csrf
Zorgzaam010 logo
Zorgzaam010

Activiteitenvrijwilliger

Wil jij activiteiten organiseren voor senioren die worstelen met eenzaamheid en kinderen in een kwetsbare posities? Bij onze stichting geef je jongerenvrijwilligers de kans om hun senior of kind in het zonnetje te zetten! Hieronder alle informatie over deze functie Activiteitenvrijwilliger Vrijwilligersfunctie voor iedereen van 18 t/m 27 jaar. Locatie: Rotterdam, Den Haag, Utrecht of Amsterdam Startdatum: 2 september 2023 Aantal uur per week: 8-10 uur (200 uur in totaal) (flexibel in te plannen) Einddatum: 1 maart 2023 Aantal plekken: 17 Vrijwilligers per regio: 6 in regio Amsterdam 6 in regio Zuid-Holland 5 in regio Utrecht *Verplicht aanwezig te zijn bij de introductiedag op 14 september Wil jij jouw vaardigheden ontwikkelen op het gebied van evenementen organiseren en werving? En wil je tegelijkertijd bijdragen aan een socialere en inclusievere wereld? Als Activiteiten Vrijwilliger bij Careibu organiseer jij uitjes, evenementen, borrels en andere ontmoetingsmomenten voor de senioren en kinderen en studenten die aan elkaar gematcht zijn als maatjes. Wat doet Careibu? Bij Careibu draait alles om ‘sociale zorg’. Binnen onze community verbinden we jongeren aan senioren (met dementie) voor hulp en gezelschap. Naast deze vrijwilligersprojecten hebben wij ook betaalde diensten voor jongeren, zoals oppasstudent, poetsstudent of senior&student. Wij willen op deze manier verschillende generaties met elkaar verbinden en jongeren de kans geven maatschappelijk bij te dragen terwijl zo hun eigen talenten ontwikkelen. Wat is een activitieitenvrijwilliger? Als activiteiten vrijwilliger brengt verrijk je het maatjestraject (en het leven) van de verschillende kinderen, senioren & jongeren die meedoen. Jij zal gedurende jouw traject van 6 maanden verschillende soorten evenement en uitjes opzetten zodat je matches de kanst geeft: 0 Een keer iets anders te doen dan alleen wandelen of koffie drinken 0 Je de matches een nieuwe kans geeft om met elkaar te verbinden (door 0 Jongeren de kans geeft andere jongeren te ontmoeten die dit traject doen 0 Senioren & kinderen de kans geven om ook hun netwerk te verbreden Daarnaast heb je intensief contact met het team van Careibu. Jij bent de brug tussen de lokale-studenten community en ons als team. Ook zul je zelf gematcht worden aan senior bij jou in de buurt! Wat ga je doen? - Uitjes, evenementen en borrels organiseren voor de koppels in jouw stad - Partnerschappen aangaan met verschillende culturele instanties - Administratieve taken, overzicht houden, planning en coördinatie; - Samenwerken in een team van andere enthousiaste jongeren

Lees meer

project

Rotterdam Centrum: Stadsdriehoek

Activiteitenbegeleiding
Maatje, buddy & gezelschap
Taal & lezen

Beschrijving

Wil jij activiteiten organiseren voor senioren die worstelen met eenzaamheid en kinderen in een kwetsbare posities? Bij onze stichting geef je jongerenvrijwilligers de kans om hun senior of kind in het zonnetje te zetten! Hieronder alle informatie over deze functie

Activiteitenvrijwilliger
Vrijwilligersfunctie voor iedereen van 18 t/m 27 jaar.
Locatie: Rotterdam, Den Haag, Utrecht of Amsterdam
Startdatum: 2 september 2023
Aantal uur per week: 8-10 uur (200 uur in totaal) (flexibel in te plannen)
Einddatum: 1 maart 2023
Aantal plekken: 17
Vrijwilligers per regio:
6 in regio Amsterdam
6 in regio Zuid-Holland
5 in regio Utrecht
*Verplicht aanwezig te zijn bij de introductiedag op 14 september

Wil jij jouw vaardigheden ontwikkelen op het gebied van evenementen organiseren en werving? En wil je tegelijkertijd bijdragen aan een socialere en inclusievere wereld? Als Activiteiten Vrijwilliger bij Careibu organiseer jij uitjes, evenementen, borrels en andere ontmoetingsmomenten voor de senioren en kinderen en studenten die aan elkaar gematcht zijn als maatjes.

