csrf
Zorgzaam010 logo
Zorgzaam010

Fiets Vrijwilliger gezocht

De Nieuwe Plantage is een Verpleeghuis gelegen aan de Weteringstraat in de wijk Kralingen-Crooswijk. Op onze locatie wonen bewoners met zowel een somatische (lichamelijke) oorzaak als een PG (vorm van dementie) indicatie. Op onze locatie zijn wij in het bezit van een Duo FIets. Deze fiets is elektrisch aangedreven en gemakkelijk in gebruik. Ben jij de vrijwilliger die het leuk vindt om regelmatig met een van onze bewoners een ritje te maken op onze duo fiets? Dan bespreek ik graag de mogelijkheden!

Lees meer

structureel

Kralingen-Crooswijk: Kralingen West

Activiteitenbegeleiding

Beschrijving

De Nieuwe Plantage is een Verpleeghuis gelegen aan de Weteringstraat in de wijk Kralingen-Crooswijk.
Op onze locatie wonen bewoners met zowel een somatische (lichamelijke) oorzaak als een PG (vorm van dementie) indicatie.
Op onze locatie zijn wij in het bezit van een Duo FIets.
Deze fiets is elektrisch aangedreven en gemakkelijk in gebruik.

Ben jij de vrijwilliger die het leuk vindt om regelmatig met een van onze bewoners een ritje te maken op onze duo fiets?
Dan bespreek ik graag de mogelijkheden!

Praktische informatie

Locatie

Kralingen-Crooswijk: Kralingen West

Bijzonderheden

Geschikt voor mensen die weinig Nederlands spreken, Geschikt voor jongeren, Extra begeleiding mogelijk

Impact

Voor wie

Ouderen

Impactgebied

Sport & beweging
Sociaal & welzijn

Categorie

Activiteitenbegeleiding
Delen:
Bewaar:
Print:

Bekijk meer van Aafje Locatie De Nieuwe Plantage

Rotterdam

Maatjes gezocht

Aafje Locatie De Nieuwe Plantage

De Nieuwe Plantage is een multicultureel Verpleeghuis in de wijk Crooswijk/Kralingen. In het huis wonen zowel bewoners met een lichamelijke problemen als bewoners met een vorm van dementie. Er zijn verschillende bewoners die een maatje zoeken. Hieronder een greep uit de vragen die er op dit moment zijn. Ben jij de enthousiaste trouwe vrijwilliger die onze bewoners komt verblijden? - Een Surinaamse bewoner zoekt een heer van Surinaamse afkomst om herinneringen op te halen - Een Turkse Bewoner zoekt gezelschap van een eveneens Turkse man. Voor een gesprek. - Verschillende bewoners zoeken een maatje, voor een gesprek, voor een wandeling, spelletje of creatieve activiteit of een kopje koffie. - Bewoners zoeken hulp om samen een boodschap te halen in de Lusthofstraat. Heeft u met regelmaat(wekelijks, tweewekelijks, maandelijks) wat tijd over en wilt u iets betekenen voor een van onze bewoners? Neem dan contact met mij op! Ik bespreek tijdens een lekker kopje koffie of thee graag de mogelijkheden.

Structureel
Jongeren
Rotterdam

Wandelvrijwilligers gezocht

Aafje Locatie De Nieuwe Plantage

De zon op je huid voelen, de wind door je haar, vogeltjes horen fluiten. Voor ons zo gewoon, maar veel bewoners kunnen helaas niet meer zelfstandig naar buiten. Bent u degene die ze regelmatig hierbij wil ondersteunen? Wij zijn een verpleeghuis in Rotterdam Kralingen/Crooswijk en bij ons wonen bewoners ivm een lichamelijke beperking of met een vorm van dementie. Wij zoeken vrijwilligers die wekelijks of om de week met een of meerdere bewoners in een rolstoel buiten wil wandelen. Bent u degene die dit leuk vindt en maakt u hier graag een uurtje voor vrij? Dit mag wekelijks/twee wekelijks/maandelijks, wat u uitkomt. Dan kom ik graag met u in contact!

