csrf
Zorgzaam010 logo
Zorgzaam010

Social media speurneus gezocht!

Speurneuzen, maar dan op social media, is dat echt jouw ding? Weet jij als geen ander uit te pluizen hoe dat netwerk in elkaar steekt? Weet jij hoe wij De Stad Uit doelgroep via social media het beste kunnen bereiken? Dan zijn wij op zoek naar jou! Bij De Stad Uit van Stichting Lekker Groen worden uitjes georganiseerd voor kinderen tijdens school en in hun vrije tijd. Er wordt vooral gericht op kinderen in stadswijken waar weinig groen en natuur is. Wij zijn op zoek naar iemand die weet aan welke onzichtbare touwtjes hij/zij moet trekken, zodat wij beter vindbaar en zichtbaar zijn. Communicatie is jouw specialiteit! Als communicatiemedewerker vervul je een breed scala aan taken binnen de organisatie, met als doel de interne en externe communicatie te beheren en te optimaliseren. Jouw taken - De Stad Uit doelgroep onderzoeken en ontwikkelen van content die aansluit bij hun behoeften en interesses. - Schrijven van diverse persberichten, nieuwsbrieven, blogs, sociale mediaberichten en websiteteksten. - Ontwerpen van visueel communicatiemateriaal, zoals posters en flyers. - Beheren van De Stad Uit social media. - Zorgen voor een positieve zichtbaarheid en promotie van de organisatie. Jouw profiel - Je kan je vinden in de visie van De Stad Uit - Je hebt ervaring / affiniteit met communicatie - Je hebt uitstekende schriftelijke en mondelinge vaardigheden - Je kan goed multitasken Wat kun je als vrijwilliger verwachten? - Je kan eenmalig of meerdere keren deelnemen als vrijwilliger bij uitjes van De Stad Uit - Een werkplek op ons kantoor - Ondersteuning waar jij het nodig hebt - Schoolklassen en kinderen met hun ouder/verzorger beleven unieke natuurervaringen aan het strand, op de boerderij of op een weiland. Jij ondersteunt op kantoor en draagt daar dus aan bij. - Er is een vrijwilligersvergoeding - Je bent verzekerd - Je kan meedoen aan leuke trainingen gericht op de natuur Ben jij de communicatie medewerker die wij zoeken? Reageer dan nu!

Lees meer

structureel

Delfshaven: Schiemond

Marketing & communicatie
Media & design

Beschrijving

Speurneuzen, maar dan op social media, is dat echt jouw ding? Weet jij als geen ander uit te pluizen hoe dat netwerk in elkaar steekt? Weet jij hoe wij De Stad Uit doelgroep via social media het beste kunnen bereiken? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Bij De Stad Uit van Stichting Lekker Groen worden uitjes georganiseerd voor kinderen tijdens school en in hun vrije tijd. Er wordt vooral gericht op kinderen in stadswijken waar weinig groen en natuur is. Wij zijn op zoek naar iemand die weet aan welke onzichtbare touwtjes hij/zij moet trekken, zodat wij beter vindbaar en zichtbaar zijn. Communicatie is jouw specialiteit!

Als communicatiemedewerker vervul je een breed scala aan taken binnen de organisatie, met als doel de interne en externe communicatie te beheren en te optimaliseren.

Jouw taken
- De Stad Uit doelgroep onderzoeken en ontwikkelen van content die aansluit bij hun behoeften en interesses.
- Schrijven van diverse persberichten, nieuwsbrieven, blogs, sociale mediaberichten en websiteteksten.
- Ontwerpen van visueel communicatiemateriaal, zoals posters en flyers.
- Beheren van De Stad Uit social media.
- Zorgen voor een positieve zichtbaarheid en promotie van de organisatie.

