csrf
Zorgzaam010 logo
Zorgzaam010

SVP Chauffeurs en begeleiders op de wijkbus

De Belbus van Hillegersberg-Schiebroek wordt gerund door vrijwilligers, dat wil zeggen: mensen die belangeloos in hun vrije tijd iets voor anderen doen. Ruim zeventig vrijwilligers brengen vijf dagen in de week de klanten van de Belbus naar elk adres binnen het gebied Hillegersberg-Schiebroek-Terbregge-Laag/Zestienhoven. Ook ù kunt als vrijwilliger aan de slag bij de Belbus! U bent welkom als chauffeur, begeleider of kantoormedewerker/-ster. • Chauffeur Vanzelfsprekend heeft u een rijbewijs B of BE. Om te beginnen gaat u enkele weken mee als begeleider op een van de bussen. U moet een uitstekende stratenkennis van Hillegersberg en Schiebroek hebben. U moet slagen voor de rijstijl-analyse. Daarnaast is het belangrijk dat u geduldig bent, zowel ten opzichte van de klanten als in het verkeer. • Begeleider U moet over een goede conditie beschikken, want u moet vaak in- en uit de bus stappen, om aan te bellen en om de klanten te helpen met in- en uitstappen. U vertelt de chauffeur waar hij/zij heen moet en houdt de ritten bij op een rittenlijst. U beheerst het Nederlands voldoende om met de klanten en collega’s te kunnen praten en de rittenlijsten te kunnen bijhouden. De passagiers betalen aan de begeleider de ritprijs. De begeleider noteert op de rittenlijst dat/of een klant heeft betaald. En de begeleider onderhoudt via de mobilofoon contact met het kantoor en met de andere bussen. Ook voor een begeleider is geduld belangrijk. U moet goed met oudere mensen om kunnen gaan. • Kantoormedewerker/-ster Kantoormedewerkers nemen de telefoon aan en voeren ritten in in de computer. Ze onderhouden via een mobilofoon contact met de bussen over de retourritten. Verder zetten ze koffie of thee voor de chauffeurs en de begeleiders. Die komen halverwege de ochtend en halverwege de middag even pauzeren. ’s Middags komt een medewerker de planning voor de volgende dag doen. Voor het plannen van de ritten is een gedegen stratenkennis van Hillegersberg en Schiebroek noodzakelijk. Werktijden De Belbus rijdt van maandag tot en met vrijdag. Vrijwilligers werken 1 of meer dagdelen per week: òf ’s ochtends van 8:30 uur tot 12:45 uur òf ’s middags van 12:45 uur tot 16:45-17:00 uur. Aanmelden U kunt zich aanmelden door een bericht te sturen. Uiteraard kunt u, op afspraak, een keer, of een aantal keren, komen kijken om te zien of dit vrijwilligerswerk iets voor u is. Het kantooradres is Minervaplein 96, 3054 SK Rotterdam, in de wijkwinkel van de Bewonersorganisatie 110-Morgen. De haltes van tram 4 en bus 35 zijn op loopafstand. Bus 174 stopt voor de deur. Verklaring Omtrent het Gedrag Vrijwilligers zijn wettelijk verplicht een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) te overleggen. Dit vragen wij voor u aan. Kijkt u voor alle info op onze website: SVP googel dan: belbus his

Lees meer

structureel

Hillegersberg-Schiebroek: Hillegersberg Noord

Vervoer & transport
Administratie & receptie
Boodschappen

Beschrijving

De Belbus van Hillegersberg-Schiebroek wordt gerund door vrijwilligers, dat wil zeggen: mensen die belangeloos in hun vrije tijd iets voor anderen doen.
Ruim zeventig vrijwilligers brengen vijf dagen in de week de klanten van de Belbus naar elk adres binnen het gebied Hillegersberg-Schiebroek-Terbregge-Laag/Zestienhoven.

Ook ù kunt als vrijwilliger aan de slag bij de Belbus!
U bent welkom als chauffeur, begeleider of kantoormedewerker/-ster.

• Chauffeur
Vanzelfsprekend heeft u een rijbewijs B of BE.
Om te beginnen gaat u enkele weken mee als begeleider op een van de bussen.
U moet een uitstekende stratenkennis van Hillegersberg en Schiebroek hebben.
U moet slagen voor de rijstijl-analyse.
Daarnaast is het belangrijk dat u geduldig bent, zowel ten opzichte van de klanten als in het verkeer.

