Direct naar de inhoud van deze paginacsrf
Zorgzaam010

Onpartijdige Buurtbemiddelaars gezocht

Wil je bijdragen aan een betere relatie tussen buren? Kan je goed luisteren, onpartijdig blijven en vind je het leuk om anderen te helpen bij het vinden van een oplossing voor de woonoverlast die men ervaart? Dan gaan wij graag in gesprek met jou. Want jouw begrip, geduld en aandacht kan anderen helpen. De hulp van Buurtbemiddeling Rotterdam wordt vaak ingeschakeld als buren het lastig vinden om met elkaar in gesprek te gaan of er zelf samen niet uitkomen. Jij als buurtbemiddelaar bent dan die getrainde vrijwilliger die gaat bemiddelen. Hoe? Door met de buren erover te praten, hen te helpen naar elkaar te luisteren en een eigen oplossing te vinden. De bemiddeling is dus geen kwestie van ‘wie wint en wie verliest’. Een bemiddeling is succesvol als de betrokken bewoners naar huis gaan met een oplossing of afspraken waarover ze beiden tevreden zijn. Buurtbemiddelaars komen bij mensen thuis, zijn actief in heel Rotterdam en plannen zelf de afspraken in met de buren. Kun je goed luisteren, je onpartijdig opstellen en wil je anderen helpen? Heb je gemiddeld 6 tot 10 uur per maand de tijd? Dan is de functie van Buurtbemiddelaar iets voor jou! Stuur een bericht voor meer informatie of om je aan te melden. Wil je liever een vaste middag per week iets doen of zoek je meer een kantoorplek, kijk dan bij onze andere functie als Adviseur van de Advieslijn Woonoverlast Rotterdam

Lees meer

structureel

Delfshaven, Overschie, Pernis, Rozenburg

Charlois: Carnisse, Oud Charlois, Pendrecht, Zuidwijk

Feijenoord: Bloemhof

Maatje, buddy & gezelschap
Begeleiding & coaching
Juridisch

Beschrijving

Wil je bijdragen aan een betere relatie tussen buren? Kan je goed luisteren, onpartijdig blijven en vind je het leuk om anderen te helpen bij het vinden van een oplossing voor de woonoverlast die men ervaart? Dan gaan wij graag in gesprek met jou. Want jouw begrip, geduld en aandacht kan anderen helpen.

De hulp van Buurtbemiddeling Rotterdam wordt vaak ingeschakeld als buren het lastig vinden om met elkaar in gesprek te gaan of er zelf samen niet uitkomen.
Jij als buurtbemiddelaar bent dan die getrainde vrijwilliger die gaat bemiddelen.

Hoe? Door met de buren erover te praten, hen te helpen naar elkaar te luisteren en een eigen oplossing te vinden. De bemiddeling is dus geen kwestie van ‘wie wint en wie verliest’. Een bemiddeling is succesvol als de betrokken bewoners naar huis gaan met een oplossing of afspraken waarover ze beiden tevreden zijn.

Buurtbemiddelaars komen bij mensen thuis, zijn actief in heel Rotterdam en plannen zelf de afspraken in met de buren.
Kun je goed luisteren, je onpartijdig opstellen en wil je anderen helpen? Heb je gemiddeld 6 tot 10 uur per maand de tijd? Dan is de functie van Buurtbemiddelaar iets voor jou!

Stuur een bericht voor meer informatie of om je aan te melden. Wil je liever een vaste middag per week iets doen of zoek je meer een kantoorplek, kijk dan bij onze andere functie als Adviseur van de Advieslijn Woonoverlast Rotterdam

Praktische informatie

Tijdsinvestering

Eenmalig 1 tot 3 uur

Het mag ook elke week of een aantal keer! Geef je voorkeur aan in je bericht!