Jouw profiel
- Je kan je vinden in de visie van De Stad Uit
- Je hebt ervaring / affiniteit met communicatie
- Je hebt uitstekende schriftelijke en mondelinge vaardigheden
- Je kan goed multitasken

Wat kun je als vrijwilliger verwachten?
- Je kan eenmalig of meerdere keren deelnemen als vrijwilliger bij uitjes van De Stad Uit
- Een werkplek op ons kantoor
- Ondersteuning waar jij het nodig hebt
- Schoolklassen en kinderen met hun ouder/verzorger beleven unieke natuurervaringen aan het strand, op de boerderij of op een weiland. Jij ondersteunt op kantoor en draagt daar dus aan bij.
- Er is een vrijwilligersvergoeding
- Je bent verzekerd
- Je kan meedoen aan leuke trainingen gericht op de natuur

Ben jij de communicatie medewerker die wij zoeken? Reageer dan nu!

Praktische informatie

Wekelijks 0 tot 4 uur

Locatie

Delfshaven: Schiemond

Impact

Voor wie

Kinderen & jongeren

Impactgebied

Sociaal & welzijn

Categorie

Marketing & communicatie
Media & design
Delen:
Bewaar:
Print:

Bekijk meer van De Stad Uit

Enthousiaste activiteitenbegeleider gezocht
Rotterdam

Enthousiaste activiteitenbegeleider gezocht

Project · 3 tot 6 uur in totaal
De Stad Uit

Vind je het leuk vind om samen met Rotterdamse kinderen de natuur te ervaren? We zoeken mensen uit diverse achtergronden om aan de slag te gaan in ons gezellig team. Als vrijwilliger maak je deel uit van een leuk team en werk je mee aan gezellige avontuurlijke en leerrijke (en soms ook lekkere) activiteiten met kinderen en volwassenen. Het is geen moment saai! Kom mee naar de appeloogst, zeedier vissen , struinen door de duinen, slootje springen, boter schudden, vogels spotten en nog veel meer. Wat kun je als vrijwilliger verwachten? 5 tot 10 keer per jaar ga je meewerken aan de De Stad Uit'jes. Schoolklassen en kinderen met hun ouder/verzorger beleven unieke natuurervaringen aan het strand, op de boerderij of op een weiland. Jij begeleidt de kinderen bij aankomst en vertrek, helpt opbouwen en afbreken, begeleidt activiteiten en draagt bij voor een onvergetelijk toffe sfeer. Voorzieningen: Je doet mee aan trainingen voor EHBO en natuurkennis. Er is een vrijwilligersvergoeding voor outdoor kleding, vervoer en lunch. Je bent verzekerd. Wij vragen de VOG voor je aan en we hebben een gedragscode voor omgang met minderjarigen.

Jongeren
Natuurbegeleiders voor onze herfstuitjes!
Rotterdam

Natuurbegeleiders voor onze herfstuitjes!

Project · wekelijks 1 tot 8 uur
De Stad Uit

Het is nog volop zomer en toch zijn we ons bij De Stad Uit alvast aan het voorbereiden op onze herfstuitjes! Voor onze herfstuitjes zijn we namelijk nog op zoek naar nieuwe vrijwilligers die het leuk vinden om kinderen een onvergetelijke dag in de natuur te bezorgen. Bij De Stad Uit van Stichting Lekker Groen worden uitjes georganiseerd voor kinderen tijdens school en in hun vrije tijd. Er wordt vooral gericht op kinderen in stadswijken waar weinig groen en natuur is. Op ons herfstprogramma staan onder ander het Paddenstoelenavontuur en de Bosbaden. Lijkt het jou leuk om mee te helpen? Wat kan je verwachten: - Je bent als vrijwilliger eenmalig of meerdere keren aanwezig tijdens uitjes van De Stad Uit. - Een superleuk team! - Jij begeleidt de kinderen bij aankomst en vertrek, helpt met opbouwen en afbreken, je begeleidt activiteiten en draagt bij aan een onvergetelijke sfeer. - Er is een vrijwilligersvergoeding voor outdoor kleding, vervoer en lunch. - Je bent verzekerd. - Je doet mee aan trainingen voor EHBO en natuurkennis. - We leiden je op tot natuurbegeleider!