• Begeleider
U moet over een goede conditie beschikken, want u moet vaak in- en uit de bus stappen, om aan te bellen en om de klanten te helpen met in- en uitstappen.
U vertelt de chauffeur waar hij/zij heen moet en houdt de ritten bij op een rittenlijst.
U beheerst het Nederlands voldoende om met de klanten en collega’s te kunnen praten en de rittenlijsten te kunnen bijhouden.
De passagiers betalen aan de begeleider de ritprijs.
De begeleider noteert op de rittenlijst dat/of een klant heeft betaald.
En de begeleider onderhoudt via de mobilofoon contact met het kantoor en met de andere bussen.
Ook voor een begeleider is geduld belangrijk.
U moet goed met oudere mensen om kunnen gaan.

• Kantoormedewerker/-ster
Kantoormedewerkers nemen de telefoon aan en voeren ritten in in de computer.
Ze onderhouden via een mobilofoon contact met de bussen over de retourritten.
Verder zetten ze koffie of thee voor de chauffeurs en de begeleiders. Die komen halverwege de ochtend en halverwege de middag even pauzeren.
’s Middags komt een medewerker de planning voor de volgende dag doen.
Voor het plannen van de ritten is een gedegen stratenkennis van Hillegersberg en Schiebroek noodzakelijk.

Werktijden
De Belbus rijdt van maandag tot en met vrijdag.
Vrijwilligers werken 1 of meer dagdelen per week: òf ’s ochtends van 8:30 uur tot 12:45 uur òf ’s middags van 12:45 uur tot 16:45-17:00 uur.

Aanmelden
U kunt zich aanmelden door een bericht te sturen.
Uiteraard kunt u, op afspraak, een keer, of een aantal keren, komen kijken om te zien of dit vrijwilligerswerk iets voor u is.
Het kantooradres is Minervaplein 96, 3054 SK Rotterdam, in de wijkwinkel van de Bewonersorganisatie 110-Morgen.
De haltes van tram 4 en bus 35 zijn op loopafstand. Bus 174 stopt voor de deur.

Verklaring Omtrent het Gedrag
Vrijwilligers zijn wettelijk verplicht een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) te overleggen. Dit vragen wij voor u aan.
Kijkt u voor alle info op onze website:
SVP googel dan: belbus his

Praktische informatie

Wekelijks 4 tot 5 uur

Locatie

Hillegersberg-Schiebroek: Hillegersberg Noord

Bijzonderheden

Extra begeleiding mogelijk

Rolstoeltoegankelijk

Impact

Voor wie

Mantelzorgers

Mensen die begeleid worden/wonen

Nieuwkomers & vluchtelingen

Ouderen

Impactgebied

Belangenbehartiging & goede doelen
Sociaal & welzijn
Zorg

Categorie

Vervoer & transport
Administratie & receptie
Boodschappen
Delen:
Bewaar:
Print:

Bekijk meer van Stichting Wijkvervoer Hillegersberg-Schiebroek

Rotterdam

Helpende handjes nodig bij de wijkbus!