Locatie

Delfshaven, Overschie, Pernis, Rozenburg

Charlois: Carnisse, Oud Charlois, Pendrecht, Zuidwijk

Feijenoord: Bloemhof

Impact

Voor wie

Mensen die begeleid worden/wonen

Volwassenen

Ouderen

Impactgebied

Onderwijs & educatie
Sociaal & welzijn
Religie & zingeving

Categorie

Maatje, buddy & gezelschap
Begeleiding & coaching
Juridisch
Coloured
75% profielsterkte

Over Coloured

  • Deze vraag is gecheckt door de helpdesk
  • Coloured is ingeschreven op Zorgzaam010 sinds 12-03-2019
  • Meerdere positieve matches gemaakt
  • 3 aanbevelingen ontvangen
Beste ik ben Rob en doordat mijn vrouw is ingeschreven die wilde graag vertalingen gaan doen in het buurthuis wat zij nu ook doet kwam er een vraag van Linda die heb ik gebeld en haar situatie aangehoord vandaag kennis gemaakt ook met Shirley van ASVZ en heb aangeboden om haar as woensdag te begeleiden naar de bibliotheek bij zuid-plein een lieve vrouw met een vervelende situatie. Rob.
Irena
Delen:
Bewaar:
Print:

Anderen bekeken ook

Challenge: bouw een egelhuisje
Charlois, Delfshaven, Feijenoord, Hillegersberg-Schiebroek, Hoek van Holland, Hoogvliet, IJsselmonde, Kralingen-Crooswijk, Overschie, Pernis, Prins Alexander, Rotterdam Centrum, Rozenburg

Challenge: bouw een egelhuisje

Eenmalig · 0 tot 1 uur
Zorgzaam010

Egels hebben steeds minder ruimte om te leven. Ze kunnen onze hulp goed gebruiken! Elk jaar sneuvelen er alleen al 135.000 egels in het verkeer. Gelukkig kunnen we de egels helpen. Nederland heeft namelijk 3 miljard vierkante meter aan tuin. En tuinen zijn een belangrijk leefgebied van egels. Een plek waar ze voedsel vinden en kunnen schuilen. Door in je tuin egels een handje te helpen, hoeven ze minder lange afstanden af te leggen om genoeg eten te vinden. De kans is dan kleiner dat ze een weg over moeten steken. Je kunt met jouw tuin het verschil maken. Maak je tuin egelvriendelijk: bouw een egelhuis, zorg voor een paar rommelhoekjes en voedsel in je tuin. Zo maken we samen van heel Nederland een thuis voor egels. Klik op "Ik doe mee" om meer te lezen over wat jij kan doen!

Jongeren
Challenge
(kleine) groepen
Ga jij de friend4friend uitdaging aan?
Rotterdam Centrum

Ga jij de friend4friend uitdaging aan?

Wekelijks · 3 tot 4 uur
friend4friend

Ben je een jonge Nederlander? Wil je een nieuwe cultuur leren kennen? Wil je iets voor de samenleving betekenen? Dan is friend4friend iets voor jou! Ben je een jonge Nieuwkomer? Wil je nieuwe mensen leren kennen? De Nederlandse taal leren spreken en meer leren over Nederland? Dan is friend4friend iets voor jou. Friend4friend koppelt je aan een buddy. Jullie worden persoonlijk begeleid door een coördinator van friend4friend. Jullie leren elkaar kennen en doen samen vrijwilligerswerk. Er zijn groepsbijeenkomsten met alle deelnemers en jullie doen samen vrijwilligerswerk. Je kunt deelnemen aan friend4friend ook combineren met een stage of opdracht van school/studie. Wat moet je weten: • Voor jongeren tussen 16 en 30 jaar • Maximaal 6 maanden • Gemiddeld 4 uur per week • Tijd en plaats zijn flexibel • Met leeftijdsgenoten • Afspraak is afspraak • Persoonlijke begeleiding • Voor een nieuw netwerk • Voor nieuwe vrienden! • MDT-Certificaat Samen werk je aan het versterken van je cv. Samen leer je nieuwe mensen kennen. Je leert elkaars cultuur kennen. Je ontdekt nieuwe kwaliteiten en leert nieuwe vaardigheden. En je maakt een nieuwe vriend!

