Help als vrijwilliger met oppassen!

Ben je dol op kinderen en wil je graag de zorg voor iemand wat verlichten?

In Rotterdam zijn er veel gezinnen die je kunt helpen als vrijwilliger met oppassen. Bijvoorbeeld gezinnen waar een bijzonder kind veel aandacht nodig heeft. Jij kunt als vrijwilliger helpen door op te passen zodat ouders weer wat lucht krijgen. Of juist iets leuks te gaan doen met broertjes of zusjes. Het levert je naast een heleboel glimlachjes ook veel ervaring op die handig kan zijn voor bijvoorbeeld je studie.

Hieronder vind je de actuele vragen over oppassen in Rotterdam. Of lees verder voor meer info:

Waarom zijn er oppas vrijwilligers nodig?

Soms is het niet mogelijk om een betaalde oppas te vinden. Bijvoorbeeld als alleenstaande ouder met een klein budget, wanneer ouders ziek zijn of worden of wanneer er sprake is van een kind of partner met een fysieke of verstandelijke beperking. Het is fijn als de familieleden af en toe eens weg kunnen om lekker te ontspannen. Of ondersteuning krijgen bij het opvoeden.Niet het makkelijkste vrijwilligerswerk, maar erg dankbaar! Op Zorgzaam010 vind je altijd iets dat bij je past zodat je altijd iemand kunt helpen.

Hieronder vind je een overzicht van alle hulpvragen voor oppassen op Zorgzaam010. Staat er nu even niks bij? Meld je aan als vrijwilliger waarbij je aangeeft waar je interesses liggen. Je krijgt vanzelf een e-mail als er nieuwe passende vragen of vacatures zijn.

Zoek je zelf vrijwillige oppas hulp?

Heb je hulp nodig met oppassen? Plaats dan een vraag en laat buren en andere vrijwilligers weten waarmee ze je kunnen helpen.

Ook kun je zelf het aanbod bekijken van mensen die willen helpen met oppassen. Misschien staat er al iemand uit de buurt bij? Je kunt hem of haar dan een berichtje sturen om uit te leggen wat voor hulp je nodig hebt.

Lukt het plaatsen van een vraag niet? Vraag dan iemand om te helpen of neem contact op met Zorgzaam010.