Wat doet Careibu?
Bij Careibu draait alles om ‘sociale zorg’. Binnen onze community verbinden we jongeren aan senioren (met dementie) voor hulp en gezelschap. Naast deze vrijwilligersprojecten hebben wij ook betaalde diensten voor jongeren, zoals oppasstudent, poetsstudent of senior&student. Wij willen op deze manier verschillende generaties met elkaar verbinden en jongeren de kans geven maatschappelijk bij te dragen terwijl zo hun eigen talenten ontwikkelen.

Wat is een activitieitenvrijwilliger?
Als activiteiten vrijwilliger brengt verrijk je het maatjestraject (en het leven) van de verschillende kinderen, senioren & jongeren die meedoen. Jij zal gedurende jouw traject van 6 maanden verschillende soorten evenement en uitjes opzetten zodat je matches de kanst geeft:
0 Een keer iets anders te doen dan alleen wandelen of koffie drinken
0 Je de matches een nieuwe kans geeft om met elkaar te verbinden (door
0 Jongeren de kans geeft andere jongeren te ontmoeten die dit traject doen
0 Senioren & kinderen de kans geven om ook hun netwerk te verbreden

Daarnaast heb je intensief contact met het team van Careibu. Jij bent de brug tussen de lokale-studenten community en ons als team. Ook zul je zelf gematcht worden aan senior bij jou in de buurt!

Wat ga je doen?
- Uitjes, evenementen en borrels organiseren voor de koppels in jouw stad
- Partnerschappen aangaan met verschillende culturele instanties
- Administratieve taken, overzicht houden, planning en coördinatie;
- Samenwerken in een team van andere enthousiaste jongeren

Praktische informatie

request.details.practical_information.time_investment

Project - 24 weken

Wekelijks 8 tot 10 uur

Start: 02-09-2024

Locatie

Rotterdam Centrum: Stadsdriehoek

Bijzonderheden

Geschikt voor jongeren

Impact

Voor wie

Kinderen & jongeren

Ouderen

Impactgebied

Belangenbehartiging & goede doelen
Sociaal & welzijn
Zorg

Categorie

Activiteitenbegeleiding
Maatje, buddy & gezelschap
Taal & lezen
Delen:
Bewaar:
Print:

Anderen bekeken ook

Challenge: bouw een egelhuisje
Rotterdam

Challenge: bouw een egelhuisje

Eenmalig · 0 tot 1 uur
Zorgzaam010

Egels hebben steeds minder ruimte om te leven. Ze kunnen onze hulp goed gebruiken! Elk jaar sneuvelen er alleen al 135.000 egels in het verkeer. Gelukkig kunnen we de egels helpen. Nederland heeft namelijk 3 miljard vierkante meter aan tuin. En tuinen zijn een belangrijk leefgebied van egels. Een plek waar ze voedsel vinden en kunnen schuilen. Door in je tuin egels een handje te helpen, hoeven ze minder lange afstanden af te leggen om genoeg eten te vinden. De kans is dan kleiner dat ze een weg over moeten steken. Je kunt met jouw tuin het verschil maken. Maak je tuin egelvriendelijk: bouw een egelhuis, zorg voor een paar rommelhoekjes en voedsel in je tuin. Zo maken we samen van heel Nederland een thuis voor egels. Klik op "Ik doe mee" om meer te lezen over wat jij kan doen!

Jongeren
Challenge
(kleine) groepen
Challenge: kaartje voor eenzame ouderen
Rotterdam

Challenge: kaartje voor eenzame ouderen

Eenmalig · 0 tot 1 uur
Zorgzaam010

Bezorg eenzame ouderen letterlijk een glimlach door het sturen van een leuk kaartje 💌 Doe je mee? Het is heel makkelijk: 1. Klik hieronder op 'Ik doe mee' 2. Laat je naam en e-mailadres achter (of log in), zo weten wij wie er meedoet aan de actie 3. Je krijgt van ons tips voor het schrijven van een kaartje en een adres waar de kaartje(s) naartoe mogen. Plak een postzegel en doe op de bus. Klaar, je hebt iemand een grote glimlach bezorgd en daarmee een hart onder de riem gestoken. Tip: stuur deze challenge door naar collega's, vrienden of je familie. Hoe meer hoe leuker!

