csrf
Zorgzaam010 logo
Zorgzaam010

Gastvrouw/gastheer Alzheimer Salon Delfshaven

Gevraagd gastvrouw/gastheer Wil jij een steentje bijdragen aan het ondersteunen van mensen met dementie en hun mantelzorgers? Alzheimer Salon Delfshaven is een maandelijkse bijeenkomst voor mensen met dementie en hun mantelzorgers. Dit vindt elke 2e woensdag van de maand plaats. In de Alzheimer Salon geven we informatie en zorgen we voor een aangename, veilige sfeer waar mensen hun ervaringen met elkaar delen. Met een team van vrijwilligers en professionals worden deze avonden voorbereid en georganiseerd. Daarom zoeken wij een gastvrouw/gastheer. Ben jij: • Geraakt door mensen met dementie en hun mantelzorgers? • Iemand die mensen op hun gemak kan stellen en mensen welkom laten voelen? • Iemand met een luisterend oor? • Iemand die het fijn vindt om in een team te functioneren? • Eén keer in de maand (3 uur) beschikbaar op een vaste avond in de maand? Dan komen we graag met je in contact! In de Alzheimer Salon zijn er verschillende werkzaamheden die je als vrijwilliger kunt doen: • Meehelpen in het klaarzetten en opruimen van de zaal en verwelkomen van de bezoekers. • De bezoekers van Alzheimer Salon Delfshaven op hun gemak stellen. • Informatie geven aan nieuwe bezoekers over de structuur van de avond. • Meehelpen in de catering. • Oog hebben voor de eventuele emoties van bezoekers en daar op reageren • Signaleren van vragen bij bezoekers en deze doorgeven aan de gespreksleider en/of aanwezige professionals. • Ondersteunen van de gespreksleider en coördinator van Alzheimer Salon Delfshaven. • Bijdragen aan de evaluatie van de avond. Wat wij bieden: Je komt terecht in een warme organisatie en werkt samen met een groep van betrokken mensen. Iedereen werkt met veel enthousiasme voor hetzelfde doel. Dit doen we vanuit een goede basis, want we vinden het belangrijk dat jij met plezier aan de slag kunt. Zo bieden we voorlichting over dementie en diverse trainingen die aansluiten bij je functie. Interesse? Ben je geïnteresseerd in deze vrijwilligersvacature, of wil je meer informatie? Neem dan contact met op met Cisca van wmo radar Delfshaven.

Lees meer

structureel

Delfshaven: Middelland, Tussendijken

Gastvrijheid & horeca

Beschrijving

Gevraagd gastvrouw/gastheer

Wil jij een steentje bijdragen aan het ondersteunen van mensen met dementie en hun mantelzorgers?

Alzheimer Salon Delfshaven is een maandelijkse bijeenkomst voor mensen met dementie en hun mantelzorgers. Dit vindt elke 2e woensdag van de maand plaats. In de Alzheimer Salon geven we informatie en zorgen we voor een aangename, veilige sfeer waar mensen hun ervaringen met elkaar delen. Met een team van vrijwilligers en professionals worden deze avonden voorbereid en georganiseerd.
Daarom zoeken wij een gastvrouw/gastheer.

Ben jij:

• Geraakt door mensen met dementie en hun mantelzorgers?
• Iemand die mensen op hun gemak kan stellen en mensen welkom laten
voelen?
• Iemand met een luisterend oor?
• Iemand die het fijn vindt om in een team te functioneren?
• Eén keer in de maand (3 uur) beschikbaar op een vaste avond in de maand?

Dan komen we graag met je in contact!

In de Alzheimer Salon zijn er verschillende werkzaamheden die je als vrijwilliger kunt doen:

• Meehelpen in het klaarzetten en opruimen van de zaal en verwelkomen van de
bezoekers.
• De bezoekers van Alzheimer Salon Delfshaven op hun gemak stellen.
• Informatie geven aan nieuwe bezoekers over de structuur van de avond.
• Meehelpen in de catering.
• Oog hebben voor de eventuele emoties van bezoekers en daar op reageren
• Signaleren van vragen bij bezoekers en deze doorgeven aan de gespreksleider
en/of aanwezige professionals.
• Ondersteunen van de gespreksleider en coördinator van Alzheimer Salon
Delfshaven.
• Bijdragen aan de evaluatie van de avond.

