csrf
Zorgzaam010 logo
Zorgzaam010

Budgethulp voor gezinnen in financiële nood!

Eén op de vijf kinderen in Rotterdam groeit op in armoede. Jij kan een groot verschil maken door maatje te worden van een gezin met financiële zorgen. Hoe? Door sociale en praktische ondersteuning te geven. Je helpt ouders op weg hun financiën op orde te krijgen en hebt specifiek aandacht voor de behoeften van het kind en het vergroten van hun wereld. Denk aan het helpen op zoek te gaan naar een sportvereniging en de bijbehorende toeslagen die aangevraagd kunnen worden, het leren omgaan met zakgeld, of het aanvragen van een laptop voor school. Wij zorgen voor een passende match met een gezin en ondersteunen je waar nodig. Ook krijg je: - Een basistraining van 2 dagen en een extra training van 2 dagdelen; - 2x per jaar bijscholing - Iedere 6 à 7 weken een intervisie met andere vrijwilligers; - Een beperkte onkostenvergoeding. Wij vragen: - Een VOG (kosten worden vergoed); - Beschikbaarheid van een aantal uur per week, wanneer het jou uitkomt; - Aanwezigheid bij de trainingen en intervisiebijeenkomsten. Ben je nieuwsgierig geworden? Neem contact op met Rukiye of Carla; coördinatoren Geld & Gezin van Samen 010.

Lees meer

structureel

Nieuw Mathenesse, Overschie, Rotterdam-Noord-West

Charlois: Carnisse, Pendrecht, Tarwewijk, Zuiderpark, Zuidwijk

Delfshaven: Nieuwe Westen, Oud Mathenesse, Spangen, Tussendijken

Administratie & receptie
Maatje, buddy & gezelschap
Hulp bij armoede

Beschrijving

Eén op de vijf kinderen in Rotterdam groeit op in armoede. Jij kan een groot verschil maken door maatje te worden van een gezin met financiële zorgen.

Hoe? Door sociale en praktische ondersteuning te geven. Je helpt ouders op weg hun financiën op orde te krijgen en hebt specifiek aandacht voor de behoeften van het kind en het vergroten van hun wereld. Denk aan het helpen op zoek te gaan naar een sportvereniging en de bijbehorende toeslagen die aangevraagd kunnen worden, het leren omgaan met zakgeld, of het aanvragen van een laptop voor school.

Wij zorgen voor een passende match met een gezin en ondersteunen je waar nodig. Ook krijg je:
- Een basistraining van 2 dagen en een extra training van 2 dagdelen;
- 2x per jaar bijscholing
- Iedere 6 à 7 weken een intervisie met andere vrijwilligers;
- Een beperkte onkostenvergoeding.

Wij vragen:
- Een VOG (kosten worden vergoed);
- Beschikbaarheid van een aantal uur per week, wanneer het jou uitkomt;
- Aanwezigheid bij de trainingen en intervisiebijeenkomsten.

Ben je nieuwsgierig geworden? Neem contact op met Rukiye of Carla; coördinatoren Geld & Gezin van Samen 010.

Praktische informatie

Wekelijks 1 tot 4 uur

Locatie

Nieuw Mathenesse, Overschie, Rotterdam-Noord-West

Charlois: Carnisse, Pendrecht, Tarwewijk, Zuiderpark, Zuidwijk

Delfshaven: Nieuwe Westen, Oud Mathenesse, Spangen, Tussendijken

Impact

Impactgebied

Belangenbehartiging & goede doelen
Sociaal & welzijn

Categorie

Administratie & receptie
Maatje, buddy & gezelschap
Hulp bij armoede
Delen:
Bewaar:
Print:

Bekijk meer van Samen 010

Tijd voor een goed gesprek?
Rotterdam

Tijd voor een goed gesprek?

Maandelijks · 3 tot 4 uur
Samen 010

Houd je van een goed gesprek? Heb je een beetje tijd over (gemiddeld anderhalf uur per twee weken) en heb je affiniteit met ouderen? Dan kun je waarschijnlijk veel betekenen als vrijwilliger bij Motto. MOTTO staat voor Meelevende Ondersteuning ten behoeve van Thuiswonende Ouderen. Voor Motto in Prins Alexander en Delfshaven zijn we op zoek naar vrijwilligers die in staat zijn een goed gesprek te voeren over levensvragen en zingeving. Als vrijwilliger van Motto bezoek je een oudere thuis. De ouderen die worden bezocht hebben aangegeven dat ze behoefte hebben aan een gesprekspartner voor goede gesprekken. Alle nieuwe vrijwilligers krijgen bij aanvang een training op het gebied van zingeving, levensvragen en gespreksvaardigheden. Ben je geïnteresseerd? Wil je meer weten? Stuur me dan een berichtje. Ik zie het graag tegemoet.