Jongeren
Actieonderzoeker Groep 8
Charlois, Hoogvliet, IJsselmonde, Rotterdam Centrum

Actieonderzoeker Groep 8

Project · wekelijks 1 tot 2 uur
OpenEmbassy

Wil jij impact maken in het onderwijs? Meld je aan voor de mijlpaalgroep van ThuisOnderwijsMaatjes (TOMaatjes). Wij helpen kinderen van nieuwkomers met bijlessen. Wat ga je doen? • Wekelijkse bijlessen met een kind uit groep 8 • Samen voorbereiden op de doorstroomtoets in februari • Onderzoek naar wat er nodig is voor het kind om te slagen Hoe word je ondersteund? • Je krijgt een training in onze actieonderzoekmethode • Online intervisies • Begeleiding in kleine groepjes met andere vrijwilligers Over OpenEmbassy: OpenEmbassy is een sociale onderneming uit Amsterdam die landelijk opereert. Wij zorgen ervoor dat nieuwkomers zinnig, waardig en vlot hun weg kunnen vinden in Nederland. Het TOMaatjes team houdt zich voornamelijk bezig met het helpen van kinderen en jongeren uit een nieuwkomersgezin met schoolwerk. Naast dat je een kind helpt om zich goed voor te bereiden op de doorstroomtoets en zo op zijn of haar echte niveau te starten aan de middelbare school, verzamel je data die gebruikt kan worden om kennis over het onderwijs op te doen. Deze kennis zullen we aan het einde bundelen en gebruiken om het systeem te veranderen. Wat wordt er van je verwacht? • Wekelijks 1 uur bijles met achteraf 5 minuten verslaglegging. • Betrokkenheid van 5 september tot 29 maart • Een keer met het kind (en mogelijk het gezin) naar de bibliotheek gaan • Het bijwonen van de startbijeenkomst en 4 van de 5 andere bijeenkomsten. • Als onderdeel van je aanmelding vragen we een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) voor je aan. Op de volgende dagen vinden de bijeenkomsten plaats waar jij als actie-onderzoeker bij bent: • Kickoff op 5 september 20:00-22:00 (online) • Actieonderzoektraining op 18 september van 20:00-22:00 (online) • Bijeenkomst uitwisselen van ervaringen 10 oktober 20:00-22:00 (online) • Bijeenkomst en training 14 november 20:00-22:00 (online) • Bijeenkomst en training 12 december 20:00-22:00 (online) • Bijeenkomst en afsluiting 16 januari 20:00-22:00 (online) • Afsluiting op locatie in Amsterdam 29 maart 14:00-17:00 (op locatie) Zet deze datums alvast in je agenda! De volgende trainingen zijn niet verplicht maar kun je ook aan deelnemen: • Training verschilbewust 25 september 19:00-21:45 (online) • Training verschilbewust 15 september zondag 10:00-18:00 (op locatie in Amsterdam) Wil je meedoen? Meld je dan zo snel mogelijk aan!

TOMaatjes voor nieuwkomers kinderen!
Hillegersberg-Schiebroek, Hoek van Holland, Prins Alexander, Rotterdam Centrum

TOMaatjes voor nieuwkomers kinderen!

Wekelijks · 1 tot 2 uur
OpenEmbassy

In het kort: Help jij nieuwkomers zinnig, waardig en vlot hun weg te vinden in het Nederlandse onderwijssysteem? Maak impact als TOMaatje van een kind of jongere uit een nieuwkomersgezin! Hoe? Ondersteun online (of offline/ fysiek) 1 a 2 uur per week met het oefenen van de Nederlandse taal en andere vakken die een uitdaging zijn. Profiel: - Je beheerst de Nederlandse taal - Bekendheid met Nederlandse onderwijssysteem - Heel fijn als je een achtergrond hebt in onderwijs, pedagogiek, logopedie, of zelf ervaringsdeskundige met school. - Nieuwsgierig naar of kan makkelijk omgaan met andere culturen - Je hebt tijd en ruimte hebt om wekelijks af te spreken met kinderen Taakomschrijving: Als TOMaatje help je een kind/jongere (7-18 jaar) uit nieuwkomersgezin als het thuisonderwijs niet goed lukt. Je biedt ondersteuning bij het maken van huiswerk, oefenen van de Nederlandse taal, rekenen en andere uitdagende schoolvakken. Soms heb je de rol van mentor/buddy. Ben jij 1 of meer uur per week beschikbaar minimaal 3 maanden om iemand te begeleiden? Dan is dit een perfecte vacature voor jou! Wat krijg je aangeboden: Als vrijwillig TOMaatje maak je impact in het leven van een kind/jongere. We geven je toegang tot een online community van vrijwilligers, waarin tips en kennis over begeleiding worden gedeeld. We hebben regelmatig intervisie sessies en workshops voor onze vrijwilligers. Wat is de meerwaarde van dit vrijwilligerswerk? Door jouw inzet zorg je ervoor dat kinderen en jongeren hun Nederlandse taal verbeteren en vragen kunnen stellen over hun huiswerk. Dit is van groot belang voor hun schoolcarrière. Ook kun je de ouders ondersteunen en ze wegwijs maken in het Nederlandse onderwijssysteem. Zinvol werk met een grote maatschappelijke impact! Tegelijkertijd leer je een nieuwkomers gezin beter kennen en maak je onderdeel uit van een community van zo`n 300 enthousiaste TOMaatjes. Werktijden: Wat jou, het kind/jongere en de ouders het beste uitkomt. Dit gebeurt in overleg. De echte begeleiding gebeurt online via zoom, skype of een ander medium, afhankelijk van jullie voorkeur of offline, fysiek bij het gezinshuis. Meer weten? Meedoen? Reageer op deze vacature met je email gegevens en we nemen contact met je op. Je kunt je ook direct aanmelden via ons website. Met vriendelijke groet, TOMaatjes Team