Stichting Wijkvervoer Hillegersberg-Schiebroek

Belbus Hillegersberg Schiebroek Ons kantoor is gevestigd aan het Minervaplein in de wijk 110-Morgen. Wij zoeken voor onze 3 bussen chauffeurs, kantoormedewerkers en begeleiders/bijrijders. We beschikken over 3 bussen, waarvan 2 rolstoelbussen. De gele bussen zijn niet te missen voor het dagelijks vervoeren van ouderen in Hillegersberg-Schiebroek. De Wijkbus stelt zich ten doel ouderen en mindervaliden vervoer aan te bieden binnen ons gebied. In Hillegersberg-Schiebroek wordt de wijkbus BELBUS genoemd. Echter zonder vrijwilligers zou dit alles niet mogelijk zijn. Onze vrijwilligers hebben een functie als bestuurder, chauffeur, begeleider/bijrijder, telefonist, technisch beheerder wagenpark, ICT-er, boekhouder of administratief medewerker. Met enige regelmaat ontstaat, vanwege natuurlijk verloop, een vacature van bijvoorbeeld een chauffeur(m/v). Hij/zij moet in het bezit zijn van een geldig rijbewijs voor een personenauto, over goede rijvaardigheid beschikken, redelijke stratenkennis van het werkgebied hebben en goed kunnen omgaan met ouderen. Momenteel zijn er vooral chauffeurs nodig!! SVP HELP! Het werk is voor 1 of meer dagdelen per week, ons gebied is Schiebroek, Terbregge en Hillegersberg. De vrijwilligers doen hun werk zonder enige betaling. Wij stellen het op prijs indien u dit werk enige jaren wilt doen. Wij organiseren wel 2 keer per jaar een uitje voor onze vrijwilligers. Heeft u tijd om tenminste één dagdeel per week ons enthousiaste team van vrijwilligers te versterken? Neem dan contact op met onze coördinator Ron. Kijkt u op onze website voor het telefoonnummer en meer info? Googelt u dan: belbus his. U vindt daar ook onze contactgegevens.

Structureel
Rotterdam

Belbus vraagt een Kantoormedewerker/receptie

Stichting Wijkvervoer Hillegersberg-Schiebroek

Het kantoor van onze wijkbus is gevestigd aan het Minervaplein, in de 110-morgen. Als kantoormedewerker werkt u 1 of meer dagdelen per week. U zit aan de telefoon om onze klanten van dienst te zijn. Onze klanten willen onze wijkbus graag gebruiken om boodschappen te doen, om de dokter, tandarts of ziekenhuis te bezoeken, of andere bestemmingen in onze wijk. U zorgt ervoor dat de rit die gevraagd wordt, ook ingepland staat. De rittenplanning vindt plaats via de computer. Daarnaast houdt u via de mobilofoon contact met de vrijwilligers op de 3 bussen. Onze vrijwilligers werken 1 of meer dagdelen per week. Zij krijgen geen vergoeding, maar 2 keer per jaar wordt een uitje georganiseerd. Wij stellen het op prijs indien u dit werk enige jaren wilt doen. Daarnaast zoeken wij een ict'er die er voor zorgt dat ons computersysteem goed blijft draaien. Heeft u belangstelling voor deze vacature, stuur dan een bericht of kijk op onze website: Google: belbus his U vindt daar ook ons telefoonnummer en mailadres.

Structureel
Jongeren
Rotterdam

SVP dringend nodig: Belbus vraagt chauffeurs

Stichting Wijkvervoer Hillegersberg-Schiebroek

Onze wijkbus is gevestigd aan het Minervaplein in de 110-Morgen. HELP !!!! We hebben NU dringend chauffeurs nodig! Als chauffeur vervoert u in een van onze 3 bussen de klanten binnen onze wijk. Wij hebben bussen met en zonder rolstoellift. Als vrijwilliger werkt u 1 of meer dagdelen per week. Een gewoon rijbewijs voor een PERSONENAUTO voldoet!! Ook is het mogelijk om als oproepkracht te werken. Als een van onze chauffeurs op vakantie is of ziek is, dan wordt u gebeld om in te vallen. Zo werkt u dus niet een vast dagdeel per week, maar u werkt als invaller! Zo kunt u altijd vrijwilligerswerk doen, als het u uitkomt. Wij stellen het op prijs indien u dit werk enige jaren wilt doen. Heeft u belangstelling om ook bij ons chauffeur te worden, stuur dan een bericht of kijk op onze website. Google: belbus his U vindt daar ons mailadres en telefoonnummer; u vraagt dan naar onze coördinator, Diana.

