csrf
Zorgzaam010 logo
Zorgzaam010

Verkoper

Als vrijwilliger verkoper bij Next Step Forward verkoop je artikelen van Letsshop en de fietsenafdeling. Letsshop: Veel oudere mensen weten niet hoe ze een computer moeten gebruiken of zijn bang om iemand aan de deur te krijgen. Wij nemen het hele verkoopproces over, zodat de klant veilig is en zijn spullen toch kan verkopen. Fietsafdeling: Je verkoopt fietsen of onderdelen die niet in ons fietsproject passen. Met de opbrengst kopen we fietsen of onderdelen die wel in het project passen. Werkzaamheden: - Foto's maken van de binnen komende producten en product voorzien van prijs en barcode. - Advertenties maken op Marktplaats of andere verkoopkanalen - Bijhouden van de reacties via mail en telefoon - Verkopen van de producten - Bonnenverwerking van verkoop - Opsturen van verkochte artikelen verwerking Functie-eisen: - Nederlands in woord en geschrift - Goed in Nederlandse Commerciële tekstverwerking - Verkoop gericht - Klantgericht

Lees meer

structureel

Feijenoord

Hulp bij armoede
In een winkel

Beschrijving

Als vrijwilliger verkoper bij Next Step Forward verkoop je artikelen van Letsshop en de fietsenafdeling.

Letsshop:
Veel oudere mensen weten niet hoe ze een computer moeten gebruiken of zijn bang om iemand aan de deur te krijgen. Wij nemen het hele verkoopproces over, zodat de klant veilig is en zijn spullen toch kan verkopen.

Fietsafdeling:
Je verkoopt fietsen of onderdelen die niet in ons fietsproject passen. Met de opbrengst kopen we fietsen of onderdelen die wel in het project passen.

Werkzaamheden:
- Foto's maken van de binnen komende producten en product voorzien van prijs en barcode.
- Advertenties maken op Marktplaats of andere verkoopkanalen
- Bijhouden van de reacties via mail en telefoon
- Verkopen van de producten
- Bonnenverwerking van verkoop
- Opsturen van verkochte artikelen verwerking

Functie-eisen:
- Nederlands in woord en geschrift
- Goed in Nederlandse Commerciële tekstverwerking
- Verkoop gericht
- Klantgericht

Praktische informatie

Wekelijks 4 tot 10 uur

Locatie

Feijenoord

Bijzonderheden

Geschikt voor mensen die weinig Nederlands spreken

Geschikt voor jongeren

Extra begeleiding mogelijk

Impact

Voor wie

Nieuwkomers & vluchtelingen

Ouderen

Impactgebied

Belangenbehartiging & goede doelen
Sociaal & welzijn

Categorie

Hulp bij armoede
In een winkel
Delen:
Bewaar:
Print:

Bekijk meer van Stichting Lets Ruilwinkel Schiedam

Rotterdam

Chauffeur/Sjouwer

Stichting Lets Ruilwinkel Schiedam

Doel van Stichting LETS Ruilwinkel: LETS Ruilwinkel is een winkel waar je via een puntensysteem artikelen en diensten kan ruilen. Het puntensysteem van de artikelen wordt ingezet voor de armoedebestrijding. De diensten die we aanbieden zijn bedoelt om mensen bij elkaar te brengen, zodat men meer bij elkaar betrokken raakt en een aantal mensen uit hun isolement worden gehaald en hun netwerk verbreedt.. Wederkerigheid hierbij is dus een belangrijk onderdeel. Iedereen vanaf 18 jaar kan er aan mee doen. Wij willen dat alle vrijwilligers dagelijks met veel plezier aan de slag gaan. LETS Ruilwinkel is laagdrempelig voor iedereen. De klant staat voorop en nemen dan ook de tijd voor hen. Ook is er tijd en ruimte voor de vrijwilliger zelf natuurlijk! Wij zoeken iemand die in het onderstaande profiel past. Zie jij jezelf in dit profiel passen, neem dan snel contact met ons op, zodat wij een afspraak kunnen maken voor een kennismaking! De koffie of thee zal klaar staan. Functie Profiel: - Iemand die zich verantwoordelijk voelt, dit omdat je verantwoordelijkheid krijgt in klantencontact en financiële zaken - Goed omgaan met spullen van klanten of leveranciers, dit omdat het spullen van anderen zijn en deze niet kapot mogen gaan - Goed omgaan met indelen van laden, dit omdat er dan geen schade volgt aan de spullen en met een goede indeling meer spullen mee kunnen. - Iemand die goed Nederlands spreekt, dit i.v.m. klanten contact en je verstaanbaar kunnen maken - Iemand die een visitekaartje voor de winkel is, dit in rijgedrag, maar ook in klanten contact of signalen opvangt vanuit leveranciers. - Iemand die agendabeheer en mailverwerking beheerst - Iemand die navigatie beheerst en dienstenbonnen kan uitschrijven - Iemand die inzamelen afdeling zowel op computer als telefonisch of weg brengen van inzamelen producten beheerst. - In het bezit van een rijbewijs Werkzaamheden: - Laden en lossen van spullen van klanten, leveranciers, samenwerkingen, inzamelen kanalen en Lets Ruilwinkel Fietsenafdeling - Verwerking van inzamelen afdeling op computer, telefonisch of persoonlijk bij de klant. - Email, Navigatie en dienstenbonnen verwerking - Verwerking naar juiste afdeling binnen de Lets Ruilwinkel met geld of facturen die je krijgt van de klant of leveranciers.