Gastheer/vrouw bij Logeerhuis de Buren
Rotterdam

Gastheer/vrouw bij Logeerhuis de Buren

Wekelijks · 4 tot 12 uur
Samen 010

Bij Logeerhuis De Buren zorgt een team van enthousiaste vrijwilligers o.l.v. van twee parttime coördinatoren voor een rustig, gezellig en comfortabel verblijf. Hier kunnen mensen logeren die bijvoorbeeld na een ziekenhuisopname naar huis mogen, maar niet in aanmerking komen voor een indicatie zorg met verblijf. Wanneer thuis ondersteuning en hulp ontbreken, kan iemand gebruik maken van het logeerhuis om daar aan te sterken, te revalideren en te reactiveren in een huiselijke omgeving. Het logeerhuis biedt ook ondersteuning bij mantelzorg. Logeerhuis De Buren heeft 14 kamers. Er zijn 8 bedden voor herstelgasten en 6 voor respijtgasten. Wij zijn op zoek naar vrijwilligers die als gastheer/gastvrouw bij ons het team komt versterken. Als gastheer/vrouw vervul je een centrale rol in het logeerhuis. Wij vinden het belangrijk dat je behulpzaam, vriendelijk en begripvol bent naar onze gasten. Je taken zijn: - ontbijt en lunch verzorgen - de was verzorgen - koffie en thee schenken - praatje maken met de gasten Je wordt goed ingewerkt in een fijne, huiselijke en schone werkomgeving op een mooie locatie. Parttime vrijwilligerswerk: 4 uur per week Arbeidsvoorwaarden: - Reiskostenvergoeding - Werkschema: Flexibel werkrooster

Vrijwilligers met hart voor kinderen gezocht!
Rotterdam

Vrijwilligers met hart voor kinderen gezocht!

Project · 6 tot 8 uur in totaal
Samen 010

Wat is Donderdag Bijzonderdag en Vrijdag Xtra Bijzonderdag? Donderdag Bijzonderdag (kinderen van 6 t/m 10 jaar) en Vrijdag Xtra Bijzonderdag (kinderen van 11 t/m 14 jaar) is een project voor kinderen die afkomstig zijn uit een gezin met een minimuminkomen waar wij elke schoolvakantie een leuk dagje uit aanbieden, zodat zij na de vakantie ook iets te vertellen hebben op school. We gaan bijvoorbeeld naar Duinrell, het museum of doen iets sportiefs. De activiteit is overdag op donderdag of vrijdag. Meld je snel aan voor de zomervakantie!! Waar houd jij je mee bezig? Als vrijwilliger bezorg je de kinderen een leuke dag en daarmee een mooie herinnering! - Je haalt de kinderen op bij één van de verzamelpunten in de stad en reist met hen naar de locatie. - Je krijgt daarna een groepje kinderen die jij die dag wat extra aandacht geeft. - Je brengt de kinderen aan het eind van de dag weer terug naar het verzamelpunt. Wie zoeken wij? - Vrijwilligers die zich willen inzetten om kinderen die niet op vakantie kunnen een leuke schoolvakantie te kunnen geven. - Je hebt affiniteit met kinderen en weet ze aan te spreken op hun gedrag. - Je hebt inlevingsvermogen, bent sociaal en communicatief vaardig. - Je bent in de schoolvakanties beschikbaar op de donderdag of op de vrijdag. Wat zit er in voor jou? - Je reiskosten en toegang tot alle activiteiten wordt vergoed. - Je bent nuttig bezig. - Ben je in bezit van een VOG? Zo niet, dan kunnen wij vanuit Samen 010 dat gratis voor je aanvragen. Wil je meer weten? Aanmelden? Ben je na het lezen van deze vrijwilligersvacature enthousiast geworden en wil je jouw tijd en energie als vrijwilliger inzetten voor Donderdag Bijzonderdag Junior of Vrijdag Xtra Bijzonderdag? Neem dan contact op met Maria

Jongeren
Maatje voor een goed gesprek met ouderen
Capelle aan den IJssel, Rotterdam

