Bestuurslid Social Media - Lymevereniging

Bestuurslid Social Media - Lymevereniging

Regelmatig
Delfshaven: Middelland
 • Marketing & communicatie
 • Bestuur & organisatie
 • Media & design
 • Belangenbehartiging & goede doelen
 • Sociaal & welzijn
 • Zorg
 • Extra begeleiding mogelijk
 • Rolstoeltoegankelijk
 • Kan vanuit huis

💚 Echt een verschil maken binnen de Lymevereniging? Meld je aan als Bestuurslid!

Huidig bestuurslid Communicatie Lidewij Boeken zal binnenkort haar stokje overdragen. Haar taken worden in tweeën gesplitst en daarom zijn wij hard op zoek naar twee nieuwe bestuursleden. In deze oproep zijn we op zoek naar een bestuurslid met een passie voor social media, marketing en/of communicatie. Lijkt dit je wat? Meld je dan aan via deze link en dan gaan we zo snel mogelijk met elkaar in gesprek! Aanmelden en een gesprek aangaan is vrijblijvend!


🥰 BESTUURSLID ZIJN IS MEER DAN ALLEEN VRIJWILLIGERSWERK

💚 Fijne collega’s: Binnen het bestuur werk je samen met enthousiaste collega's. Naast respect en waardering voor elkaar vinden we het belangrijk om, als we op locatie vergaderen, het gezellig te maken onder het genot van bijvoorbeeld een lekkere lunch. Daarnaast stuur je een team aan van gezellige en gedreven vrijwilligers die een passie hebben voor hun vrijwilligerswerk.

💚 Jezelf ontwikkelen: Veel verschillende vaardigheden & kennis opdoen en de mogelijkheid om allerlei interessante cursussen te volgen via PGO support.

💚 Een zinvolle tijdsbesteding: Je werkt actief mee aan het informeren, inspireren, helpen en bemoedigen van onze achterban. Daarnaast vang je signalen op vanuit de lyme community en hebt gemakkelijk contact met leden over wat zij graag van de vereniging willen zien. Hiermee werk je mee aan een nauwe samenwerking tussen de lyme community en de Lymevereniging en zorg je dat belanghebbenden gehoord worden.

💚 Ondersteuning vanuit het bestuur: Omdat jij je actief inzet voor lymepatiënten, wordt je hierbij vanuit de vereniging geholpen door middel van goede begeleiding, scholing, vrijwilligers- en onkostenvergoeding, zodat jij jouw werk duurzaam kan uitvoeren.


💪 WAT DOET EEN BESTUURSLID SOCIAL MEDIA?

1️⃣🙋 Bestuurstaken: Bestuursvergadering (online 1x per 4 weken, 3 uur), meeschrijven aan verslagen, meebeslissen over koers van Lymevereniging, ALV’s (1 tot 2 per jaar), samenwerken met bestuursleden, teamleider vrijwilligers, heidag op locatie (minimaal 1x per jaar).

2️⃣👥 Teamleider van team social media: Leiding geven, aansturen, team meetings, taken verdelen, inwerken, luisterend oor, eerste contactpersoon, ondersteunen teamleden.

3️⃣💡 Strategie management: Content strategie uitdenken en waarborgen, kwaliteit van content controleren, zicht houden op of de belangen van de vereniging worden nagestreefd, eindverantwoordelijk voor content.

4️⃣📣 Campagnes opzetten: De social media uitvoering van campagnes vanuit de Lymevereniging uitwerken, de strategie ontwikkelen en daarna de campagne met je teamleden uitvoeren.

5️⃣📈 Statistieken analyseren: Elk kwartaal de statistieken van alle social media platformen analyseren, onderzoeken of er aanpassingen gedaan moeten worden op de strategie en de statistieken & bevindingen doorgeven aan het bestuur.

6️⃣💬 Communicatie met andere afdelingen: Samenwerken met de andere bestuursleden en communicatie met andere afdelingen van de Lymevereniging zodat hun werk vertaald kan worden in social media content.


🔎 WIJ ZOEKEN JOU ALS JIJ:
✅ 35 tot 40 uur per maand beschikbaar bent.
✅ Kennis hebt van social media, marketing of communicatie.
✅ Empatisch leiding kan geven.
✅ Een connectie hebt met de ziekte van Lyme.

🙋 ERVARING LIDEWIJ BOEKEN:
❓ Waarom ben jij bestuurslid geworden?
💬 “Omdat ik het fijn en belangrijk vind om de ervaringen die ik heb opgedaan in te zetten om anderen te helpen en zo hopelijk situaties te kunnen verbeteren. Ik vond het ook belangrijk om mee te beslissen welke koers de Lymevereniging opgaat en dat de vereniging transparanter werd naar haar leden toe.”