Project
Schiedam, Rotterdam

Technisch Meewerkend Voorman (of Vrouw)

Stichting Lets Ruilwinkel Schiedam

De Klussendienst van Next Step Forward is bedoelt voor kleine klusjes in en rondom het huis. U kunt bijv. denken aan een plankje ophangen, 1 muur beschilderen of behangen, tuinwerkzaamheden etc. Wij doen dit met allerlei verschillende mensen die zich graag willen inzetten en mee willen draaien in de maatschappij We zoeken iemand met de volgende kwaliteiten: - Maatschappelijke kwaliteiten - Organisatorische kwaliteiten - Technische achtergrond als bijv. klusjesman/vrouw - Visitekaartje voor de Klussendienst Werkzaamheden: - Het aannemen van klussen bij mensen thuis of andere organisaties - Werkbonnen administratie - Het signaleren van o-lijns problemen - Begeleiden van collega’s op werkvloer - Nieuwe klussen / prospects / opdrachten binnen halen - Contacten voor samenwerkingen versterken of zien om deze aan elkaar te koppelen - Werkvaardigheden leren aan personeel

Structureel
Jongeren

Anderen bekeken ook

Rotterdam

Challenge: bouw een egelhuisje

Zorgzaam010

Egels hebben steeds minder ruimte om te leven. Ze kunnen onze hulp goed gebruiken! Elk jaar sneuvelen er alleen al 135.000 egels in het verkeer. Gelukkig kunnen we de egels helpen. Nederland heeft namelijk 3 miljard vierkante meter aan tuin. En tuinen zijn een belangrijk leefgebied van egels. Een plek waar ze voedsel vinden en kunnen schuilen. Door in je tuin egels een handje te helpen, hoeven ze minder lange afstanden af te leggen om genoeg eten te vinden. De kans is dan kleiner dat ze een weg over moeten steken. Je kunt met jouw tuin het verschil maken. Maak je tuin egelvriendelijk: bouw een egelhuis, zorg voor een paar rommelhoekjes en voedsel in je tuin. Zo maken we samen van heel Nederland een thuis voor egels. Klik op "Ik doe mee" om meer te lezen over wat jij kan doen!

Eenmalig
Jongeren
Challenge
(kleine) groepen
Rotterdam

Red de bij met een Bijenhotel [Challenge]

Zorgzaam010

Ken jij het verschil tussen honingbijen en wilde bijen? Honingbijen leven in een bijenkorf bij de imker en maken honing. Wilde bijen leven juist in de vrije natuur en nemen het stuifmeel van de planten en bloemen mee naar de volgende plant en bloem. Ze helpen daardoor de groei van groenten, fruit en andere eetbare gewassen. Er zijn 358 soorten wilde bijen in Nederland, maar ze hebben het erg moeilijk... gelukkig kunnen we daar makkelijk iets aan doen! Wil jij ze helpen en maak je een Bijenhotel of Bijen Bed & Breakfast in je tuin voor deze zoemende vrienden? Geef je op, dan vertellen we je hoe je makkelijk je eigen bijen B&B maakt. Deze challenge is ook super leuk om samen met kinderen te doen!

Eenmalig
Jongeren
Challenge
(kleine) groepen
Rotterdam

Challenge: foto's maken in het kralingse bos

Zorgzaam010

In het Kralingse Bos ligt een bijzondere plek: de Wolvenvallei. In 2020 is hier het bos opnieuw ingericht. Er is ruimte gemaakt voor een kreek met natuurvriendelijke oevers. De ontwikkeling van deze nieuwe biotoop volgt gemeente Rotterdam door het delen van foto’s. De fotoreeks is via een timelapse online te volgen. Iedereen kan daaraan bijdragen door het uploaden van een foto op locatie. Jij kan ook bijdragen! Kom je wel eens in het Kralingse Bos? Loop dan eens langs de wolvenvallei en maak een foto! Klik op de knop hier onder om meer te lezen over het insturen van de foto's.

Eenmalig
Jongeren
Challenge
(kleine) groepen
Rotterdam

Spreek Je Uit Tegen Discriminatie.