Maatje voor een goed gesprek met ouderen

Maandelijks · 3 tot 4 uur
Samen 010

Bezoek een oudere thuis voor gesprek, luisterend oor en gezelligheid MOTTO (Meelevende Ondersteuning Ten behoeve van Thuiswonende Ouderen) is een nieuw initiatief in Capelle a/d IJssel, opgezet vanuit het Diaconaal Platform Capelle in samenwerking met Samen010. Ouderen ondersteunen op het gebied van zingeving en levensvragen. In het ouder worden krijg je te maken met verlies van mensen om je heen, van afnemende gezondheid en mobiliteit. Als vrijwilliger luister je vooral naar de oudere en probeer met hen mee te voelen in alles wat ze meemaken, en weer zin in het leven te (her)vinden en te geven. Op den duur ontstaat er een vertrouwensband, die ruimte geeft om ook leuke dingen met elkaar te doen. Je bezoekt een vaste oudere thuis, één keer in de twee weken à 1½ uur. In overleg met de oudere zelf af te spreken. Het is wel de bedoeling dat je het contact voor wat langere tijd aangaat. En dat je als vrijwilliger minimaal een jaar inzetbaar bent. Zo kun je echt iets voor de ander betekenen. En je ontvangt zelf ook. Een groot pluspunt is dat je als vrijwilliger goed begeleid en getraind wordt door coördinator en geestelijk verzorger Henk. Je leert hoe je een gesprek op gang brengt, de juiste vragen stelt en inzicht krijgt in diverse levensvragen waar mensen mee zitten. Je komt geregeld bij elkaar met de andere vrijwilligers om ervaringen uit te wisselen en van elkaar te leren. En ontvangt er leuke dingen voor terug zoals een jaarlijks vrijwilligersuitje en gratis toegang tot leerzame bijeenkomsten. Wil je graag wat tijd en aandacht aan een oudere geven, kan je goed luisteren en meevoelen met de ander, neem contact met me op. Ook ouderen met een migratieachtergrond worden door Motto ondersteunt. Dus spreek je als vrijwilliger naast goed Nederlands, een andere taal zoals Turks, Marokkaans, Creools, Surinaams of Papiaments van harte welkom.

Jongeren
Energiecoach Informatiepunten (vrijwilliger)
Rotterdam

Energiecoach Informatiepunten (vrijwilliger)

Eenmalig of maandelijks · 2 tot 3 uur
Samen 010

Ben jij klaar om een verschil te maken in Rotterdam? Heb je een passie voor duurzaamheid en wil je graag bijdragen aan een groenere toekomst? Dan is dit jouw kans om deel uit te maken van ons team als vrijwillige energiecoach bij onze informatiepunten! Als energiecoach bij de Energiebank Rotterdam ben je het gezicht van onze organisatie. Je zult mensen helpen met vragen over alles wat met energie te maken heeft. Of het nu gaat om besparingstips, inzicht geven in energienota of hulp bij energiebesparende maatregelen, jij staat klaar om mensen te woord te staan en ze de juiste richting op te wijzen. Maar dat is niet alles! Als vrijwillige energiecoach krijg je de vrijheid om onze informatiepunten te laten groeien en netwerken op te bouwen in Rotterdam. Je komt op een laagdrempelige manier in contact met Rotterdammers en leert precies wat er speelt in de stad. Het is een geweldige kans om een diverse groep mensen te ontmoeten en direct bij te dragen aan hun welzijn. Bovendien bieden we jou een uitgebreide training aan, zodat je goed voorbereid aan de slag kunt als energiecoach. Of je nu al ervaring hebt in de energiebranche of gewoon enthousiast bent om iets nieuws te leren, we verwelkomen alle achtergronden en niveaus van ervaring. Het belangrijkste is jouw motivatie om anderen te helpen en je passie voor duurzaamheid! - Elke dinsdag bij de Centrale Bibliotheek van 14.00 tot 16.00 uur - Elke woensdag bij Speeltuinvereniging Het Lage Land van 14.00 tot 16.00 uur - Elke 1e donderdag bij Huis van de Wijk Lombardijen van 09.30 tot 12.00 uur - Elke 1e maandag van de maand bij Huis van de Wijk Grote Hagen van 10.00 tot 12.00 uur - Elke 2e donderdag van de maand bij de Bibliotheek IJsselmonde van 11.30 tot 13.30 uur Wil je ook aan de slag als energiecoach bij informatiepunten, en huishoudens direct helpen om grip te krijgen op hun energiekosten? En ben je minimaal 1x per maand beschikbaar op een van bovenstaande dagen? Meld je dan nu aan!

