Direct naar de inhoud van deze paginacsrf
Zorgzaam010

Oplossen Toeslagenaffaire in jouw regio

Voor iedereen die zijn luister- en schrijfvaardigheden wil inzetten voor ouders en gezinnen die getroffen zijn door de toeslagenaffaire te ondersteunen in hun herstel! Jarenlang zijn ouders onterecht beschuldigd door de Belastingdienst als fraudeur, met ongekende emotionele, relationele en financiële gevolgen. Er zijn helaas tienduizenden gezinnen die lijden aan de gevolgen van de toeslagenaffaire en zij wachten nog steeds op herstel. Jij kunt als vrijwilliger van Stichting (Gelijk)waardig Herstel direct ondersteuning bieden en het verschil maken voor een gezin.   Dit doe je als Luisterend Schrijver  In de herstelroute staat het verhaal van de ouder zélf, het Feitenrelaas, centraal. Om dit op papier te krijgen, worden de ouders (de Vertellers) ondersteund door een Luisterend Schrijver: een vrijwilliger uit de samenleving die zonder oordeel luistert en het Feitenrelaas van de ouder opschrijft. Het Feitenrelaas bestaat voor de ouder uit 3 delen: wie was je voor alle ellende begon, waar sta je nu en waar wil je naar toe? Op het moment dat het Feitenrelaas op papier staat, kan de ouder ervoor kiezen deze te laten doorrekenen. Zo lever jij als vrijwilliger een belangrijke bijdrage aan het emotionele en financiële herstel van de ouder. Dit ben je als Luisterend Schrijver  Misschien volg je het nieuws al jaren, grijpt de toeslagenaffaire je aan, voel je de urgentie, en wil je iets concreets doen. Door mee te helpen zeg je in feite tegen de mensen om wie het gaat: ik zie en geloof jou. Juist die gelijkwaardigheid motiveert je om je tijd en vaardigheden in te zetten.   Je maakt als mens gemakkelijk, gelijkwaardig en respectvol verbinding. Je stelt je open en bent nieuwsgierig naar degene om wie het gaat. Je kunt diep, onbevangen en zonder (voor)oordelen luisteren. Je durft door te vragen en weet daarbij een veilige omgeving te creëren. Je bent hiernaast een mede inwoner van Nederland. We adviseren je aan te melden vanaf 21 jaar, omdat tijdens het gesprek impactvolle gebeurtenissen worden besproken. Om hier goed mee om te gaan, is enige levenservaring vereist.   Het is nodig om in het bezit te zijn van een laptop en/of tablet in combinatie met een smartphone. Ook zijn enige IT-vaardigheden prettig: zowel de Verteller als Luisterend Schrijver werken in ons online Portaal. Als Luisterend Schrijver neem je deel aan een digitale Startbijeenkomst (1 uur), zodat je meer komt te weten over de rol van Luisterend Schrijver en goed kunt starten. De praktijk wijst uit dat Luisterend Schrijver zijn gemiddeld tussen de 10 en 15 uur vraagt. Dit kan variëren, omdat de ouder de regie heeft in het proces en de snelheid bepaalt.   Meld je ook aan! Wil jij ook het verschil maken door in verbinding te komen met een ouder? Wil je bijdragen aan ons doel om de toeslagenaffaire versneld op te lossen? In alle regio's van Nederland zijn toeslagen ouders, dus ook in jouw regio. Meld je aan via onze website en word onderdeel van ons onafhankelijk collectief.

Lees meer
project

Overal

Maatje, buddy & gezelschap
Begeleiding & coaching
Juridisch

Beschrijving

Voor iedereen die zijn luister- en schrijfvaardigheden wil inzetten voor ouders en gezinnen die getroffen zijn door de toeslagenaffaire te ondersteunen in hun herstel!

Jarenlang zijn ouders onterecht beschuldigd door de Belastingdienst als fraudeur, met ongekende emotionele, relationele en financiële gevolgen. Er zijn helaas tienduizenden gezinnen die lijden aan de gevolgen van de toeslagenaffaire en zij wachten nog steeds op herstel. Jij kunt als vrijwilliger van Stichting (Gelijk)waardig Herstel direct ondersteuning bieden en het verschil maken voor een gezin.  

Dit doe je als Luisterend Schrijver 
In de herstelroute staat het verhaal van de ouder zélf, het Feitenrelaas, centraal. Om dit op papier te krijgen, worden de ouders (de Vertellers) ondersteund door een Luisterend Schrijver: een vrijwilliger uit de samenleving die zonder oordeel luistert en het Feitenrelaas van de ouder opschrijft. Het Feitenrelaas bestaat voor de ouder uit 3 delen: wie was je voor alle ellende begon, waar sta je nu en waar wil je naar toe? Op het moment dat het Feitenrelaas op papier staat, kan de ouder ervoor kiezen deze te laten doorrekenen. Zo lever jij als vrijwilliger een belangrijke bijdrage aan het emotionele en financiële herstel van de ouder.

