Direct naar de inhoud van deze paginacsrf
Zorgzaam010

Word maatje van een senior of kind!

Ben jij tussen de 18 en 30 jaar en wil jij graag je steentje bijdragen aan de maatschappij? Als maatje bij Careibu maak jij het verschil in iemands leven! Als maatje aan de slag bij Careibu Als vrijwilliger, stagiair of bijbaan bij Careibu word je gematched aan een senior, een kind uit een gezin dat jouw hulp kan gebruiken of iemand met dementie. Samen slaan jullie de brug tussen verschillende generaties en maken jullie de wereld een stukje mooier. Wat ga je doen? - Gezellig kletsen en luisteren naar mooie verhalen - Samen iets leuks gaan doen in jullie stad - Helpen met kleine klusjes in huis - Ondersteunen bij activiteiten Wat levert het jou op? -Echte connecties: Je bouwt een bijzondere band op met iemand die jouw hulp echt waardeert. - Meer zingeving: Je maakt een positieve impact op iemand anders en op je eigen leven. Plus: een gesprek met iemand buiten je eigen bubbel is leerzaam! - Ervaring: Dit staat super op je CV en is een geweldige leerervaring voor het leven! - Een (onverwachte) vriendschap: Samen met je match kan je mooie momenten beleven. Van een bezoekje aan het Rijksmuseum tot een kop koffie in jullie favoriete café! Wat heb je nodig? - Een beetje tijd en een groot hart - Zin om iets goeds te doen - Betrouwbaarheid en een open houding Waar kan je op rekenen? - Je hebt zelf de controle over met wie je gematcht wordt. - Welke activiteiten? Hoe vaak zien jullie elkaar? En wanneer? Jij maakt zelf de afspraken samen met je match. - We geven je alle informatie en training die je nodig hebt om vol zelfvertrouwen aan de slag te gaan. Je hebt geen specifieke ervaring nodig om te beginnen. * We zijn actief door heel Rotterdam! Maak een account bij ons aan en bekijk via je profiel de kaart van Rotterdam om te zien waar senioren en kinderen nog op zoek zijn naar een maatje. Klinkt goed, toch? Doe mee en meld je nu aan bij Careibu! Schrijf je in als vrijwilliger, stagiair of voor een bijbaan en maak het verschil. Wat gebeurt er na je inschrijving? Het Careibu-team neemt via Whatsapp contact met je op om een online kennismakingsgesprek in te plannen.

Lees meer

structureel

Delfshaven: Middelland

Hoogvliet: Hoogvliet Noord

Noord: Blijdorp

Schoonmaak
Maatje, buddy & gezelschap
Begeleiding & coaching

Beschrijving

Ben jij tussen de 18 en 30 jaar en wil jij graag je steentje bijdragen aan de maatschappij? Als maatje bij Careibu maak jij het verschil in iemands leven!

Als maatje aan de slag bij Careibu

Als vrijwilliger, stagiair of bijbaan bij Careibu word je gematched aan een senior, een kind uit een gezin dat jouw hulp kan gebruiken of iemand met dementie. Samen slaan jullie de brug tussen verschillende generaties en maken jullie de wereld een stukje mooier.

Wat ga je doen?
- Gezellig kletsen en luisteren naar mooie verhalen
- Samen iets leuks gaan doen in jullie stad
- Helpen met kleine klusjes in huis
- Ondersteunen bij activiteiten

Wat levert het jou op?
-Echte connecties: Je bouwt een bijzondere band op met iemand die jouw hulp echt waardeert.
- Meer zingeving: Je maakt een positieve impact op iemand anders en op je eigen leven. Plus: een gesprek met iemand buiten je eigen bubbel is leerzaam!
- Ervaring: Dit staat super op je CV en is een geweldige leerervaring voor het leven!
- Een (onverwachte) vriendschap: Samen met je match kan je mooie momenten beleven. Van een bezoekje aan het Rijksmuseum tot een kop koffie in jullie favoriete café!