Jongeren
Challenge
(kleine) groepen
Challenge: foto's maken in het kralingse bos
Rotterdam

Challenge: foto's maken in het kralingse bos

Eenmalig · 0 tot 1 uur
Zorgzaam010

In het Kralingse Bos ligt een bijzondere plek: de Wolvenvallei. In 2020 is hier het bos opnieuw ingericht. Er is ruimte gemaakt voor een kreek met natuurvriendelijke oevers. De ontwikkeling van deze nieuwe biotoop volgt gemeente Rotterdam door het delen van foto’s. De fotoreeks is via een timelapse online te volgen. Iedereen kan daaraan bijdragen door het uploaden van een foto op locatie. Jij kan ook bijdragen! Kom je wel eens in het Kralingse Bos? Loop dan eens langs de wolvenvallei en maak een foto! Klik op de knop hier onder om meer te lezen over het insturen van de foto's.

Jongeren
Challenge
(kleine) groepen
Spreek Je Uit Tegen Discriminatie.
Rotterdam

Spreek Je Uit Tegen Discriminatie.

Eenmalig · 0 tot 1 uur
Zorgzaam010

Iedereen heeft recht op gelijke behandeling. Toch gebeurt het nog dagelijks dat mensen worden uitgesloten om hun huidskleur, geloof of beperking. In Rotterdam moet iedereen zichzelf kunnen zijn. Met de campagne Zie het. Zeg het. Meld het. roept de gemeente Rotterdammers op zich uit te spreken tegen discriminatie en racisme. Uit de jaarlijkse rapportage Discriminatiecijfers in 2023 blijkt dat het aantal registraties en meldingen in 2023 is gestegen. De meeste registraties bij de politie en meldingen bij antidiscriminatievoorzieningen gaan over discriminatie op grond van herkomst. Met de campagne Zie het. Zeg het. Meld het. wil de gemeente Rotterdam bewustwording over en meldingsbereidheid van discriminatie stimuleren. Draag jij bij aan deze belangrijke actie?

Jongeren
Challenge
(kleine) groepen
Red de bij met een Bijenhotel [Challenge]
Rotterdam

Red de bij met een Bijenhotel [Challenge]

Eenmalig · 0 tot 1 uur
Zorgzaam010

Ken jij het verschil tussen honingbijen en wilde bijen? Honingbijen leven in een bijenkorf bij de imker en maken honing. Wilde bijen leven juist in de vrije natuur en nemen het stuifmeel van de planten en bloemen mee naar de volgende plant en bloem. Ze helpen daardoor de groei van groenten, fruit en andere eetbare gewassen. Er zijn 358 soorten wilde bijen in Nederland, maar ze hebben het erg moeilijk... gelukkig kunnen we daar makkelijk iets aan doen! Wil jij ze helpen en maak je een Bijenhotel of Bijen Bed & Breakfast in je tuin voor deze zoemende vrienden? Geef je op, dan vertellen we je hoe je makkelijk je eigen bijen B&B maakt. Deze challenge is ook super leuk om samen met kinderen te doen!

Jongeren
Challenge
(kleine) groepen
Geef Door Die Fiets!
Rotterdam

Geef Door Die Fiets!

Eenmalig · 0 tot 1 uur
Zorgzaam010

Heeft u een fiets in de schuur of kelderbox staan die u niet gebruikt? Maak dan een andere Rotterdammer blij. Geef uw fiets aan de Fietsbank. Fietsen is leuk en gezond. Op de fiets kom je overal: naar werk, school, vrienden en familie, hobby of sport. Maar, nog niet iedereen heeft een fiets. Het zou fantastisch zijn als het doneren van een gebruikte fiets net zo gewoon wordt als lege flessen naar de glasbak brengen. Gemeente Rotterdam werkt daarom samen met de organisatie van de Tour de France Femmes om zoveel mogelijk fietsen in te zamelen. Heb jij ook nog een fiets over? Meldt je dan aan voor deze challenge en vindt een inlever locatie in jouw buurt of maak een afspraak om je fiets op te laten halen!