Wat wij bieden:
Je komt terecht in een warme organisatie en werkt samen met een groep van betrokken mensen. Iedereen werkt met veel enthousiasme voor hetzelfde doel.

Dit doen we vanuit een goede basis, want we vinden het belangrijk dat jij met plezier aan de slag kunt. Zo bieden we voorlichting over dementie en diverse trainingen die aansluiten bij je functie.

Interesse?

Ben je geïnteresseerd in deze vrijwilligersvacature, of wil je meer informatie? Neem dan contact met op met Cisca van wmo radar Delfshaven.

Praktische informatie

Maandelijks 18 tot 21 uur

Locatie

Delfshaven: Middelland, Tussendijken

Impact

Voor wie

Mantelzorgers

Ouderen

Impactgebied

Onderwijs & educatie
Sociaal & welzijn
Zorg

Categorie

Gastvrijheid & horeca
Delen:
Bewaar:
Print:

Bekijk meer van wmo radar

Rotterdam

Maatje gezocht om te helpen jonge dame

wmo radar

Voor een jonge dame ben ik op zoek naar een maatje daar haar wil helpen met haar huis op orde krijgen. Ze verzamelt alles in een kleine ruimte en vind het moeilijk om dingen weg te gooien. Ze heeft hulp nodig om aangespoord te worden en een planning hierin te maken. Hoe ruim je op, wat bewaar je, wat kan weg, hergebruik etc. Je hoeft niet op te ruimen, dat doet ze zelf. Het is een vrolijke lieve vrouw. Ze zou erg geholpen zijn hiermee.

Project
Rotterdam

Help anderstaligen bij verbeteren van taal

wmo radar

Als taalvrijwilliger zet jij je in om anderstaligen te helpen met het leren en verbeteren van de Nederlandse taal en geef je anderstaligen de kans om mee te doen in onze samenleving. Dit kun je bij ons doen als taalvrijwilliger (taalles) of als vrijwilliger bij onze taalbalie. Heb jij goede kennis van de Nederlandse taal en passie voor lesgeven? Ben je geduldig en betrokken? Weet jij een groep te enthousiasmeren en te motiveren? Dan komen we graag in contact met jou! Werkzaamheden Als taalvrijwilliger help je anderstaligen met het leren en/of verbeteren van de Nederlandse taal. Het gaat dan om één of meer basisvaardigheden zoals spreken, lezen en/of schrijven. Wij hebben groepen van diverse niveaus (beginners, basis, gevorderden). Je bereid de taalles voor en kunt in de lessen gebruik maken van diverse werkmaterialen. Voordat je start wordt je door ons goed voorbereid en kun je een training voor taalvrijwilliger volgen. Als vrijwilliger taalbalie ontvang je mensen die de Nederlandse taal willen verbeteren, neem je bij hen een taaltest af zodat zij in de juiste groep geplaatst kunnen worden. Wij bieden ✓ Leuk en uitdagend vrijwilligerswerk ✓ Persoonlijke aandacht voor jou, jouw welzijn en ontwikkeling ✓ Ondersteuning en begeleiding ✓ Trainingen, cursussen en workshops ✓ Attentie met Dag van de Vrijwilliger, Kerst ✓ Vrijwilligersovereenkomst en WA- en ongevallenverzekering ✓ VOG (verklaring omtrent gedrag) wordt kosteloos aangevraagd Onze locaties: Huis van Carnisse | Millinxparkhuis | Huis van de Wijk Het Middelpunt | Huis van de Wijk Oud - Charlois

Structureel
Jongeren
Rotterdam

Inzamelactie Kledingbeurs Janne

wmo radar

Kledingbeurs Janne zorgt ervoor dat bewoners die weinig financiële middelen hebben, gratis kleding kunnen krijgen. Heeft u kleding over? Dan maakt u ons daar erg blij mee! Wij hebben vooral vraag naar dameskleding in grote maten (maat 44 t/m 56), herenkleding (maat S t/m 4XL), herenschoenen, kinderkleding (maat 92 t/m 176) en kinderschoenen (maat 23 t/m 36). Heeft u kleding waar u een ander nog blij mee kan maken? Neem dan contact met ons op!