Wat heb je nodig?
- Een beetje tijd en een groot hart
- Zin om iets goeds te doen
- Betrouwbaarheid en een open houding

Waar kan je op rekenen?
- Je hebt zelf de controle over met wie je gematcht wordt.
- Welke activiteiten? Hoe vaak zien jullie elkaar? En wanneer? Jij maakt zelf de afspraken samen met je match.
- We geven je alle informatie en training die je nodig hebt om vol zelfvertrouwen aan de slag te gaan. Je hebt geen specifieke ervaring nodig om te beginnen.

* We zijn actief door heel Rotterdam! Maak een account bij ons aan en bekijk via je profiel de kaart van Rotterdam om te zien waar senioren en kinderen nog op zoek zijn naar een maatje.

Klinkt goed, toch?

Doe mee en meld je nu aan bij Careibu! Schrijf je in als vrijwilliger, stagiair of voor een bijbaan en maak het verschil.

Wat gebeurt er na je inschrijving? Het Careibu-team neemt via Whatsapp contact met je op om een online kennismakingsgesprek in te plannen.

Praktische informatie

Tijdsinvestering

Maandelijks 8 tot 10 uur

Locatie

Delfshaven: Middelland

Hoogvliet: Hoogvliet Noord

Noord: Blijdorp

Bijzonderheden

Geschikt voor mensen die weinig Nederlands spreken

Geschikt voor jongeren

Impact

Voor wie

Kinderen & jongeren

Ouderen

Impactgebied

Sociaal & welzijn
Zorg

Categorie

Schoonmaak
Maatje, buddy & gezelschap
Begeleiding & coaching
Luisa
65% profielsterkte

Over Luisa

  • Deze vraag is gecheckt door de helpdesk
  • Luisa is ingeschreven op Zorgzaam010 sinds 14-06-2024
  • Positieve match gemaakt
Delen:
Bewaar:
Print:

Anderen bekeken ook

Challenge: bouw een egelhuisje
Charlois, Delfshaven, Feijenoord, Hillegersberg-Schiebroek, Hoek van Holland, Hoogvliet, IJsselmonde, Kralingen-Crooswijk, Overschie, Pernis, Prins Alexander, Rotterdam Centrum, Rozenburg

Challenge: bouw een egelhuisje

Eenmalig · 0 tot 1 uur
Zorgzaam010

Egels hebben steeds minder ruimte om te leven. Ze kunnen onze hulp goed gebruiken! Elk jaar sneuvelen er alleen al 135.000 egels in het verkeer. Gelukkig kunnen we de egels helpen. Nederland heeft namelijk 3 miljard vierkante meter aan tuin. En tuinen zijn een belangrijk leefgebied van egels. Een plek waar ze voedsel vinden en kunnen schuilen. Door in je tuin egels een handje te helpen, hoeven ze minder lange afstanden af te leggen om genoeg eten te vinden. De kans is dan kleiner dat ze een weg over moeten steken. Je kunt met jouw tuin het verschil maken. Maak je tuin egelvriendelijk: bouw een egelhuis, zorg voor een paar rommelhoekjes en voedsel in je tuin. Zo maken we samen van heel Nederland een thuis voor egels. Klik op "Ik doe mee" om meer te lezen over wat jij kan doen!

Jongeren
Challenge
(kleine) groepen
Challenge: kaartje voor eenzame ouderen
Rotterdam Centrum

Challenge: kaartje voor eenzame ouderen

Eenmalig · 0 tot 1 uur
Zorgzaam010

Bezorg eenzame ouderen letterlijk een glimlach door het sturen van een leuk kaartje 💌 Doe je mee? Het is heel makkelijk: 1. Klik hieronder op 'Ik doe mee' 2. Laat je naam en e-mailadres achter (of log in), zo weten wij wie er meedoet aan de actie 3. Je krijgt van ons tips voor het schrijven van een kaartje en een adres waar de kaartje(s) naartoe mogen. Plak een postzegel en doe op de bus. Klaar, je hebt iemand een grote glimlach bezorgd en daarmee een hart onder de riem gestoken. Tip: stuur deze challenge door naar collega's, vrienden of je familie. Hoe meer hoe leuker!

Jongeren
Challenge
(kleine) groepen
Geef Door Die Fiets!
Rotterdam Centrum

Geef Door Die Fiets!

