Help als vrijwilliger door het bieden van gezelschap of sociaal contact


Houd je van samen wandelen, lekker eten of een terrasje pakken?

Kom dan in contact met iemand die ook op zoek is naar gezelschap. Samen erop uit in Rotterdam is toch veel gezelliger! Dat kan variëren van een wandeling door het bos, een bezoek aan de bioscoop of het theater, of het drinken van een kop koffie bij iemand thuis. Als vrijwilliger kun je veel betekenen: van een luisterend oor tot praktisch hulp bij het duwen van een rolstoel. Hoe vaak en waar je elkaar ontmoet bepalen jullie natuurlijk zelf.

Hieronder vind je de actuele vrijwilligers vragen van andere Rotterdammers. Ontdek wat er bij jou past of lees verder:

Waarom een maatje worden?

Sommige ouderen hebben geen familieleden meer of familieleden die ver weg wonen. Voor deze mensen is het heel waardevol om zo nu en dan een praatje te kunnen maken met andere Rotterdammers. Maar ook mensen die naar Nederland verhuisd zijn en nog geen groot sociaal netwerk hebben opgebouwd in Rotterdam, vinden het leuk om zo nu en dan eens iets te ondernemen. Vrijwilligerswerk waarbij je ook nog eens iets leuks gaat doen!

Hieronder vind je een overzicht van alle hulpvragen voor gezelschap of sociaal contact op Zorgzaam010. Staat er nu even niks bij? Meld je aan als vrijwilliger waarbij je aangeeft waar je interesses liggen. Je krijgt vanzelf een e-mail als er nieuwe passende vragen of vacatures zijn.

Zoek je zelf een maatje of gezelschap?

Ben je zelf op zoek naar Rotterdammers of buurtgenoten die jou gezelschap kunnen bieden of wil je eens samen met iemand iets leuks ondernemen? Ga dan naar plaats een vraag en maak een hulpvraag aan voor vrijwilligers zodat ze hierop kunnen reageren. Of reageer zelf op een vraag van iemand die gezelschap zoekt. Zo help je elkaar!

Ook kun je zelf het aanbod bekijken van mensen gezelschap willen bieden. Misschien staat er al iemand uit de buurt bij? Je kunt hem of haar dan een berichtje sturen om uit te leggen wat voor hulp je nodig hebt. Of zoek eens bij de hulpvragen naar iemand die ook gezelschap zoekt!

Lukt het plaatsen van een vraag niet? Vraag dan iemand om te helpen of neem contact op met Zorgzaam010.

Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10