Help als vrijwilliger bij de boodschappen

Kan jij af en toe een boodschapje meenemen voor een Rotterdammer? Help dan eens als vrijwilliger door boodschappen te doen voor iemand uit de buurt. Wie in de buurt hulp nodig heeft met boodschappen? Dat ontdek je gemakkelijk op Zorgzaam010!

Zorg ervoor dat je het boodschappen doen voor een ander zo veilig mogelijkheid voor jou én de ander. Houd je aan de richtlijnen van het RIVM en check deze 15 richtlijnen bij boodschappenhulp voor je in actie komt. 

Waarom vrijwillige boodschappenhulp?

Het is mogelijk om boodschappen te bestellen en te laten bezorgen, helaas lukt dat nog niet iedereen. Voor veel ouderen of mensen met een handicap is het lastig om zelf boodschappen te doen en met een lijstje naar de supermarkt te gaan. Het is dan fijn als er iemand kan helpen met tassen dragen of de rolstoel wil duwen zodat iemand zelf weer eens naar de supermarkt of het winkelcentrum kan. Wellicht gecombineerd met een gezellig kopje koffie. Zo'n boodschappendienst is een laagdrempelige manier van vrijwilligerswerk bij jouw in de buurt!

Hieronder vind je een overzicht van alle hulpvragen voor boodschappen op Zorgzaam010. Staat er nu even niks bij? Meld je aan als vrijwilliger waarbij je aangeeft waar je interesses liggen. Je krijgt vanzelf een e-mail als er nieuwe passende vragen of vacatures zijn.

Zelf boodschappenhulp nodig?

Heb je zelf vrijwillige hulp nodig bij het boodschappen doen? Plaats dan een vraag en laat buren en andere vrijwilligers in Rotterdam weten waarmee ze je kunnen helpen. Het is vaak een kleine moeite om iemand op te halen als je toch naar de winkel rijdt voor de wekelijkse boodschappen!

Ook kun je zelf het aanbod bekijken van mensen die willen helpen met boodschappen doen. Misschien staat er al iemand uit de buurt bij? Je kunt hem of haar dan een berichtje sturen om uit te leggen wat voor hulp je nodig hebt.

Lukt het plaatsen van een vraag niet? Vraag dan iemand om te helpen of neem contact op met Zorgzaam010.

Vorige 1 2 3