Jongeren
Budgethulp voor gezinnen
Rotterdam

Budgethulp voor gezinnen

Wekelijks · 1 tot 4 uur
Samen 010

Eén op de vijf kinderen in Rotterdam groeit op in armoede. Jij kan een groot verschil maken door maatje te worden van een gezin met financiële zorgen. Hoe? Door sociale en praktische ondersteuning te geven. Je helpt ouders op weg hun financiën op orde te krijgen en hebt specifiek aandacht voor de behoeften van het kind en het vergroten van hun wereld. Denk aan het helpen op zoek te gaan naar een sportvereniging en de bijbehorende toeslagen die aangevraagd kunnen worden, het leren omgaan met zakgeld, of het aanvragen van een laptop voor school. Wij zorgen voor een passende match met een gezin en ondersteunen je waar nodig. Ook krijg je: - Een basistraining van 2 dagen en een extra training van 2 dagdelen; - 2x per jaar bijscholing - Iedere 6 à 7 weken een intervisie met andere vrijwilligers; - Een beperkte onkostenvergoeding. Wij vragen: - Een VOG (kosten worden vergoed); - Beschikbaarheid van een aantal uur per week, wanneer het jou uitkomt; - Aanwezigheid bij de trainingen en intervisiebijeenkomsten. Ben je nieuwsgierig geworden? Neem contact op met Rukiye of Carla; coördinatoren Geld & Gezin van Samen 010.

Maatje voor gezinnen met financiële zorgen
Rotterdam

Maatje voor gezinnen met financiële zorgen

Wekelijks · 1 tot 4 uur
Samen 010

Help gezinnen uit de financiële zorgen en verrijk je eigen ervaring. Wij bieden een uniek vrijwilligerservaring voor gemotiveerde mensen die willen bijdragen aan de maatschappij en het verschil willen maken voor gezinnen met financiële zorgen in Rotterdam. Als vrijwilliger fungeer je als maatje voor deze gezinnen, waarbij je praktische en sociale ondersteuning biedt om hen te helpen hun financiën op orde te krijgen en hun wereld te vergroten. Je ontvangt een uitgebreide basistraining van 2 dagen, evenals een extra training van 2 dagdelen om je te voorzien van de vaardigheden en kennis die nodig is om dit vrijwilligerswerk uit te voeren. Daarnaast heb je de mogelijkheid om je meerdere keren per jaar bij te scholen om je te helpen je vaardigheden en kennis verder te ontwikkelen. Om ervoor te zorgen dat je succesvol bent in je rol, houden wij regelmatig intervisiesessies. Samen met andere vrijwilligers wissel je ervaringen uit en leert van elkaar. Bovendoen bieden wij een beperkte onkostenvergoeding om tegemoet te komen aan de reiskosten en andere gerelateerde uitgaven. Als vrijwilliger heb je niet alleen de kans om een positief verschil te maken in het leven van deze gezinnen, maar ook om waardevolle ervaring op te doen en je professionele en persoonlijke vaardigheden te ontwikkelen. Meld je nu aan en wordt onderdeel van ons team van gemotiveerde professionals en vrijwilligers die zich inzetten voor de Rotterdamse gemeenschap en willen investeren in hun eigen groei en ontwikkeling. Je deelname is van onschatbare waarde voor je zelf, deze gezinnen en onze organisatie. Ben je nieuwsgierig geworden? Neem contact op met Rukiye of Carla; coördinatoren Geld & Gezin van Samen 010.

Gespreksmaatjes gezocht!
Rotterdam

Gespreksmaatjes gezocht!

Wekelijks · 1 tot 4 uur
Samen 010

Ben jij een maatje met hart en ziel? Heb je niet alleen een luisterend oor maar ook een liefdevol hart voor mensen die het even niet meer zien zitten? Dan ben jij een geschikte vrijwilliger voor MOTTO IJsselmonde. MOTTO staat voor Meelevende Ondersteuning Ten behoeve van Thuiswonende Ouderen en is al meer dan 15 jaar actief in IJsselmonde. Wij zetten ons in om ouderen (ca. 55+) die erg eenzaam zijn of het even niet meer zien zitten te ondersteunen. Eenzaamheid of vragen over het leven ontstaan op verschillende momenten in het leven. Wij bieden hierbij een luisterend oor. En we zoeken jou! Kun jij luisteren naar de vraag onder de vraag? Kan je met hart en ziel meevoelen met mensen? Heb je geleerd grenzen te stellen en kun je tegelijk nabij zijn? Vind je het fijn om mensen te bezoeken, om het gesprek aan te gaan en soms iets te ondernemen? Dan is MOTTO misschien wel iets voor jou. - We zoeken mensen die minimaal 4 uur per maand beschikbaar willen stellen. - Jongeren zijn ook uitdrukkelijk welkom. Voor jou zelf levert het mooie contacten op mensen, die veel levensverhalen hebben.Je mag delen in de bijzondere ervaringen die mensen hebben gehad. Jij kunt bijdragen bij aan het (sociaal) welzijn van mensen die het even niet zien zitten.De mensen die je ontmoet zijn jou dankbaar dat je naar hen wilt luisteren. Als MOTTO-organisatie van de stichting Samen010 bieden wij een cursus van drie dagdelen, intervisiebijeenkomsten met ontwikkelthema's en jaarlijks enkele vrijwilligersactiviteiten. Van harte welkom!