Dit ben je als Luisterend Schrijver 
Misschien volg je het nieuws al jaren, grijpt de toeslagenaffaire je aan, voel je de urgentie, en wil je iets concreets doen. Door mee te helpen zeg je in feite tegen de mensen om wie het gaat: ik zie en geloof jou. Juist die gelijkwaardigheid motiveert je om je tijd en vaardigheden in te zetten.  

Je maakt als mens gemakkelijk, gelijkwaardig en respectvol verbinding. Je stelt je open en bent nieuwsgierig naar degene om wie het gaat. Je kunt diep, onbevangen en zonder (voor)oordelen luisteren. Je durft door te vragen en weet daarbij een veilige omgeving te creëren. Je bent hiernaast een mede inwoner van Nederland. We adviseren je aan te melden vanaf 21 jaar, omdat tijdens het gesprek impactvolle gebeurtenissen worden besproken. Om hier goed mee om te gaan, is enige levenservaring vereist.  

Het is nodig om in het bezit te zijn van een laptop en/of tablet in combinatie met een smartphone. Ook zijn enige IT-vaardigheden prettig: zowel de Verteller als Luisterend Schrijver werken in ons online Portaal. Als Luisterend Schrijver neem je deel aan een digitale Startbijeenkomst (1 uur), zodat je meer komt te weten over de rol van Luisterend Schrijver en goed kunt starten.

De praktijk wijst uit dat Luisterend Schrijver zijn gemiddeld tussen de 10 en 15 uur vraagt. Dit kan variëren, omdat de ouder de regie heeft in het proces en de snelheid bepaalt.  

Meld je ook aan!
Wil jij ook het verschil maken door in verbinding te komen met een ouder? Wil je bijdragen aan ons doel om de toeslagenaffaire versneld op te lossen? In alle regio's van Nederland zijn toeslagen ouders, dus ook in jouw regio. Meld je aan via onze website en word onderdeel van ons onafhankelijk collectief.

Praktische informatie

Tijd

Project - 6 weken

10 tot 15 uur

Locatie

Overal

Impact

Voor wie

Kinderen & jongeren

Volwassenen

Impactgebied
Politiek
Sociaal & welzijn
Categorie
Maatje, buddy & gezelschap
Begeleiding & coaching
Juridisch
Liesbeth
55% profielsterkte

Over Liesbeth

  • Deze vraag is gecheckt door de helpdesk
  • Liesbeth is ingeschreven op NLvoorelkaar sinds 28-05-2024
  • Meerdere positieve matches gemaakt

Anderen bekeken ook

Week zonder Vlees 3 t/m 9 maart 2025

Week zonder Vlees  3 t/m 9 maart  2025
Overal
Project · wekelijks 1 tot 186 uur
NLvoorelkaar
Ga jij de uitdaging aan om een weekje geen vlees te eten? Doe dan mee met de Week Zonder Vlees tussen 3 en 9 maart! Door geen vlees te eten tijdens de Nationale Week Zonder Vlees verlaag je de milieudruk van je voeding. Je bespaart bijvoorbeeld op watergebruik en de uitstoot van broeikasgassen die bijdragen aan klimaatverandering. Vorig jaar deden 1 op de 8 Nederlanders mee met deze week! Eet je al geen vlees? Of houd je van een extra uitdaging? Probeer dan eens een week geen vlees en zuivel te eten. Vaker een dagje geen vlees, vis en zuivel eten is een kleine moeite maar heeft een enorm positieve impact op mens, dier en milieu. Doe jij mee?!
Challenge

Kikkerdril tellen 23 februari t/m 14 maart

Kikkerdril tellen 23 februari t/m 14 maart
Overal
Project · wekelijks 1 tot 4 uur
NLvoorelkaar
Van 23 februari tot 14 maart is de Nationale Kikkerdriltelling🐸 Wetenschappers willen graag weten hoe het gaat met de kikkerpopulatie in Nederland. De kikkerdril in tuinvijvers is hiervoor een goede graadmeter. Meedoen is makkelijk: ✅Tel in je tuin ✅ Kikkers en kikkerdril ✅ Op teldagen in februari/maart ✅ In een uurtje gepiept (of gekwakt 🐸) Tip: super leuk om samen met kids te doen! Klik op 'Ik doe mee' zodat we weten dat jij aan de slag wil en we je de bijbehorende info kunnen sturen. Alvast bedankt en natuurlijk heel veel plezier!
Jongeren
Challenge