Zorgzaam010

Iedereen heeft recht op gelijke behandeling. Toch gebeurt het nog dagelijks dat mensen worden uitgesloten om hun huidskleur, geloof of beperking. In Rotterdam moet iedereen zichzelf kunnen zijn. Met de campagne Zie het. Zeg het. Meld het. roept de gemeente Rotterdammers op zich uit te spreken tegen discriminatie en racisme. Uit de jaarlijkse rapportage Discriminatiecijfers in 2023 blijkt dat het aantal registraties en meldingen in 2023 is gestegen. De meeste registraties bij de politie en meldingen bij antidiscriminatievoorzieningen gaan over discriminatie op grond van herkomst. Met de campagne Zie het. Zeg het. Meld het. wil de gemeente Rotterdam bewustwording over en meldingsbereidheid van discriminatie stimuleren. Draag jij bij aan deze belangrijke actie?

Eenmalig
Jongeren
Challenge
(kleine) groepen
Rotterdam

Challenge: kaartje voor eenzame ouderen

Zorgzaam010

Bezorg eenzame ouderen letterlijk een glimlach door het sturen van een leuk kaartje 💌 Doe je mee? Het is heel makkelijk: 1. Klik hieronder op 'Ik doe mee' 2. Laat je naam en e-mailadres achter (of log in), zo weten wij wie er meedoet aan de actie 3. Je krijgt van ons tips voor het schrijven van een kaartje en een adres waar de kaartje(s) naartoe mogen. Plak een postzegel en doe op de bus. Klaar, je hebt iemand een grote glimlach bezorgd en daarmee een hart onder de riem gestoken. Tip: stuur deze challenge door naar collega's, vrienden of je familie. Hoe meer hoe leuker!

Eenmalig
Jongeren
Challenge
(kleine) groepen
Rotterdam

Heel Rotterdam Wipt tegels

Zorgzaam010

Het wip-seizoen is geopend: wip, Rotterdam, wip! Van 21 maart tot en met 31 oktober speelt heel Nederland het NK Tegelwippen. Iedereen kan meedoen door tegels te vervangen voor groen in zijn eigen voor-, achter- of geveltuin. Jij dus ook! Laten we samen Rotterdam een stuk groener maken. Wanneer tegels worden vervangen door gras, bloemperken, bomen en geveltuinen, wordt Nederland meer klimaatbestendig, behaaglijker voor insecten en dieren, koeler op warme dagen én veel mooier! Klik op de onderstaande ik doe mee knop en ontvang het aanmeldformulier, hoe het werkt en inspiratie!

Eenmalig
Jongeren
Challenge
(kleine) groepen
Rotterdam

Verkoel Rotterdam en plant een boom

Zorgzaam010

Met Cool Down City moedigen we Rotterdammers aan om hun stad zelf met bomen te verkoelen. Door gratis bomen weg te geven, te verzamelen, ze te inspireren, te informeren over hun eigen mogelijkheden en Rotterdamse partijen te verbinden voor meer impact. Met de ambitie het bomenaantal in Rotterdam te verdrievoudigen. Wil jij meehelpen Rotterdam te verkoelen door zelf een boom te planten? Check dan de stappen hieronder hoe je dat kan doen: ✔️ Klik hieronder op de knop 'ik doe mee' ✔️ Hierna ontvang je alle info die je nodig hebt zoals de locatie waar je het boompje op kan halen en de openingstijden ✔️ Haal jouw boompje op en plant deze zelf of gezellig met anderen!

Eenmalig
Challenge
(kleine) groepen
Rotterdam

Geef Door Die Fiets!

Zorgzaam010

Heeft u een fiets in de schuur of kelderbox staan die u niet gebruikt? Maak dan een andere Rotterdammer blij. Geef uw fiets aan de Fietsbank. Fietsen is leuk en gezond. Op de fiets kom je overal: naar werk, school, vrienden en familie, hobby of sport. Maar, nog niet iedereen heeft een fiets. Het zou fantastisch zijn als het doneren van een gebruikte fiets net zo gewoon wordt als lege flessen naar de glasbak brengen. Gemeente Rotterdam werkt daarom samen met de organisatie van de Tour de France Femmes om zoveel mogelijk fietsen in te zamelen. Heb jij ook nog een fiets over? Meldt je dan aan voor deze challenge en vindt een inlever locatie in jouw buurt of maak een afspraak om je fiets op te laten halen!

Eenmalig
Jongeren
Challenge
(kleine) groepen
Rotterdam

Word flexvrijwilliger bij Amnesty

Zorgzaam010

Jouw talenten inzetten op het tijdstip wat jou het beste uitkomt? Wordt flexvrijwilliger bij Amnesty. Amnesty organiseert veel activiteiten waarbij we jouw hulp goed kunnen gebruiken. Je kunt ons bijvoorbeeld helpen met het verzamelen van handtekeningen op festivals, het opbouwen van evenementen of helpen bij administratieve klussen op het Amnesty-kantoor in Amsterdam. Vind je het leuk om af en toe bij te springen? Stuur een bericht en wij sturen jou het aanmeldformulier. Je bepaalt zelf per keer of je meedoet.

Structureel
Jongeren
Challenge
(kleine) groepen