csrf
Zorgzaam010 logo
Zorgzaam010

Kookvrijwilligers hospice IJsselPolder

Hospice IJsselPolder in Ommoord zoekt KOOK-vrijwilligers Word jij ook zo gelukkig van iets doen voor een ander? Hou je van sociale contacten en nieuwe mogelijkheden en krijg je voldoening vanuit waardering? Sinds april 2021 is hospice IJsselPolder te vinden aan de Thomas Mannplaats. Vrijwilligers zijn onmisbaar in ons hospice met 4 kamers! Naast zorgvrijwilligers zoeken wij ook KOOKvrijwilligers die voor onze bewoners maaltijden willen bereiden. Elke dag willen we onze bewoners het liefst vers bereide maaltijden kunnen aanbieden. Als kookvrijwilliger draai je diensten (die je zelf kunt inplannen, het liefst 1 x per week) van ongeveer 15.00 uur tot 19.00 uur, waarin je inventariseert wat de wensen zijn van de bewoners en hiervoor de boodschappen haalt en het eten bereid. Alle vrijwilligers worden gecoacht en ondersteund door de coördinatoren. Het werk is onbetaald, maar eventuele onkosten worden uiteraard vergoed. Meer weten? Wil je meer weten over het vrijwilligerswerk? De coördinatoren vertellen je er graag meer over. Neem gerust contact op via een bericht op deze website.

Lees meer

structureel

Prins Alexander: Ommoord

Koken & maaltijden
Boodschappen
Gastvrijheid & horeca

Beschrijving

Hospice IJsselPolder in Ommoord zoekt KOOK-vrijwilligers
Word jij ook zo gelukkig van iets doen voor een ander?
Hou je van sociale contacten en nieuwe mogelijkheden
en krijg je voldoening vanuit waardering?

Sinds april 2021 is hospice IJsselPolder te vinden aan de Thomas Mannplaats.
Vrijwilligers zijn onmisbaar in ons hospice met 4 kamers!
Naast zorgvrijwilligers zoeken wij ook KOOKvrijwilligers die voor onze bewoners maaltijden willen bereiden. Elke dag willen we onze bewoners het liefst vers bereide maaltijden kunnen aanbieden.
Als kookvrijwilliger draai je diensten (die je zelf kunt inplannen, het liefst 1 x per week) van ongeveer 15.00 uur tot 19.00 uur, waarin je inventariseert wat de wensen zijn van de bewoners en hiervoor de boodschappen haalt en het eten bereid.
Alle vrijwilligers worden gecoacht en ondersteund door de coördinatoren.
Het werk is onbetaald, maar eventuele onkosten worden uiteraard vergoed.
Meer weten?
Wil je meer weten over het vrijwilligerswerk? De coördinatoren vertellen je er graag meer over. Neem gerust contact op via een bericht op deze website.

Praktische informatie

Locatie

Prins Alexander: Ommoord

Bijzonderheden

Geschikt voor jongeren

Impact

Impactgebied

Sociaal & welzijn

Categorie

Koken & maaltijden
Boodschappen
Gastvrijheid & horeca
Delen:
Bewaar:
Print:

Bekijk meer van Hospice IJsselPolder

Rotterdam

Schoonmaak vrijwilligers hospice IJsselPolder

Hospice IJsselPolder

Hospice IJsselPolder is op zoek naar vrijwilligers die ons hospice willen helpen schoon te houden. Word je blij van een schoon huis? Kun je omgaan kom met mensen in de laatste levensfase? Ben je 1x per week een paar uurtjes beschikbaar? Vind je het leuk om af en toe een klusje aan te pakken zoals bijvoorbeeld de ramen in het pand te zemen of een ander specifiek klusje waaraan de professionele schoonmakers niet toekomen? Sinds april 2021 is hospice IJsselPolder te vinden aan de Thomas Mannplaats. Vrijwilligers zijn onmisbaar in ons hospice met 4 kamers! Naast zorg- en kook vrijwilligers zoeken wij ook vrijwilligers die willen helpen ons huis schoon te houden. De kook- en zorgvrijwilligers nemen zelf ook een deel van de schoonmaak voor hun rekening op de dagen dat er geen schoonmaakhulp beschikbaar is. Zo willen met elkaar als team onze lijfspreuk eer aan doen: “we kunnen je niet beter maken, maar wel proberen te zorgen dat je je wat beter voelt”. Alle vrijwilligers worden gecoacht en ondersteund door de coördinatoren. Het werk is onbetaald, maar eventuele onkosten worden uiteraard vergoed. Meer weten? Wil je meer weten over het vrijwilligerswerk? De coördinatoren vertellen je er graag meer over. Neem gerust contact op via een bericht op deze website.