Help jij Shahed (17) de Havo afronden?
Hillegersberg-Schiebroek, Hoek van Holland, Prins Alexander, Rotterdam Centrum

Help jij Shahed (17) de Havo afronden?

Wekelijks · 1 tot 2 uur
OpenEmbassy

Shahed (17) wil graag de Havo afronden. Help jij haar met het Nederlands? Dankzij hulp van een ander thuisonderwijsmaatje, kon Shahed met goede cijfers haar Vmbo afronden. Nu zit ze in 4 Havo en kan ze opnieuw wat extra ondersteuning gebruiken. Ze is op zoek naar een online TOMaatje die haar wil helpen om haar middelbare school tot een succesvol einde te brengen. Wil jij iemand helpen om haar potentie waar te maken? We zoeken voor Shahed een vrijwilliger die: - Eens per week online les wilt geven. - Een goede beheersing heeft van de Nederlandse taal. - Niet bang is om de leerstof van bovenbouw middShahed om te zorgen dat jullie goede afspraken kunnen maken. In overleg spreek je een moment in de week af waarop je online kunt ondersteunen. Daarna is het zorgen voor leuk contact met elkaar en vooral veel samen huiswerk maken. Hoe ondersteunen wij je? Vanuit TOMaatjes ontvang je begeleiding aan de start, met tips voor lesinhoud en toegang tot de community met andere TOMaatjes erin. Elke 1-2 maanden is er een online intervisie met lezingen van professionals of kan je in groepjes bespreken hoe je meer uit de bijlessen kunt halen. Wat heb ik ervoor nodig? - Openstaan voor een andere cultuur. - Voordat je kunt starten, vragen we kosteloos een Verklaring Omtrent Gedrag voor je aan. Als die binnen is, kan je zo snel mogelijk beginnen. - Zin om te helpen met wat er in de bovenbouw van de Havo allemaal aan bod komt. Thuisonderwijsmaatje zijn is echt een hele dankbare taak. Het begint met bijles, maar veel van onze vrijwilligers bouwen echt een band op met het gezin waar ze werken. Het vorige TOMaatje van Shahed schreef dit over haar: "Tot afgelopen zomervakantie heb ik (als TOMaatje) een Syrisch meisje 3 jaar lang begeleid, hierin is ze omgestroomd van kader naar theoretisch met als eindresultaat een t-diploma met een gemiddelde boven de zeven. Een prachtig resultaat waar ik zeer veel voldoening aan heb overgehouden, en nog altijd mag ze op mij terugvallen. Mijn beloning was haar gezichtsuitdrukking en die van haar ouders toen ik onverwacht op de diplomering verscheen." We hopen je snel te verwelkomen als TOMaatje voor Shahed of één van de vele andere kinderen hulp kunnen gebruiken.

Word Move your world-trainer!
Charlois, Delfshaven, Feijenoord, IJsselmonde, Kralingen-Crooswijk, Nieuw Mathenesse, Noord, Overschie, Prins Alexander, Rotterdam Centrum

Word Move your world-trainer!