Jongeren
Challenge
(kleine) groepen
Verkoel Rotterdam en plant een boom
Rotterdam

Verkoel Rotterdam en plant een boom

Eenmalig · 0 tot 1 uur
Zorgzaam010

Met Cool Down City moedigen we Rotterdammers aan om hun stad zelf met bomen te verkoelen. Door gratis bomen weg te geven, te verzamelen, ze te inspireren, te informeren over hun eigen mogelijkheden en Rotterdamse partijen te verbinden voor meer impact. Met de ambitie het bomenaantal in Rotterdam te verdrievoudigen. Wil jij meehelpen Rotterdam te verkoelen door zelf een boom te planten? Check dan de stappen hieronder hoe je dat kan doen: ✔️ Klik hieronder op de knop 'ik doe mee' ✔️ Hierna ontvang je alle info die je nodig hebt zoals de locatie waar je het boompje op kan halen en de openingstijden ✔️ Haal jouw boompje op en plant deze zelf of gezellig met anderen!

Challenge
(kleine) groepen
TOMaatjes voor nieuwkomers kinderen!
Utrecht, Maassluis, Schiedam, 's-Gravenhage, Delft, Gouda, Alphen aan den Rijn, Opsterland, Amsterdam, Rotterdam, Assen, Zoetermeer, Westland, Huizen, Heerde, Eindhoven, Nieuwegein, Purmerend, Nieuwkoop, Pijnacker-Nootdorp, Rijswijk, Alkmaar, 's-Hertogenbosch, Maastricht, Zutphen, Zwolle, Nijmegen, Haarlem, Dordrecht, Tilburg, Enschede, Leeuwarden, Groningen, Den Helder, Almelo, Wageningen, Middelburg, Arnhem, Breda, Leiden, Deventer, Súdwest-Fryslân, Apeldoorn, Amersfoort, Roermond, Lelystad, Bronckhorst, Zandvoort, Zeist, Harderwijk, Roosendaal, Hilversum, Oldenzaal, Heeze-Leende, Almere, Dijk en Waard, Ede, Hoorn

TOMaatjes voor nieuwkomers kinderen!

Wekelijks · 1 tot 2 uur
OpenEmbassy

In het kort: Help jij nieuwkomers zinnig, waardig en vlot hun weg te vinden in het Nederlandse onderwijssysteem? Maak impact als TOMaatje van een kind of jongere uit een nieuwkomersgezin! Hoe? Ondersteun online (of offline/ fysiek) 1 a 2 uur per week met het oefenen van de Nederlandse taal en andere vakken die een uitdaging zijn. Profiel: - Je beheerst de Nederlandse taal - Bekendheid met Nederlandse onderwijssysteem - Heel fijn als je een achtergrond hebt in onderwijs, pedagogiek, logopedie, of zelf ervaringsdeskundige met school. - Nieuwsgierig naar of kan makkelijk omgaan met andere culturen - Je hebt tijd en ruimte hebt om wekelijks af te spreken met kinderen Taakomschrijving: Als TOMaatje help je een kind/jongere (7-18 jaar) uit nieuwkomersgezin als het thuisonderwijs niet goed lukt. Je biedt ondersteuning bij het maken van huiswerk, oefenen van de Nederlandse taal, rekenen en andere uitdagende schoolvakken. Soms heb je de rol van mentor/buddy. Ben jij 1 of meer uur per week beschikbaar minimaal 3 maanden om iemand te begeleiden? Dan is dit een perfecte vacature voor jou! Wat krijg je aangeboden: Als vrijwillig TOMaatje maak je impact in het leven van een kind/jongere. We geven je toegang tot een online community van vrijwilligers, waarin tips en kennis over begeleiding worden gedeeld. We hebben regelmatig intervisie sessies en workshops voor onze vrijwilligers. Wat is de meerwaarde van dit vrijwilligerswerk? Door jouw inzet zorg je ervoor dat kinderen en jongeren hun Nederlandse taal verbeteren en vragen kunnen stellen over hun huiswerk. Dit is van groot belang voor hun schoolcarrière. Ook kun je de ouders ondersteunen en ze wegwijs maken in het Nederlandse onderwijssysteem. Zinvol werk met een grote maatschappelijke impact! Tegelijkertijd leer je een nieuwkomers gezin beter kennen en maak je onderdeel uit van een community van zo`n 300 enthousiaste TOMaatjes. Werktijden: Wat jou, het kind/jongere en de ouders het beste uitkomt. Dit gebeurt in overleg. De echte begeleiding gebeurt online via zoom, skype of een ander medium, afhankelijk van jullie voorkeur of offline, fysiek bij het gezinshuis. Meer weten? Meedoen? Reageer op deze vacature met je email gegevens en we nemen contact met je op. Je kunt je ook direct aanmelden via ons website. Met vriendelijke groet, TOMaatjes Team