Doneer fietsen voor het kinderfietsplan

Doneer fietsen voor het kinderfietsplan
Overal
Eenmalig · 0 tot 1 uur
ANWB
Vind je het, net als de ANWB, belangrijk dat elk kind in Nederland toegang heeft tot een fiets? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken. Doneer een fiets of zet je eigen netwerk in om fietsen in te zamelen. Organiseer een inzamelactie op school, je werk, de sportclub of buurtvereniging. Lastig? Nee niet echt! Een actie staat in een handomdraai. Waarom? Helaas is een eigen fiets niet vanzelfsprekend voor elk kind. Niet alle ouders kunnen zich een fiets voor hun kind veroorloven. Kinderen staan hierdoor noodgedwongen stil. Letterlijk. Een fiets hebben, is noodzakelijk om mee te kunnen doen. Het vergroot de wereld van een kind op manieren die je niet kunt voorstellen. Inzamelen, zó gedaan ✅ Mee doen? Meld je aan en ontvang alle informatie om een inzamelactie te organiseren.
Challenge
(kleine) groepen

Challenge: einde aan menstruatie armoede

Challenge: einde aan menstruatie armoede
Overal
Eenmalig · 1 tot 2 uur
NLvoorelkaar
Bijna een op de tien meisjes in Nederland heeft wel eens geen geld voor menstruatieproducten... Laten we eerlijk zijn: menstrueren maakt het leven niet fijner. Het kan best wel in de weg zitten. Stel je voor dat je je ook nog eens zorgen moet maken of je wel aan menstruatieproducten kunt komen. Dat is waar menstruatie armoede over gaat. Gevolgen: meedoen aan dagelijkse activiteiten zoals school of werk wordt een stuk lastiger (en oncomfortabeler). Laten we voorkomen dat ongesteld = ongelijk wordt... Help jij mee in actie te komen door het verzamelen van mensturatieproducten? In deze challenge vertellen we hoe je in een uurtje zo een groot verschil maakt voor meisjes en vrouwen in Nederland! #bloedserieus #challenge
Challenge
(kleine) groepen

Spoed handtekeningen actie Amnesty International

Spoed handtekeningen actie Amnesty International
Overal
Eenmalig of wekelijks · 0 tot 1 uur
Amnesty International
Razendsnel actievoeren als iemand in gevaar is. Dat is de kracht van onze spoedacties. Als iemand in gevaar is, ontvang je per e-mail een oproep. Met één druk op de knop steun je de actieoproep. Stuur een bericht dat je mee wilt doen en dan zorgen wij dat je de link krijgt naar het aanmeldformulier! Waarom doen we dit? ✅ Snel, simpel en doeltreffend: duizenden mensen, waar ook ter wereld, sturen een bericht naar machthebbers als iemand wordt gemarteld, bedreigd of onterecht gevangenzit. In korte tijd worden zoveel oproepen verstuurd, dat ze niet genegeerd kunnen worden. Dat werkt. Hoe meer mensen aan de spoedacties meedoen, hoe groter onze vuist is tegen onrecht. Stuur een bericht als je mee wilt doen! #challenge
Jongeren
Challenge
(kleine) groepen

Amnesty groetenkaartje sturen

Amnesty groetenkaartje sturen
Overal
Eenmalig of wekelijks · 0 tot 1 uur
Amnesty International
Wereldwijd zitten mensenrechtenactivisten in de gevangenis. Een kaartje geeft moed en leidt soms tot betere behandeling in de gevangenis. Schrijf je kaartje eenvoudig online. Amnesty print en verstuurt je kaartje voor je. Het verhaal van Máxima Acuña Hoe bijzonder een groetenkaartje kan zijn blijkt uit het verhaal van Máxima Acuña. Máxima werd bedreigd door een groot mijnbouwbedrijf dat op haar terrein goud wilde winnen. “Ik bedank jullie met heel mijn hart voor alle brieven die jullie me gestuurd hebben. Jullie geven me de moed om door te vechten.” Wil je meedoen met deze challenge? Klik op 'ik doe mee' en help mee!
Jongeren
Challenge
(kleine) groepen