Eenmalig
(kleine) groepen
Rotterdam

In gesprek gaan met ouderen bij hen thuis

wmo radar

Lijkt het jou leuk om tijdens een huisbezoek in gesprek te gaan met ouderen om hun wensen, behoeften en hulpvragen in kaart te brengen? Voor het project "huisbezoeken 75+" zijn wij op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die het leuk vinden om tijdens een huisbezoek (samen met een andere vrijwilliger) in gesprek te gaan met de ouderen. Je gaat met behulp van een vragenlijst in gesprek over hoe de kwaliteit van het leven momenteel wordt ervaren. Het doel is dat je de wensen, behoeften en hulpvragen van de ouderen in kaart brengt. Je bespreekt dit met een seniorencoach die hier vervolgens mee aan de slag gaat. Om je goed voor te bereiden en te zorgen dat je vol vertrouwen op huisbezoek kan gaan, ontvang je een training. Wie ben jij? - Je bent geïnteresseerd in levensverhalen - Je voelt je betrokken bij de ouderen - Je kan goed luisteren en hebt geduld - Je beschikt over goede sociale- en communicatieve vaardigheden - Wanneer je naast het Nederlands een andere taal goed spreekt, is dit zeer welkom! - Je bent bereid te leren hoe u signalen kunt herkennen zoals eenzaamheid, beginnende dementie, verwaarlozing etc. - Je bent een vrijwilliger met verantwoordelijkheidsgevoel die afspraken na komt - Je bent minimaal één dagdeel per week beschikbaar - Je bent bereid een (gratis) VOG verklaring aan te vragen Wij bieden: - Ondersteuning en begeleiding door de seniorencoaches van wmo radar - Koffiebijeenkomsten - Inspirerend contact met ouderen en de mede huisbezoek 75+ vrijwilligers - Trainingen en cursussen Interesse of wil je meer weten? neem contact met ons op!

Structureel
Jongeren
Rotterdam

Ondersteuning bij financiële vragen/problemen

wmo radar

Heb jij affiniteit en/of ervaring met financiële vragen en help je een ander graag om zaken weer op orde te krijgen (en te houden)? Dan gaan we graag in gesprek met jou over mogelijkheden! Het Bewonersondersteuningspunt helpt bewoners in Charlois bij financiële vragen en/of problemen, op afspraak bij onze Huizen van de Wijk. Af en toe werk je ook op een externe locatie. Werkzaamheden  Bewoners helpen bij het inzichtelijk maken van de financiële situatie en het eigen netwerk  Hulp bieden bij lezen en begrijpen van moeilijke brieven  Hulp bij invullen van formulieren  Aanvragen kwijtschelding / Voedselbank / Fondsen  Contact leggen met partners in de wijk, doorverwijzen en warm overdragen  Ordenen van administratie o.a. post, inkomsten, uitgaven en schulden  Betalingsregelingen treffen  i.s.m. professionals trainingen/workshops geven voor bewoners (preventieve aanpak)  Deelnemen en bijdragen aan netwerkbijeenkomsten t.b.v. armoedebestrijding Wij bieden  Leuk en uitdagend vrijwilligerswerk  Persoonlijke aandacht voor jou, jouw welzijn en ontwikkeling  Ondersteuning en begeleiding  Trainingen, cursussen en workshops  Attentie met Dag van de Vrijwilliger, Kerst  Vrijwilligersovereenkomst en WA- en ongevallenverzekering  VOG (verklaring omtrent gedrag) wordt kosteloos aangevraagd Wil jij helpen? Neem contact met ons op! Onze locaties: Huis van de Wijk Carnisse / Huis van de Wijk Millinxparkhuis / Huis van de Wijk Oud-Charlois / Huis van de Wijk Het Middelpunt