Structureel
Rotterdam

Belbus vraagt begeleiders/bijrijders

Stichting Wijkvervoer Hillegersberg-Schiebroek

Wij zijn zorgzaam: onze begeleiders op de 3 bussen helpen onze klanten met in- en uitstappen en zij helpen met de rollator, de boodschappenwagen of de lift. Ook rekenen zij af met de klanten. Daarnaast onderhouden zij via de mobilofoon contact met ons kantoor. Het kantoor van onze wijkbus is gevestigd aan het Minervaplein in de 110-Morgen. Onze vrijwilligers werken 1 of meer dagdelen per week. Zij krijgen geen vergoeding, maar 2 keer per jaar wordt er een uitje georganiseerd. Momenteel kunnen wij nieuwe vrijwilligers gebruiken. Wij stellen het op prijs indien u dit werk enige jaren wilt doen. De Belbus wordt gerund door vrijwilligers, dat wil zeggen: mensen die belangeloos in hun vrije tijd iets voor anderen doen. De Belbus is geen professioneel vervoersbedrijf, maar u kunt wèl op de vrijwilligers van de Belbus rekenen! Ruim zeventig vrijwilligers brengen vijf dagen in de week de klanten van de Belbus naar elk adres binnen het gebied Hillegersberg-Schiebroek. Ook ù kunt als vrijwilliger aan de slag bij de Belbus! U bent welkom als chauffeur, begeleider of kantoormedewerker/-ster. • Chauffeur Vanzelfsprekend heeft u een rijbewijs BE. Om te beginnen gaat u enkele weken mee als begeleider op een van de bussen. U moet een goede stratenkennis van Hillegersberg en Schiebroek hebben. U moet slagen voor de rijstijl-analyse. Daarnaast is het belangrijk dat u geduldig bent, zowel ten opzichte van de klanten als in het verkeer. • Begeleider U beschikt over een goede conditie, want u zal vaak in- en uit de bus stappen, om aan te bellen en om de klanten te helpen met in- en uitstappen. U vertelt de chauffeur waar hij/zij heen moet en houdt de ritten bij op een rittenlijst. U beheerst het Nederlands voldoende om met de klanten en collega’s te kunnen praten en de rittenlijsten te kunnen bijhouden. De passagiers betalen aan de begeleider de ritprijs, meestal met pin. De begeleider noteert op de rittenlijst dat/of een klant heeft betaald. En de begeleider onderhoudt via de mobilofoon contact met het kantoor en met de andere bussen. Ook voor een begeleider is geduld belangrijk. U moet goed met oudere mensen om kunnen gaan. • Kantoormedewerker/-ster Kantoormedewerkers nemen de telefoon aan en voeren ritten in in de computer. Ze onderhouden via een mobilofoon contact met de bussen over de retourritten. Verder zetten ze koffie of thee voor de chauffeurs en de begeleiders. Die komen halverwege de ochtend en halverwege de middag even pauzeren. ’s Middags komt een medewerker de planning voor de volgende dag doen. Voor het plannen van de ritten is een gedegen stratenkennis van Hillegersberg en Schiebroek noodzakelijk. Werktijden De Belbus rijdt van maandag tot en met vrijdag. Vrijwilligers werken 1 of meer dagdelen per week òf ’s ochtends van 8:30 uur tot 12:45 uur òf ’s middags van 12:45 uur tot 16:45-17:00 uur. Aanmelden U kunt zich aanmelden door te bellen naar 010 – 418 81 21. Een mailtje sturen naar [email protected] kan ook. Kijkt u op onze website? Googelt u dan: belbus his Uiteraard kunt u, op afspraak, een keer, of een aantal keren, komen kijken om te zien of dit vrijwilligerswerk iets voor u is. Het kantooradres is Minervaplein 96, 3054 SK Rotterdam, in de wijkwinkel van de Bewonersorganisatie 110-Morgen. De haltes van tram 4 en bus 35 zijn op loopafstand. Bus 174 stopt voor de deur. Verklaring Omtrent het Gedrag Vrijwilligers zijn wettelijk verplicht een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) te overleggen. Dit vragen wij gratis voor u aan.

Structureel
Rotterdam

ICT er gevraagd voor de Wijkbus

Stichting Wijkvervoer Hillegersberg-Schiebroek

De wijkbus in Hillegersberg-Schiebroek vraagt een ICT' er Wij zijn op zoek naar iemand die het volgende kan bieden: · Goede kennis van Windows, idem van Microsoft Office, met name Word, Excel, Access en Outlook. · Kennis van Thunderbird is een aanbeveling. · Internet kennis is noodzakelijk. · Bereidheid omeen enkele keer ook in de avonduren of soms in het weekend werkzaamheden te verrichten, zoals updates van Microsoft producten. · Hardware kennis kan helemaal geen kwaad en dat geldt ook voor enige communicatieve vaardigheden in woord en geschrift. Graag uw reactie Zie voor meer info, googelt u dan : belbus his hr.gr.Harm

