csrf
Zorgzaam010 logo
Zorgzaam010

(voormalig) Schoolmeesters gezocht!

Kiekeboe! We zoeken jou als (voormalig) schoolmeester! Sluit je ogen, hoor de zee, het ruisen van de wind, voel het zand tussen je tenen. Wow, zie je hoe mooi die schelp van dichtbij is? Kijk nou, een meeuw in de verte! Bij De Stad Uit van Stichting Lekker Groen worden uitjes georganiseerd voor kinderen tijdens school en in hun vrije tijd. Er staan allerlei leuke uitjes gepland en daarom zoeken wij jou! Wij hebben gemerkt dat (voormalig) schoolmeesters als geen ander weten hoe ze met kinderen om moeten gaan. Kom jij ons helpen? Er wordt vooral gericht op kinderen in stadswijken waar weinig groen en natuur is. Kom mee naar de appeloogst, zeedier vissen , struinen door de duinen, slootjespringen, boter schudden, vogels spotten en nog veel meer! Wat kun je als vrijwilliger verwachten? - Je kunt eenmalig of meerdere keren deelnemen als vrijwilliger bij uitjes van De Stad Uit. - Schoolklassen en kinderen met hun ouder/verzorger beleven unieke natuurervaringen aan het strand, op de boerderij of op een weiland. Jij begeleidt de kinderen bij aankomst en vertrek, helpt opbouwen en afbreken, begeleidt activiteiten en draagt bij voor een onvergetelijk toffe sfeer. - Er is een vrijwilligersvergoeding voor outdoor kleding, vervoer en lunch. - Je bent verzekerd. - Je doet mee aan trainingen voor EHBO en natuurkennis. Wij vragen de VOG voor je aan en we hebben een gedragscode voor omgang met minderjarigen.

Lees meer

eenmalig

Delfshaven: Schiemond

Maximaal 10 deelnemers

Activiteitenbegeleiding
Begeleiding & coaching
Creativiteit & muziek

Beschrijving

Kiekeboe! We zoeken jou als (voormalig) schoolmeester! Sluit je ogen, hoor de zee, het ruisen van de wind, voel het zand tussen je tenen. Wow, zie je hoe mooi die schelp van dichtbij is? Kijk nou, een meeuw in de verte!

Bij De Stad Uit van Stichting Lekker Groen worden uitjes georganiseerd voor kinderen tijdens school en in hun vrije tijd. Er staan allerlei leuke uitjes gepland en daarom zoeken wij jou! Wij hebben gemerkt dat (voormalig) schoolmeesters als geen ander weten hoe ze met kinderen om moeten gaan. Kom jij ons helpen? Er wordt vooral gericht op kinderen in stadswijken waar weinig groen en natuur is.

Kom mee naar de appeloogst, zeedier vissen , struinen door de duinen, slootjespringen, boter schudden, vogels spotten en nog veel meer!

Wat kun je als vrijwilliger verwachten?
- Je kunt eenmalig of meerdere keren deelnemen als vrijwilliger bij uitjes van De Stad Uit.
- Schoolklassen en kinderen met hun ouder/verzorger beleven unieke natuurervaringen aan het strand, op de boerderij of op een weiland. Jij begeleidt de kinderen bij aankomst en vertrek, helpt opbouwen en afbreken, begeleidt activiteiten en draagt bij voor een onvergetelijk toffe sfeer.
- Er is een vrijwilligersvergoeding voor outdoor kleding, vervoer en lunch.
- Je bent verzekerd.
- Je doet mee aan trainingen voor EHBO en natuurkennis.

Wij vragen de VOG voor je aan en we hebben een gedragscode voor omgang met minderjarigen.

Praktische informatie

Eenmalig 4 tot 8 uur

04-06-2024

08-06-2024

Locatie

Delfshaven: Schiemond

Maximaal aantal deelnemers

Maximaal 10 deelnemers

Bijzonderheden

Geschikt voor mensen die weinig Nederlands spreken

Geschikt voor (kleine) groepen

Geschikt voor jongeren

Impact

Voor wie

Kinderen & jongeren

Impactgebied

Onderwijs & educatie
Sociaal & welzijn
Tuin, dieren & natuur

Categorie

Activiteitenbegeleiding
Begeleiding & coaching
Creativiteit & muziek
Delen:
Bewaar:
Print:

Bekijk meer van De Stad Uit

Rotterdam

Nieuwe Secretaris - Stichting Lekker Groen

De Stad Uit

Stichting Lekker Groen zoekt een betrokken secretaris / bestuurder die een bijdrage wil leveren aan het reilen en zeilen van onze stichting voor groenparticipatie. We zoeken iemand die het leuk vindt zich in te zetten als secretaris! Lekker Groen is een bruisende organisatie waar sinds 2011 tientallen programma's zijn ontwikkeld voor de bevordering van natuurparticipatie in Zuid-Holland. Sinds 2014 hebben we het programma De Stad Uit dat jaarlijks duizenden kinderen uit stenige stadswijken in contact brengt met natuur en platteland.De projecten van Stichting Lekker Groen worden door vrijwillige en betaalde medewerkers geïnitieerd en gerealiseerd. Je taken - Je neemt circa 4 x per jaar deel aan bestuursvergaderingen. Jouw focus ligt bij invullen van de positie secretaris / bestuurder. - Je plant de vergaderingen met agenda en de notulen en voert bewind over aspecten die met de rechtsstatus van de stichting te doen hebben, zoals CBF certificering, verzekeringen en bestuursverslag. - Je bent vertegenwoordiger van de stichting bij officiële gelegenheden en openingen, dit in overleg met overige bestuursleden circa 2 x per jaar. Je Profiel - We zoeken een gezellige expert die een bijdrage wil leveren aan stichting Lekker Groen. Ervaring met de positie strekt tot aanbeveling. - De vacature voor een bestuurder betreft een onbezoldigde functie. - De huidige secretaris blijft als algemeen bestuurslid verbonden aan de stichting. Ben je enthousiast geworden en wil je graag meer weten over onze leuke kleine stichting? Reageer dan nu!

Structureel
Jongeren
Rotterdam

Social media speurneus gezocht!

De Stad Uit

Speurneuzen, maar dan op social media, is dat echt jouw ding? Weet jij als geen ander uit te pluizen hoe dat netwerk in elkaar steekt? Weet jij hoe wij De Stad Uit doelgroep via social media het beste kunnen bereiken? Dan zijn wij op zoek naar jou! Bij De Stad Uit van Stichting Lekker Groen worden uitjes georganiseerd voor kinderen tijdens school en in hun vrije tijd. Er wordt vooral gericht op kinderen in stadswijken waar weinig groen en natuur is. Wij zijn op zoek naar iemand die weet aan welke onzichtbare touwtjes hij/zij moet trekken, zodat wij beter vindbaar en zichtbaar zijn. Communicatie is jouw specialiteit! Als communicatiemedewerker vervul je een breed scala aan taken binnen de organisatie, met als doel de interne en externe communicatie te beheren en te optimaliseren. Jouw taken - De Stad Uit doelgroep onderzoeken en ontwikkelen van content die aansluit bij hun behoeften en interesses. - Schrijven van diverse persberichten, nieuwsbrieven, blogs, sociale mediaberichten en websiteteksten. - Ontwerpen van visueel communicatiemateriaal, zoals posters en flyers. - Beheren van De Stad Uit social media. - Zorgen voor een positieve zichtbaarheid en promotie van de organisatie. Jouw profiel - Je kan je vinden in de visie van De Stad Uit - Je hebt ervaring / affiniteit met communicatie - Je hebt uitstekende schriftelijke en mondelinge vaardigheden - Je kan goed multitasken Wat kun je als vrijwilliger verwachten? - Je kan eenmalig of meerdere keren deelnemen als vrijwilliger bij uitjes van De Stad Uit - Een werkplek op ons kantoor - Ondersteuning waar jij het nodig hebt - Schoolklassen en kinderen met hun ouder/verzorger beleven unieke natuurervaringen aan het strand, op de boerderij of op een weiland. Jij ondersteunt op kantoor en draagt daar dus aan bij. - Er is een vrijwilligersvergoeding - Je bent verzekerd - Je kan meedoen aan leuke trainingen gericht op de natuur Ben jij de communicatie medewerker die wij zoeken? Reageer dan nu!

Structureel
Rotterdam

Vikings gezocht voor onze Vikingdag!

De Stad Uit

Zin om een stap terug in de tijd doen en de wereld van de Vikingen herbeleven? Heb je een passie voor geschiedenis, cultuur en avontuur? Sluit je dan aan bij ons team en help mee om de Vikingdag tot een groot succes te maken! Bij De Stad Uit van Stichting Lekker Groen worden uitjes georganiseerd voor kinderen tijdens school en in hun vrije tijd. Er wordt vooral gericht op kinderen in stadswijken waar weinig groen en natuur is. Voor dit uitje gaan we op excursie naar de Landtong Rozenburg. Dat is een smal en heel lang natuurgebied in de Maas. De landtong hoort bij Rozenburg en is dus gewoon Rotterdam, maar ze ligt ver buiten de ‘mensenstad’ in de havens. De reis ernaartoe is al een belevenis omdat we anders bijna nooit in de grote havens van de stad terecht komen. Dit uitje is geweldig voor kinderen en hun ouders / begeleiders. Help mee tijdens de natuuractiviteiten en beleven samen fantastische avonturen in de wildernis. Verborgen paden, glinsterende meertjes, hangende lianen, klimbomen en zeldzame wilde dieren die je leert besluipen. Wat kun je als vrijwilliger verwachten? - Je kunt eenmalig of meerdere keren deelnemen als vrijwilliger bij uitjes van De Stad Uit. - Een super leuk team! - Schoolklassen en kinderen met hun ouder/verzorger beleven unieke natuurervaringen aan het strand, op de boerderij of op een weiland. Jij begeleidt de kinderen bij aankomst en vertrek, helpt opbouwen en afbreken, begeleidt activiteiten en draagt bij voor een onvergetelijk toffe sfeer. - Er is een vrijwilligersvergoeding voor outdoor kleding, vervoer en lunch. - Je bent verzekerd. - Je doet mee aan trainingen voor EHBO en natuurkennis. Wij vragen de VOG voor je aan en we hebben een gedragscode voor omgang met minderjarigen.

