csrf
Zorgzaam010 logo
Zorgzaam010

Word maatje van een senior of kind!

Ben jij tussen de 18 en 30 jaar en wil jij graag je steentje bijdragen aan de maatschappij? Als maatje bij Careibu maak jij het verschil in iemands leven! Als maatje aan de slag bij Careibu Als vrijwilliger, stagiair of bijbaan bij Careibu word je gematched aan een senior, een kind uit een gezin dat jouw hulp kan gebruiken of iemand met dementie. Samen slaan jullie de brug tussen verschillende generaties en maken jullie de wereld een stukje mooier. Wat ga je doen? - Gezellig kletsen en luisteren naar mooie verhalen - Samen iets leuks gaan doen in jullie stad - Helpen met kleine klusjes in huis - Ondersteunen bij activiteiten Wat levert het jou op? -Echte connecties: Je bouwt een bijzondere band op met iemand die jouw hulp echt waardeert. - Meer zingeving: Je maakt een positieve impact op iemand anders en op je eigen leven. Plus: een gesprek met iemand buiten je eigen bubbel is leerzaam! - Ervaring: Dit staat super op je CV en is een geweldige leerervaring voor het leven! - Een (onverwachte) vriendschap: Samen met je match kan je mooie momenten beleven. Van een bezoekje aan het Rijksmuseum tot een kop koffie in jullie favoriete café! Wat heb je nodig? - Een beetje tijd en een groot hart - Zin om iets goeds te doen - Betrouwbaarheid en een open houding Waar kan je op rekenen? - Je hebt zelf de controle over met wie je gematcht wordt. - Welke activiteiten? Hoe vaak zien jullie elkaar? En wanneer? Jij maakt zelf de afspraken samen met je match. - We geven je alle informatie en training die je nodig hebt om vol zelfvertrouwen aan de slag te gaan. Je hebt geen specifieke ervaring nodig om te beginnen. * We zijn actief door heel Rotterdam! Maak een account bij ons aan en bekijk via je profiel de kaart van Rotterdam om te zien waar senioren en kinderen nog op zoek zijn naar een maatje. Klinkt goed, toch? Doe mee en meld je nu aan bij Careibu! Schrijf je in als vrijwilliger, stagiair of voor een bijbaan en maak het verschil. Wat gebeurt er na je inschrijving? Het Careibu-team neemt via Whatsapp contact met je op om een online kennismakingsgesprek in te plannen.

Lees meer

structureel

Delfshaven: Middelland

Hoogvliet: Hoogvliet Noord

Noord: Blijdorp

Schoonmaak
Maatje, buddy & gezelschap
Begeleiding & coaching

Beschrijving

Ben jij tussen de 18 en 30 jaar en wil jij graag je steentje bijdragen aan de maatschappij? Als maatje bij Careibu maak jij het verschil in iemands leven!

Als maatje aan de slag bij Careibu

Als vrijwilliger, stagiair of bijbaan bij Careibu word je gematched aan een senior, een kind uit een gezin dat jouw hulp kan gebruiken of iemand met dementie. Samen slaan jullie de brug tussen verschillende generaties en maken jullie de wereld een stukje mooier.

Wat ga je doen?
- Gezellig kletsen en luisteren naar mooie verhalen
- Samen iets leuks gaan doen in jullie stad
- Helpen met kleine klusjes in huis
- Ondersteunen bij activiteiten

Wat levert het jou op?
-Echte connecties: Je bouwt een bijzondere band op met iemand die jouw hulp echt waardeert.
- Meer zingeving: Je maakt een positieve impact op iemand anders en op je eigen leven. Plus: een gesprek met iemand buiten je eigen bubbel is leerzaam!
- Ervaring: Dit staat super op je CV en is een geweldige leerervaring voor het leven!
- Een (onverwachte) vriendschap: Samen met je match kan je mooie momenten beleven. Van een bezoekje aan het Rijksmuseum tot een kop koffie in jullie favoriete café!