Jongeren
Vrijwilligers Schooljaar 2024 - 2025
Rotterdam

Vrijwilligers Schooljaar 2024 - 2025

Project · wekelijks 1 tot 15 uur
De Stad Uit

Het is half 9, je komt aan op de natuurlocatie waar we die dag activiteiten organiseren. De dauwdruppels liggen nog op het gras, je hoort de vogeltjes fluiten. Onder het genot van koffie of thee ontmoet je je collega's van die dag en bespreken jullie het programma en de rolverdeling. Dan is het tijd om het terrein en de activiteiten klaar te maken voor de komst van de eerste kinderen. 09:00 uur: De schoolklas komt aan met de bus. De kinderen zijn verwonderd door de natuur op locatie. De klas wordt door juffen en meesters in groepen en vervolgens over de activiteiten verdeeld. 09:15 uur: De eerste ronde gaat van start. Je gaat helpen met het maken van eco-print tasjes. Samen met je collega loop je met de eerste groep kinderen door de tuin en jullie verzamelen bloemen en planten. De hoofdbegeleider van de activiteit vertelt welke bloemen en planten jullie allemaal kunnen vinden. Als jullie voldoende verzameld hebben, maken jullie een compositie op het linnen tasje. Nu is het tijd voor actie! De kinderen mogen met een hamer de plantjes op de tasjes hameren. Jij houdt in de gaten of het allemaal veilig verloopt en ieder kind begrijpt wat hij/zij moet doen. Eenmaal klaar met hameren halen jullie de plantresten van het tasje. En wat zien jullie daar? De planten en bloemen hebben een prachtige afdruk achtergelaten op het linnen tasje! Ieder tasje is anders, de kinderen mogen het tasje meenemen. De groep rouleert naar de volgende activiteit en de nieuwe klas staat ook voor jullie activiteit klaar! Dit is hoe een dag er ongeveer uitziet als je vrijwilliger bent bij De Stad Uit. Lijkt jou dit leuk? Lees dan snel verder! Voor de uitjes van het nieuwe schooljaar zijn wij weer op zoek naar vrijwilligers! Bij De Stad Uit van Stichting Lekker Groen worden uitjes georganiseerd voor kinderen tijdens school en in hun vrije tijd. Wat kun je als vrijwilliger verwachten? - Je kunt eenmalig of meerdere keren deelnemen als vrijwilliger bij uitjes van De Stad Uit. - Een super leuk team en lekkere lunch. - Schoolklassen en kinderen met hun ouder/verzorger beleven unieke natuurervaringen aan het strand, op de boerderij of op een weiland. Jij begeleidt de kinderen bij aankomst en vertrek, helpt opbouwen en afbreken, begeleidt activiteiten en draagt bij voor een onvergetelijk toffe sfeer. - Er is een vrijwilligersvergoeding voor outdoor kleding en vervoer. - Je bent verzekerd. - Je doet mee aan trainingen voor EHBO en natuurkennis. Wij vragen de VOG voor je aan en we hebben een gedragscode voor omgang met minderjarigen.

Jongeren
(kleine) groepen

Anderen bekeken ook

Challenge: bouw een egelhuisje
Rotterdam

Challenge: bouw een egelhuisje

Eenmalig · 0 tot 1 uur
Zorgzaam010

Egels hebben steeds minder ruimte om te leven. Ze kunnen onze hulp goed gebruiken! Elk jaar sneuvelen er alleen al 135.000 egels in het verkeer. Gelukkig kunnen we de egels helpen. Nederland heeft namelijk 3 miljard vierkante meter aan tuin. En tuinen zijn een belangrijk leefgebied van egels. Een plek waar ze voedsel vinden en kunnen schuilen. Door in je tuin egels een handje te helpen, hoeven ze minder lange afstanden af te leggen om genoeg eten te vinden. De kans is dan kleiner dat ze een weg over moeten steken. Je kunt met jouw tuin het verschil maken. Maak je tuin egelvriendelijk: bouw een egelhuis, zorg voor een paar rommelhoekjes en voedsel in je tuin. Zo maken we samen van heel Nederland een thuis voor egels. Klik op "Ik doe mee" om meer te lezen over wat jij kan doen!