Structureel
Rotterdam

Klusser gezocht (klein huishoudelijk)

Hospice IJsselPolder

In ons kleinschalige hospice verblijven mensen die in de laatste levensfase zijn. We draaien met een grote club vrijwilligers een bijzonder huishouden waarin alles er op gericht is onze 4 bewoners zo goed mogelijk te verzorgen onder ons motto: "We kunnen je niet beter maken, maar we kunnen wel proberen ervoor te zorgen dat je je iets beter voelt". Er zijn regelmatig kleine klusjes te doen, denk aan een schroefje vast draaien hier en daar, een likje verf of een kastje monteren, gewoon de simpele klussen die in elk huishouden aan de orde kunnen zijn. Laat even weten als je kennis wilt komen maken om te kijken of je iets kunt bijdragen! Iedere vrijwilliger wordt gewaardeerd en krijgt lekkere koffie waarbij meestal wel vers gebak uitgedeeld wordt!

Structureel
Rotterdam

Zorgvrijwilliger Hospice IJsselPolder

Hospice IJsselPolder

Hospice IJsselPolder in Ommoord zoekt ZORGvrijwilligers Word jij ook zo gelukkig van iets doen voor een ander? Hou je van sociale contacten en nieuwe mogelijkheden en krijg je voldoening vanuit waardering? Sinds april 2021 is hospice IJsselPolder te vinden aan de Thomas Mannplaats 299. Vrijwilligers zijn onmisbaar in ons hospice met 4 kamers! Naast kookvrijwilligers zoeken wij ook ZORGvrijwilligers, zij ondersteunen de verpleegkundigen in de persoonlijke verzorging van de bewoners en houden het huishouden van het hospice draaiende. Dat houdt in dat ze gastheer of gastvrouw zijn, koffie en thee serveren, een boodschapje doen, eten en drinken aanbieden, desgewenst een luisterend oor bieden, voorlezen, een hand- of voetmassage geven en/of waken. Zorgvrijwilligers werken altijd in (wisselende) koppels, zodat zij onderling ervaringen kunnen uitwisselen. Dat levert vaak waardevolle sociale contacten op. De zorgvrijwilligers zijn in ons hospice aanwezig van ’s morgens 7.00 uur tot ’s avonds 23.00 uur. Alle vrijwilligers worden gecoacht en ondersteund door de coördinatoren. Voordat je wordt ingezet, volg je een introductiecursus van ongeveer zes dagdelen onder leiding van onze coördinatoren. Vrijwilligers mogen zich jaarlijks verder laten bijscholen door middel van aanvullende cursussen. Er wordt van zorgvrijwilligers verwacht dat ze 1 tot 2 diensten per week beschikbaar zijn voor ons hospice. Het liefst een weekend in de maand en een feestdag per jaar. Een dienst duurt vier uur. Het rooster wordt door de vrijwilligers zelf naar beschikbaarheid ingevuld. Wat krijg je ervoor terug? Het werk is onbetaald, maar eventuele onkosten worden uiteraard vergoed. En de waardering die je vaak krijgt van bewoners en naasten is natuurlijk onbetaalbaar! Je krijgt voor dit emotioneel belastende werk echter heel veel terug: een hecht team, regelmatige (bij)scholing, uitjes, lezingen, workshops, enzovoorts. Daarnaast mag je regelmatig getuige zijn van momenten waarop het leven intensief beleefd wordt. Meer weten? Wil je meer weten over het vrijwilligerswerk? De coördinatoren vertellen je er graag meer over. Neem gerust contact op via een bericht op deze website.