Zin in Klussen? Kom bij de SJET!
Rotterdam

Zin in Klussen? Kom bij de SJET!

Wekelijks · 2 tot 12 uur
Samen 010

Hartelijk welkom op de locatie Bandeloodijk 250-252! Een speciale plek voor oudere mannen die graag nog wat klussen. Voor zichzelf bezig zijn met hout, ijzer of ander materiaal of samen bijzondere dingen bedenken, maken en elkaar wat opvrolijken. Deze werkplaats noemen we 'de SJET'. We zijn nog op zoek naar enkele begeleiders voor deelnemers. Misschien iets voor u of jou? Ben je zelf een (oudere) man? Heb je (vroeger) veel met je handen gewerkt? Heb je technisch inzicht? Ben je ergens handig mee? Of kun je goed met mensen omgaan en ben je dinsdags of donderdags regelmatig beschikbaar? Neem dan contact op om verder te praten! De SJET is nu in ontwikkeling en onze uitdaging is om 'Zin in Klussen' een vaste plek in IJsselmonde te gaan geven. Doe je mee? Reageer en hopelijk tot ziens. M.vr.gr. Kees

Gespreksmaatjes voor thuiswonende ouderen
Rotterdam

Gespreksmaatjes voor thuiswonende ouderen

Wekelijks · 1 tot 1 uur
Samen 010

Motto (Meelevende Ondersteuning Ten behoeve van Thuiswonende Ouderen) is een project rondom zingeving en levensvragen van vrijwilligersorganisatie Samen 010. Voor het gebied Hillegersberg-Schiebroek is Motto op zoek naar vrijwilligers om zo eens in de twee weken thuiswonende ouderen te bezoeken en met hen te praten over zorgen, vragen, verlangens en andere zaken in het leven die voor hen van belang zijn. Kortom, voor regelmatig oprechte aandacht en een goed gesprek. Als vrijwilliger maak je deel uit van een team betrokken mensen met hart voor kwetsbare ouderen en een voorkeur voor diepgang in gesprekken. Je wordt bovendien goed getraind en begeleid; je leert hoe je een gesprek op gang brengt, passende vragen stelt en krijgt inzicht in diverse levensvragen waar mensen mee zitten. Je komt geregeld bij elkaar met andere vrijwilligers om ervaringen uit te wisselen en van elkaar te leren. Kun jij goed luisteren, heb je affiniteit met ouderen en heb je een paar uur in de maand tijd? Dan komt Motto graag met jou in contact! Ik zie uit naar je bericht!

Anderen bekeken ook

Challenge: bouw een egelhuisje
Rotterdam

Challenge: bouw een egelhuisje

Eenmalig · 0 tot 1 uur
Zorgzaam010

Egels hebben steeds minder ruimte om te leven. Ze kunnen onze hulp goed gebruiken! Elk jaar sneuvelen er alleen al 135.000 egels in het verkeer. Gelukkig kunnen we de egels helpen. Nederland heeft namelijk 3 miljard vierkante meter aan tuin. En tuinen zijn een belangrijk leefgebied van egels. Een plek waar ze voedsel vinden en kunnen schuilen. Door in je tuin egels een handje te helpen, hoeven ze minder lange afstanden af te leggen om genoeg eten te vinden. De kans is dan kleiner dat ze een weg over moeten steken. Je kunt met jouw tuin het verschil maken. Maak je tuin egelvriendelijk: bouw een egelhuis, zorg voor een paar rommelhoekjes en voedsel in je tuin. Zo maken we samen van heel Nederland een thuis voor egels. Klik op "Ik doe mee" om meer te lezen over wat jij kan doen!

Jongeren
Challenge
(kleine) groepen
Verkoel Rotterdam en plant een boom
Rotterdam

Verkoel Rotterdam en plant een boom

Eenmalig · 0 tot 1 uur
Zorgzaam010

Met Cool Down City moedigen we Rotterdammers aan om hun stad zelf met bomen te verkoelen. Door gratis bomen weg te geven, te verzamelen, ze te inspireren, te informeren over hun eigen mogelijkheden en Rotterdamse partijen te verbinden voor meer impact. Met de ambitie het bomenaantal in Rotterdam te verdrievoudigen. Wil jij meehelpen Rotterdam te verkoelen door zelf een boom te planten? Check dan de stappen hieronder hoe je dat kan doen: ✔️ Klik hieronder op de knop 'ik doe mee' ✔️ Hierna ontvang je alle info die je nodig hebt zoals de locatie waar je het boompje op kan halen en de openingstijden ✔️ Haal jouw boompje op en plant deze zelf of gezellig met anderen!