Psychologen gezocht: uitkeringen bij lyme
Rotterdam, Utrecht, Zwolle, Eindhoven, Amsterdam, Groningen, Leeuwarden, Assen, Arnhem, Tilburg, Maashorst, Echt-Susteren

Psychologen gezocht: uitkeringen bij lyme

Maandelijks · 1 tot 20 uur
Lymevereniging

Wil jij patiënten in een kwetsbare positie helpen met hun baan en inkomsten en direct bijdragen aan een betere levenskwaliteit? Dan zoeken we jou! 💪 WAT DOET DE WERKGROEP UITKERINGEN VAN DE LYMEVERENIGING? BESTUUR ADVISEREN: Deze werkgroep adviseert het bestuur van de Lymevereniging over mogelijkheden om mensen met lyme te ondersteunen bij het krijgen van een inkomensvervangende uitkering (ziektewet, WIA, IVA, Wajong, bijstand e.a.); daarbij komen ook vragen aan de orde over arbo-regels, de bedrijfsarts en de WMO. TRAININGEN GEVEN: Daarnaast organiseert de werkgroep de ‘UWV-training’: een training die mensen met lyme voorbereidt op hun arbeidsongeschiktheidstraject. CLIËNTEN BEGELEIDEN: Tot slot beschikt de werkgroep over vrijwilligers met zeer veel ervaring die individuele mensen met lyme begeleiden bij hun aanvraagtraject, via mail en telefoon; voor dit werk zoeken we nu een aanvullende vrijwilliger. Deze begeleiding is niet eenvoudig, omdat de materie ingewikkeld is en mensen veel tegenwind ervaren bij het verkrijgen van een uitkering. Maar het werk is ook buitengewoon bevredigend, omdat het geregeld lukt om iemand effectief te helpen. Als dat lukt, dan is zo’n persoon voor jaren uit de zorgen, en dat is dan mede aan jou te danken. Afhankelijk van de tijd die jij beschikbaar bent, krijg je meer of minder aanvragers toegewezen. 🔍 WIE ZOEKEN WE? De werkgroep uitkeringen zou graag meer mensen met een sociaal juridische achtergrond aan het team toevoegen, zodat onze expertise nog breder wordt. Denk hierbij aan arbodeskundigen, (arbeids)juristen, keuringsartsen, rechters, psychologen en advocaten. Staat jouw expertise hier niet bij, maar denk je toch iets toe te kunnen voegen aan ons team? Meld je dan ook zeker aan! ⏱️ LOCATIE EN INZET Vrijwilligerswerk bij de werkgroep uitkeringen kan volledig vanuit huis gedaan worden. Het is mogelijk om je aan te sluiten bij UWV trainingen (die soms op locatie plaatsvinden), maar dit is niet verplicht. Hiervoor is reisvergoeding beschikbaar. Een inzet van minimaal 2 uur per week zou gewenst zijn. 💚 WAT KUNNEN WIJ JOU BIEDEN? 1️⃣ Interessant vrijwilligerswerk waarmee je direct positieve impact maakt op het leven van mensen in een kwetsbare positie. 2️⃣ Begeleiding door een ervaren vrijwilligers waardoor je altijd bij iemand terecht kan voor hulp en advies. 3️⃣ Deze functie kan geheel vanuit thuis en bed gedaan worden. 4️⃣ Vrijwilligersvergoeding bij een inzet van meer dan tien uur per maand. 5️⃣ De optie om regelmatig te co-werken met andere vrijwilligers. Dat is gezellig én praktisch. Het is niet verplicht om hieraan deel te nemen. 6️⃣ Onkostenvergoeding. 7️⃣ Mogelijkheid tot scholing. ❗️ INTERESSE Wil jij ons komen versterken in de werkgroep uitkeringen? Stuur ons een berichtje en dan gaan we zo snel mogelijk met je in gesprek! Heb jij geen sociaal juridische achtergrond, maar wil je je toch inzetten voor de werkgroep uitkeringen? Meld je dan ook zeker aan!