Eenmalig · 0 tot 1 uur
Zorgzaam010

Heeft u een fiets in de schuur of kelderbox staan die u niet gebruikt? Maak dan een andere Rotterdammer blij. Geef uw fiets aan de Fietsbank. Fietsen is leuk en gezond. Op de fiets kom je overal: naar werk, school, vrienden en familie, hobby of sport. Maar, nog niet iedereen heeft een fiets. Het zou fantastisch zijn als het doneren van een gebruikte fiets net zo gewoon wordt als lege flessen naar de glasbak brengen. Gemeente Rotterdam werkt daarom samen met de organisatie van de Tour de France Femmes om zoveel mogelijk fietsen in te zamelen. Heb jij ook nog een fiets over? Meldt je dan aan voor deze challenge en vindt een inlever locatie in jouw buurt of maak een afspraak om je fiets op te laten halen!

Jongeren
Challenge
(kleine) groepen
Spreek Je Uit Tegen Discriminatie.
Rotterdam Centrum

Spreek Je Uit Tegen Discriminatie.

Eenmalig · 0 tot 1 uur
Zorgzaam010

Iedereen heeft recht op gelijke behandeling. Toch gebeurt het nog dagelijks dat mensen worden uitgesloten om hun huidskleur, geloof of beperking. In Rotterdam moet iedereen zichzelf kunnen zijn. Met de campagne Zie het. Zeg het. Meld het. roept de gemeente Rotterdammers op zich uit te spreken tegen discriminatie en racisme. Uit de jaarlijkse rapportage Discriminatiecijfers in 2023 blijkt dat het aantal registraties en meldingen in 2023 is gestegen. De meeste registraties bij de politie en meldingen bij antidiscriminatievoorzieningen gaan over discriminatie op grond van herkomst. Met de campagne Zie het. Zeg het. Meld het. wil de gemeente Rotterdam bewustwording over en meldingsbereidheid van discriminatie stimuleren. Draag jij bij aan deze belangrijke actie?

Jongeren
Challenge
(kleine) groepen
Challenge: foto's maken in het kralingse bos
Kralingen-Crooswijk

Challenge: foto's maken in het kralingse bos

Eenmalig · 0 tot 1 uur
Zorgzaam010

In het Kralingse Bos ligt een bijzondere plek: de Wolvenvallei. In 2020 is hier het bos opnieuw ingericht. Er is ruimte gemaakt voor een kreek met natuurvriendelijke oevers. De ontwikkeling van deze nieuwe biotoop volgt gemeente Rotterdam door het delen van foto’s. De fotoreeks is via een timelapse online te volgen. Iedereen kan daaraan bijdragen door het uploaden van een foto op locatie. Jij kan ook bijdragen! Kom je wel eens in het Kralingse Bos? Loop dan eens langs de wolvenvallei en maak een foto! Klik op de knop hier onder om meer te lezen over het insturen van de foto's.

Jongeren
Challenge
(kleine) groepen
Herstel toeslagenaffaire in jouw regio
Overal