Wat heb je nodig?
- Een beetje tijd en een groot hart
- Zin om iets goeds te doen
- Betrouwbaarheid en een open houding

Waar kan je op rekenen?
- Je hebt zelf de controle over met wie je gematcht wordt.
- Welke activiteiten? Hoe vaak zien jullie elkaar? En wanneer? Jij maakt zelf de afspraken samen met je match.
- We geven je alle informatie en training die je nodig hebt om vol zelfvertrouwen aan de slag te gaan. Je hebt geen specifieke ervaring nodig om te beginnen.

* We zijn actief door heel Rotterdam! Maak een account bij ons aan en bekijk via je profiel de kaart van Rotterdam om te zien waar senioren en kinderen nog op zoek zijn naar een maatje.

Klinkt goed, toch?

Doe mee en meld je nu aan bij Careibu! Schrijf je in als vrijwilliger, stagiair of voor een bijbaan en maak het verschil.

Wat gebeurt er na je inschrijving? Het Careibu-team neemt via Whatsapp contact met je op om een online kennismakingsgesprek in te plannen.

Praktische informatie

Maandelijks 8 tot 10 uur

Locatie

Delfshaven: Middelland

Hoogvliet: Hoogvliet Noord

Noord: Blijdorp

Bijzonderheden

Geschikt voor mensen die weinig Nederlands spreken

Geschikt voor jongeren

Impact

Voor wie

Kinderen & jongeren

Ouderen

Impactgebied

Sociaal & welzijn
Zorg

Categorie

Schoonmaak
Maatje, buddy & gezelschap
Begeleiding & coaching
Delen:
Bewaar:
Print:

Anderen bekeken ook

Challenge: bouw een egelhuisje
Rotterdam

Challenge: bouw een egelhuisje

Eenmalig · 0 tot 1 uur
Zorgzaam010

Egels hebben steeds minder ruimte om te leven. Ze kunnen onze hulp goed gebruiken! Elk jaar sneuvelen er alleen al 135.000 egels in het verkeer. Gelukkig kunnen we de egels helpen. Nederland heeft namelijk 3 miljard vierkante meter aan tuin. En tuinen zijn een belangrijk leefgebied van egels. Een plek waar ze voedsel vinden en kunnen schuilen. Door in je tuin egels een handje te helpen, hoeven ze minder lange afstanden af te leggen om genoeg eten te vinden. De kans is dan kleiner dat ze een weg over moeten steken. Je kunt met jouw tuin het verschil maken. Maak je tuin egelvriendelijk: bouw een egelhuis, zorg voor een paar rommelhoekjes en voedsel in je tuin. Zo maken we samen van heel Nederland een thuis voor egels. Klik op "Ik doe mee" om meer te lezen over wat jij kan doen!

Jongeren
Challenge
(kleine) groepen
Verkoel Rotterdam en plant een boom
Rotterdam

Verkoel Rotterdam en plant een boom

Eenmalig · 0 tot 1 uur
Zorgzaam010

Met Cool Down City moedigen we Rotterdammers aan om hun stad zelf met bomen te verkoelen. Door gratis bomen weg te geven, te verzamelen, ze te inspireren, te informeren over hun eigen mogelijkheden en Rotterdamse partijen te verbinden voor meer impact. Met de ambitie het bomenaantal in Rotterdam te verdrievoudigen. Wil jij meehelpen Rotterdam te verkoelen door zelf een boom te planten? Check dan de stappen hieronder hoe je dat kan doen: ✔️ Klik hieronder op de knop 'ik doe mee' ✔️ Hierna ontvang je alle info die je nodig hebt zoals de locatie waar je het boompje op kan halen en de openingstijden ✔️ Haal jouw boompje op en plant deze zelf of gezellig met anderen!