Challenge
(kleine) groepen
Gezocht gezellige speeltuinbeheerder
Rotterdam

Gezocht gezellige speeltuinbeheerder

Wekelijks · 3 tot 10 uur
Buurt- en Speeltuinwerk Rotterdam (BSW)

Gezocht gezellige beheerder Vond je het vroeger ook zo leuk om buiten te spelen en geniet je van lachende gezichten? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Als beheerder maak je het mogelijk dat de kinderen uit de buurt een leuke plek hebben waar zij overdag lekker kunnen spelen. Help je ons om dit mogelijk te maken? Rotterdam telt 55 speeltuinen deze zijn verspreid over de stad en kunnen wel wat hulp gebruiken. Beheerder zijn is een super leuke functie waar je in contact komt met de mensen uit de wijk. Heb jij een paar uur in de week zin en tijd om te helpen als beheerder? Reageer dan op deze vacature. Buurt en speeltuinwerk (BSW) gaat dan met jou kijken welke speeltuin voldoet aan jouw wensen. Je mag zelf aangeven of je bij jou in de wijk aan de slag wilt of in een andere wijk. Als beheerder help je bij • het openen (sluiten) van de speeltuin • het beheren van het winkeltje / bar • toezicht houden op ter voorkoming van ongevallen • schoonhouden van de openbare ruimte en speeltuin Uiteraard heb je leuke collega’s met wie je het werk samen doet. Lijkt het je leuk om mee te werken in een super leuk team? Kom dan eens kennismaken, we vertellen je graag meer over de functie en stellen je voor aan de andere vrijwilligers. Benieuwd of het echt iets voor jou is? Loop dan gerust een dagje mee. Je zult zien, je bent direct verkocht!

Jongeren
Speeltuinvrienden
Rotterdam

Speeltuinvrienden

Eenmalig · 4 tot 8 uur
Buurt- en Speeltuinwerk Rotterdam (BSW)

Rotterdam telt ruim 50 speeltuinen, deze speeltuinen maken het mogelijk dat wekelijks honderden kinderen op een leuke en veilige plek kunnen spelen. De speeltuinen zijn een plek waar mensen elkaar kunnen ontmoeten en waar mooie vriendschappen ontstaan. Speeltuinen hebben regelmatig grote klussen waar jij en je collega's/ vrienden kunnen bijdragen aan een mooier Rotterdam. Help mee bij een onderhoudsbeurt van het clubgebouw, het organiseren van een grote kinderactiviteit of het vergroenen van de speeltuin. Er zit altijd een speeltuin bij jullie in de buurt. Dus heb je zin en tijd om met een groepje aan de slag te gaan? Neem dan contact met ons op en wij zoeken een leuke klus voor jullie uit. Namens de kleine Rotterdamse speeltuinbezoekers...alvast bedankt.

Jongeren
(kleine) groepen
Vrijwillige toezichthouder speeltuin
Rotterdam

Vrijwillige toezichthouder speeltuin

Wekelijks · 4 tot 20 uur
Buurt- en Speeltuinwerk Rotterdam (BSW)

BSW Rotterdam is op zoek naar actieve, gemotiveerde en enthousiaste mensen voor verschillende taken binnen het speeltuinwerk, zoals:  toezicht,  onderhoud groen,  begeleiden van kinderactiviteiten,  schoonmaakwerkzaamheden,  verkoop van snoep, ijs, limonade, koffie en thee. Dit kan voor een middag in de week bij activiteiten of groenonderhoud of voor 20 uur per week verdeeld over diverse dagen in de week, of naar behoefte een dag of meerdere dagen per week. De werkuren bij het toezicht vinden hoofdzakelijk plaats in de naschoolse uren, op sommige speeltuinen doordeweeks soms in de zomermaanden tot 19.00 uur.

Jongeren
BUDGETMAATJES VOOR ROTTERDAMMERS GEZOCHT!
Rotterdam

BUDGETMAATJES VOOR ROTTERDAMMERS GEZOCHT!