Herstel toeslagenaffaire in jouw regio

Project · 10 tot 15 uur in totaal
Stichting (Gelijk)waardig Herstel

Voor iedereen die iets wil doen voor ouders en gezinnen die zijn getroffen door de kinderopvangtoeslagaffaire.  Een stichting door en voor ouders van de toeslagenaffaire  Jarenlang zijn ouders onterecht beschuldigd door de Belastingdienst als fraudeur, met ongekende emotionele, relationele en financiële gevolgen. Er zijn helaas tienduizenden gezinnen die lijden aan de gevolgen van de toeslagenaffaire en zij wachten nog steeds op herstel. Jij kunt als vrijwilliger van Stichting (Gelijk)waardig Herstel direct ondersteuning bieden en het verschil maken voor een gezin.   Sinds oktober 2023 biedt Stichting (Gelijk)waardig Herstel een mensgerichte herstelaanpak die is ontwikkeld door ouders en onafhankelijke (letselschade)experts. We werken vanuit eigen regie, vertrouwen, neutraliteit en collectiviteit. Ons doel is om de toeslagenaffaire samen versneld op te lossen en de ouders de mogelijkheid te bieden tot emotioneel en financieel herstel.   Om dit voor de vele getroffen ouders te kunnen te doen, hebben we jou nodig! Waarbij jij voor een ouder het verschil kan maken door mee te doen als Luisterend Schrijver. Dit doe je als Luisterend Schrijver  In de herstelroute staat het verhaal van de ouder zélf, het Feitenrelaas, centraal. Om dit op papier te krijgen, worden de ouders (de Vertellers) ondersteund door een Luisterend Schrijver: een vrijwilliger uit de samenleving die zonder oordeel luistert en het Feitenrelaas van de ouder opschrijft. Het Feitenrelaas bestaat voor de ouder uit 3 delen: wie was je voor alle ellende begon, waar sta je nu en waar wil je naar toe? Op het moment dat het Feitenrelaas op papier staat, kan de ouder ervoor kiezen deze te laten doorrekenen. Zo lever jij als vrijwilliger een belangrijke bijdrage aan het emotionele en financiële herstel van de ouder. Dit ben je als Luisterend Schrijver  Misschien volg je het nieuws al jaren, grijpt de toeslagenaffaire je aan, voel je de urgentie, en wil je iets concreets doen. Door mee te helpen zeg je in feite tegen de mensen om wie het gaat: ik zie en geloof jou. Juist die gelijkwaardigheid motiveert je om je tijd en vaardigheden in te zetten.   Je maakt als mens gemakkelijk, gelijkwaardig en respectvol verbinding. Je stelt je open en bent nieuwsgierig naar degene om wie het gaat. Je kunt diep, onbevangen en zonder (voor)oordelen luisteren. Je durft door te vragen en weet daarbij een veilige omgeving te creëren. Je bent hiernaast een mede inwoner van Nederland. We adviseren je aan te melden vanaf 21 jaar, omdat tijdens het gesprek impactvolle gebeurtenissen worden besproken. Om hier goed mee om te gaan, is enige levenservaring vereist.   Het is nodig om in het bezit te zijn van een laptop en/of tablet in combinatie met een smartphone. Ook zijn enige IT-vaardigheden prettig: zowel de Verteller als Luisterend Schrijver werken in ons online Portaal. Als Luisterend Schrijver neem je deel aan een digitale Startbijeenkomst (1 uur), zodat je meer komt te weten over de rol van Luisterend Schrijver en goed kunt starten. De praktijk wijst uit dat Luisterend Schrijver zijn gemiddeld tussen de 10 en 15 uur vraagt. Dit kan variëren, omdat de ouder de regie heeft in het proces en de snelheid bepaalt.   Meld je ook aan! Wil jij ook het verschil maken door in verbinding te komen met een ouder? Wil je bijdragen aan ons doel om de toeslagenaffaire versneld op te lossen? In alle regio's van Nederland zijn toeslagen ouders, ook in jouw regio. Meld je aan via onze website en word onderdeel van ons onafhankelijk collectief. Je kunt ook helpen door de oproep van Luisterend Schrijver te delen op een manier die bij jou past (sociale media, in je organisatie, in je netwerk). Ook werken wij graag samen met Partners. Ben je geïnteresseerd in meer informatie over een samenwerking? Stuur dan een berichtje!

Onpartijdige Buurtbemiddelaars gezocht
Charlois, Delfshaven, Feijenoord, Hillegersberg-Schiebroek, Hoek van Holland, Hoogvliet, IJsselmonde, Kralingen-Crooswijk, Overschie, Pernis, Prins Alexander, Rozenburg