Structureel
Jongeren

Anderen bekeken ook

Rotterdam

Challenge: bouw een egelhuisje

Zorgzaam010

Egels hebben steeds minder ruimte om te leven. Ze kunnen onze hulp goed gebruiken! Elk jaar sneuvelen er alleen al 135.000 egels in het verkeer. Gelukkig kunnen we de egels helpen. Nederland heeft namelijk 3 miljard vierkante meter aan tuin. En tuinen zijn een belangrijk leefgebied van egels. Een plek waar ze voedsel vinden en kunnen schuilen. Door in je tuin egels een handje te helpen, hoeven ze minder lange afstanden af te leggen om genoeg eten te vinden. De kans is dan kleiner dat ze een weg over moeten steken. Je kunt met jouw tuin het verschil maken. Maak je tuin egelvriendelijk: bouw een egelhuis, zorg voor een paar rommelhoekjes en voedsel in je tuin. Zo maken we samen van heel Nederland een thuis voor egels. Klik op "Ik doe mee" om meer te lezen over wat jij kan doen!

Eenmalig
Jongeren
Challenge
(kleine) groepen
Rotterdam

Heel Rotterdam Wipt tegels

Zorgzaam010

Het wip-seizoen is geopend: wip, Rotterdam, wip! Van 21 maart tot en met 31 oktober speelt heel Nederland het NK Tegelwippen. Iedereen kan meedoen door tegels te vervangen voor groen in zijn eigen voor-, achter- of geveltuin. Jij dus ook! Laten we samen Rotterdam een stuk groener maken. Wanneer tegels worden vervangen door gras, bloemperken, bomen en geveltuinen, wordt Nederland meer klimaatbestendig, behaaglijker voor insecten en dieren, koeler op warme dagen én veel mooier! Klik op de onderstaande ik doe mee knop en ontvang het aanmeldformulier, hoe het werkt en inspiratie!

Eenmalig
Jongeren
Challenge
(kleine) groepen
Rotterdam

#meiplasticvrij challenge

Zorgzaam010

We willen jou uitdagen om in mei (en hopelijk daarna!) minder plastic te gaan gebruiken. Plastic. Het is overal. De supermarkt alleen al ligt vol met de wegwerpvariant. Inmiddels is er al statiegeld op kleine flesjes en op wegwerpbakjes bij afhaalmaaltijden. En hoewel plastic verpakkingen steeds vaker en beter gerecycled worden, verdwijnt het overgrote deel nog steeds in ons milieu. Helaas niet eens alleen als ‘gewoon’ afval, maar ook in de vorm van minuscule stukjes plastic in ons drinkwater, de lucht en ook in onze lichamen. Dit komt omdat plastic nevernooit vergaat. Doe deze mee met #meiplasticvrij, en wij geven je een berg tips met hoe jij er voor kan zorgen dat onze plastic impact op onszelf en het milieu een stuk minder wordt!

Project
Challenge
Rotterdam

Word flexvrijwilliger bij Amnesty

Zorgzaam010

Jouw talenten inzetten op het tijdstip wat jou het beste uitkomt? Wordt flexvrijwilliger bij Amnesty. Amnesty organiseert veel activiteiten waarbij we jouw hulp goed kunnen gebruiken. Je kunt ons bijvoorbeeld helpen met het verzamelen van handtekeningen op festivals, het opbouwen van evenementen of helpen bij administratieve klussen op het Amnesty-kantoor in Amsterdam. Vind je het leuk om af en toe bij te springen? Stuur een bericht en wij sturen jou het aanmeldformulier. Je bepaalt zelf per keer of je meedoet.

Structureel
Jongeren
Challenge
Rotterdam

Middagje strand & Impact maken [challenge]

Zorgzaam010

Breng het strandleven in kaart met een app en draag zo bij aan het behoud van onze kusten 🌊 De laatste jaren wordt het steeds drukker op de Nederlandse stranden. Helaas is er door de drukte op het strand weinig ruimte meer voor de natuur en biodiversiteit op het strand. Hier wil project Het Groene Strand iets aan veranderen. Met een speciale app breng je een stukje strand in kaart. Met de kennis die je verzamelt in de app, kan Het Groene Strand de biodiversiteit van het strand in kaart brengen en dit stukje unieke natuur van Nederland vergroenen. Je hebt gegarandeerd een leuke middag want: zee, strand en impact (de zon heb je zelf in de hand, kies een lekkere dag uit ;-)). Je leert er ook nog eens iets van want heb jij weleens gehoord van knotswier? Of een heremietkreeft gezien? Je ontdekt de verschillende planten en dieren die leven op het strand met de nieuwe zoekkaart en app van Het Groene Strand. Klik op 'Ik doe mee' en ga aan de slag! Tip: deel deze challenge met vrienden, familie of collega's want samen is leuker én verdubbelt de impact!