22-06-2024

Anderen bekeken ook

Rotterdam

Challenge: bouw een egelhuisje

Zorgzaam010

Egels hebben steeds minder ruimte om te leven. Ze kunnen onze hulp goed gebruiken! Elk jaar sneuvelen er alleen al 135.000 egels in het verkeer. Gelukkig kunnen we de egels helpen. Nederland heeft namelijk 3 miljard vierkante meter aan tuin. En tuinen zijn een belangrijk leefgebied van egels. Een plek waar ze voedsel vinden en kunnen schuilen. Door in je tuin egels een handje te helpen, hoeven ze minder lange afstanden af te leggen om genoeg eten te vinden. De kans is dan kleiner dat ze een weg over moeten steken. Je kunt met jouw tuin het verschil maken. Maak je tuin egelvriendelijk: bouw een egelhuis, zorg voor een paar rommelhoekjes en voedsel in je tuin. Zo maken we samen van heel Nederland een thuis voor egels. Klik op "Ik doe mee" om meer te lezen over wat jij kan doen!

Eenmalig
Jongeren
Challenge
(kleine) groepen
Rotterdam

Red de bij met een Bijenhotel [Challenge]

Zorgzaam010

Ken jij het verschil tussen honingbijen en wilde bijen? Honingbijen leven in een bijenkorf bij de imker en maken honing. Wilde bijen leven juist in de vrije natuur en nemen het stuifmeel van de planten en bloemen mee naar de volgende plant en bloem. Ze helpen daardoor de groei van groenten, fruit en andere eetbare gewassen. Er zijn 358 soorten wilde bijen in Nederland, maar ze hebben het erg moeilijk... gelukkig kunnen we daar makkelijk iets aan doen! Wil jij ze helpen en maak je een Bijenhotel of Bijen Bed & Breakfast in je tuin voor deze zoemende vrienden? Geef je op, dan vertellen we je hoe je makkelijk je eigen bijen B&B maakt. Deze challenge is ook super leuk om samen met kinderen te doen!

Eenmalig
Jongeren
Challenge
(kleine) groepen
Rotterdam

Spreek Je Uit Tegen Discriminatie.

Zorgzaam010

Iedereen heeft recht op gelijke behandeling. Toch gebeurt het nog dagelijks dat mensen worden uitgesloten om hun huidskleur, geloof of beperking. In Rotterdam moet iedereen zichzelf kunnen zijn. Met de campagne Zie het. Zeg het. Meld het. roept de gemeente Rotterdammers op zich uit te spreken tegen discriminatie en racisme. Uit de jaarlijkse rapportage Discriminatiecijfers in 2023 blijkt dat het aantal registraties en meldingen in 2023 is gestegen. De meeste registraties bij de politie en meldingen bij antidiscriminatievoorzieningen gaan over discriminatie op grond van herkomst. Met de campagne Zie het. Zeg het. Meld het. wil de gemeente Rotterdam bewustwording over en meldingsbereidheid van discriminatie stimuleren. Draag jij bij aan deze belangrijke actie?

Eenmalig
Jongeren
Challenge
(kleine) groepen
Rotterdam

Challenge: kaartje voor eenzame ouderen

Zorgzaam010

Bezorg eenzame ouderen letterlijk een glimlach door het sturen van een leuk kaartje 💌 Doe je mee? Het is heel makkelijk: 1. Klik hieronder op 'Ik doe mee' 2. Laat je naam en e-mailadres achter (of log in), zo weten wij wie er meedoet aan de actie 3. Je krijgt van ons tips voor het schrijven van een kaartje en een adres waar de kaartje(s) naartoe mogen. Plak een postzegel en doe op de bus. Klaar, je hebt iemand een grote glimlach bezorgd en daarmee een hart onder de riem gestoken. Tip: stuur deze challenge door naar collega's, vrienden of je familie. Hoe meer hoe leuker!