Arbeidsjuristen gezocht: uitkeringen bij lyme
Rotterdam, Utrecht, Zwolle, Eindhoven, Amsterdam, Groningen, Leeuwarden, Assen, Arnhem, Tilburg, Maashorst, Echt-Susteren

Arbeidsjuristen gezocht: uitkeringen bij lyme

Maandelijks · 1 tot 20 uur
Lymevereniging

Wil jij patiënten in een kwetsbare positie helpen met hun baan en inkomsten en direct bijdragen aan een betere levenskwaliteit? Dan zoeken we jou! 💪 WAT DOET DE WERKGROEP UITKERINGEN VAN DE LYMEVERENIGING? BESTUUR ADVISEREN: Deze werkgroep adviseert het bestuur van de Lymevereniging over mogelijkheden om mensen met lyme te ondersteunen bij het krijgen van een inkomensvervangende uitkering (ziektewet, WIA, IVA, Wajong, bijstand e.a.); daarbij komen ook vragen aan de orde over arbo-regels, de bedrijfsarts en de WMO. TRAININGEN GEVEN: Daarnaast organiseert de werkgroep de ‘UWV-training’: een training die mensen met lyme voorbereidt op hun arbeidsongeschiktheidstraject. CLIËNTEN BEGELEIDEN: Tot slot beschikt de werkgroep over vrijwilligers met zeer veel ervaring die individuele mensen met lyme begeleiden bij hun aanvraagtraject, via mail en telefoon; voor dit werk zoeken we nu een aanvullende vrijwilliger. Deze begeleiding is niet eenvoudig, omdat de materie ingewikkeld is en mensen veel tegenwind ervaren bij het verkrijgen van een uitkering. Maar het werk is ook buitengewoon bevredigend, omdat het geregeld lukt om iemand effectief te helpen. Als dat lukt, dan is zo’n persoon voor jaren uit de zorgen, en dat is dan mede aan jou te danken. Afhankelijk van de tijd die jij beschikbaar bent, krijg je meer of minder aanvragers toegewezen. 🔍 WIE ZOEKEN WE? De werkgroep uitkeringen zou graag meer mensen met een sociaal juridische achtergrond aan het team toevoegen, zodat onze expertise nog breder wordt. Denk hierbij aan arbodeskundigen, (arbeids)juristen, keuringsartsen, rechters, psychologen en advocaten. Staat jouw expertise hier niet bij, maar denk je toch iets toe te kunnen voegen aan ons team? Meld je dan ook zeker aan! ⏱️ LOCATIE EN INZET Vrijwilligerswerk bij de werkgroep uitkeringen kan volledig vanuit huis gedaan worden. Het is mogelijk om je aan te sluiten bij UWV trainingen (die soms op locatie plaatsvinden), maar dit is niet verplicht. Hiervoor is reisvergoeding beschikbaar. Een inzet van minimaal 2 uur per week zou gewenst zijn. 💚 WAT KUNNEN WIJ JOU BIEDEN? 1️⃣ Interessant vrijwilligerswerk waarmee je direct positieve impact maakt op het leven van mensen in een kwetsbare positie. 2️⃣ Begeleiding door een ervaren vrijwilligers waardoor je altijd bij iemand terecht kan voor hulp en advies. 3️⃣ Deze functie kan geheel vanuit thuis en bed gedaan worden. 4️⃣ Vrijwilligersvergoeding bij een inzet van meer dan tien uur per maand. 5️⃣ De optie om regelmatig te co-werken met andere vrijwilligers. Dat is gezellig én praktisch. Het is niet verplicht om hieraan deel te nemen. 6️⃣ Onkostenvergoeding. 7️⃣ Mogelijkheid tot scholing. ❗️ INTERESSE Wil jij ons komen versterken in de werkgroep uitkeringen? Stuur ons een berichtje en dan gaan we zo snel mogelijk met je in gesprek! Heb jij geen sociaal juridische achtergrond, maar wil je je toch inzetten voor de werkgroep uitkeringen? Meld je dan ook zeker aan!