 0 tot 1 uur
Zorgzaam010

Wist je dat plastic doppen geld waard zijn? Althans, wel voor ons. Per kilo ontvangt KNGF Geleidehonden een vergoeding. Dus gooi de dopjes van frisdrank en melkpakken niet weg, maar lever ze in bij één van de depots. Je steunt niet alleen de opleiding van onze geleidehonden, maar spaart ook nog eens het milieu. Inmiddels hebben alle doppen samen al tienduizenden euro’s opgeleverd. Help jij mee?

Jongeren
Challenge
(kleine) groepen
Middagje strand & Impact maken [challenge]
Rotterdam

Middagje strand & Impact maken [challenge]

Eenmalig 路 0 tot 1 uur
Zorgzaam010

Breng het strandleven in kaart met een app en draag zo bij aan het behoud van onze kusten 馃寠 De laatste jaren wordt het steeds drukker op de Nederlandse stranden. Helaas is er door de drukte op het strand weinig ruimte meer voor de natuur en biodiversiteit op het strand. Hier wil project Het Groene Strand iets aan veranderen. Met een speciale app breng je een stukje strand in kaart. Met de kennis die je verzamelt in de app, kan Het Groene Strand de biodiversiteit van het strand in kaart brengen en dit stukje unieke natuur van Nederland vergroenen. Je hebt gegarandeerd een leuke middag want: zee, strand en impact (de zon heb je zelf in de hand, kies een lekkere dag uit ;-)). Je leert er ook nog eens iets van want heb jij weleens gehoord van knotswier? Of een heremietkreeft gezien? Je ontdekt de verschillende planten en dieren die leven op het strand met de nieuwe zoekkaart en app van Het Groene Strand. Klik op 'Ik doe mee' en ga aan de slag! Tip: deel deze challenge met vrienden, familie of collega's want samen is leuker én verdubbelt de impact!

Jongeren
Challenge
(kleine) groepen
Laat jouw kinderboeken zwerven!
Rotterdam

Laat jouw kinderboeken zwerven!

Eenmalig of wekelijks 路 0 tot 1 uur
Zorgzaam010

Help ons mee boeken in te zamelen voor kinderen! Nog steeds verlaat 17% van de kinderen het basisonderwijs met een taalachterstand. Maar als er thuis boeken zijn, gaan kinderen gemiddeld drie jaar langer naar school dan leeftijdsgenoten uit gezinnen zonder boeken. Boeken stimuleren tot doorleren, ongeacht sociaal milieu of cultuur. Hierdoor hebben ze later meer kans op een goede toekomst. Kinderzwerfboek wil alle kinderen de mogelijkheid bieden om leuke boeken mee naar huis te nemen en te lezen. En daarna het boek weer te laten zwerven zodat andere kinderen hetzelfde boek ook kunnen lezen. Hoe doe jij mee? 鉁 - Klik op de 'Ik doe mee' knop - Je ontvangt een mail met informatie, in deze mail staan tips over hoe je zoveel mogelijk kinderzwerfboeken kan inzamelen. - Meld deze boeken aan bij Kinderzwerfboek - Geef de boeken af bij een Kinderzwerfstation

Jongeren
Challenge
(kleine) groepen