Structureel
Rotterdam

Algemene ondersteuning Huis van de Wijk

wmo radar

Help jij onze Huizen schoon te houden? Vrijwilligers zijn onmisbaar bij onze Huizen van de Wijk. Met beheervrijwilligers, activiteitenvrijwilligers, taalvrijwilligers, klusvrijwilligers en nog veel meer zorgen wij voor een schoon, heel en veilig Huis voor onze buurtbewoners. Ben je 1 of 2 keer per week een ochtend (1,5 a 2 uur) beschikbaar om ons te ondersteunen bij het schoonhouden van ons Huis? Wij bieden  Leuk en uitdagend vrijwilligerswerk  Persoonlijke aandacht voor jou, jouw welzijn en ontwikkeling  Ondersteuning en begeleiding  Trainingen, cursussen en workshops  Attentie met Dag van de Vrijwilliger, Kerst  Vrijwilligersovereenkomst en WA- en ongevallenverzekering  VOG (verklaring omtrent gedrag) wordt kosteloos aangevraagd Onze locaties: Huis van de Wijk Carnisse / Huis van de Wijk Millinxparkhuis / Huis van de Wijk Oud-Charlois / Huis van de Wijk Het Middelpunt Wil jij helpen? Neem contact met ons op!

Structureel
Jongeren
Rotterdam

Maatjes gezocht in Charlois

wmo radar

Iets betekenen voor iemand uit jouw wijk? Op bezoek bij een eenzame bewoner, tijdelijk ondersteunen bij boodschappen en/of huishouden, meegaan naar ziekenhuisbezoek, er samen op uit. Of juist 1 op 1 iemand helpen bij het leren van de NL taal of digitaal vaardig worden? Soms hebben bewoners tijdelijk of langere tijd wat extra ondersteuning nodig. Soms gaat het om gezelschap en een luisterend oor, soms om praktische ondersteuning. Ben jij een aantal uurtjes per week of per twee weken beschikbaar om te helpen? Neem contact op, dan kijken we wat we voor elkaar kunnen betekenen! Wij bieden  Leuk en uitdagend vrijwilligerswerk  Persoonlijke aandacht voor jou, jouw welzijn en ontwikkeling  Ondersteuning en begeleiding  Trainingen, cursussen en workshops  Attentie met Dag van de Vrijwilliger, Kerst  Vrijwilligersovereenkomst en WA- en ongevallenverzekering  VOG (verklaring omtrent gedrag) wordt kosteloos aangevraagd

Structureel
Jongeren
Rotterdam

Menstruatieproducten gezocht

wmo radar

Sommige vrouwen kunnen zelf geen maandverband of tampons meer kopen. Heb jij nog menstruatieproducten in de kast liggen die je niet meer nodig hebt? Of neem je een extra pakje voor ons mee als je toch bij de drogist of supermarkt bent? Organiseer je een inzamelactie onder je collega's of vriend(inn)en? Je kunt er heel veel goeds mee doen! Als je moet rondkomen van een beperkt budget in de week, gaat dat geld grotendeels op aan eten en drinken. Maar van dat geld moeten ook verzorgings- en hygiëneproducten gekocht worden. Dat maakt dat er soms geen geld is voor maandverband of andere menstruatieproducten. Ons wenslijstje: maandverband, tampons, wasbaar maandverband, menstruatiecups maar ook naar inlegkruisjes en materiaal tegen licht urineverlies (dunne verbanden en inleggers) is veel vraag. Je kunt de producten inleveren bij Huis van de Wijk Carnisse, Texelsestraat 18 in Rotterdam (maandag tot donderdag 9.00 – 17.00u, vrijdag en weekend gesloten). Wij verdelen het onder de vrouwen die het hard nodig hebben. Alvast bedankt!

Eenmalig
(kleine) groepen
Rotterdam

Menstruatieproducten gevraagd

wmo radar

Sommige vrouwen kunnen zelf geen maandverband of tampons meer kopen. Heb jij nog menstruatieproducten in de kast liggen die je niet meer nodig hebt? Of neem je een extra pakje voor ons mee als je toch bij de drogist of supermarkt bent? Organiseer je een inzamelactie onder je collega's of vriend(inn)en? Je kunt er heel veel goeds mee doen! Als je moet rondkomen van een beperkt budget in de week, gaat dat geld grotendeels op aan eten en drinken. Maar van dat geld moeten ook verzorgings- en hygiëneproducten gekocht worden. Dat maakt dat er soms geen geld is voor maandverband of andere menstruatieproducten. Ons wenslijstje: maandverband, tampons, wasbaar maandverband, menstruatiecups maar ook naar inlegkruisjes en materiaal tegen licht urineverlies (dunne verbanden en inleggers) is veel vraag. Je kunt de producten inleveren bij Huis van de Wijk Pier 80, Rösener Manzstraat 80 in Delfshaven (maandag t/m vrijdag 8:30 – 17.00u). Wij verdelen het onder de vrouwen die het hard nodig hebben. Alvast bedankt!

