hart van goud voor rotterdam
Soms wordt Bep een supervrijwilliger genoemd. Iemand die een lintje verdient. En zie, op 5 april 2017 heeft burgemeester Ahmed Aboutaleb haar daadwerkelijk een lintje opgespeld. Dit in het bijzijn van haar zoon Bram, die toen burgemeester van Sliedrecht was. Maar na deze blijk van waardering is ze niet stil gaan zitten. In tegendeel, ze werkt nog altijd zo’n 12 uur per week als vrijwilligster. Op vrijdag- en zaterdagmiddagen werkt zij doorgaans in Kringloopwinkel Woord & Daad. Daar plakt ze de prijs op de binnengekomen spullen. Ze houdt van het contact met de klanten. Een beetje dollen. Daar krijgt ze zelf ook energie van. En van zingen in haar koor. Zelf zegt ze dat haar hart uitgaat naar mensen in nood. Dat haar leven met hen verweven is. En dat is te zien. Maar liefst vijf instanties hadden het lintje aangevraagd: Verpleeghuis Oranjehof; Familiehuis Daniel Den Hoed; De Koningshof; Ikazia ziekenhuis; en Smeetsland.
"brengt een lawine aan gezelligheid mee"
Die roemden haar gastvrijheid. Een gezelligheidsmens die praatjes en grapjes maakt met de bewoners. Een echte sfeer- maakster die bijspringt waar nodig is. Een luisterend oor. Zorgzaam en hartelijk. Betrouwbaar. Daarnaast heeft Bep ook de Erasmus- speld ontvangen. Die wordt uitgereikt aan mensen die zich lang verdienstelijk hebben gemaakt voor de Rotterdamse samenleving. De rode draad is duidelijk. Bep is betrokken en behulpzaam, met veel humor. En dat blijft ze, ondanks de leeftijdsgrens die vaak geldt voor vrijwilligers. Ze blijft bij zichzelf en gaat gewoon door met helpen.
tentoonstelling zilvergoud
Bezoek de zilvergoud tentoonstelling in de centrale bibliotheek van Rotterdam en ontdek meer inspirerende verhalen van mensen die zich inzetten voor een goed doel. Lees hoe zij anderen helpen en een steentje bijdragen aan hun omgeving. Hun verhalen laten zien dat iedereen een verschil kan maken, groot of klein.
Taalmakelaar van Rotterdam
taalmakelaar van rotterdam Bij Informatiepunt Taal & Digitaal vervult Lucas zijn vertrouwde rol als spin in het web. Dit informatiepunt zit in de Centrale Bibliotheek van Rotterdam. Op het Ontwikkelplein. Hier kunnen mensen komen met allerlei vragen. Het is laagdrempelig. "spin in het web" Luc bekijkt hoe een cliënt het best op weg kan worden geholpen. Hij heeft enorm veel ervaring opgedaan als coördinator in het onderwijs. Die ervaring past hij nu toe in zijn vrijwilligerswerk. Hij wordt gesteund door de medewerkers van de bibliotheek, die de laatste ontwikkelingen in taalonderwijs en digitale vaardigheden doorgeven. En hij heeft de beschikking over De Beslisboom, een kaart met Rotterdamse organisaties die iets kunnen betekenen voor zijn cliënten. Hij verwijst mensen door die Nederlands willen of moeten leren naar de plek die bij hun niveau past. Dat kunnen laaggeletterden zijn en/of mensen met een buitenlandse achtergrond. Hij blijft die mensen ook geruime tijd volgen. Bij Stichting Mano geeft Luc ook taalles aan statushouders. En hij begeleidt regelmatig mensen als Taalmaatje. Luc ervaart zelf geen discriminatie, als oudere. Hij vermoedt dat dit komt omdat hij mensen helpt en waardering en bedankjes krijgt voor goede adviezen. Zijn aanbeveling voor toekomstige vrijwilligers is om gebruik te maken van de voorlichting en ondersteuning van de Unie van Vrijwilligers. Al met al werkt hij een dag per week als vrijwilliger. Hij vindt het fijn om anderen op weg te helpen. Dat geeft voldoening. Bij blijven, en dingen doen waar hij goed in is. Dat is belangrijk. tentoonstelling zilvergoud Bezoek de zilvergoud tentoonstelling in de centrale bibliotheek van Rotterdam en ontdek meer inspirerende verhalen van mensen die zich inzetten voor een goed doel. Lees hoe zij anderen helpen en een steentje bijdragen aan hun omgeving. Hun verhalen laten zien dat iedereen een verschil kan maken, groot of klein. Klik hier voor meer informatie
Lees het verhaal