Help als vrijwilliger met vluchtelingenwerk

Wil jij vluchtelingen in Rotterdam helpen door Nederlandse les te geven, opvang organiseren of begeleiding te bieden?

Het zal je niet ontgaan zijn dat er momenteel veel vluchtelingen en andere immigranten naar Nederland komen. Vrijwilligers spelen een belangrijke rol in de ondersteuning van deze vluchtelingen: Zij bieden hulp in noodopvanglocaties en asielzoekerscentra, helpen bij het leren van de Nederlandse taal en inburgering of doneren spullen.

Benieuwd hoe makkelijk het is om iets voor vluchtelingen te betekenen? Astrid, 37 jaar en moeder van 3 kinderen vertelt:

"Ongeveer eens in de 2 weken komt Nejib bij ons eten. Heel gezellig en leerzaam voor hem én voor ons. Hij oefent zijn Nederlands en wij leren meer over het leven in Syrië. Ik zou mezelf niet bestempelen als vrijwilliger. Het is een win-win en prima in te passen naast werk en gezin!"

Hieronder vind je de actuele vragen over vluchtenlingenwerk in Rotterdam. Of lees verder voor meer info:

Hoe weet ik welke hulp er nodig is?

Organisaties en particulieren kunnen vragen plaatsen op Zorgzaam010. Ook op het gebied van vluchtelingenondersteuning. Mensen die interesse hebben om taalmaatje te worden, een luisterend oor te bieden of ontspannende activiteiten te organiseren met en voor vluchtelingen kunnen zich aanmelden op Zorgzaam010. Hieronder vind je een overzicht van alle hulpvragen voor vluchtelingenhulp op Zorgzaam010. Staat er nu even niks bij? Meld je aan als vrijwilliger waarbij je aangeeft waar je interesses liggen. Je krijgt vanzelf een e-mail als er nieuwe passende vragen of vacatures zijn.

Heb je zelf hulp nodig? Klik hier en lees meer.

Heb je hulp nodig en op zoek naar vrijwilligers? Plaats dan een vraag en laat vrijwilligers weten op welke manier ze je kunnen helpen. Ook kun je zelf het aanbod bekijken van mensen die willen helpen met vluchtelingenwerk. Je kunt hem of haar dan een berichtje sturen om uit te leggen wat voor hulp je nodig hebt. Lukt het plaatsen van een vraag niet? Vraag dan iemand om te helpen of neem contact op met Zorgzaam010.

Vorige 1 2 3 4