Doppen voor blindengeleidehonden

Doppen voor blindengeleidehonden
Overal
Eenmalig · 0 tot 1 uur
KNGF geleidehonden
Wist je dat plastic doppen geld waard zijn? Althans, wel voor ons. Per kilo ontvangt KNGF Geleidehonden een vergoeding. Dus gooi de dopjes van frisdrank en melkpakken niet weg, maar lever ze in bij één van de depots. Je steunt niet alleen de opleiding van onze geleidehonden, maar spaart ook nog eens het milieu. Inmiddels hebben alle doppen samen al tienduizenden euro’s opgeleverd. Hoe werkt het? ✅ Stap 1: Stuur ons een berichtje dat je mee wilt doen en je ontvangt alle informatie Stap 2: Verzamel zoveel mogelijk doppen! Stap 3: Lever de doppen in bij een verzamelpunt in jouw buurt. Done, jij hebt impact gemaakt! Niet alleen voor de blindengeleidehonden, maar ook voor het milieu. Win-win :-) Alvast heel erg bedankt en succes! #challenge
Jongeren
Challenge
(kleine) groepen

Nationale Tuinvogeltelling

Nationale Tuinvogeltelling
Overal
24-01-2025 en 2 meer · 0 tot 1 uur
NLvoorelkaar
Heb jij een half uurtje over in het weekend van 24, 25 en 26 januari? Doe dan mee met de tuinvogeltelling! Het is makkelijk en je helpt er ook nog eens het onderzoek naar de Nederlandse vogelpopulatie en daarmee de vogels te beschermen. Wil je meedoen met deze challenge? Klik op 'ik doe mee' en ontvang je alle informatie over de telling.
Jongeren
Challenge
(kleine) groepen

Toegankelijkheid wandeling [vanaf 10 minuten]

Toegankelijkheid wandeling [vanaf 10 minuten]
Overal
Eenmalig · 0 tot 1 uur
NLvoorelkaar
Vind jij het ook belangrijk dat iedereen 'rollend de deur uit' kan? Help dan mee met deze Wheelmap challenge, waarbij je in kaart brengt waar dat kan (of juist niet). 🦽 Waarom is dit belangrijk Naar de wc, een winkel, restaurant, evenement of zelfs gewoon de straat over steken... het is niet voor iedereen vanzelfsprekend of zelfs mogelijk. Als je letterlijk rollend door het leven gaat, bijvoorbeeld met een rollator, kinderwagen of rolstoel, dan kom je verschillende soorten drempels tegen. Die letterlijke drempels zijn ontzettend zonde: die kunnen we samen voorkomen. 📍Wat kun jij doen De Wheelmap app brengt in kaart welke plekken toegankelijk zijn, of juist niet. Zo weten gebruikers van de app waar ze naar toe kunnen en welke (of hoe) juist te omzeilen. Jij kunt helpen door de Wheelmap app te updaten. Dat is super makkelijk: maak een wandeling en log wat niet toegankelijk is. Super simpel! klik op 'Ik doe mee' zodat we weten dat jij de challenge aan wil gaan. Dan sturen we je ook de informatie toe hoe het werkt. Veel succes alvast en dankjewel!
Challenge
(kleine) groepen

Doneer je oude slaapzak voor daklozen

Doneer je oude slaapzak voor daklozen
Overal
Eenmalig · 0 tot 1 uur
Zorgzaam010
Vannacht slapen tienduizenden mensen in de kou. Doneer oude slaapzakken en help daklozen de nacht door! Sheltersuit maakt er een wind- en waterdichte jas van met aanritsbare slaapzak, voor iedereen die noodgedwongen buiten moet slapen. ⚡Dit ga je doen Elke slaapzak telt als je letterlijk in de kou staat. Ruim dus je zolder op én die van anderen en verzamel alle oude slaapzakken. Deze kun je doneren bij alle kringloopwinkels van Het Goed in jouw buurt. Let op: niet elke slaapzak is bruikbaar. Deze zijn goed: • Synthetische dikke en dunne slaapzakken; • Liefst gewassen en moet er enigszins goed uitzien; • De rits mag kapot zijn; • De voering mag niet kapot zijn; • Donzen/wollen slaapzaken kun je NIET doneren helaas. Je kunt jouw oude slaapzakken inleveren bij elke aanname goederen bij één van de 28 kringloopwinkels van Het Goed. 🌙 Hiervoor maak je het verschil Sheltersuit helpt dak-, thuislozen en vluchtelingen die noodgedwongen buiten moeten slapen. Door de toenemende vraag van hulporganisaties uit binnen- en buitenland zijn er maar liefst 16.500 slaapzakken nodig. Door een slaapzak in te leveren bij Het Goed maak je het mede mogelijk dat onze sociale ateliers Sheltersuits kunnen blijven maken en daardoor blijvend werk te creëren. Help jij een handje mee? Je maakt er écht het verschil mee en je zolder wordt er ook blij van. Alvast bedankt!
Jongeren
Challenge
(kleine) groepen