Wekelijks · 2 tot 3 uur
Stichting Budgetmaatjes 010

Word jij een Budgetmaatje? Geldproblemen kunnen je leven beheersen. Slapeloze nachten, brieven die niet meer worden geopend, aanmaningen die blijven liggen en schulden die zich opstapelen. De problemen komen nooit alleen en gaan meestal van kwaad tot erger. Veel mensen lukt het niet om er zelf uit te komen. Een Budgetmaatje kan het verschil maken! Budgetmaatjes 010 Stichting Budgetmaatjes 010 wil Rotterdammers helpen weer grip te krijgen op hun geld. Dat doen we samen met onze budgetmaatjes. Budgetmaatjes bieden sociale en praktische ondersteuning bij hulpvragers thuis. Dat kost een maatje gemiddeld zo’n 2 à 3 uur per week. Het traject duurt gemiddeld een jaar, met een maximum van 2 jaar. Ons ideaal is dat mensen na deze periode van ondersteuning weer (grotendeels) financieel zelfredzaam zijn. Wat doet een budgetmaatje? Als budgetmaatje help je iemand weer grip te krijgen op zijn of haar financiën. Dat doe je door: • samen met de hulpvrager de hulpvraag vast te stellen; • vertrouwenspersoon te zijn; • het starten, herstellen, bevorderen en begeleiden van het contact met professionele hulpverlener(s) en gemeentelijke instanties; • ondersteuning te bieden bij sociale en praktische problemen en het bevorderen van het zelf oplossend vermogen; • praktische hulp te bieden bij formulieren en brieven en het ordenen van de (financiële) administratie; • de hulpvrager te ondersteunen bij het overzicht en inzicht krijgen in inkomsten, uitgaven en (dreigende) schulden; • te helpen een goed budgetplan op te stellen; • als er schulden zijn, mee te kijken wat realistische betalingsregelingen zijn, of te helpen met de aanmelding bij de KBR; • tools en handvatten over te dragen zodat de hulpvrager in de toekomst zijn eigen financiële huishouding op orde kan houden. Wat kan je als budgetmaatje betekenen? Op onze website lees je in het verhaal van meneer Castillo wat jij als budgetmaatje voor een ander kan betekenen. Wil je weten wat het inhoudt om budgetmaatje te zijn? Lees dan het ervaringsverhaal van budgetmaatje Bedia Kas. Hoe zorgen wij voor jou? We waarderen jouw inzet als budgetmaatje enorm. Daarom zorgen we ook goed voor jou. Bij Budgetmaatjes 010 bieden we jou: • Een goede kennismaking en zorgvuldige intake • Een gedegen training (2 dagen) en inwerkperiode met begeleiding • Bijscholing en intervisie • Je bent tijdens het vrijwilligerswerk bij ons verzekerd met een WA-verzekering en ongevallenverzekering • Reiskosten- en vrijwilligersvergoeding? • Het aanvragen van een geldige verklaring omtrent gedrag (VOG) is onderdeel van de procedure. De kosten hiervan worden natuurlijk vergoed. Enthousiast om Budgetmaatje te worden? Bel of stuur ons een bericht! Of meld je aan via de website van Budgetmaatjes 010.

Maatjes voor financiële redzaamheid
Rotterdam

Maatjes voor financiële redzaamheid

Wekelijks · 3 tot 4 uur
Stichting Budgetmaatjes 010

60.000 Rotterdamse huishoudens gaan gebukt onder ernstige schulden, als Budgetmaatje kun jij het verschil maken! Wil jij je een paar uur per week inzetten bij Rotterdammers thuis, zodat ze weer grip krijgen op hun financiën? Heb jij affiniteit met armoede en schulden? Meld je dan aan! Ons ideaal is dat de mensen na afloop van je ondersteuning het weer zelf kunnen. We werken door de hele stad, maar natuurlijk kun je zelf aangeven waar je wel of niet aan de slag wilt. Daarbij is het goed om te weten: je doet je vrijwilligerswerk bij de mensen thuis. Uiteraard krijg je eerst: - een kennismakingsgesprek - een basistraining van twee dagen Wij vragen om een Verklaring omtrent Gedrag (kosten worden vergoed) en daarna laten we je ook niet zomaar rondlopen: iedere 6 à 7 weken is er intervisie en ieder jaar is er bijscholing. Daarnaast zijn er coördinatoren beschikbaar voor vragen en begeleiding en kun je indien nodig aanspraak maken op een beperkte vrijwilligersvergoeding. Wil je meer weten of je aanmelden, bel of mail ons. Binnenkort start er een nieuwe training!

Wil jij een ander helpen met administratie?
Rotterdam, Lansingerland

Wil jij een ander helpen met administratie?