Challenge
(kleine) groepen
Challenge: kaartje voor eenzame ouderen
Rotterdam

Challenge: kaartje voor eenzame ouderen

Eenmalig · 0 tot 1 uur
Zorgzaam010

Bezorg eenzame ouderen letterlijk een glimlach door het sturen van een leuk kaartje 💌 Doe je mee? Het is heel makkelijk: 1. Klik hieronder op 'Ik doe mee' 2. Laat je naam en e-mailadres achter (of log in), zo weten wij wie er meedoet aan de actie 3. Je krijgt van ons tips voor het schrijven van een kaartje en een adres waar de kaartje(s) naartoe mogen. Plak een postzegel en doe op de bus. Klaar, je hebt iemand een grote glimlach bezorgd en daarmee een hart onder de riem gestoken. Tip: stuur deze challenge door naar collega's, vrienden of je familie. Hoe meer hoe leuker!

Jongeren
Challenge
(kleine) groepen
Red de bij met een Bijenhotel [Challenge]
Rotterdam

Red de bij met een Bijenhotel [Challenge]

Eenmalig · 0 tot 1 uur
Zorgzaam010

Ken jij het verschil tussen honingbijen en wilde bijen? Honingbijen leven in een bijenkorf bij de imker en maken honing. Wilde bijen leven juist in de vrije natuur en nemen het stuifmeel van de planten en bloemen mee naar de volgende plant en bloem. Ze helpen daardoor de groei van groenten, fruit en andere eetbare gewassen. Er zijn 358 soorten wilde bijen in Nederland, maar ze hebben het erg moeilijk... gelukkig kunnen we daar makkelijk iets aan doen! Wil jij ze helpen en maak je een Bijenhotel of Bijen Bed & Breakfast in je tuin voor deze zoemende vrienden? Geef je op, dan vertellen we je hoe je makkelijk je eigen bijen B&B maakt. Deze challenge is ook super leuk om samen met kinderen te doen!

Jongeren
Challenge
(kleine) groepen
Spreek Je Uit Tegen Discriminatie.
Rotterdam

Spreek Je Uit Tegen Discriminatie.

Eenmalig · 0 tot 1 uur
Zorgzaam010

Iedereen heeft recht op gelijke behandeling. Toch gebeurt het nog dagelijks dat mensen worden uitgesloten om hun huidskleur, geloof of beperking. In Rotterdam moet iedereen zichzelf kunnen zijn. Met de campagne Zie het. Zeg het. Meld het. roept de gemeente Rotterdammers op zich uit te spreken tegen discriminatie en racisme. Uit de jaarlijkse rapportage Discriminatiecijfers in 2023 blijkt dat het aantal registraties en meldingen in 2023 is gestegen. De meeste registraties bij de politie en meldingen bij antidiscriminatievoorzieningen gaan over discriminatie op grond van herkomst. Met de campagne Zie het. Zeg het. Meld het. wil de gemeente Rotterdam bewustwording over en meldingsbereidheid van discriminatie stimuleren. Draag jij bij aan deze belangrijke actie?

Jongeren
Challenge
(kleine) groepen
Challenge: foto's maken in het kralingse bos
Rotterdam

Challenge: foto's maken in het kralingse bos

Eenmalig · 0 tot 1 uur
Zorgzaam010

In het Kralingse Bos ligt een bijzondere plek: de Wolvenvallei. In 2020 is hier het bos opnieuw ingericht. Er is ruimte gemaakt voor een kreek met natuurvriendelijke oevers. De ontwikkeling van deze nieuwe biotoop volgt gemeente Rotterdam door het delen van foto’s. De fotoreeks is via een timelapse online te volgen. Iedereen kan daaraan bijdragen door het uploaden van een foto op locatie. Jij kan ook bijdragen! Kom je wel eens in het Kralingse Bos? Loop dan eens langs de wolvenvallei en maak een foto! Klik op de knop hier onder om meer te lezen over het insturen van de foto's.