Structureel
Jongeren
Rotterdam

Bent u een dierenliefhebber?

Aafje Locatie De Nieuwe Plantage

Op De Nieuwe Plantage, Weteringstraat in Rotterdam Kralingen-Crooswijk wonen 92 bewoners. Om van het huis een thuis te laten voelen hebben wij enkele huisdieren in huis. In onze ontmoetingsruimte wonen Keesje en Koosje, 2 hangoor konijnen (foto is van internet) en op de 4e etage hebben wij een grote kooi met parkieten staan. Wij zoeken een enthousiaste vrijwilliger die ons wil helpen om beide kooien schoon te maken. De konijnen moeten 2x per week verschoont worden en de vogelkooi 1x per week. Uiteraard zorgen wij voor alle materialen. Bent u de enthousiaste vrijwilliger die ons hierbij wilt ondersteunen? Dan kom ik graag met u in contact!

Structureel
Jongeren
Rotterdam

Dagbesteding Duizendschoon zoekt hulp

Aafje Locatie De Nieuwe Plantage

Dagbesteding Duizendschoon zoekt hulp. De dagbesteding bevindt zich op de locatie van Aafje De Nieuwe Plantage aan de Weteringstraat in Kralingen Crooswijk. Op maandag bezoeken mensen de Dagbesteding die een lichte vorm van dementie hebben en nog thuis wonen. Zij bezoeken de dagbesteding om structuur in hun dag te behouden, sociale contacten te onderhouden en om thuis de mantelzorgers te ontlasten. Hierbij kunnen de medewerkers ondersteuning gebruiken van een vrijwilliger. De dag is van 10-16 uur. De werkzaamheden zijn voornamelijk ondersteunend in koffie/thee schenken, maaltijden bereiden, wandelen/activiteiten, 1 op 1 aandacht. Kortom veel afwisseling op een dag. Bent u de vrijwilliger die hierin interesse heeft en bent u op maandag of donderdag van 10-16 beschikbaar? Kom gerust kijken en informeer naar de mogelijkheden. Wij kijken uit naar uw komst!

Structureel
Jongeren
Rotterdam

Dame gezocht met Kaapverdiaanse achtergrond

Aafje Locatie De Nieuwe Plantage

Bom Dia! In De Nieuwe Plantage, een verpleeghuis in Crooswijk-Kralingen, aan de Weteringstraat 225 wonen een aantal dames met een Kaapverdiaanse Achtergrond. Zij komen graag bij elkaar voor een kopje koffie of thee en een praatje. Zij kunnen dit helaas niet zelfstandig en dus zoeken wij hulp! Dit houdt in de dames ophalen van de afdeling en brengen naar de ontmoetingsruimte. Gezamelijk koffie/thee drinken en een praatje. Na afloop iedereen weer terugbrengen naar de afdelingen. Bent u de nieuwe vrijwilliger met een Kaapverdiaanse achtergrond en vindt u het leuk om wekelijks een koffiemoment te begeleiden voor deze dames? Dan kom ik graag met u in contact!

Structureel
Jongeren

Anderen bekeken ook

Rotterdam

Challenge: kaartje voor eenzame ouderen

Zorgzaam010

Bezorg eenzame ouderen letterlijk een glimlach door het sturen van een leuk kaartje 💌 Doe je mee? Het is heel makkelijk: 1. Klik hieronder op 'Ik doe mee' 2. Laat je naam en e-mailadres achter (of log in), zo weten wij wie er meedoet aan de actie 3. Je krijgt van ons tips voor het schrijven van een kaartje en een adres waar de kaartje(s) naartoe mogen. Plak een postzegel en doe op de bus. Klaar, je hebt iemand een grote glimlach bezorgd en daarmee een hart onder de riem gestoken. Tip: stuur deze challenge door naar collega's, vrienden of je familie. Hoe meer hoe leuker!