Project · wekelijks 2 tot 4 uur
Stichting Move

Over MYW Ons Move your world-project biedt jongeren een bijzondere ervaring. Tijdens dit project komen jongeren vanuit hun eigen ideeën en talenten in actie voor een ander. Ze leggen bijvoorbeeld aan ouderen uit hoe een smartphone werkt, starten een inzamelingsactie voor de voedselbank of delen bloemen uit aan mensen op straat. De leerlingen werken samen, verkennen hun mogelijkheden en brengen die meteen in de praktijk. Door hun zelfbedachte acties uit te voeren en zo positief onder de aandacht te komen, krijgt hun zelfvertrouwen een enorme boost en ervaren ze hoe waardevol ze zijn voor de wereld om hen heen. Over de functie Als trainer/coach begeleid je leerlingen op middelbare scholen en/ of het speciaal onderwijs bij het bedenken, opzetten en uitvoeren van deze acties. Je laat de jongeren ontdekken welke talenten ze hebben en hoe ze deze in kunnen zetten voor een ander. Belangrijk om te weten: - Een Move your world-project beslaat twee aparte dagdelen; - We draaien de projecten op scholen in Rotterdam, Spijkenisse of Delft; - Je staat altijd samen met een andere begeleider voor de klas; - Je eventuele reiskosten worden vergoed. Wij zoeken mensen die: - Een mbo, hbo of universitaire opleiding volgen of maximaal 3 jaar werkervaring hebben; - Affiniteit hebben met de doelgroep en het leuk vinden zich voor hen in te zetten; - Stevig in hun schoenen staan, zelfstandig kunnen werken en proactief zijn; - Goede sociale vaardigheden en een open houding hebben; - Zin hebben om zich (verder) te ontwikkelen tot een goede trainer/coach.

Jongeren
DOE MEE AAN EEN MOVE JE BUURT PROJECT!
Charlois, Delfshaven, Feijenoord, IJsselmonde, Kralingen-Crooswijk, Nieuw Mathenesse, Noord, Overschie, Prins Alexander, Rotterdam Centrum

DOE MEE AAN EEN MOVE JE BUURT PROJECT!

Project · wekelijks 2 tot 3 uur
Stichting Move

Wil jij een verschil maken in Rotterdam en impact hebben op de buurt? Doe mee met het Move je buurt project van Stichting Move! Samen met 4-6 andere studenten werk je aan een inspirerend project met een groep 7 of 8 klas uit een wijk met een sociaaleconomische achterstand. In 7 sessies, verspreid over 4 maanden, bedenk je samen met de kinderen een actie die de buurt ten goede komt. Je helpt niet alleen bij de uitvoering van de actie, maar geeft de kinderen ook een kijkje in jouw leven als student! Dit project biedt een geweldige kans om uit je studentenbubbel te stappen, nieuwe ervaringen op te doen en de stad waarin je studeert beter te leren kennen. Daarnaast ontwikkel je waardevolle vaardigheden, zoals samenwerken, projectmanagement en didactiek. De begeleiding wordt volledig verzorgd door Stichting Move en je werkt samen met 4 andere studenten, dus je staat er niet alleen voor! Reageer op deze vraag en doe mee aan een project! Voor meer informatie kan ons bellen of mailen. Wanneer: Vanaf februari op maandag van 14:00 tot 15:30 Waar: op een bassischool in Rotterdam

Jongeren
Wil jij een ander helpen met administratie?
Charlois, Delfshaven, Feijenoord, Hillegersberg-Schiebroek, IJsselmonde, Kralingen-Crooswijk, Nieuw Mathenesse, Noord, Overschie, Prins Alexander, Rotterdam-Noord-West, Rotterdam Centrum, Spaanse Polder, Waalhaven-Eemhaven

Wil jij een ander helpen met administratie?