Onpartijdige Buurtbemiddelaars gezocht

Eenmalig of wekelijks · 1 tot 3 uur
Coloured Consultancy

Wil je bijdragen aan een betere relatie tussen buren? Kan je goed luisteren, onpartijdig blijven en vind je het leuk om anderen te helpen bij het vinden van een oplossing voor de woonoverlast die men ervaart? Dan gaan wij graag in gesprek met jou. Want jouw begrip, geduld en aandacht kan anderen helpen. De hulp van Buurtbemiddeling Rotterdam wordt vaak ingeschakeld als buren het lastig vinden om met elkaar in gesprek te gaan of er zelf samen niet uitkomen. Jij als buurtbemiddelaar bent dan die getrainde vrijwilliger die gaat bemiddelen. Hoe? Door met de buren erover te praten, hen te helpen naar elkaar te luisteren en een eigen oplossing te vinden. De bemiddeling is dus geen kwestie van ‘wie wint en wie verliest’. Een bemiddeling is succesvol als de betrokken bewoners naar huis gaan met een oplossing of afspraken waarover ze beiden tevreden zijn. Buurtbemiddelaars komen bij mensen thuis, zijn actief in heel Rotterdam en plannen zelf de afspraken in met de buren. Kun je goed luisteren, je onpartijdig opstellen en wil je anderen helpen? Heb je gemiddeld 6 tot 10 uur per maand de tijd? Dan is de functie van Buurtbemiddelaar iets voor jou! Stuur een bericht voor meer informatie of om je aan te melden. Wil je liever een vaste middag per week iets doen of zoek je meer een kantoorplek, kijk dan bij onze andere functie als Adviseur van de Advieslijn Woonoverlast Rotterdam

TOMaatjes voor nieuwkomers kinderen!
Hillegersberg-Schiebroek, Hoek van Holland, Prins Alexander, Rotterdam Centrum

TOMaatjes voor nieuwkomers kinderen!

Wekelijks · 1 tot 2 uur
OpenEmbassy

In het kort: Help jij nieuwkomers zinnig, waardig en vlot hun weg te vinden in het Nederlandse onderwijssysteem? Maak impact als TOMaatje van een kind of jongere uit een nieuwkomersgezin! Hoe? Ondersteun online (of offline/ fysiek) 1 a 2 uur per week met het oefenen van de Nederlandse taal en andere vakken die een uitdaging zijn. Profiel: - Je beheerst de Nederlandse taal - Bekendheid met Nederlandse onderwijssysteem - Heel fijn als je een achtergrond hebt in onderwijs, pedagogiek, logopedie, of zelf ervaringsdeskundige met school. - Nieuwsgierig naar of kan makkelijk omgaan met andere culturen - Je hebt tijd en ruimte hebt om wekelijks af te spreken met kinderen Taakomschrijving: Als TOMaatje help je een kind/jongere (7-18 jaar) uit nieuwkomersgezin als het thuisonderwijs niet goed lukt. Je biedt ondersteuning bij het maken van huiswerk, oefenen van de Nederlandse taal, rekenen en andere uitdagende schoolvakken. Soms heb je de rol van mentor/buddy. Ben jij 1 of meer uur per week beschikbaar minimaal 3 maanden om iemand te begeleiden? Dan is dit een perfecte vacature voor jou! Wat krijg je aangeboden: Als vrijwillig TOMaatje maak je impact in het leven van een kind/jongere. We geven je toegang tot een online community van vrijwilligers, waarin tips en kennis over begeleiding worden gedeeld. We hebben regelmatig intervisie sessies en workshops voor onze vrijwilligers. Wat is de meerwaarde van dit vrijwilligerswerk? Door jouw inzet zorg je ervoor dat kinderen en jongeren hun Nederlandse taal verbeteren en vragen kunnen stellen over hun huiswerk. Dit is van groot belang voor hun schoolcarrière. Ook kun je de ouders ondersteunen en ze wegwijs maken in het Nederlandse onderwijssysteem. Zinvol werk met een grote maatschappelijke impact! Tegelijkertijd leer je een nieuwkomers gezin beter kennen en maak je onderdeel uit van een community van zo`n 300 enthousiaste TOMaatjes. Werktijden: Wat jou, het kind/jongere en de ouders het beste uitkomt. Dit gebeurt in overleg. De echte begeleiding gebeurt online via zoom, skype of een ander medium, afhankelijk van jullie voorkeur of offline, fysiek bij het gezinshuis. Meer weten? Meedoen? Reageer op deze vacature met je email gegevens en we nemen contact met je op. Je kunt je ook direct aanmelden via ons website. Met vriendelijke groet, TOMaatjes Team

Help jij Shahed (17) de Havo afronden?
Hillegersberg-Schiebroek, Hoek van Holland, Prins Alexander, Rotterdam Centrum

Help jij Shahed (17) de Havo afronden?