Eenmalig
Jongeren
Challenge
(kleine) groepen
Rotterdam

Challenge: bouw een egelhuisje

Zorgzaam010

Egels hebben steeds minder ruimte om te leven. Ze kunnen onze hulp goed gebruiken! Elk jaar sneuvelen er alleen al 135.000 egels in het verkeer. Gelukkig kunnen we de egels helpen. Nederland heeft namelijk 3 miljard vierkante meter aan tuin. En tuinen zijn een belangrijk leefgebied van egels. Een plek waar ze voedsel vinden en kunnen schuilen. Door in je tuin egels een handje te helpen, hoeven ze minder lange afstanden af te leggen om genoeg eten te vinden. De kans is dan kleiner dat ze een weg over moeten steken. Je kunt met jouw tuin het verschil maken. Maak je tuin egelvriendelijk: bouw een egelhuis, zorg voor een paar rommelhoekjes en voedsel in je tuin. Zo maken we samen van heel Nederland een thuis voor egels. Klik op "Ik doe mee" om meer te lezen over wat jij kan doen!

Eenmalig
Jongeren
Challenge
(kleine) groepen
Rotterdam

Red de bij met een Bijenhotel [Challenge]

Zorgzaam010

Ken jij het verschil tussen honingbijen en wilde bijen? Honingbijen leven in een bijenkorf bij de imker en maken honing. Wilde bijen leven juist in de vrije natuur en nemen het stuifmeel van de planten en bloemen mee naar de volgende plant en bloem. Ze helpen daardoor de groei van groenten, fruit en andere eetbare gewassen. Er zijn 358 soorten wilde bijen in Nederland, maar ze hebben het erg moeilijk... gelukkig kunnen we daar makkelijk iets aan doen! Wil jij ze helpen en maak je een Bijenhotel of Bijen Bed & Breakfast in je tuin voor deze zoemende vrienden? Geef je op, dan vertellen we je hoe je makkelijk je eigen bijen B&B maakt. Deze challenge is ook super leuk om samen met kinderen te doen!

Eenmalig
Jongeren
Challenge
Rotterdam

Challenge: foto's maken in het kralingse bos

Zorgzaam010

In het Kralingse Bos ligt een bijzondere plek: de Wolvenvallei. In 2020 is hier het bos opnieuw ingericht. Er is ruimte gemaakt voor een kreek met natuurvriendelijke oevers. De ontwikkeling van deze nieuwe biotoop volgt gemeente Rotterdam door het delen van foto’s. De fotoreeks is via een timelapse online te volgen. Iedereen kan daaraan bijdragen door het uploaden van een foto op locatie. Jij kan ook bijdragen! Kom je wel eens in het Kralingse Bos? Loop dan eens langs de wolvenvallei en maak een foto! Klik op de knop hier onder om meer te lezen over het insturen van de foto's.

Eenmalig
Jongeren
Challenge
(kleine) groepen
Rotterdam

Heel Rotterdam Wipt tegels

Zorgzaam010

Het wip-seizoen is geopend: wip, Rotterdam, wip! Van 21 maart tot en met 31 oktober speelt heel Nederland het NK Tegelwippen. Iedereen kan meedoen door tegels te vervangen voor groen in zijn eigen voor-, achter- of geveltuin. Jij dus ook! Laten we samen Rotterdam een stuk groener maken. Wanneer tegels worden vervangen door gras, bloemperken, bomen en geveltuinen, wordt Nederland meer klimaatbestendig, behaaglijker voor insecten en dieren, koeler op warme dagen én veel mooier! Klik op de onderstaande ik doe mee knop en ontvang het aanmeldformulier, hoe het werkt en inspiratie!