Structureel
Jongeren

Anderen bekeken ook

Rotterdam

Challenge: bouw een egelhuisje

Zorgzaam010

Egels hebben steeds minder ruimte om te leven. Ze kunnen onze hulp goed gebruiken! Elk jaar sneuvelen er alleen al 135.000 egels in het verkeer. Gelukkig kunnen we de egels helpen. Nederland heeft namelijk 3 miljard vierkante meter aan tuin. En tuinen zijn een belangrijk leefgebied van egels. Een plek waar ze voedsel vinden en kunnen schuilen. Door in je tuin egels een handje te helpen, hoeven ze minder lange afstanden af te leggen om genoeg eten te vinden. De kans is dan kleiner dat ze een weg over moeten steken. Je kunt met jouw tuin het verschil maken. Maak je tuin egelvriendelijk: bouw een egelhuis, zorg voor een paar rommelhoekjes en voedsel in je tuin. Zo maken we samen van heel Nederland een thuis voor egels. Klik op "Ik doe mee" om meer te lezen over wat jij kan doen!

Eenmalig
Jongeren
Challenge
(kleine) groepen
Rotterdam

Red de bij met een Bijenhotel [Challenge]

Zorgzaam010

Ken jij het verschil tussen honingbijen en wilde bijen? Honingbijen leven in een bijenkorf bij de imker en maken honing. Wilde bijen leven juist in de vrije natuur en nemen het stuifmeel van de planten en bloemen mee naar de volgende plant en bloem. Ze helpen daardoor de groei van groenten, fruit en andere eetbare gewassen. Er zijn 358 soorten wilde bijen in Nederland, maar ze hebben het erg moeilijk... gelukkig kunnen we daar makkelijk iets aan doen! Wil jij ze helpen en maak je een Bijenhotel of Bijen Bed & Breakfast in je tuin voor deze zoemende vrienden? Geef je op, dan vertellen we je hoe je makkelijk je eigen bijen B&B maakt. Deze challenge is ook super leuk om samen met kinderen te doen!

Eenmalig
Jongeren
Challenge
(kleine) groepen
Rotterdam

Challenge: foto's maken in het kralingse bos

Zorgzaam010

In het Kralingse Bos ligt een bijzondere plek: de Wolvenvallei. In 2020 is hier het bos opnieuw ingericht. Er is ruimte gemaakt voor een kreek met natuurvriendelijke oevers. De ontwikkeling van deze nieuwe biotoop volgt gemeente Rotterdam door het delen van foto’s. De fotoreeks is via een timelapse online te volgen. Iedereen kan daaraan bijdragen door het uploaden van een foto op locatie. Jij kan ook bijdragen! Kom je wel eens in het Kralingse Bos? Loop dan eens langs de wolvenvallei en maak een foto! Klik op de knop hier onder om meer te lezen over het insturen van de foto's.

Eenmalig
Jongeren
Challenge
(kleine) groepen
Rotterdam

Challenge: kaartje voor eenzame ouderen

Zorgzaam010

Bezorg eenzame ouderen letterlijk een glimlach door het sturen van een leuk kaartje 💌 Doe je mee? Het is heel makkelijk: 1. Klik hieronder op 'Ik doe mee' 2. Laat je naam en e-mailadres achter (of log in), zo weten wij wie er meedoet aan de actie 3. Je krijgt van ons tips voor het schrijven van een kaartje en een adres waar de kaartje(s) naartoe mogen. Plak een postzegel en doe op de bus. Klaar, je hebt iemand een grote glimlach bezorgd en daarmee een hart onder de riem gestoken. Tip: stuur deze challenge door naar collega's, vrienden of je familie. Hoe meer hoe leuker!