Wekelijks · 3 tot 4 uur
Stichting Budgetmaatjes 010

Budgetmaatjes 010 wil Rotterdammers met financiële problemen op een laagdrempelige manier hulp bieden door ze te koppelen aan een Budgetmaatje. Het Budgetmaatje biedt de hulpvrager sociale en praktische ondersteuning en helpt om (weer) grip te krijgen op zijn of haar financiën. Het bevorderen van de financiële redzaamheid van de hulpvrager staat bij Budgetmaatjes 010 voorop. Als Budgetmaatje kom je één dagdeel per week bij de hulpvrager thuis, gedurende het lopende traject (1-2 jaar). Je helpt o.a. om weer overzicht te krijgen over de inkomsten, uitgaven en (dreigende) schulden, een goed budgetplan te maken, en ondersteunt eventueel bij de aanmelding voor een traject van Schuldhulpverlening. Gedurende het traject wordt je gekoppeld aan een vaste coördinator die jou begeleidt. Wat bieden wij: De Budgetmaatjes krijgen, voor ze aan de slag mogen, een training van 2 zaterdagen. De Budgetmaatjes nemen 5 keer per jaar deel aan een Intervisie. De Budgetmaatjes volgen jaarlijks 2 keer een cursus of workshop. Ben jij flexibel, enthousiast, kun je goed luisteren en heb je affiniteit met de doelgroep, meld je dan aan, wij vertellen je graag meer over Budgetmaatjes 010.

Samen010 zoekt verschilmakers voor gezinnen!
Charlois, Delfshaven, Feijenoord, Hillegersberg-Schiebroek, IJsselmonde, Kralingen-Crooswijk, Nieuw Mathenesse, Noord, Overschie, Prins Alexander, Rotterdam-Noord-West, Rotterdam Centrum

Samen010 zoekt verschilmakers voor gezinnen!

Wekelijks · 1 tot 4 uur
Samen 010

Eén op de vijf kinderen in Rotterdam groeit op in armoede. Jij kan een groot verschil maken door maatje te worden van een gezin met financiële zorgen. Hoe? Door sociale en praktische ondersteuning te geven. Je helpt ouders op weg hun financiën op orde te krijgen en hebt specifiek aandacht voor de behoeften van het kind en het vergroten van hun wereld. Denk aan het helpen op zoek te gaan naar een sportvereniging en de bijbehorende toeslagen die aangevraagd kunnen worden, het leren omgaan met zakgeld, of het aanvragen van een laptop voor school. Wij zorgen voor een passende match met een gezin en ondersteunen je waar nodig. Ook krijg je: - Een basistraining van 2 dagen en een extra training van 2 dagdelen; - 2x per jaar bijscholing - Iedere 6 à 7 weken een intervisie met andere vrijwilligers; - Een beperkte onkostenvergoeding. Wij vragen: - Een VOG (kosten worden vergoed); - Beschikbaarheid van een aantal uur per week, wanneer het jou uitkomt; - Aanwezigheid bij de trainingen en intervisiebijeenkomsten. Ben je nieuwsgierig geworden? Neem contact op met Rukiye of Carla; coördinatoren Geld & Gezin van Samen 010

Budgethulp voor gezinnen in financiële nood!
Charlois, Delfshaven, Feijenoord, Hillegersberg-Schiebroek, IJsselmonde, Kralingen-Crooswijk, Nieuw Mathenesse, Noord, Overschie, Prins Alexander, Rotterdam-Noord-West, Rotterdam Centrum

Budgethulp voor gezinnen in financiële nood!

Wekelijks · 1 tot 4 uur
Samen 010

Eén op de vijf kinderen in Rotterdam groeit op in armoede. Jij kan een groot verschil maken door maatje te worden van een gezin met financiële zorgen. Hoe? Door sociale en praktische ondersteuning te geven. Je helpt ouders op weg hun financiën op orde te krijgen en hebt specifiek aandacht voor de behoeften van het kind en het vergroten van hun wereld. Denk aan het helpen op zoek te gaan naar een sportvereniging en de bijbehorende toeslagen die aangevraagd kunnen worden, het leren omgaan met zakgeld, of het aanvragen van een laptop voor school. Wij zorgen voor een passende match met een gezin en ondersteunen je waar nodig. Ook krijg je: - Een basistraining van 2 dagen en een extra training van 2 dagdelen; - 2x per jaar bijscholing - Iedere 6 à 7 weken een intervisie met andere vrijwilligers; - Een beperkte onkostenvergoeding. Wij vragen: - Een VOG (kosten worden vergoed); - Beschikbaarheid van een aantal uur per week, wanneer het jou uitkomt; - Aanwezigheid bij de trainingen en intervisiebijeenkomsten. - Voldoende levenservaring Ben je nieuwsgierig geworden? Neem contact op met Rukiye of Carla; coördinatoren Geld & Gezin van Samen 010.