❓ Waarom ben jij je als bestuurslid gaan focussen op social media?
💬 “Toen ik in 2018 bestuurslid werd, was de vereniging nauwelijks online actief. Er was een kloof ontstaan tussen de vereniging en de lyme community. Door mij te richten op social media, kon ik bijdragen aan het dichten van deze kloof. Dit heb ik grotendeels kunnen doen vanuit mijn bed. Ook wilde ik via die weg de transparantie van de vereniging vergroten. Je bereikt met je werk zoveel verschillende mensen en door social media in te zetten, verbind je velen. Het is de definitie van samen sterk, twee woorden die ik de afgelopen jaren honderden keren heb uitgesproken.’

❓ Moet iemand al alles weten om bestuurslid te worden?
💬 “Zeker niet, ook ik ben ooit ergens begonnen, en stap voor stap leer je steeds meer. Ik zet mij tot mei 2024 dan ook graag in om bestuursleden die mij zullen vervangen in te werken en begeleiden. Ook andere bestuursleden zullen je hierbij helpen. Via Fonds PGO kun je gratis cursussen volgen en je zult leiding geven aan een team van deskundige en gemotiveerde vrijwilligers. Kennis van de ziekte van Lyme, social media, marketing en/of communicatie is echter wel belangrijk bij deze functie, maar ook voor de laatste twee kan je extra kennis opdoen via cursussen.’’


💚 Wil jij een kans wagen en je aanbieden als bestuurslid social media voor de Lymevereniging? Stuur ons dan zeker een berichtje!

 • De vraag van Babs Salima is bekeken door de helpdesk
 • Deze persoon staat ingeschreven op NLvoorelkaar
 • Babs Salima is eerder via deze website geholpen
 • Babs Salima heeft eerder via deze website geholpen
Laat Babs Salima weten dat je interesse hebt

Vul het veld in om te reageren op de vraag: "Bestuurslid Social Media - Lymevereniging" van Babs Salima.
Goed om te weten: om je veiligheid en die van andere Zorgzaam010 deelnemers te beschermen, hanteren we gedragsregels. Indien er een vermoeden bestaat van het overtreden van deze regels, dan kunnen wij verstuurde berichten inzien.

Ik wil helpen
Liever telefonisch contact? Toon telefoonnummer
Aangesloten bij:
organisatie logo Lymevereniging
Geplaatst door:
Profielfoto van Babs Salima
65% profielsterkte
Geplaatst door:
Profielfoto van Babs Salima
 • De vraag van Babs Salima is bekeken door de helpdesk
 • Deze persoon staat ingeschreven op NLvoorelkaar
 • Babs Salima is eerder via deze website geholpen
 • Babs Salima heeft eerder via deze website geholpen
 • Extra begeleiding mogelijk
 • Rolstoeltoegankelijk
 • Kan vanuit huis

Meer vragen van Babs Salima namens Lymevereniging

  Omschrijving van de vraag Plaats Categorie
  Discord medewerker Lymevereniging Delfshaven Techniek & reparatie, Activiteitenbegeleiding, Maatje, buddy & gezelschap
  Secretaris Lymevereniging gezocht Delfshaven Administratie & receptie, Bestuur & organisatie
  Psychologen gezocht: uitkeringen bij lyme Delfshaven Begeleiding & coaching, Juridisch, Training & scholing
  Arbodeskundigen gezocht: uitkeringen bij lyme Delfshaven Begeleiding & coaching, Juridisch, Training & scholing
  Arbeidsjuristen gezocht: uitkeringen bij lyme Delfshaven Begeleiding & coaching, Juridisch, Training & scholing
  Keuringsartsen gezocht: uitkeringen bij lyme Delfshaven Begeleiding & coaching, Juridisch, Training & scholing
  Rechters gezocht: uitkeringen bij lyme Delfshaven Begeleiding & coaching, Juridisch, Training & scholing
  Advocaten gezocht: uitkeringen bij lyme Delfshaven Begeleiding & coaching, Juridisch, Training & scholing
  Ervaringsdeskundigen uitkeringen bij lyme Delfshaven Begeleiding & coaching, Juridisch, Training & scholing
  Assistent vrijwilligerscoördinator gezocht Delfshaven Bestuur & organisatie, Projectcoördinatie, Begeleiding & coaching
Vorige 1 2