Eenmalig
(kleine) groepen

Anderen bekeken ook

Rotterdam

Challenge: bouw een egelhuisje

Zorgzaam010

Egels hebben steeds minder ruimte om te leven. Ze kunnen onze hulp goed gebruiken! Elk jaar sneuvelen er alleen al 135.000 egels in het verkeer. Gelukkig kunnen we de egels helpen. Nederland heeft namelijk 3 miljard vierkante meter aan tuin. En tuinen zijn een belangrijk leefgebied van egels. Een plek waar ze voedsel vinden en kunnen schuilen. Door in je tuin egels een handje te helpen, hoeven ze minder lange afstanden af te leggen om genoeg eten te vinden. De kans is dan kleiner dat ze een weg over moeten steken. Je kunt met jouw tuin het verschil maken. Maak je tuin egelvriendelijk: bouw een egelhuis, zorg voor een paar rommelhoekjes en voedsel in je tuin. Zo maken we samen van heel Nederland een thuis voor egels. Klik op "Ik doe mee" om meer te lezen over wat jij kan doen!

Eenmalig
Jongeren
Challenge
(kleine) groepen
Rotterdam

Red de bij met een Bijenhotel [Challenge]

Zorgzaam010

Ken jij het verschil tussen honingbijen en wilde bijen? Honingbijen leven in een bijenkorf bij de imker en maken honing. Wilde bijen leven juist in de vrije natuur en nemen het stuifmeel van de planten en bloemen mee naar de volgende plant en bloem. Ze helpen daardoor de groei van groenten, fruit en andere eetbare gewassen. Er zijn 358 soorten wilde bijen in Nederland, maar ze hebben het erg moeilijk... gelukkig kunnen we daar makkelijk iets aan doen! Wil jij ze helpen en maak je een Bijenhotel of Bijen Bed & Breakfast in je tuin voor deze zoemende vrienden? Geef je op, dan vertellen we je hoe je makkelijk je eigen bijen B&B maakt. Deze challenge is ook super leuk om samen met kinderen te doen!

Eenmalig
Jongeren
Challenge
(kleine) groepen
Rotterdam

Challenge: foto's maken in het kralingse bos

Zorgzaam010

In het Kralingse Bos ligt een bijzondere plek: de Wolvenvallei. In 2020 is hier het bos opnieuw ingericht. Er is ruimte gemaakt voor een kreek met natuurvriendelijke oevers. De ontwikkeling van deze nieuwe biotoop volgt gemeente Rotterdam door het delen van foto’s. De fotoreeks is via een timelapse online te volgen. Iedereen kan daaraan bijdragen door het uploaden van een foto op locatie. Jij kan ook bijdragen! Kom je wel eens in het Kralingse Bos? Loop dan eens langs de wolvenvallei en maak een foto! Klik op de knop hier onder om meer te lezen over het insturen van de foto's.

Eenmalig
Jongeren
Challenge
(kleine) groepen
Rotterdam

Spreek Je Uit Tegen Discriminatie.

Zorgzaam010

Iedereen heeft recht op gelijke behandeling. Toch gebeurt het nog dagelijks dat mensen worden uitgesloten om hun huidskleur, geloof of beperking. In Rotterdam moet iedereen zichzelf kunnen zijn. Met de campagne Zie het. Zeg het. Meld het. roept de gemeente Rotterdammers op zich uit te spreken tegen discriminatie en racisme. Uit de jaarlijkse rapportage Discriminatiecijfers in 2023 blijkt dat het aantal registraties en meldingen in 2023 is gestegen. De meeste registraties bij de politie en meldingen bij antidiscriminatievoorzieningen gaan over discriminatie op grond van herkomst. Met de campagne Zie het. Zeg het. Meld het. wil de gemeente Rotterdam bewustwording over en meldingsbereidheid van discriminatie stimuleren. Draag jij bij aan deze belangrijke actie?