Wekelijks · 3 tot 4 uur
Stichting Budgetmaatjes 010

Budgetmaatjes 010 wil Rotterdammers met financiële problemen op een laagdrempelige manier hulp bieden door ze te koppelen aan een Budgetmaatje. Het Budgetmaatje biedt de hulpvrager sociale en praktische ondersteuning en helpt om (weer) grip te krijgen op zijn of haar financiën. Het bevorderen van de financiële redzaamheid van de hulpvrager staat bij Budgetmaatjes 010 voorop. Als Budgetmaatje kom je één dagdeel per week bij de hulpvrager thuis, gedurende het lopende traject (1-2 jaar). Je helpt o.a. om weer overzicht te krijgen over de inkomsten, uitgaven en (dreigende) schulden, een goed budgetplan te maken, en ondersteunt eventueel bij de aanmelding voor een traject van Schuldhulpverlening. Gedurende het traject wordt je gekoppeld aan een vaste coördinator die jou begeleidt. Wat bieden wij: De Budgetmaatjes krijgen, voor ze aan de slag mogen, een training van 2 zaterdagen. De Budgetmaatjes nemen 5 keer per jaar deel aan een Intervisie. De Budgetmaatjes volgen jaarlijks 2 keer een cursus of workshop. Ben jij flexibel, enthousiast, kun je goed luisteren en heb je affiniteit met de doelgroep, meld je dan aan, wij vertellen je graag meer over Budgetmaatjes 010.

Maatje gezocht voor hulp bij grip op je geld
Rotterdam

Maatje gezocht voor hulp bij grip op je geld

Wekelijks · 2 tot 4 uur
Stichting Budgetmaatjes 010

Budgetmaatjes 010 wil Rotterdammers met financiële problemen op een laagdrempelige manier hulp bieden door ze te koppelen aan een Budgetmaatje. Het Budgetmaatje biedt de hulpvrager sociale en praktische ondersteuning en helpt om (weer) grip te krijgen op zijn of haar financiën. Het bevorderen van de financiële redzaamheid van de hulpvrager staat bij Budgetmaatjes 010 voorop. Als Budgetmaatje kom je wekelijks bij de hulpvrager thuis, gedurende het lopende traject (1-2 jaar). Je helpt o.a. om weer overzicht te krijgen over de inkomsten, uitgaven en (dreigende) schulden, een goed budgetplan te maken, en ondersteunt eventueel bij de aanmelding voor een traject van Schuldhulpverlening. Gedurende het traject word je gekoppeld aan een vaste coördinator die jou begeleidt. Wat bieden wij: De Budgetmaatjes krijgen, voor ze aan de slag mogen, een training van 2 zaterdagen. De Budgetmaatjes nemen 6-7 keer per jaar deel aan een Intervisie. De Budgetmaatjes volgen jaarlijks 2 keer een cursus of workshop. Ben jij flexibel, enthousiast, kun je goed luisteren en heb je affiniteit met de doelgroep, meld je dan aan, wij vertellen je graag meer over Budgetmaatjes 010.

Maatje voor gezinnen met financiële zorgen
Rotterdam

Maatje voor gezinnen met financiële zorgen

Wekelijks · 1 tot 4 uur
Samen 010

Help gezinnen uit de financiële zorgen en verrijk je eigen ervaring. Wij bieden een uniek vrijwilligerservaring voor gemotiveerde mensen die willen bijdragen aan de maatschappij en het verschil willen maken voor gezinnen met financiële zorgen in Rotterdam. Als vrijwilliger fungeer je als maatje voor deze gezinnen, waarbij je praktische en sociale ondersteuning biedt om hen te helpen hun financiën op orde te krijgen en hun wereld te vergroten. Je ontvangt een uitgebreide basistraining van 2 dagen, evenals een extra training van 2 dagdelen om je te voorzien van de vaardigheden en kennis die nodig is om dit vrijwilligerswerk uit te voeren. Daarnaast heb je de mogelijkheid om je meerdere keren per jaar bij te scholen om je te helpen je vaardigheden en kennis verder te ontwikkelen. Om ervoor te zorgen dat je succesvol bent in je rol, houden wij regelmatig intervisiesessies. Samen met andere vrijwilligers wissel je ervaringen uit en leert van elkaar. Bovendoen bieden wij een beperkte onkostenvergoeding om tegemoet te komen aan de reiskosten en andere gerelateerde uitgaven. Als vrijwilliger heb je niet alleen de kans om een positief verschil te maken in het leven van deze gezinnen, maar ook om waardevolle ervaring op te doen en je professionele en persoonlijke vaardigheden te ontwikkelen. Meld je nu aan en wordt onderdeel van ons team van gemotiveerde professionals en vrijwilligers die zich inzetten voor de Rotterdamse gemeenschap en willen investeren in hun eigen groei en ontwikkeling. Je deelname is van onschatbare waarde voor je zelf, deze gezinnen en onze organisatie. Ben je nieuwsgierig geworden? Neem contact op met Rukiye of Carla; coördinatoren Geld & Gezin van Samen 010.