Eenmalig
Jongeren
Challenge
(kleine) groepen
Rotterdam

Heel Rotterdam Wipt tegels

Zorgzaam010

Het wip-seizoen is geopend: wip, Rotterdam, wip! Van 21 maart tot en met 31 oktober speelt heel Nederland het NK Tegelwippen. Iedereen kan meedoen door tegels te vervangen voor groen in zijn eigen voor-, achter- of geveltuin. Jij dus ook! Laten we samen Rotterdam een stuk groener maken. Wanneer tegels worden vervangen door gras, bloemperken, bomen en geveltuinen, wordt Nederland meer klimaatbestendig, behaaglijker voor insecten en dieren, koeler op warme dagen én veel mooier! Klik op de onderstaande ik doe mee knop en ontvang het aanmeldformulier, hoe het werkt en inspiratie!

Eenmalig
Jongeren
Challenge
(kleine) groepen
Rotterdam

Verkoel Rotterdam en plant een boom

Zorgzaam010

Met Cool Down City moedigen we Rotterdammers aan om hun stad zelf met bomen te verkoelen. Door gratis bomen weg te geven, te verzamelen, ze te inspireren, te informeren over hun eigen mogelijkheden en Rotterdamse partijen te verbinden voor meer impact. Met de ambitie het bomenaantal in Rotterdam te verdrievoudigen. Wil jij meehelpen Rotterdam te verkoelen door zelf een boom te planten? Check dan de stappen hieronder hoe je dat kan doen: ✔️ Klik hieronder op de knop 'ik doe mee' ✔️ Hierna ontvang je alle info die je nodig hebt zoals de locatie waar je het boompje op kan halen en de openingstijden ✔️ Haal jouw boompje op en plant deze zelf of gezellig met anderen!

Eenmalig
Challenge
(kleine) groepen
Rotterdam

Geef Door Die Fiets!

Zorgzaam010

Heeft u een fiets in de schuur of kelderbox staan die u niet gebruikt? Maak dan een andere Rotterdammer blij. Geef uw fiets aan de Fietsbank. Fietsen is leuk en gezond. Op de fiets kom je overal: naar werk, school, vrienden en familie, hobby of sport. Maar, nog niet iedereen heeft een fiets. Het zou fantastisch zijn als het doneren van een gebruikte fiets net zo gewoon wordt als lege flessen naar de glasbak brengen. Gemeente Rotterdam werkt daarom samen met de organisatie van de Tour de France Femmes om zoveel mogelijk fietsen in te zamelen. Heb jij ook nog een fiets over? Meldt je dan aan voor deze challenge en vindt een inlever locatie in jouw buurt of maak een afspraak om je fiets op te laten halen!

Eenmalig
Jongeren
Challenge
(kleine) groepen
Rotterdam

Word flexvrijwilliger bij Amnesty

Zorgzaam010

Jouw talenten inzetten op het tijdstip wat jou het beste uitkomt? Wordt flexvrijwilliger bij Amnesty. Amnesty organiseert veel activiteiten waarbij we jouw hulp goed kunnen gebruiken. Je kunt ons bijvoorbeeld helpen met het verzamelen van handtekeningen op festivals, het opbouwen van evenementen of helpen bij administratieve klussen op het Amnesty-kantoor in Amsterdam. Vind je het leuk om af en toe bij te springen? Stuur een bericht en wij sturen jou het aanmeldformulier. Je bepaalt zelf per keer of je meedoet.

Structureel
Jongeren
Challenge
(kleine) groepen
Rotterdam

Middagje strand & Impact maken [challenge]

Zorgzaam010

Breng het strandleven in kaart met een app en draag zo bij aan het behoud van onze kusten 🌊 De laatste jaren wordt het steeds drukker op de Nederlandse stranden. Helaas is er door de drukte op het strand weinig ruimte meer voor de natuur en biodiversiteit op het strand. Hier wil project Het Groene Strand iets aan veranderen. Met een speciale app breng je een stukje strand in kaart. Met de kennis die je verzamelt in de app, kan Het Groene Strand de biodiversiteit van het strand in kaart brengen en dit stukje unieke natuur van Nederland vergroenen. Je hebt gegarandeerd een leuke middag want: zee, strand en impact (de zon heb je zelf in de hand, kies een lekkere dag uit ;-)). Je leert er ook nog eens iets van want heb jij weleens gehoord van knotswier? Of een heremietkreeft gezien? Je ontdekt de verschillende planten en dieren die leven op het strand met de nieuwe zoekkaart en app van Het Groene Strand. Klik op 'Ik doe mee' en ga aan de slag! Tip: deel deze challenge met vrienden, familie of collega's want samen is leuker én verdubbelt de impact!

Eenmalig
Jongeren
Challenge
(kleine) groepen