Jongeren
Challenge
(kleine) groepen
Challenge: kaartje voor eenzame ouderen
Rotterdam

Challenge: kaartje voor eenzame ouderen

Eenmalig · 0 tot 1 uur
Zorgzaam010

Bezorg eenzame ouderen letterlijk een glimlach door het sturen van een leuk kaartje 💌 Doe je mee? Het is heel makkelijk: 1. Klik hieronder op 'Ik doe mee' 2. Laat je naam en e-mailadres achter (of log in), zo weten wij wie er meedoet aan de actie 3. Je krijgt van ons tips voor het schrijven van een kaartje en een adres waar de kaartje(s) naartoe mogen. Plak een postzegel en doe op de bus. Klaar, je hebt iemand een grote glimlach bezorgd en daarmee een hart onder de riem gestoken. Tip: stuur deze challenge door naar collega's, vrienden of je familie. Hoe meer hoe leuker!

Jongeren
Challenge
(kleine) groepen
Red de bij met een Bijenhotel [Challenge]
Rotterdam

Red de bij met een Bijenhotel [Challenge]

Eenmalig · 0 tot 1 uur
Zorgzaam010

Ken jij het verschil tussen honingbijen en wilde bijen? Honingbijen leven in een bijenkorf bij de imker en maken honing. Wilde bijen leven juist in de vrije natuur en nemen het stuifmeel van de planten en bloemen mee naar de volgende plant en bloem. Ze helpen daardoor de groei van groenten, fruit en andere eetbare gewassen. Er zijn 358 soorten wilde bijen in Nederland, maar ze hebben het erg moeilijk... gelukkig kunnen we daar makkelijk iets aan doen! Wil jij ze helpen en maak je een Bijenhotel of Bijen Bed & Breakfast in je tuin voor deze zoemende vrienden? Geef je op, dan vertellen we je hoe je makkelijk je eigen bijen B&B maakt. Deze challenge is ook super leuk om samen met kinderen te doen!

Jongeren
Challenge
(kleine) groepen
Spreek Je Uit Tegen Discriminatie.
Rotterdam

Spreek Je Uit Tegen Discriminatie.

Eenmalig · 0 tot 1 uur
Zorgzaam010

Iedereen heeft recht op gelijke behandeling. Toch gebeurt het nog dagelijks dat mensen worden uitgesloten om hun huidskleur, geloof of beperking. In Rotterdam moet iedereen zichzelf kunnen zijn. Met de campagne Zie het. Zeg het. Meld het. roept de gemeente Rotterdammers op zich uit te spreken tegen discriminatie en racisme. Uit de jaarlijkse rapportage Discriminatiecijfers in 2023 blijkt dat het aantal registraties en meldingen in 2023 is gestegen. De meeste registraties bij de politie en meldingen bij antidiscriminatievoorzieningen gaan over discriminatie op grond van herkomst. Met de campagne Zie het. Zeg het. Meld het. wil de gemeente Rotterdam bewustwording over en meldingsbereidheid van discriminatie stimuleren. Draag jij bij aan deze belangrijke actie?

Jongeren
Challenge
(kleine) groepen
Geef Door Die Fiets!
Rotterdam

Geef Door Die Fiets!

Eenmalig · 0 tot 1 uur
Zorgzaam010

Heeft u een fiets in de schuur of kelderbox staan die u niet gebruikt? Maak dan een andere Rotterdammer blij. Geef uw fiets aan de Fietsbank. Fietsen is leuk en gezond. Op de fiets kom je overal: naar werk, school, vrienden en familie, hobby of sport. Maar, nog niet iedereen heeft een fiets. Het zou fantastisch zijn als het doneren van een gebruikte fiets net zo gewoon wordt als lege flessen naar de glasbak brengen. Gemeente Rotterdam werkt daarom samen met de organisatie van de Tour de France Femmes om zoveel mogelijk fietsen in te zamelen. Heb jij ook nog een fiets over? Meldt je dan aan voor deze challenge en vindt een inlever locatie in jouw buurt of maak een afspraak om je fiets op te laten halen!