Jongeren
Challenge
(kleine) groepen
Geef Door Die Fiets!
Rotterdam

Geef Door Die Fiets!

Eenmalig · 0 tot 1 uur
Zorgzaam010

Heeft u een fiets in de schuur of kelderbox staan die u niet gebruikt? Maak dan een andere Rotterdammer blij. Geef uw fiets aan de Fietsbank. Fietsen is leuk en gezond. Op de fiets kom je overal: naar werk, school, vrienden en familie, hobby of sport. Maar, nog niet iedereen heeft een fiets. Het zou fantastisch zijn als het doneren van een gebruikte fiets net zo gewoon wordt als lege flessen naar de glasbak brengen. Gemeente Rotterdam werkt daarom samen met de organisatie van de Tour de France Femmes om zoveel mogelijk fietsen in te zamelen. Heb jij ook nog een fiets over? Meldt je dan aan voor deze challenge en vindt een inlever locatie in jouw buurt of maak een afspraak om je fiets op te laten halen!

Jongeren
Challenge
(kleine) groepen
Zet je Super Kracht in bij Humanitas
Nissewaard, Rotterdam

Zet je Super Kracht in bij Humanitas

Maandelijks · 1 tot 4 uur
Stichting Humanitas

Ik wil helpen… … Laat je super KRACHT zien! En kom vrijwilligerswerk doen bij Humanitas... Locaties in: Feyenoord, Charlois, Beverwaard, Spijkenisse, Hoogvliet, Hoek van Holland Wat kan je gaan doen? … door een maatje te worden … ondersteunen bij de diverse creatieve activiteiten … helpen bij het uitvoeren van muziekactiviteiten en gesprekgroepen … gezelschapspellen spelen samen met de bewoners … ondersteuning op de huiskamers … een gezellige dag creëren op de dagbestedingsgroepen … ondersteunen bij diverse facilitaire activiteiten zoals huishoudelijke activiteiten, klusjes, tuin, linnenkarren … vrijwilliger worden op de onlangs nieuw gestarte Jong Dementerende groep in Spijkenisse Wat vinden wij belangrijk? Omdat je overwegend werkt met kwetsbare mensen vinden wij het belangrijk dat je beschikt over specifieke vaardigheden zoals inlevingsvermogen, tact, betrouwbaarheid en goede communicatieve en sociale vaardigheden. Als je jezelf hierin herkent, dan komen we graag met je in contact. • Je doet vrijwilligerswerk wat ertoe doet in een organisatie die ertoe doet • Je wordt begeleid door professionele medewerkers • Je krijgt een vrijwilligersovereenkomst • Je leert nieuwe mensen kennen • Onkostenvergoeding Het aanvragen van een (gratis) VOG is onderdeel van de procedure Informatie over Humanitas Stichting Humanitas (Rotterdam, Capelle a/d IJssel en Spijkenisse) biedt hoogwaardige zorg en diensten aan iedereen van 0 tot 100+ die ondersteuning en hulp nodig heeft en richt zich op verzorging, verpleging, welzijn, maatschappelijke dienstverlening en medische behandeling. Humanitas is een algemene instelling zonder binding aan een levensbeschouwing. Bij Humanitas werken circa 3500 medewerkers en 2500 vrijwilligers in diverse regio’s en locaties. Je leest meer over Humanitas op [website verborgen]. Hier lees je specifiek over de missie en visie: [website verborgen] Voor contact of meer informatie over de werkzaamheden Bel of mail naar Dietske, Vrijwilligersfunctionaris Regio Zuid telefoonnummer en emailadres