Wekelijks · 1 tot 2 uur
OpenEmbassy

Shahed (17) wil graag de Havo afronden. Help jij haar met het Nederlands? Dankzij hulp van een ander thuisonderwijsmaatje, kon Shahed met goede cijfers haar Vmbo afronden. Nu zit ze in 4 Havo en kan ze opnieuw wat extra ondersteuning gebruiken. Ze is op zoek naar een online TOMaatje die haar wil helpen om haar middelbare school tot een succesvol einde te brengen. Wil jij iemand helpen om haar potentie waar te maken? We zoeken voor Shahed een vrijwilliger die: - Eens per week online les wilt geven. - Een goede beheersing heeft van de Nederlandse taal. - Niet bang is om de leerstof van bovenbouw middShahed om te zorgen dat jullie goede afspraken kunnen maken. In overleg spreek je een moment in de week af waarop je online kunt ondersteunen. Daarna is het zorgen voor leuk contact met elkaar en vooral veel samen huiswerk maken. Hoe ondersteunen wij je? Vanuit TOMaatjes ontvang je begeleiding aan de start, met tips voor lesinhoud en toegang tot de community met andere TOMaatjes erin. Elke 1-2 maanden is er een online intervisie met lezingen van professionals of kan je in groepjes bespreken hoe je meer uit de bijlessen kunt halen. Wat heb ik ervoor nodig? - Openstaan voor een andere cultuur. - Voordat je kunt starten, vragen we kosteloos een Verklaring Omtrent Gedrag voor je aan. Als die binnen is, kan je zo snel mogelijk beginnen. - Zin om te helpen met wat er in de bovenbouw van de Havo allemaal aan bod komt. Thuisonderwijsmaatje zijn is echt een hele dankbare taak. Het begint met bijles, maar veel van onze vrijwilligers bouwen echt een band op met het gezin waar ze werken. Het vorige TOMaatje van Shahed schreef dit over haar: "Tot afgelopen zomervakantie heb ik (als TOMaatje) een Syrisch meisje 3 jaar lang begeleid, hierin is ze omgestroomd van kader naar theoretisch met als eindresultaat een t-diploma met een gemiddelde boven de zeven. Een prachtig resultaat waar ik zeer veel voldoening aan heb overgehouden, en nog altijd mag ze op mij terugvallen. Mijn beloning was haar gezichtsuitdrukking en die van haar ouders toen ik onverwacht op de diplomering verscheen." We hopen je snel te verwelkomen als TOMaatje voor Shahed of één van de vele andere kinderen hulp kunnen gebruiken.

Red zwerfafval uit stadsnatuur en water!
Charlois, Delfshaven, Feijenoord, Hillegersberg-Schiebroek, Hoogvliet, IJsselmonde, Kralingen-Crooswijk, Noord, Overschie

Red zwerfafval uit stadsnatuur en water!

Eenmalig of maandelijks · 1 tot 3 uur
Zwerfie Rotterdam

Rotterdams zwerfafval waait in het water en stroomt via de Maas naar de oceanen. Bij een flinke regenbui kan afval ook via het riool in de Maas terechtkomen. Dit onafbreekbaar materiaal wacht een eeuwig leven in de plasticsoep en in de voedselketen. Hier kun jij iets aan doen. Raap zwerfafval op, voordat het kan wegwaaien of wegspoelen. Zwerfie Rotterdam is een burgerinitiatief en organiseert met haar vele vrijwilligers cleanups langs waterkanten en in de natuur waaraan jij kunt meedoen. Zo wordt opruimen ook nog een gezellige sociale bezigheid. Stuur direct een Whatsapp naar ons moniele nummer [telefoonnummer verborgen] of een email naar info@zwerfierotterdam als je mee wilt doen. Individueel opruimen kan ook. Je ontvangt dan een stevige grijper en een afvalring in bruikleen. Zwerfie zorgt bij cleanups altijd voor goede opruimmaterialen. Jij zorgt voor stevig schoeisel en een goed humeur. Kijk op [website verborgen] voor meer informatie over onze stichting. Als je wilt kun je Zwerfie Rotterdam ook volgen op Facebook, Twitter en Instagram voor inspiratie en om op de hoogte te blijven. Als je zelf een foto maakt van een stuk opgeraapt zwerfafval en dat deelt op sociale media, heet dat een #zwerfie (een samentrekking van de woorden selfie en zwerfafval). Leuk en nuttig om daarmee te laten zien dat je opruimt!

Jongeren