Eenmalig
Jongeren
Challenge
(kleine) groepen
Rotterdam

Verkoel Rotterdam en plant een boom

Zorgzaam010

Met Cool Down City moedigen we Rotterdammers aan om hun stad zelf met bomen te verkoelen. Door gratis bomen weg te geven, te verzamelen, ze te inspireren, te informeren over hun eigen mogelijkheden en Rotterdamse partijen te verbinden voor meer impact. Met de ambitie het bomenaantal in Rotterdam te verdrievoudigen. Wil jij meehelpen Rotterdam te verkoelen door zelf een boom te planten? Check dan de stappen hieronder hoe je dat kan doen: ✔️ Klik hieronder op de knop 'ik doe mee' ✔️ Hierna ontvang je alle info die je nodig hebt zoals de locatie waar je het boompje op kan halen en de openingstijden ✔️ Haal jouw boompje op en plant deze zelf of gezellig met anderen!

Eenmalig
Challenge
Rotterdam

#meiplasticvrij challenge

Zorgzaam010

We willen jou uitdagen om in mei (en hopelijk daarna!) minder plastic te gaan gebruiken. Plastic. Het is overal. De supermarkt alleen al ligt vol met de wegwerpvariant. Inmiddels is er al statiegeld op kleine flesjes en op wegwerpbakjes bij afhaalmaaltijden. En hoewel plastic verpakkingen steeds vaker en beter gerecycled worden, verdwijnt het overgrote deel nog steeds in ons milieu. Helaas niet eens alleen als ‘gewoon’ afval, maar ook in de vorm van minuscule stukjes plastic in ons drinkwater, de lucht en ook in onze lichamen. Dit komt omdat plastic nevernooit vergaat. Doe deze mee met #meiplasticvrij, en wij geven je een berg tips met hoe jij er voor kan zorgen dat onze plastic impact op onszelf en het milieu een stuk minder wordt!

Project
Challenge
Rotterdam

Word flexvrijwilliger bij Amnesty

Zorgzaam010

Jouw talenten inzetten op het tijdstip wat jou het beste uitkomt? Wordt flexvrijwilliger bij Amnesty. Amnesty organiseert veel activiteiten waarbij we jouw hulp goed kunnen gebruiken. Je kunt ons bijvoorbeeld helpen met het verzamelen van handtekeningen op festivals, het opbouwen van evenementen of helpen bij administratieve klussen op het Amnesty-kantoor in Amsterdam. Vind je het leuk om af en toe bij te springen? Stuur een bericht en wij sturen jou het aanmeldformulier. Je bepaalt zelf per keer of je meedoet.

Structureel
Jongeren
Challenge
Rotterdam

Middagje strand & Impact maken [challenge]

Zorgzaam010

Breng het strandleven in kaart met een app en draag zo bij aan het behoud van onze kusten 🌊 De laatste jaren wordt het steeds drukker op de Nederlandse stranden. Helaas is er door de drukte op het strand weinig ruimte meer voor de natuur en biodiversiteit op het strand. Hier wil project Het Groene Strand iets aan veranderen. Met een speciale app breng je een stukje strand in kaart. Met de kennis die je verzamelt in de app, kan Het Groene Strand de biodiversiteit van het strand in kaart brengen en dit stukje unieke natuur van Nederland vergroenen. Je hebt gegarandeerd een leuke middag want: zee, strand en impact (de zon heb je zelf in de hand, kies een lekkere dag uit ;-)). Je leert er ook nog eens iets van want heb jij weleens gehoord van knotswier? Of een heremietkreeft gezien? Je ontdekt de verschillende planten en dieren die leven op het strand met de nieuwe zoekkaart en app van Het Groene Strand. Klik op 'Ik doe mee' en ga aan de slag! Tip: deel deze challenge met vrienden, familie of collega's want samen is leuker én verdubbelt de impact!

Eenmalig
Jongeren
Challenge
(kleine) groepen