Jongeren
Challenge
(kleine) groepen
Heel Rotterdam Wipt tegels
Rotterdam

Heel Rotterdam Wipt tegels

Eenmalig · tot uur
Zorgzaam010

Het wip-seizoen is geopend: wip, Rotterdam, wip! Van 21 maart tot en met 31 oktober speelt heel Nederland het NK Tegelwippen. Iedereen kan meedoen door tegels te vervangen voor groen in zijn eigen voor-, achter- of geveltuin. Jij dus ook! Laten we samen Rotterdam een stuk groener maken. Wanneer tegels worden vervangen door gras, bloemperken, bomen en geveltuinen, wordt Nederland meer klimaatbestendig, behaaglijker voor insecten en dieren, koeler op warme dagen én veel mooier! Klik op de onderstaande ik doe mee knop en ontvang het aanmeldformulier, hoe het werkt en inspiratie!

Jongeren
Challenge
(kleine) groepen
Verkoel Rotterdam en plant een boom
Rotterdam

Verkoel Rotterdam en plant een boom

Eenmalig · 0 tot 1 uur
Zorgzaam010

Met Cool Down City moedigen we Rotterdammers aan om hun stad zelf met bomen te verkoelen. Door gratis bomen weg te geven, te verzamelen, ze te inspireren, te informeren over hun eigen mogelijkheden en Rotterdamse partijen te verbinden voor meer impact. Met de ambitie het bomenaantal in Rotterdam te verdrievoudigen. Wil jij meehelpen Rotterdam te verkoelen door zelf een boom te planten? Check dan de stappen hieronder hoe je dat kan doen: ✔️ Klik hieronder op de knop 'ik doe mee' ✔️ Hierna ontvang je alle info die je nodig hebt zoals de locatie waar je het boompje op kan halen en de openingstijden ✔️ Haal jouw boompje op en plant deze zelf of gezellig met anderen!

Challenge
(kleine) groepen
Vleermuis telling
Rotterdam

Vleermuis telling

24-05-2024 en 2 meer · 0 tot 1 uur
Zorgzaam010

Van 24 mei tot en met 26 mei is de Nationale Vleermuizentelling Wetenschappers willen graag weten hoe het gaat met de vleermuizenpopulatie in Nederland. Vleermuizen zijn namelijk een goed teken voor de duurzaamheid en diversiteit van een buurt! Meedoen is makkelijk: ✅Tel in je tuin ✅Tijdens de schemering ✅ Op teldagen in mei ✅ In een uurtje gepiept Tip: super leuk om samen met kids te doen! Klik op 'Ik doe mee' zodat we weten dat jij aan de slag wil en we je de bijbehorende info kunnen sturen. Alvast bedankt en natuurlijk heel veel plezier!

Challenge
Word flexvrijwilliger bij Amnesty
Rotterdam

Word flexvrijwilliger bij Amnesty

Eenmalig of wekelijks · 0 tot 1 uur
Zorgzaam010

Jouw talenten inzetten op het tijdstip wat jou het beste uitkomt? Wordt flexvrijwilliger bij Amnesty. Amnesty organiseert veel activiteiten waarbij we jouw hulp goed kunnen gebruiken. Je kunt ons bijvoorbeeld helpen met het verzamelen van handtekeningen op festivals, het opbouwen van evenementen of helpen bij administratieve klussen op het Amnesty-kantoor in Amsterdam. Vind je het leuk om af en toe bij te springen? Stuur een bericht en wij sturen jou het aanmeldformulier. Je bepaalt zelf per keer of je meedoet.

Jongeren
Challenge
(kleine) groepen
Doppen voor blindengeleidehonden
Rotterdam

Doppen voor blindengeleidehonden

Eenmalig · 0 tot 1 uur
Zorgzaam010

Wist je dat plastic doppen geld waard zijn? Althans, wel voor ons. Per kilo ontvangt KNGF Geleidehonden een vergoeding. Dus gooi de dopjes van frisdrank en melkpakken niet weg, maar lever ze in bij één van de depots. Je steunt niet alleen de opleiding van onze geleidehonden, maar spaart ook nog eens het milieu. Inmiddels hebben alle doppen samen al tienduizenden euro’s opgeleverd. Help jij mee?

Jongeren
Challenge
(kleine) groepen