Eenmalig
Jongeren
Challenge
(kleine) groepen
Rotterdam

Vleermuis telling

Zorgzaam010

Van 24 mei tot en met 26 mei is de Nationale Vleermuizentelling Wetenschappers willen graag weten hoe het gaat met de vleermuizenpopulatie in Nederland. Vleermuizen zijn namelijk een goed teken voor de duurzaamheid en diversiteit van een buurt! Meedoen is makkelijk: ✅Tel in je tuin ✅Tijdens de schemering ✅ Op teldagen in mei ✅ In een uurtje gepiept Tip: super leuk om samen met kids te doen! Klik op 'Ik doe mee' zodat we weten dat jij aan de slag wil en we je de bijbehorende info kunnen sturen. Alvast bedankt en natuurlijk heel veel plezier!

24-05-2024 en 2 meer
Challenge
Rotterdam

Laat jouw kinderboeken zwerven!

Zorgzaam010

Help ons mee boeken in te zamelen voor kinderen! Nog steeds verlaat 17% van de kinderen het basisonderwijs met een taalachterstand. Maar als er thuis boeken zijn, gaan kinderen gemiddeld drie jaar langer naar school dan leeftijdsgenoten uit gezinnen zonder boeken. Boeken stimuleren tot doorleren, ongeacht sociaal milieu of cultuur. Hierdoor hebben ze later meer kans op een goede toekomst. Kinderzwerfboek wil alle kinderen de mogelijkheid bieden om leuke boeken mee naar huis te nemen en te lezen. En daarna het boek weer te laten zwerven zodat andere kinderen hetzelfde boek ook kunnen lezen. Hoe doe jij mee? ✅ - Klik op de 'Ik doe mee' knop - Je ontvangt een mail met informatie, in deze mail staan tips over hoe je zoveel mogelijk kinderzwerfboeken kan inzamelen. - Meld deze boeken aan bij Kinderzwerfboek - Geef de boeken af bij een Kinderzwerfstation

Structureel
Jongeren
Challenge
Rotterdam

Amnesty groetenkaartje sturen

Zorgzaam010

Wereldwijd zitten mensenrechtenactivisten in de gevangenis. Een kaartje geeft moed en leidt soms tot betere behandeling in de gevangenis. Schrijf je kaartje eenvoudig online. Amnesty print en verstuurt je kaartje voor je. Stuur ons een bericht en wij zorgen dat je de goede link krijgt om je aan te melden als groetenkaart vrijwilliger. Het verhaal van Máxima Acuña Hoe bijzonder een groetenkaartje kan zijn blijkt uit het verhaal van Máxima Acuña. Máxima werd bedreigd door een groot mijnbouwbedrijf dat op haar terrein goud wilde winnen. “Ik bedank jullie met heel mijn hart voor alle brieven die jullie me gestuurd hebben. Jullie geven me de moed om door te vechten.” Wil je meedoen met deze challenge? Stuur ons een berichtje voor meer info!

Structureel
Jongeren
Challenge
Rotterdam

Verzamel cartridges voor CliniClowns

Zorgzaam010

Heb je op het werk nog lege cartridges liggen? Gooi deze niet weg, maar lever ze in bij het CliniClowns Collection Centre! Inzamelen is goed voor het milieu en met de opbrengst steun je CliniClowns. Voor elke bruikbare cartridge ontvangen zij een vergoeding van €0,40. Hiermee kunnen er nog meer zieke kinderen, kinderen met een beperking en mensen met dementie afleiding en plezier bezorgd worden! Je kan ook zelf een locatie worden om cartridges in te zamelen! Help je mee?

Eenmalig
Challenge