Jongeren
R'Dam Zuid Divers vrijwilligerswerk
Rotterdam, Nissewaard

R'Dam Zuid Divers vrijwilligerswerk

Wekelijks · 1 tot 4 uur
Stichting Humanitas

Ik wil helpen… … Samen op Zuid, Op zoek naar divers vrijwilligerswerk? Zoek dan niet verder! Diverse locaties in Rotterdam Zuid & Hoek van Holland & Nissewaard Dagen en tijden bespreekbaar Vrijwilligerswerk bij Stichting Humanitas staat voor werken met mensen. Onze cliënten vormen een mooie afspiegeling van de inwoners van Rotterdam. Van allerlei komaf. Van jong tot oud. Van arm tot rijk. Ook de behoeften van de cliënten zijn erg divers. Maar één aspect staat altijd centraal: samen doen. Samen een spelletje spelen of een eindje wandelen. Samen naar een lastig gesprek. Samen afscheid nemen. Of juist samen opnieuw beginnen. Wat ga je doen? Op één van de zorg en verblijf locaties of dagbestedingen … door een maatje te worden … ondersteunen bij de diverse creatieve activiteiten … helpen bij het uitvoeren van muziekactiviteiten en gesprekgroepen … gezelschapspellen spelen samen met de bewoners … ondersteuning op de huiskamers … een gezellige dag creëren op de dagbestedingsgroepen … ondersteunen bij diverse facilitaire activiteiten zoals huishoudelijke activiteiten, klusjes, tuin, linnenkarren … vrijwilliger worden op de onlangs nieuw gestarte Jong Dementerende groep in Spijkenisse Wat vinden wij belangrijk? Omdat je overwegend werkt met kwetsbare mensen vinden wij het belangrijk dat je beschikt over specifieke vaardigheden zoals inlevingsvermogen, tact, betrouwbaarheid en goede communicatieve en sociale vaardigheden. Als je jezelf hierin herkent, dan komen we graag met je in contact. Wat betekent het voor jou? • Je doet vrijwilligerswerk wat ertoe doet in een organisatie die ertoe doet • Je wordt begeleid door professionele medewerkers • Je krijgt een vrijwilligersovereenkomst • Je leert nieuwe mensen kennen • Je krijgt een onkostenvergoeding • Toegang tot een scholingsaanbod Het aanvragen van een (gratis) VOG is onderdeel van de procedure Voor contact of meer informatie over de werkzaamheden Laat een reactie achter voor Dietske Vrijwilligersfunctionaris Informatie over Humanitas Stichting Humanitas (Rotterdam, Capelle a/d IJssel en Spijkenisse) biedt hoogwaardige zorg en diensten aan iedereen van 0 tot 100+ die ondersteuning en hulp nodig heeft en richt zich op verzorging, verpleging, welzijn, maatschappelijke dienstverlening en medische behandeling. Humanitas is een algemene instelling zonder binding aan een levensbeschouwing. Bij Humanitas werken circa 3500 medewerkers en 1200 vrijwilligers in diverse regio’s en locaties. Je leest meer over Humanitas op [website verborgen]. Hier lees je specifiek over de missie en visie: [website verborgen]

Jongeren
Speeltuinvrienden
Rotterdam

Speeltuinvrienden

Eenmalig · 4 tot 8 uur
Buurt- en Speeltuinwerk Rotterdam (BSW)

Rotterdam telt ruim 50 speeltuinen, deze speeltuinen maken het mogelijk dat wekelijks honderden kinderen op een leuke en veilige plek kunnen spelen. De speeltuinen zijn een plek waar mensen elkaar kunnen ontmoeten en waar mooie vriendschappen ontstaan. Speeltuinen hebben regelmatig grote klussen waar jij en je collega's/ vrienden kunnen bijdragen aan een mooier Rotterdam. Help mee bij een onderhoudsbeurt van het clubgebouw, het organiseren van een grote kinderactiviteit of het vergroenen van de speeltuin. Er zit altijd een speeltuin bij jullie in de buurt. Dus heb je zin en tijd om met een groepje aan de slag te gaan? Neem dan contact met ons op en wij zoeken een leuke klus voor jullie uit. Namens de kleine Rotterdamse speeltuinbezoekers...alvast bedankt.

Jongeren
(kleine) groepen