Eenmalig
Jongeren
Challenge
(kleine) groepen
Rotterdam

Heel Rotterdam Wipt tegels

Zorgzaam010

Het wip-seizoen is geopend: wip, Rotterdam, wip! Van 21 maart tot en met 31 oktober speelt heel Nederland het NK Tegelwippen. Iedereen kan meedoen door tegels te vervangen voor groen in zijn eigen voor-, achter- of geveltuin. Jij dus ook! Laten we samen Rotterdam een stuk groener maken. Wanneer tegels worden vervangen door gras, bloemperken, bomen en geveltuinen, wordt Nederland meer klimaatbestendig, behaaglijker voor insecten en dieren, koeler op warme dagen én veel mooier! Klik op de onderstaande ik doe mee knop en ontvang het aanmeldformulier, hoe het werkt en inspiratie!

Eenmalig
Jongeren
Challenge
(kleine) groepen
Rotterdam

Verkoel Rotterdam en plant een boom

Zorgzaam010

Met Cool Down City moedigen we Rotterdammers aan om hun stad zelf met bomen te verkoelen. Door gratis bomen weg te geven, te verzamelen, ze te inspireren, te informeren over hun eigen mogelijkheden en Rotterdamse partijen te verbinden voor meer impact. Met de ambitie het bomenaantal in Rotterdam te verdrievoudigen. Wil jij meehelpen Rotterdam te verkoelen door zelf een boom te planten? Check dan de stappen hieronder hoe je dat kan doen: ✔️ Klik hieronder op de knop 'ik doe mee' ✔️ Hierna ontvang je alle info die je nodig hebt zoals de locatie waar je het boompje op kan halen en de openingstijden ✔️ Haal jouw boompje op en plant deze zelf of gezellig met anderen!

Eenmalig
Challenge
(kleine) groepen
Rotterdam

Word flexvrijwilliger bij Amnesty

Zorgzaam010

Jouw talenten inzetten op het tijdstip wat jou het beste uitkomt? Wordt flexvrijwilliger bij Amnesty. Amnesty organiseert veel activiteiten waarbij we jouw hulp goed kunnen gebruiken. Je kunt ons bijvoorbeeld helpen met het verzamelen van handtekeningen op festivals, het opbouwen van evenementen of helpen bij administratieve klussen op het Amnesty-kantoor in Amsterdam. Vind je het leuk om af en toe bij te springen? Stuur een bericht en wij sturen jou het aanmeldformulier. Je bepaalt zelf per keer of je meedoet.

Structureel
Jongeren
Challenge
(kleine) groepen
Rotterdam

Middagje strand & Impact maken [challenge]

Zorgzaam010

Breng het strandleven in kaart met een app en draag zo bij aan het behoud van onze kusten 🌊 De laatste jaren wordt het steeds drukker op de Nederlandse stranden. Helaas is er door de drukte op het strand weinig ruimte meer voor de natuur en biodiversiteit op het strand. Hier wil project Het Groene Strand iets aan veranderen. Met een speciale app breng je een stukje strand in kaart. Met de kennis die je verzamelt in de app, kan Het Groene Strand de biodiversiteit van het strand in kaart brengen en dit stukje unieke natuur van Nederland vergroenen. Je hebt gegarandeerd een leuke middag want: zee, strand en impact (de zon heb je zelf in de hand, kies een lekkere dag uit ;-)). Je leert er ook nog eens iets van want heb jij weleens gehoord van knotswier? Of een heremietkreeft gezien? Je ontdekt de verschillende planten en dieren die leven op het strand met de nieuwe zoekkaart en app van Het Groene Strand. Klik op 'Ik doe mee' en ga aan de slag! Tip: deel deze challenge met vrienden, familie of collega's want samen is leuker én verdubbelt de impact!

Eenmalig
Jongeren
Challenge
(kleine) groepen
Rotterdam

Vleermuis telling

Zorgzaam010

Van 24 mei tot en met 26 mei is de Nationale Vleermuizentelling Wetenschappers willen graag weten hoe het gaat met de vleermuizenpopulatie in Nederland. Vleermuizen zijn namelijk een goed teken voor de duurzaamheid en diversiteit van een buurt! Meedoen is makkelijk: ✅Tel in je tuin ✅Tijdens de schemering ✅ Op teldagen in mei ✅ In een uurtje gepiept Tip: super leuk om samen met kids te doen! Klik op 'Ik doe mee' zodat we weten dat jij aan de slag wil en we je de bijbehorende info kunnen sturen. Alvast bedankt en natuurlijk heel veel plezier!

26-05-4024 en 2 meer
Challenge