Eenmalig
Jongeren
Challenge
(kleine) groepen
Rotterdam

Challenge: kaartje voor eenzame ouderen

Zorgzaam010

Bezorg eenzame ouderen letterlijk een glimlach door het sturen van een leuk kaartje 💌 Doe je mee? Het is heel makkelijk: 1. Klik hieronder op 'Ik doe mee' 2. Laat je naam en e-mailadres achter (of log in), zo weten wij wie er meedoet aan de actie 3. Je krijgt van ons tips voor het schrijven van een kaartje en een adres waar de kaartje(s) naartoe mogen. Plak een postzegel en doe op de bus. Klaar, je hebt iemand een grote glimlach bezorgd en daarmee een hart onder de riem gestoken. Tip: stuur deze challenge door naar collega's, vrienden of je familie. Hoe meer hoe leuker!

Eenmalig
Jongeren
Challenge
(kleine) groepen
Rotterdam

Verkoel Rotterdam en plant een boom

Zorgzaam010

Met Cool Down City moedigen we Rotterdammers aan om hun stad zelf met bomen te verkoelen. Door gratis bomen weg te geven, te verzamelen, ze te inspireren, te informeren over hun eigen mogelijkheden en Rotterdamse partijen te verbinden voor meer impact. Met de ambitie het bomenaantal in Rotterdam te verdrievoudigen. Wil jij meehelpen Rotterdam te verkoelen door zelf een boom te planten? Check dan de stappen hieronder hoe je dat kan doen: ✔️ Klik hieronder op de knop 'ik doe mee' ✔️ Hierna ontvang je alle info die je nodig hebt zoals de locatie waar je het boompje op kan halen en de openingstijden ✔️ Haal jouw boompje op en plant deze zelf of gezellig met anderen!

Eenmalig
Challenge
(kleine) groepen
Rotterdam

Geef Door Die Fiets!

Zorgzaam010

Heeft u een fiets in de schuur of kelderbox staan die u niet gebruikt? Maak dan een andere Rotterdammer blij. Geef uw fiets aan de Fietsbank. Fietsen is leuk en gezond. Op de fiets kom je overal: naar werk, school, vrienden en familie, hobby of sport. Maar, nog niet iedereen heeft een fiets. Het zou fantastisch zijn als het doneren van een gebruikte fiets net zo gewoon wordt als lege flessen naar de glasbak brengen. Gemeente Rotterdam werkt daarom samen met de organisatie van de Tour de France Femmes om zoveel mogelijk fietsen in te zamelen. Heb jij ook nog een fiets over? Meldt je dan aan voor deze challenge en vindt een inlever locatie in jouw buurt of maak een afspraak om je fiets op te laten halen!

Eenmalig
Jongeren
Challenge
(kleine) groepen
Rotterdam

Heel Rotterdam Wipt tegels

Zorgzaam010

Het wip-seizoen is geopend: wip, Rotterdam, wip! Van 21 maart tot en met 31 oktober speelt heel Nederland het NK Tegelwippen. Iedereen kan meedoen door tegels te vervangen voor groen in zijn eigen voor-, achter- of geveltuin. Jij dus ook! Laten we samen Rotterdam een stuk groener maken. Wanneer tegels worden vervangen door gras, bloemperken, bomen en geveltuinen, wordt Nederland meer klimaatbestendig, behaaglijker voor insecten en dieren, koeler op warme dagen én veel mooier! Klik op de onderstaande ik doe mee knop en ontvang het aanmeldformulier, hoe het werkt en inspiratie!

Eenmalig
Jongeren
Challenge
(kleine) groepen
Rotterdam

Word flexvrijwilliger bij Amnesty

Zorgzaam010

Jouw talenten inzetten op het tijdstip wat jou het beste uitkomt? Wordt flexvrijwilliger bij Amnesty. Amnesty organiseert veel activiteiten waarbij we jouw hulp goed kunnen gebruiken. Je kunt ons bijvoorbeeld helpen met het verzamelen van handtekeningen op festivals, het opbouwen van evenementen of helpen bij administratieve klussen op het Amnesty-kantoor in Amsterdam. Vind je het leuk om af en toe bij te springen? Stuur een bericht en wij sturen jou het aanmeldformulier. Je bepaalt zelf per keer of je meedoet.

Structureel
Jongeren
Challenge
(kleine) groepen